Strabunica stie tot

Redactia
Despre mobile... - Ca sa le deplasati: goliti-le mai intai interiorul. Daca sunt asezate pe parchet, varati sub picioare (sau colturi) bucati de fetru sau lana. Daca podeaua e acoperita cu mocheta, utilizati bucati de plastic groase.. - Ca sa le intretineti: frecati-le din cand in cand cu un tampon...

Despre mobile... - Ca sa le deplasati: goliti-le mai intai interiorul. Daca sunt asezate pe parchet, varati sub picioare (sau colturi) bucati de fetru sau lana. Daca podeaua e acoperita cu mocheta, utilizati bucati de plastic groase.
- Ca sa le intretineti: frecati-le din cand in cand cu un tampon imbibat in ulei de in. Mobilele isi vor recapata tineretea. Daca inainte de folosirea uleiului le stergeti cu un tampon imbibat in otet alb, vor fi si stralucitoare.
- Ca sa stergeti stratul de ceara: straturile succesive de ceara aplicate de-a lungul vremii pe mobile se scot frecandu-le cu un tampon imbibat in alcool sanitar. Apoi aplicati un strat de ceara proaspata.
- Ca sa acoperiti o zgarietura: aplicati o dara de aceeasi culoare cu un dermatograf. Apoi stergeti usor cu o carpa moale.
- Mobile de bambus: daca nu sunt date cu lac, ele imbatranesc urat. Frecati-le o data sau de doua ori pe an cu un burete imbibat in otet alb. Aplicati apoi un strat de ceara de albine (se gaseste in pravalii).
- Mobile cu belciuge si decoratii de cupru aurit: protejati lemnul cu o carpa, iar cu alta frecati partile de metal. (Tamponul se imbiba cu apa in care s-a dizolvat sapun + cateva picaturi de amoniac.)
- Ca sa inlaturati o basica de aer: pe mobilele furniruite, mai ales cand se afla in zone cu umezeala, apar adesea basici. Aplicati pe ele o hartie sugativa impaturita in patru si puneti deasupra fierul de calcat, dar fara vapori. Caldura blanda va netezi furnirul, care isi va regasi netezimea originala.