Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... . . "Eu am meningiom de aripa de sfenoid, iar tatal meu - bloc tumoral subhepatic". Sunt foarte disperata din cauza necazurilor care au lovit familia mea si va rog foarte mult sa ma ajutati. Am 33 de ani si sufar de meningiom de aripa de sfenoid - neverificat operator. Am fost...

Cititorii Intreaba...


"Eu am meningiom de aripa de sfenoid, iar tatal meu - bloc tumoral subhepatic"

Sunt foarte disperata din cauza necazurilor care au lovit familia mea si va rog foarte mult sa ma ajutati. Am 33 de ani si sufar de meningiom de aripa de sfenoid - neverificat operator. Am fost internata la Spitalul "Bagdasar" din Bucuresti si, dupa toate investigatiile, medicii mi-au spus ca cea mai buna solutie este operatia. Dar imi este foarte frica si, de aceea, va rog sa-mi recomandati un tratament naturist pentru absorbtia sau stagnarea evolutiei acestui meningiom care, aflandu-se in spatele ochiului drept, mi-a scos putin ochiul din orbita. De asemenea, tatal meu, in varsta de 58 de ani, a fost operat de bloc tumoral subhepatic drept cu invadarea pediculului. Exista vreun tratament naturist pentru impiedicarea recidivei? Va multumesc si va doresc multa sanatate.
Reinschi Lenuta - Galati


"Fetita mea a fost diagnosticata cu hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala"

In urma unor audiograme repetate la diferite clinici, fetitei mele de 9 ani i s-a pus diagnosticul hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala, netratabila si neoperabila. Copilul meu este condamnat sa poarte o proteza auditiva, dar nu o poate suporta din cauza durerilor de cap. Va rugam sa ne ajutati cu un tratament naturist sau sa ne recomandati un medic care sa ne poata ajuta copilul. Va multumesc.
Tache Daniel - Ploiesti, tel. 0244/15.82.76


"Doresc un tratament naturist pentru colesteatom si sinuzita inchistata maxilara"

De sase ani, sotul meu (36 ani) umbla din spital in spital, face tot felul de analize, urmeaza diferite tratamente, dar fara nici un rezultat. Simptomele lui sunt: ameteli, dureri de cap, dureri articulare, pierderi temporare de memorie, dureri la nivelul rinichilor si al glandelor suprarenale, stari de nervozitate, stari depresive. In urma cu cateva zile, la un examen Rmn, i s-a pus diagnosticul colesteatom la nivelul stancii drepte si sinuzita inchistata maxilara supraalveolara cu diametrul de 13 mm. I-a fost recomandata operatia, dar am dori sa stim daca aceste boli nu au si remedii naturiste. Astept cu nerabdare sa-mi raspundeti.
Nela - Teleorman


"Sotia mea nu poate suporta tratamentul cu citostatice"

Sunt pensionar, iar sotia mea, in varsta de 71 de ani, are urmatorul diagnostic stabilit prin tomografie in decembrie 2002: masa voluminoasa de tesut dens, neomogen, cu multiple calcificari ce infiltreaza peretele toracic interior in 2/3 superior si distruge articulatiile condrosternale T7-T10 dreapta. Cantitate medie de lichid pleural dreapta; adenopatii. Deoarece lichidul se reface foarte repede (la 10-14 zile), acesta apasa pe diafragma si pe celelalte organe, dand stari de insuficienta respiratorie, oboseala, inapetenta si dureri din zona stomacului spre stern si spre spate. Cand consuma lichide, sotia mea are o tuse seaca si de durata. Mentionez ca hemoglobina a fost la internare (13), iar pana in prezent i s-a scos lichidul pleural de trei ori (750 ml, 1400 ml, 300 ml) la interval de 14 zile. Doctorii au spus ca este inoperabila, iar singurul tratament propus a fost cel cu citostatice, pe care cred ca nu-l va putea suporta, deoarece are, printre altele, si probleme cardiace. Daca cineva s-a confruntat cu o astfel de boala si stie o clinica, un tratament sau un terapeut, il rog sa ma ajute urgent cu informatii, pentru a opri evolutia acestei tumori. Va multumesc din suflet si Dumnezeu sa va dea sanatate.
Dionisie Constantin - B-dul 1 Mai, bl. 14, sc. 3, ap. 6, Craiova, tel. 0251/43.72.43, 0744/27.55.82


"Sora mea are spondiloartropatie"

Sora mea, Diana, a fost diagnosticata, la 22 de ani, cu spondiloartropatie, o inflamatie a articulatiilor mari. Cauza este genetica, fiind depistata gena Hla B27, factorul ereditar nefast. O dor picioarele, genunchii, coapsele si incheieturile mainilor. Dimineata, la sculare, se misca greu. De trei luni urmeaza tratament cu Sulfasalazine si Naprosyne. Durerile persista. Cum putem lupta cu aceasta boala? Cum sa ii stagnam evolutia? Medicii spun ca pana in prezent nu exista tratament. Nici medicina naturista nu ne poate da vreo speranta? Astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Cristina Morarasu -
e-mail: cristinamorarasu@yahoo.com


"Se poate vindeca spasmofilia?"

Sufar de mult timp de spasmofilie si nu mai am nici un chef de viata. As vrea sa stiu daca starile de agitatie si nervozitate de care sufar, emotiile, faptul ca plang din orice sunt urmarea acestei boli. Ce tratament ar trebui sa urmez? Nu am nici pofta de mancare si am un fel de palpitatii la cap. Va multumesc anticipat.
M. A. - Cluj


"Cum o pot face pe sotia mea sa scape de patima alcoolului?"

Am o sotie pe care o iubesc si o fetita frumoasa si desteapta. Necazul meu e ca sotia se imbata zi de zi. Bea pe ascuns, gasesc sticle dosite pe unde nici nu m-as gandi si nu pot comunica deloc cu ea. Cand abordez acest subiect ies scantei. Sper ca oamenii care au solutii pentru aceasta boala pacatoasa ma vor ajuta. Orice sfat este binevenit. Va multumesc.
Mic Iohan - Baia Mare


"Sufar de secretie uretrala cu coci gram pozitivi"

Acum mai bine de zece ani am inceput sa am usturimi pe uretra si gaseam pe chilot pete de sange. Specialistii mi-au recomandat antibiotice, dar nu am rezolvat nimic. La urologie mi s-au facut instilatii cu Sinerdol, dar nu mi s-au oprit decat scurgerile, usturimile au ramas. Intre timp, din cauza numeroaselor tratamente cu antibiotice pe care le-am facut, am devenit alergic la acestea. La ultimele analize mi s-a spus ca am coci gram pozitivi. Cum nu mai pot urma nici un tratament cu antibiotice, ii rog pe cititorii care au trecut prin aceeasi situatie sa-mi recomande un tratament naturist.
Nelu - tel. 0237/20.49.12, int. 133


"Caut un tratament pentru transpiratie abundenta"

La 20 de ani transpiram doar la efort fizic si in zilele foarte calduroase. Acum am 44 de ani si transpiratia a devenit tot mai abundenta, mai ales in jurul gatului. Transpir mai ales noaptea, in timpul somnului, astfel incat trebuie sa-mi schimb imbracamintea si de 10 ori pe noapte. Am consultat diversi specialisti, dar nu mi s-a pus nici un diagnostic. Va rog sa ma ajutati sa scap de acest necaz.
Pantus Stefan - Focsani


"Stiti vreo clinica in care se fac operatii de marire a penisului?"

Va rog sa-mi dati o adresa a unui medic specialist in chirurgie plastica, a unei clinici unde se fac operatii pentru marirea organului genital la barbati.
Natalia - Urziceni


"Il caut pe d-l bioterapeut Aurel Silivas"

Incepand din februarie 2001, in urma unei crize ciudate, au inceput sa-mi tremure o mana si piciorul drept. Abia reusesc sa ma deplasez pe distante foarte mici. Va rog din suflet sa ma ajutati sa-l gasesc pe d-l bioterapeut Aurel Silivas.
Maria C. - tel. 0257/23.06.32



"Caut cu disperare medicamentul Mintezol"

Fetita mea, in varsta de un an si noua luni, este infestata cu parazitul Toxocara Canis, diagnostic pus la Spitalul "Dr. Victor Babes" din Bucuresti. De aceea, caut cu disperare medicamentul Mintezol. Va rog din suflet sa ma ajutati.
M.C. - Galati, tel. 0236/41.57.98, 0236/32.55.89

Pentru:
Stefani Nicoleta - Sibiu (leucemie acuta): incercati tratamentul cu cereale publicat in F. As nr. 554, care in unele cazuri a dat rezultate de exceptie.
Panait Cristina - Rovinari, jud. Gorj (astm bronsic alergic): adresati-va telefonic sau in scris d-nei dr. Maria Chirila, la Cabinetul "Naturalia" din comuna Voluntari, str. Erou Mircea Marinescu nr. 8, tel. 021/491.51.33, 491.51.36, 491.60.52.

Cititorii Raspund


"Cum se administreaza apa Pi?"
(Raspuns pentru Denisa Imbrea - Buzau,
F. As nr. 553)

Apa Pi, numita si "apa vietii", este o apa filtrata fizic si tratata, o apa stabila, nealterabila. Apa vietii Pi nu este un medicament, este o apa pura, care fierbe la mai putin de 100C si ingheata intre -1C si - 7C. Aceasta apa se consuma ca atare, la prepararea ceaiului, cafelei, compotului, supelor, ciorbelor etc. - circa 1 l pe zi. De cand consum aceasta apa ma simt mult mai bine si am alta putere de munca.
N. red. - Mai multe detalii despre apa Pi puteti afla citind nr. 498 al revistei noastre.
Alina Grigoras - Ploiesti


"Cum se poate trata scaderea severa a glicemiei?"
(Raspuns pentru Mariana Fenesan - Cluj-Napoca,
F. As nr. 554)

Pentru hipoglicemie este responsabil pancreasul, de aceea sunt necesare investigatii de specialitate pe linie endocrinologica. Va recomand Institutul "Parhon" - dr. Dumitrache Constantin. Dupa aflarea cauzei, a radacinii problemei, puteti urma tratamentul medicamentos stabilit de doctor in paralel cu cel naturist (care dupa parerea mea este cel mai sigur), cautand in vechile numere din F. As. Puteti cauta pe Internet, la site-ul "Formulei As", dand cautare dupa denumirea bolii. Multa sanatate!
Elena Negoita - Galati


"Sunt alergica la produsele lactate"
(Raspuns pentru Jeni - Deva, F. As nr. 554)

In Sua exista un medicament foarte eficient: Dairy digestive supplement, niste pastile care contin lactozase. Inaintea consumului de lactate sau de alte produse, se mesteca cate 3-4 pastile si apoi se poate consuma produsul lactat fara sa apara deranjamentele gastrice si intestinale. Nu stiu cum se poate trimite din Sua in Romania. Chiar si eu il folosesc si da bune rezultate. Incercati sa vi-l procurati. Cu stima,
J. Sava - Sua


"Nu pot scapa de cosmaruri"
(Raspuns pentru Emeric Kozak - Cluj-Napoca,
F. As nr. 554)

D-le Kozak, nu cred ca aveti nevoie de psihiatru. Tratati-va spondiloza cervicala si veti scapa de ele. Cautati un terapeut bun. Nu ati auzit niciodata cum unele persoane care au dureri abdominale in timpul somnului viseaza ca sunt "calcate de hoti"? Va doresc noroc si sanatate!
Eugenia


"Sotul meu sufera de adenom de prostata cu hemospermie"
(Raspuns pentru Ana Stratulat - Bucuresti,
F. As nr. 554)

Stimata doamna, tratamentul homeopatic asociat cu fitoterapia este foarte eficient in tumorile prostatei, benigne sau chiar maligne. Pe langa ceaiul de pufulita puteti folosi si ghimpele, alternativ sau in combinatie. De-a lungul timpului, am avut rezultate foarte bune in tratamentul acestor afectiuni, folosind un extract din mladitele arborelui sequoia (Sequoia gigantea) - macerat glicerinic util in multe alte afectiuni ale varstei a treia, inclusiv in osteoporoza, fiind si un tonic general, fizic si psihic. Doza obisnuita este de 50 picaturi de trei ori pe zi, care se poate reduce dupa ameliorarea simptomelor. Tratamentul homeopatic este insa cel mai important, deoarece se adreseaza cauzei bolii. Sotul dvs. ar putea avea nevoie de Conium, Thuja, Sarsaparilla sau de un alt remediu, care trebuie ales pe baza simptomatologiei dumnealui, la care se adauga si alte informatii referitoare la preferintele si aversiunile alimentare, modalitatile de exprimare a personalitatii etc. Deci nu este o afectiune incurabila, iar mijloacele de tratament sunt simple si accesibile. Insanatosire grabnica!
dr. S. Nedelcu, medic homeopat - tel. 0721/36.82.59


"Sufar de o boala dermica la nivelul scalpului"
(Raspuns pentru E. Pop - Sighetul Marmatiei,
F. As nr. 555)

Din cele ce scrieti nu reiese daca aveti un diagnostic clar de la un specialist si cum anume suna el. De asemenea vorbiti de "foarte multe tratamente", fara a spune in ce au constat ele. O suferinta atat de veche, cu asemenea recidive incapatanate, ne-ar putea duce cu gandul chiar si la un psoriazis, care intr-adevar poate aparea pe pielea capului. Intr-o atare situatie, sampoanele singure nu va pot vindeca, ci va folosesc doar ca adjuvante. Aveti nevoie in primul rand de o medicatie si, foarte probabil, de un regim alimentar adecvat. Exista si posibilitatea ca tratamentul medicamentos sa fie inlocuit cu fitoterapie, dar asta numai dupa ce ati reusit sa precizati, prin investigatiile de rigoare, natura afectiunii dvs. Intre timp, pentru a va suprima sau macar ameliora simptomele neplacute, v-as recomanda un sampon medicinal cu gudron si aloe, numit Danderrest. El are o actiune bactericida, calmanta, antiinflamatoare si emolienta asupra pielii capului, reduce secretia de sebum (degreseaza parul), elimina disconfortul produs de mancarimi, stopeaza formarea matretii si caderea parului, iar derivatul de gudron din compozitia sa are efect terapeutic intr-o serie de boli cum ar fi eczemele cronice, scabia (raia) si psoriazisul. Cautati-ma si vom stabili cum puteti intra in posesia lui.
A. Rotaru - Bucuresti, tel. 021/411.44.11



"Mi se usuca si imi crapa buzele"
(Raspuns pentru Ana Spinu - Bucuresti, F. As nr. 555)

Multa lume are probleme cu buzele, insa de regula e suficient un strugurel cu care le putem unge ori de cate ori simtim nevoia, chiar si de zece ori pe zi. In cazul dvs. se pare ca unguentele obisnuite nu ajuta. De aceea v-as sugera sa incercati preparatul Vitamaist care, pe langa actiunea lui dezinfectanta, emolienta si hidratanta, are si proprietatea de a hrani optim pielea, datorita extractului de alge marine continut in formula sa. Acesta asigura un aport masiv de substante nutritive: mineralele neaparat necesare, toate vitaminele complexului B, dar si vitamina C si provitamina A (crapaturile dureroase amintite de dvs. par sa indice tocmai un deficit de provitamina A). Menit initial a fi doar o lotiune de corp, Vitamaist isi dovedeste o utilitate multifunctionala, inlocuind cu succes orice crema de maini, iar recent am auzit un medic recomandandu-l pentru ingrijirea tenului cu acnee. Desigur, s-ar putea ca aplicatiile externe sa nu va fie de ajuns. Se spune adesea - si pe drept cuvant - ca pielea este oglinda organismului, prin urmare starea buzelor dvs. semnaleaza fara indoiala o carenta. Poate, din anumite motive, va alimentati unilateral sau nepotrivit cu cerintele corpului dvs. Aici ar fi preferabil sa apelati totusi la sfatul unui specialist. Eu voi adauga numai faptul ca in ultima vreme, in nutritie se impune tot mai mult principiul conform caruia nu trebuie sa ne hranim cu totii identic, ci in functie de necesitatile specifice dictate de grupa noastra sanguina. Indrumari concrete gasiti in cartea doctorului american Peter J. D"Adami, "Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine". Pasul urmator in materializarea acestei idei a fost realizarea unei game de patru suplimente nutritionale corespunzatoare grupelor sanguine. Tabletele Vital cuprind vitamine si minerale, extracte din plante si fructe, selectate diferentiat, in asa fel incat sa ne furnizeze fiecaruia dintre noi exact acele substante de care avem nevoie, in raport cu apartenenta noastra la o grupa sanguina sau alta. Ma gandesc ca gama Vital ar putea fi o buna solutie pentru dvs.
Adriana Rotaru - Bucuresti, tel. 021/411.44.11



"Sufar de o boala rara, numita sarcoidoza"
(Raspuns pentru Maria, F. As nr. 556)

Sarcoidoza sau boala lui Besnier - Boeck Schaumann este de origine necunoscuta. Este o boala caracterizata prin existenta unei leziuni tipice, si nu specifice: granulomul epiteloid (ingramadire de celule epiteloide - globule albe modificate, cu centrul necrozat), care este susceptibil sa afecteze tesuturi si organe (ganglioni, plamani, piele, oase si articulatii). Leziunile cutoracice sunt cele mai frecvente: adenopatii, inflamatii ale ganglionilor limfatici, infiltratii nodulare ale plamanului, infiltratie pulmonara difuza. Leziunile cutanate sunt reprezentate frecvent printr-un eritem nodos (noduli rosietici simetrici, sensibili, amplasati pe fata interioara a gambelor), fiind insotite uneori de caderea parului, eritrodermie (roseata si descuamarea pielii), ihtioza (piele uscata, acoperita de scuame fine), mancarimi. La tine, reactiile imunologice si inflamatorii ale organismului, cu favorizarea infectiilor, sunt deprimate de reactiile adverse ale medicamentelor pe baza de cortizon. Se impune, ca atare, o normalizare de urgenta a imunitatii, o detoxifiere generala a organismului si reechilibrarea sa metabolica. Te sfatuiesc sa incepi o cura cu produse naturale pe baza de Aloe Vera, ale firmei americane Forever Living Products, despre ale caror rezultate terapeutice miraculoase s-a mai scris in "Formula As". Acestea nu se pot procura din farmacii sau magazine. Programul de cura fiind personalizat in functie de analizele medicale, ma poti contacta telefonic la tel. 0722/61.45.97, pentru stabilirea gamei de produse necesare si dozajul corespunzator. Iti doresc sanatate deplina!
Cons. Alexandrina Chiorean - Cluj-Napoca


"Sotul meu are cancer la colon, iar eu am cancer la tiroida"
(Raspuns pentru Anca Neagoe, F. As nr. 557)

Draga Anca, pentru maladiile de care suferiti amandoi, va recomand sa urmati un tratament de dezintoxicare a organismului, de refacere a metabolismului celular si de intarire a sistemului imunitar (prin cresterea numarului limfocitelor T - natural "killer" -, prima linie de aparare a organismului impotriva cancerului), folosind un program 100% natural, pe baza de nutrienti bioactivi, produse patentate in Sua si Marea Britanie, avizate de Ministerul Sanatatii. Multa sanatate!
Marinela - Constanta, tel. 0722/66.91.22, 0241/55.70.55


"Doresc sa aflu mai multe despre sindromul oboselii cronice"
(Raspuns pentru Ilie Nitu - Bucuresti, F. As nr. 557)

Sindromul oboselii cronice apare ca o forma de tulburare a polisistemului organismului, care se manifesta prin: scaderea capacitatii de munca fizica si intelectuala, tulburari psihosomatice, fenomene de tulburare a personalitatii etc. In terapia sindromului oboselii cronice sunt importante reducerea stresului, exercitiile fizice, elementele de psihoterapie care alcatuiesc un tratament determinat, o alimentatie normala, echilibrata, adecvata eforturilor depuse si starii psihice si emotionale, folosirea suplimentelor alimentare, echilibrate din punct de vedere nutritional.
farm. Pavel Ion - Bucuresti, tel. 0745/63.69.46


"Medicii nu reusesc sa-mi puna un diagnostic"
(Raspuns pentru C.E. - Radauti, F. As nr. 557)

Urmati tratamentul d-lui Mircea Bocan. Ii scrieti o scrisoare si faceti comanda pentru argila. Adresa este: str. Avantului nr. 19, bl. J6, ap. 8, Alba-Iulia, cod 2500. Consumati multe fructe si legume si renuntati la carne, iar rugaciunea sa nu lipseasca din gandul dvs. Va doresc multa sanatate! "Formulei As", un elixir al vietii spirituale, ii doresc sa aiba viata lunga si sa continue acest miracol al presei romanesti pus la indemana tuturor. Cu respect si multa dragoste,
Ioana - Japonia, e-mail: ionica_popovici_vlad@yahoo.com


"Cum pot intari imunitatea unui copil bolnav de Sida?"
(Raspuns pentru O mamica - Roman, F. As nr. 558)

Ma numesc Ioana Pop, locuiesc de aproape trei ani in Statele Unite si profit din plin de progresele tehnologiei care imi dau posibilitatea sa citesc revista "Formula As" pe Internet. Saptamana asta mi-a atras atentia o scrisoare trimisa de mama unui baietel recent diagnosticat Hiv pozitiv, care intreaba daca exista posibilitatea imbunatatirii sistemului imunitar al copilului. Cum lucrez intr-un laborator de cercetare a virusului Hiv si am acces la informatii, m-am gandit ca poate as putea raspunde, cel putin partial, unora din intrebarile cititoarei - toate astea sub indrumarea profesorului cu care lucrez. Daca se poate, as ruga-o pe doamna respectiva sa ma contacteze pe aceasta adresa de e-mail: ioanapop@msn.com sau sa lase un numar de telefon la redactie. Inteleg ca este un subiect sensibil, dar as avea nevoie de detalii despre starea copilului, perioada aproximativa de cand a fost infectat, tipul de medicamente administrate si, de asemenea, este foarte important de stiut daca parintii sunt Hiv pozitivi. Astept cu nerabdare orice informatii din partea mamei sau a redactiei. Imi cer scuze daca mesajul meu, scris in graba, nu este foarte clar, dar va rog sa luati in considerare doar faptul ca as fi foarte bucuroasa sa dau un minim ajutor! Va multumesc!
Ioana - Sua


"Am o tumora pe esofag si nu vreau sa ma operez"
(Raspuns pentru Ion Pantilie - Turnu-Magurele, F. As nr. 558)

Va recomand sa luati legatura cu d-l Cristian Boerescu (poate fi contactat la adresa: Cabinet medical - str. Spataru Preda nr. 21, bl. 129A, sc. C, ap. 65, Bucuresti, tel. 021/423.05.83, 0722/20.70.76). Rugati-l sa va indrume sa faceti tratamentul total al cancerului dupa metoda lui Rudolf Breuss. Este o cura cu ceaiuri si sucuri de legume. In 42 de zile veti fi vindecat. Va doresc multa sanatate!
Daniela Popa - Cluj, e-mail: dspopa@yahoo.fr


"Fetita mea are o scurgere la ochisorul stang"
(Raspuns pentru Adriana - Irlanda, F. As nr. 559)

Draga Adriana, iata ce poti sa faci: se dizolva o lingurita de miere de albine (naturala) intr-o cescuta cu lapte cald. In acest amestec se inmoaie o bucata de tifon si se sterge fiecare ochi, de la coada ochiului spre baza nasului. Tifonul se foloseste o singura data (nu se mai poate inmuia a doua oara in lapte, chiar daca e vorba de acelasi ochi). Se repeta o data sau de doua ori pe zi, timp de doua-trei zile la rand. O alta reteta: daca ai printre cunostinte o mama care alapteaza, se picura in ochi cateva picaturi de lapte, direct de la san, si se sterge cu un tifon uscat si curat. Si aici tifonul trebuie folosit o singura data. Multa sanatate tie si familiei tale!
Dana - Bucuresti


"La 23 de ani, fiica noastra nu se mai vindeca de Tbc"
(Raspuns pentru Constantin Dospinescu - Iasi, F. As nr. 558)

Va recomand o reteta impotriva Tbc-ului. Ingrediente: cafea, lamai cu coaja cu tot (taiate marunt), unt nesarat (sau unt de casa), untura nesarata de casa, miere poliflora. Cantitati: cate 500 g din fiecare. In cazul in care sufera de hipertensiune, se vor pune doar 250 g cafea. Toate se amesteca (se poate si la mixer). Administrare: se ia cate o lingura de trei ori pe zi, inainte cu jumatate de ora de mesele principale. Sanatate si mult succes.
Creola - e-mail: creola.draganoiu@Rompetrol.com