Frumusete

Redactia
Sporiti eficienta produselor dvs. de frumusete- Cu cateva gesturi, accentuati binefacerile pentru obraz -Incalziti-va crema obisnuita de fata. Inainte de a o aplica pe fata, puneti doza de crema pe care o folositi in causul palmei, apoi amestecati incetisor cu varfurile degetelor. Emulsia va deveni...

Sporiti eficienta produselor dvs. de frumusete- Cu cateva gesturi, accentuati binefacerile pentru obraz -Incalziti-va crema obisnuita de fata

Inainte de a o aplica pe fata, puneti doza de crema pe care o folositi in causul palmei, apoi amestecati incetisor cu varfurile degetelor. Emulsia va deveni mai moale si va dobandi aceeasi temperatura cu cea a pielii.ÊIn felul acesta, ingredientii activi vor putea sa patrunda imediat si in cantitate mai mare in piele. Filmul gras care apare de obicei deasupra pielii va fi mult mai putin vizibil.

Raciti lotiunile tonice

Luati obiceiul bun de a pune in frigider, dupa fiecare intrebuintare, lotiunea de fata pe care o folositi sau spray-ul cu apa termala. Frigul sporeste eficienta in toate privintele. Porii dilatati se aduna mai bine, vinisoarele rosii dispar, tenul se trezeste si pielea usor lasata isi recapata tonusul, datorita efectului rece.

Varati-va mainile in bandaje de plastic

Dupa ce va ungeti pe maini cu un strat gros de crema, varati-le in folii de plastic sau aluminiu si legati-le cu sireturi. Gratie acestui zid oclusiv care dilata porii si impiedica evaporarea umiditatii, produsul va actiona in profunzime. Dupa o singura aplicare, procedeul elimina asprimile si pielea moarta, fortificand unghiile.

Diluati samponul de par

Din cauza compozitiei lor in forma de gel, sampoanele sunt in general greu de intrebuintat, fara sa se puna o doza prea mare. Rezultatul: parul ramane moale sau tern, pentru ca excesul de substante de intretinere se elimina dificil. Pentru a evita acest neajuns, diluati o cantitate mica intr-o cana, cu putina apa calda, apoi raspanditi continutul pe intreaga suprafata a parului umezit. In felul acesta, cu o cantitate mica de sampon veti obtine imediat o spuma abundenta, care va spala parul fara sa-l agreseze si se va clati foarte usor.

Prelucrati demachiantul

Indiferent ce tip de demachiant preferati, uitati de aplicatiile rapide. Incalziti putin produsul in causul palmei pentru a face agentii detergenti mai eficienti. Dupa ce-l intindeti pe fata si gat, apasati puternic cu palmele intinse, apoi dezlipiti-le. Impuritatile si celulele moarte cel mai bine fixate in piele se vor desprinde prin acest sistem "ventuza", care amelioreaza si circulatia cutanata.

Machiaje

Cu bujori in obrajori

Priviti cu atentie fotografiile alaturate. Te cuprinde invidia: Jodie Foster si Jennifer Aniston stralucesc "cu bujorii in obrajori". De parca ar fi castigat Oscarul. Cand colo, dincolo de imaginea lor proaspata si vesela, se ascunde fardul de obraz. Iata cateva sugestii pentru aplicarea lui corecta.
- Ce nuanta de ruj are cel mai seducator efect? Culorile calde. La moda sunt, deocamdata, rozul, culoarea coralului, a scortisoarei si rosul carmin.
- Cum se aplica? In functie de forma obrazului.
- Daca obrazul e rotund: tuguiati-va buzele si aplicati rujul de obraz sub pometi.
- Daca aveti obrazul oval: zambiti si aplicati rujul pe partea exterioara a pometilor.
- Daca aveti obrazul colturos: adunati-va buzele si aplicati rujul pe adancitura care se formeaza intre nas si pometi.

Cosmetica naturista

Sfaturi pentru combaterea cosurilor, a pistruilor si a altor pete aparute pe piele

- Frecarea cu o jumatate de catel proaspat de usturoi combate cosurile.
- Cremele pe baza de arnica (se gasesc in comert) vindeca acneea.
- Administrarea sistematica de drojdie de bere proaspata vindeca pielea incarcata si cosurile.
- Cosurile dispar si daca sunt unse cu suc de lamaie.
- Infuzia de nasturasi (ca niste mici margarete) - facuta din flori si frunze curata tenul cu puncte negre.
- In medicina populara, castanele salbatice se recomanda, si ele, la ingrijirea fetei. Puneti intr-un lighean cu apa 2-3 castane cojite si taiate marunt si spalati-va pe obraz.
- Pistruii dispar daca sunt acoperiti cu frunze fierte de telina.
- Crema de galbenele (preparata in casa) inlatura petele de pigment.