Frumusete

Redactia
Intrebati-ne, va raspundem!. "Am tenul intolerant. Nu suporta cosmeticele" "Am mari probleme cu tenul cand ma machiez. E fin, fragil, se irita cat ai bate din palme. Nu suporta aproape deloc fardurile, iar pe vreme rece sau umeda se inroseste. Exista vreo solutie?". Claudia Mac-Popa - Iasi. Faceti par...

Intrebati-ne, va raspundem!
"Am tenul intolerant. Nu suporta cosmeticele" "Am mari probleme cu tenul cand ma machiez. E fin, fragil, se irita cat ai bate din palme. Nu suporta aproape deloc fardurile, iar pe vreme rece sau umeda se inroseste. Exista vreo solutie?"
Claudia Mac-Popa - Iasi
Faceti parte dintre persoanele cu sensibilitate congenitala. Din nastere, pielea dvs. e vulnerabila, hiperpermeabila si se apara greu impotriva agresorilor. Curata si transparenta, cel mai adesea se inroseste ca urmare a dilatarii excesive a vaselor capilare. Ce se poate recomanda: evitati schimbarile bruste de temperatura, soarele in exces, alimentele iuti, excitantele: alcoolul, tigarile, cafeaua. Protejati-va fata folosind demachiante si creme simple, fara coloranti, fara conservanti, iar vara folositi creme cu ecran antisolar total. Bine ar fi sa consultati si un medic dermatolog.

"Am tenul gras. Vreau sa-i atenuez luciul" "Pielea de pe fata mea are exces de sebum. Desi folosesc un fond de ten onctuos (Chanel), la scurta vreme luciul apare din nou. Nasul si barbia par unse mereu cu slanina. Si asa sunt o persoana grasuta. Dati-mi, va rog, un sfat!"
Manuela - Bucuresti
Solutia e cat se poate de simpla: peste fondul de ten aplicati si o pudra pulbere absorbanta. De pilda, pudra Clinique, care se gaseste in comert. De provenienta americana, e o pudra foarte usoara, care se potriveste cu toate tipurile de piele si de carnatii. Uniformizatoare, datorita caolinului pe care-l contine si care absoarbe excesul de sebum, ea este si hidratanta. In plus, particulele de mica pulverizata reflecta lumina si fac tenul stralucitor (dar nu gras!). Se comercializeaza in borcanele cu capac argintat, insotita de un pamatuf. Exista patru nuante, de la albul de portelan la bronzul deschis, bronzul inchis (pentru femeile cu piele neagra) si o nuanta irizata, pentru seara.

</b><b>"Am implinit 41 de ani. Ce masuri ar trebui sa iau pentru protectia fetei?" "Am schimbat de curand prefixul si desi deocamdata nu exista motive de ingrijorare, ma gandesc, totusi, ca la 41 de ani ar trebui sa iau masuri de protectie. Exista zone ale fetei mai expuse imbatranirii ca altele?"
Maria Crinbala - Sibiu
Doua zone ale fetei sunt atinse cu precadere de varsta: conturul ochilor si conturul buzelor. In cazul ochilor, pielea care ii inconjoara e foarte fina si se rideaza usor. Avand o putere de resorbtie redusa, e necesar un produs special, altfel vor aparea nesuferitele umflaturi de sub si de peste pleoape. In comert exista creme, geluri, colire cosmetice create special pentru ochi. Aplicati-le cu miscari circulare, dimineata si seara, inainte si dupa demachiaj. Miscarea corecta e de la radacina nasului catre exteriorul pleoapei. Sfarsiti aplicarea cu tapotari usoare ale degetelor, pentru a activa circulatia limfei si pentru a reduce pungile si cearcanele de sub ochi. Buzele: odata cu varsta, ele se inconjoara de riduri marunte si inestetice. Aplicati cateva picaturi de crema in jurul lor. Cu degetele mijlociu si aratator masati apoi de la mijlocul buzei superioare spre colturi, de multe ori. In final, dati "turul" ambelor buze, tot de la mijloc spre exterior.

</b><b>"Lucrez intr-un stres total. Exista vreun masaj care sa ma ajute?" "Sunt profesoara la o scoala de ucenici si am probleme foarte mari cu copiii, care provin in majoritate din familii dezorganizate. Nu sunt rai, dar sunt needucati si transforma orele in iad. Lucrez intr-un stres total, am nervii intinsi si simt ca voi exploda. Exista vreun masaj corporal care sa ma ajute?"
Laura - Bucuresti
Va recomandam un exercitiu de gimnastica extrem de simplu, dar foarte eficient, menit sa alunge stresul. In picioare, cu talpile indepartate la nivelul umerilor, tineti bratele in fata, indoite din coate, in pozitie clasica de box. Imaginati-va ca aveti un adversar nevazut si loviti-l, puternic, cu pumnii. Repetati de 3 x 20 de ori exercitiul. · Din aceeasi pozitie, indepartati bratele catre spate, pe rand, cu coatele indoite si pumnii stransi. Repetati de 3 x 20 de ori exercitiul. Pentru a controla mai bine miscarile, executati-le in fata unei oglinzi. Exercitiile trebuie facute cu participare si energie.

Clubul dietelor de slabit

Reteta cu graham si fructe Majoritatea dietelor recomanda sa se manance foarte putin, dand o teribila senzatie de foame. In plus, nemancand de toate, va puteti anemia. Vreau sa va impartasesc un regim in care puteti manca aproape pe saturate si slabi 1/2 kg pe zi. Se mananca din 3 in 3 ore, astfel:
- Ora 8:00 - 60 g paine graham, 100 g fructe (mere, portocale, caise, ananas etc.).
- Ora 11:00 - 30 g paine graham, 200 g fructe.
- Ora 14:00 - 50 g paine graham, 200 g fructe.
- Ora 17:00 - 30 g paine graham, 200 g fructe.
- Ora 20:00- 60 g paine graham, 200 g fructe.
- Ora 23:00- 50 g paine graham, 100 g fructe.
In plus (nu prin inlocuire), veti adauga in fiecare zi a saptamanii cate un intaritor, pentru a nu va anemia. Le puteti manca la orice ora doriti, dar nu dupa ora 18:00.
Luni: 200 g rosii si un ou (vitaminele A, B1 si D).
Marti: 100 g morcovi si 200 g rosii (vitaminele B, C si magneziu).
Miercuri: 200 g salata si o lamaie (vitamina E si calciu).
Joi: un ou si 100 g branza de vaci (fier si fosfor).
Vineri: 100 g peste (iod).
Sambata: 200 g cartofi (fierti sau copti) si 200 g varza cruda (potasiu).
Duminica: 100 g pui (zinc).
Cum se poate slabi mancand chiar si paine? Simplu. Meniul complet al unei zile contine circa 1100 calorii (va puteti convinge din cartile de specialitate). Iar o femeie consuma (arde) 2000-2500 calorii pe zi. Arzand mai multe calorii decat ingurgitati, organismul va fi obligat sa consume din rezerve (grasimea depusa pe corp), provocand astfel slabirea. Se recomanda sa faceti si miscare, pentru a va tonifia muschii si pielea. De altfel, o ora de gimnastica inseamna 350 calorii arse. Va doresc mult succes!Cristiana - Bucuresti