Frumusete

Redactia
Se poate corecta forma ochilor? Invatati de la machiorii profesionisti! Multe actrite de cinema isi datoreaza perfectiunea - inclusiv frumusetea privirii - artei stilistilor. Cateva accente de culoare asezate la loc potrivit rezolva orice problema, inclusiv ochii mici sau asezati prea aproape de nas...

Se poate corecta forma ochilor? Invatati de la machiorii profesionisti! Multe actrite de cinema isi datoreaza perfectiunea - inclusiv frumusetea privirii - artei stilistilor. Cateva accente de culoare asezate la loc potrivit rezolva orice problema, inclusiv ochii mici sau asezati prea aproape de nas.

Ochi prea apropiati Problema: privirea pare prea ganditoare si critica.
Rezolvare: aplicarea unei pete de culoare mai inchise pe partea exterioara a pleoapei si a arcadei indeparteaza optic ochii. Culoarea trebuie aplicata inspre "in sus", pana sub spranceana. Genele trebuie date cu rimel negru, cele de la capatul exterior al ochiului, de doua ori.

Ochi mici Problema: fata arata prea plata, iar privirea obosita.
Rezolvare: arcada sprancenei se acopera cu un fard deschis, lucitor. Colturile dinafara ale ochilor se machiaza cu o culoare inchisa, iar restul pleoapei cu o culoare mai deschisa (acelasi ton). Pentru conturul pleoapei folositi creionul dermatograf, bine ascutit, ca sa lase o dunga subtire. Se aplica numai pe pleoapa de sus. Marginea pleoapei de jos se contureaza cu un dermatograf alb. Aplicati rimel negru pe gene.

Ochi "reci" Problema: ochii prea rotunzi si de culoare inchisa fac ca privirea sa aiba o expresie dura.
Rezolvare: pleoapa de sus trebuie fardata cu o culoare inchisa, pe toata suprafata ei. Apoi, cu un betisor de vata se aplica deasupra o nuanta deschisa din aceeasi familie de culori. Se foloseste un eye-liner maro numai pe marginea pleoapei de sus. Pleoapa de jos se subliniaza cu un creion maro, care se estompeaza apoi cu un betisor cu vata. Genele se dau cu rimel maro.

Pleoape cazute Problema: privirea nu are stralucire.
Rezolvare: aplicati pe pleoapa de sus un fard de culoare deschisa. Pielea care coboara peste pleoapa trebuie machiata cu o nuanta usor mai inchisa, desenata oblic, cu deschidere spre tampla. Nu folositi eye-liner sau dermatograf. Aplicati in schimb rimel din belsug.

Clubul dietelor de slabit

2 retete cu "efect intarziat" Dupa ce ani de zile am trait pe pielea mea calvarul aplicarii unor retete de slabit, care mai de care mai "originala" si mai "fantezista", pot in sfarsit spune ca cele doua pe care vi le voi prezenta sunt nu numai eficiente, dar au aprobarea unui cunoscut medic al Institutului "Parhon". De ce cu "efect intarziat"? Deoarece prin corecta lor aplicare, mai intai se inlatura din organism deseurile acumulate prin ingerarea alimentelor grele (rantasuri, carne grasa, dulciuri de cofetarie etc.), trecandu-se apoi la eliminarea surplusului de greutate.
Avantaje: - Fiind doua diete echilibrate, organismul nu sufera dezechilibre majore cauzate de pierderea brusca in greutate. - Dupa prima saptamana de aplicare, apetitul celor mancaciosi si pofticiosi se regleaza de la sine. - Pierderea in greutate facandu-se treptat, da voie pielii sa se "reaseze" pe noua silueta, evitand pliurile si cutele dizgratioase.

</b><b>Reteta pe zile Luni: ziua laptelui batut. De cate ori apare senzatia de foame, se va consuma cate un pahar cu lapte batut, fara nici un alt adaos.
Marti: ziua cartofilor fierti. Se mananca numai cartofi fierti cu o idee de sare.
Miercuri: ziua pestelui. In functie de gust si de dorinta, se va consuma pestele fiert sau fript, cu un mic praf de sare.
Joi: ziua fructelor. Dintre fructele sezonului cand incepem dieta alegem un singur fel, mai putin citricele. Toata ziua se va manca numai din fructul ales, orice cantitate.
Vineri: ziua carnii de vita sau de pui. La fel ca la peste, carnea poate fi preparata prin fierbere sau la gratar. Se va evita carnea grasa de vita.
Sambata: ziua salatelor. De la micul dejun si pana la cina se vor manca numai salate. Salatele se vor prepara cu foarte putin ulei, cu suc de lamaie si putina sare.
Duminica: ziua libera. Evitand excesele, in aceasta zi se poate manca fara restrictie, in mod normal.
Indicatii: - Dupa prima saptamana de aplicare a dietei, se va renunta complet la sare. - Pe timpul aplicarii, se vor consuma numai alimentele prezentate mai sus, in orice cantitate, pana la disparitia senzatiei de foame. - Zilnic se va consuma o cantitate de 1,5 - 2 l de lichid. Sunt interzise bauturile carbogazoase dulci, de tip Cola. Se va prefera apa minerala si ceaiurile slabe de plante (neindulcite). - Pentru cine nu poate renunta la "narav", se admite o ceasca de cafea pe zi, indulcita cu zaharina. - Sub nici o forma nu se consuma bauturi alcoolice. La o corecta aplicare, organismul pierde in greutate 1 - 1,5 kg pe saptamana.

</b><b>Dieta lichida - Se numeste astfel, deoarece pe parcursul ei se vor consuma numai supe, ciorbe, compoturi si ceaiuri. - Supele si ciorbele se pot prepara din legume, suportand si mici adaosuri de carne slaba, de vita sau de pui. - Ciorbele se vor acri cu bors si suc de lamaie. - Se vor evita pastele fainoase. - Sarea se va folosi in cantitati foarte mici, iar pentru cine poate renunta, cu atat mai bine. - Compoturile vor fi preparate in casa, slab indulcite. - Ceaiurile vor fi numai din plante, neindulcite. - Pe tot parcursul aplicarii dietei, nu se vor consuma: dulciuri de orice fel, cafea, alcool, paine si derivatele ei, bauturi carbogazoase dulci. - Se slabeste in medie 2 kg pe saptamana, in functie de organism.

*** In final, mi-as permite sa va dau cateva sfaturi. Dupa ce ati terminat de pus in aplicare una dintre dietele de slabit, dupa ce ati ajuns la greutatea propusa, nu reveniti in forta la vechile obiceiuri. In acest fel, nici o reteta de slabire nu va mai poate ajuta. Dar sa spunem ca v-ati gasit dieta al carei regim alimentar v-a facut supla asa cum ati visat... Din acel moment, doamnelor, va sfatuiesc sa renuntati la paine! Alegeti exemplul taranului roman, care n-a stiut de obezitate pana cand nu s-a "boierit" mancand zilnic paine. Sau trageti cu coada ochiului la siluetele suple ale chinezilor, care ignora painea, preferand orezul. Deci, o portie de mamaliga ori una de orez fiert, iar silueta dvs. va avea numai de castigat.
Alegerea va apartine!Mariana Georgescu - str. Cremenita nr. 6, bl. C, sc. 2, ap. 114, sector 2, Bucuresti