Zodiac

Redactia
Zodiacul Lunii Aprilie. Luna aprilie se anunta mai linistita decat razboinica martie, desi cerul ei astrologic nu e pictat in roz. Planetele "grele" continua sa formeze configuratii tensionate, dar mai ferite de ochii lumii. Prim-planul scenei va fi ocupat de Venus si Marte, planetele iubirii si ale...

Zodiacul Lunii Aprilie

Luna aprilie se anunta mai linistita decat razboinica martie, desi cerul ei astrologic nu e pictat in roz. Planetele "grele" continua sa formeze configuratii tensionate, dar mai ferite de ochii lumii. Prim-planul scenei va fi ocupat de Venus si Marte, planetele iubirii si ale seductiei, care vor inflama iubirile primaverii. Aprilie favorizeaza mai ales zodiile de pamant: Taur, Fecioara si Capricorn.

Berbec
Un invitat pretios: Soarele

De ziua nasterii lor, Berbecii vor avea ca invitat special Soarele, care le aduce momente de bucurie. Mai neplacuta e prezenta atatatorului Marte, aflat la originea unor crize de nervi. Incercati sa va stapaniti, inainte de-a exploda (mai ales pe plan profesional).
Bani: Din 6, va aratati inventivi in ceea ce priveste obtinerea banilor. Se pot ivi ocazii multiple de castig, dar nu va fi vorba neaparat de sume mari. Sansele apar in domeniul comunicarii si al comertului. Dupa 26 insa, exista posibilitatea sa luati decizii pripite sau sa fiti trasi pe sfoara.
Cariera: Pana pe 21 sunteti sustinuti de o puternica nevoie de autoafirmare profesionala. Chiar prea puternica, pentru ca, de indata ce o persoana se opune initiativelor dvs., scoateti sabia din teaca. Asta nu inseamna ca ideile dvs. sunt gresite, ci doar ca abordarea este prea radicala.
Dragoste: Din 5, retinerile care v-au blocat manifestarea libera a erotismului va parasesc. Va recastigati in primul rand increderea in propriile dvs. sentimente, atitudine la care partenerul reactioneaza imediat. Nu cautati pasiune, ci mai degraba sinceritate si deschidere sufleteasca.
Sanatate: Pana pe 21, va merge cum nu se poate mai bine; probabil ca aveti atata energie, incat va multumiti cu foarte putin somn. Atentie la excese, pentru ca din 22 pot sa inceapa insomnii pacatoase. De asemenea, circulatia periferica se leneveste si vi se pot umfla gambele.

Taur
Noroc la bani

In aprilie, puteti sa aveti parte de impliniri. Cat de mari vor fi acestea depinde insa de dvs. Multi Tauri isi regasesc buna dispozitie din simplul motiv ca nu mai intervin evenimente-surpriza, care sa le intoarca viata pe dos. Pana pe 27, evoluati cu mare naturalete, cucerind cu usurinta simpatia celor din jur. Prietenii va sunt alaturi mai mult ca oricand. Sfarsitul lunii va fi ceva mai confuz, iar discutiile - mai putin productive decat pana la aceasta data. Calatoriile in strainatate se pot solda cu rezultate neasteptat de bune: in general, relatiile cu strainatatea sunt bine aspectate.
Bani: Configuratiile astrale care perturbau echilibrul dvs. financiar se indeparteaza, dar asta se intampla de-abia in cea de-a doua jumatate a lunii, cand intervine o oarecare usurare a bugetului dvs. grevat. Revenirea e certa, insa procesul este de durata.
Cariera: Nu va incredeti in sinceritatea celor care va vor trage destul de insistent de limba la serviciu, in prima saptamana a lunii. E mai bine sa pastrati pentru dvs. anumite informatii profesionale, pe care mai multe persoane ar fi dornice sa le manipuleze in interesul lor. Din 22, va puteti relaxa, pentru ca apare un aliat, in persoana unei femei. Tot din aceasta data, o intuitie se poate transforma intr-un plan inteligent, dar trebuie sa actionati energic pentru a-i convinge pe sefi de oportunitatea acestuia.
Dragoste: Aprilie nu va predispune la romantism, insa va subliniaza senzualitatea. Sunteti dezirabili in ochii sexului opus si reusiti sa faceti cuceriri, pana in jurul datei de 27.
Sanatate: Durerile de coloana (zona toracica) si de umeri va pot da de furca pana pe data de 20. Taurii foarte solicitati profesional pot avea palpitatii. Toate acestea se vor remedia cu incepere din 20.

</b><b>Gemeni
Luna deciziilor

In aprilie are loc "ultima strigare", in sensul ca initiativele dvs. recente si responsabilitatile care decurg din acestea va vor fixa pe o anumita traiectorie, de la care nu va veti putea abate in urmatorii ani. Examinati-va cu atentie optiunile si mai ales masura in care va puteti duce pana la capat proiectele, care va vor limita in viitor libertatea, atat de draga Gemenilor.
Bani: Nu va preocupa in mod deosebit, cu toate ca in ultima vreme ati avut ceva dificultati in a-i procura, iar aceste dificultati tind sa persiste. Cu incepere din 22 ar fi bine sa va mobilizati, reexaminand oportunitatea unor investitii pe care le-ati facut, si, daca e cazul, sa schimbati macazul. Nu insistati insa sa recuperati eventualii bani pierduti.
Cariera: Probabil ca in aceasta luna ajungeti la o hotarare clara cu privire la viitorul dvs. profesional. In masura in care aceasta hotarare e luata in deplina cunostinta de cauza, pe fondul unor estimari realiste, evolutia dvs. poate scapa de limitarile impuse pana acum.
Dragoste: Nici deciziile emotionale nu mai pot fi tergiversate, pentru ca partenerul dvs. aduna din nou resentimente, iar dvs. va inconjurati cu o platosa de raceala tot mai impenetrabila.
Sanatate: Din 22, veti putea birui, prin vointa, starea de vlaguire si veti reusi sa va mentineti pe o linie de plutire. Feriti-va de excese dupa 27.

</b><b>Rac
Stelele va iubesc

Overitabila protectie planetara va ajuta sa aveti un aprilie insorit. Venus si Marte va inflameaza viata sentimentala, iar Jupiter va guverneaza profesia si banii. In general, pe parcursul acestei luni, e foarte bine sa cultivati prietenii, mai ales cu barbati si cu persoane tinere. Asta pana pe 27, deoarece in perioada ultimelor zile ale lunii exista pericolul unor neintelegeri.
Relatiile cu autoritatile, de orice natura, trec printr-un proces de clarificare. Nu este bine sa va "masurati puterile" cu ele, acum. O politica precauta, de asteptare, este tactica indicata.
Bani: Aprilie va aduce prosperitate. Afacerile dvs., care se mai desfasurau pe o nota ezitanta, castiga amploare dupa data de 5. Unele dintre ele pot creste exponential, mai ales cele care au de-a face cu exportul, cu publicatiile sau cu strainatatea, sub o forma sau alta.
Cariera: In Casa carierei se intampla multe. Unii dintre dvs. vor fi tentati sa-si ia un al doilea serviciu sau sa-si diversifice activitatea profesionala. Relatiile cu superiorii ierarhici vor fi deosebit de prietenoase dupa data de 22, ceea ce va poate atrage noi sanse de succes profesional.
Dragoste: Relatia de cuplu este destul de ciudata. Intr-un fel, se produce o apropiere, daca este sa luam in considerare cresterea atractiei fizice, dar pe de alta parte, pot interveni si conflicte destul de taioase. E foarte posibil ca partenerul dvs. sa se fi decis sa va dovedeasca cine e "seful", iar dvs. sa nu fiti deloc de acord sa-i cedati intaietatea.
Sanatate: Din pacate, oboseala cronica, instalata la sfarsitul lui martie, continua si luna aceasta. Ficatul este slabit, partea lombara a coloanei poate sa va necajeasca, la fel si nervul sciatic. Evitati grasimile in alimentatie si nu puneti gura pe alcool.

</b><b>Leu
Pe locul intai: profesia

Din 5, prindeti din nou aripi. Poate pentru ca primiti mai multe reactii la felul in care ati actionat pana acum, iar pe dvs. reactiile pozitive, de apreciere va stimuleaza enorm. De aceea luna aceasta va veti putea lua din nou avant. Orice doriti sa intreprindeti, mai ales pe plan personal, va reuseste. Sunteti deschisi, plini de umor si, categoric, cuceritori.
Aceia dintre dvs. care pleaca la drum au si ei succesul asigurat, iar cei care sunt studenti vor reusi sa impresioneze prin forta si eleganta cu care stiu sa-si sustina punctele de vedere. Aveti o gandire creativa si sunteti siguri pe voi.
Totusi, relatiile cu persoanele apropiate pot avea de suferit, daca va dedicati prea mult timp evenimentelor mondene. Nu veti resimti efectele acestor instrainari decat mai tarziu - poate prea tarziu.
Bani: Pana pe 21, sunteti cu teschereaua plina, daca nu doldora. Tot felul de intamplari concura pentru a face banii sa va cada in poala. Nu veti avea impresia ca munciti pentru ei, ci ca, pur si simplu, va distrati castigandu-i. Din 22, se impune insa prudenta, pentru ca schimbarile care intervin de-acum incolo nu sunt in intregime favorabile.
Cariera: Puteti avea multe discutii interesante cu sefii, pana in jurul datei de 27. Colaborare exista, bunavointa - de ambele parti, pentru ca vedeti problemele intr-un fel asemanator si va puteti completa in idei. Dupa aceasta data, intervin dificultati in comunicare.
Dragoste: Cu toate ca reactiile persoanei care va intereseaza pot fi oneste si pline de afectivitate, aveti tendinta de-a o suspecta de nesinceritate. Alternativ, dvs. insiva umblati cu cioara vopsita, pentru ca va intereseaza mai mult sa va incercati puterile asupra persoanei respective decat sa intrati intr-o comunicare sufleteasca reala.
Sanatate: In cea mai mare parte a lunii, si anume pana pe 21, sunteti inclinati sa lucrati in asalt, ceea ce se poate repercuta destul de sever asupra sanatatii dvs. Sunt posibile pusee de hipertensiune arteriala, presiune intraoculara marita si aritmii cardiace.

Fecioara
Orizont senin

In casa continua sa domneasca o tensiune mocnita. Poate ca ati inregistrat un esec pe linie profesionala din cauza unei persoane alaturi de care traiti. Nu puteti face insa acuzatii pe fata sau va temeti s-o faceti. Oricum, aveti motive care va retin. Din fericire, Axa Dragonului, care v-a ridicat destule obstacole in ultimul timp, isi schimba semnul. Dupa 14 aprilie, va puteti astepta la o viata profesionala si familiala stabile.
Va puteti baza in continuare pe sprijinul discret al unei persoane binevoitoare si influente, a carei atitudine benefica se face simtita din ce in ce mai accentuat dupa data de 5.
Bani: Va asteapta o perioada de calm financiar. Puteti investi sau face tranzactii alaturi de un barbat in care aveti incredere. Un profit concret veti putea obtine dupa 21. Este posibil chiar sa primiti o suma de bani cadou sau un fond spre administrare.
Cariera: Stiti foarte bine ce urmariti, scopul dvs. este clar definit si, ceea ce e mai important, stiti si cum trebuie sa procedati pentru a ajunge acolo. Se poate insa ca in prezent sa fiti cam demobilizati, din cauza faptului ca va izbiti de acelasi tip de obstacole si ca, in plus, cineva de-acasa va descurajeaza sau chiar va incurca intentionat. Prima deblocare se va produce catre sfarsitul lunii, daca nu va lasati descurajati pana atunci.
Dragoste: Sunteti foarte indragostiti si obiectul pasiunii dvs. este chiar partenerul de cuplu, alaturi de care redescoperiti si tandretea, si prietenia care va leaga.
Sanatate: Oscilati intre o mare putere de concentrare si momente de visare cu ochii deschisi. Trecerile sunt bruste si va pun pe ganduri. Fenomenul e trecator. Sa nu va sperie nevoia crescuta de somn.

Balanta
Alesii norocului

Cerul va rasfata si in luna aprilie! Toate planetele importante va protejeaza, iar Soarele va anima viata sentimentala. Iata cum se explica marea dvs. dorinta de a atinge perfectiunea, de-a va schimba imaginea in mai bine. Aveti mai multa indrazneala in idei, iar comportamentul dvs. devine mult mai nonconformist, insa intr-un mod placut. Nu ezitati (in felul Balantelor), ci treceti la fapte. Schimbarile pe care le antamati sunt de natura sa va avantajeze.
Bani: O sa aveti venituri multumitoare, mai ales cu ajutorul unui barbat, intre 7 si 21. Dupa 27, nu mai e cazul sa faceti nici un fel de tranzactii financiare, mai mult, nu mai e cazul nici sa discutati despre bani.
Cariera: Atmosfera de la serviciu este atat de placuta si prieteneasca, incat nu va mai uitati cu jind in susul scarii ierarhice. Pozitia dvs. de acum va multumeste si va implineste nevoia de creativitate, armonie si frumos. Proiectul care va aparea dupa data de 21 va poate aduce o sansa nesperata de-a da masura talentului sau a farmecului personal.
Dragoste: Ultima saptamana a lunii poate aduce in calea Balantelor celibatare un personaj despre care ele nici nu credeau ca exista. Pregatiti-va deci, dupa 22, pentru eventualitatea unui "coup de foudre". Pentru Balantele aflate intr-o relatie stabila (si cele mai multe dintre ele se afla momentan intr-una), va fi vorba de o explozie primavaratica de sentimente la adresa partenerului de cuplu. Sfarsitul lunii sta sub ocrotirea tandrei planete Venus.
Sanatate: Excelenta, din toate punctele de vedere, poate cu exceptia unei tendinte de hiperactivitate mentala si o lenevire a circulatiei periferice in zona gambelor.

Scorpion
Pasi marunti Pe dvs., obstacolele va indarjesc, iar in aprilie senzatia de indarjire devine mai pronuntata, pana cand, catre sfarsitul lunii, incepeti sa simtiti ca dati de capat problemelor complexe cu care va luptati de destul de multa vreme.
Incercati sa urmati filosofia zen, care spune ca problemele mari trebuie abordate cu inima usoara, dar cu maximum de atentie pentru detaliu. Asta pentru ca succesul se vadeste in pasi mici, facuti cu hotarare, fara a va bate capul cu incalceala intregului. Astfel, piesele se vor aseza la locul lor fara sa va epuizeze nervos. Pana pe 21, va place sa stati acasa, ascultand muzica sau lasandu-va pur si simplu prada reveriilor cu iz nostalgic. Dar din 22, va apuca dorinta de socializare si nu mai puteti fi tinuti acasa sub nici o forma.
Bani: Treptat, cu rabdare, catre sfarsitul lui aprilie situatia dvs. financiara se amelioreaza. Nimic spectaculos, atata doar ca incepeti sa intelegeti incotro se-ndreapta lucrurile si puteti prelua pe nesimtite controlul asupra unor puncte mai sensibile.
Cariera: Incepand din 5, evolutia dvs. profesionala poate deveni spectaculoasa. Paradoxal, cu cat competitia este mai acerba, cu atat va impuneti mai cu pofta. Nu aveti nici o retinere, iar siguranta de sine de care dati dovada isi face cuvenitul efect.
Dragoste: Pana pe data de 21, zeita dragostei, Venus, va vegheaza viata emotionala, dandu-va un echilibru foarte bun intre prietenie si dragoste. Veti intelege foarte multe despre persoana care va atrage si-i veti permite si acesteia sa va cunoasca mai bine. Rara ocazie, sa speram ca va fi apreciata cum se cuvine. Echilibrul in cuplu se poate deteriora cu incepere din 27, cand ar fi bine sa evitati discutii pe teme controversate.
Sanatate: Va bucurati de un bun echilibru fizic si emotional, care se reflecta pozitiv in starea sanatatii dvs.

Sagetator
O luna decisiva

Si pentru dvs., luna aprilie s-ar putea dovedi o luna decisiva, dar nu neaparat la nivelul evenimentelor concrete din viata dvs., ci din punct de vedere al atitudinii pe care o veti adopta cu privire la putere. Este vorba despre puterea emotionala pe care o puteti exercita, iar alegerea modului in care o veti face trebuie realizata acum. In functie de aceasta alegere, va veti determina viitorul. Daca alegerea dvs. este corecta, in sensul ca veti evita numeroasele ispite, sub forma de "scurtaturi" care sa va duca mai repede catre locul in care doriti sa ajungeti, veti mai avea de tras putin, dar veti ajunge acolo intregi si nevatamati sufleteste. Daca ispitele va vor coplesi, veti dobandi ce va doriti, dar nu va veti putea bucura de ceea ce-ati obtinut. Studiul si calatoriile (nu neaparat in aceasta ordine) va aduc multe bucurii, mai ales dupa data de 5 aprilie, si poate ca aduc in viata dvs. si un personaj influent, care va poate ajuta si indruma cu intelepciune. Tratati-l cu toata consideratia.
Bani: O energie nespecifica intru dobandirea banilor va caracterizeaza pana pe data de 21. E drept ca de mai multa vointa vor da dovada Sagetatorii barbati. Succesul este insa nesigur. Banii ii puteti obtine mai usor printr-o activitate creativa, dupa 22.
Cariera: Incepeti luna hotarati sa faceti fata si celei mai terne sarcini de serviciu. In stilul dvs. jucaus si plin de umor, va faceti placuti de colegi si colaboratori, dar dupa 27 incepeti iarasi sa le spuneti pe alea drepte si puteti face gafe cat casa, uitand proverbul acela cu adevarul care-l supara pe om.
Dragoste: Este posibila o rupere a relatiei. Cautati vina mai degraba la dvs., pentru ca este posibil sa fi subminat inconstient insusi fundamentul relatiei. Raceala partenerului nu e decat o consecinta. Alte ocazii romantice se ivesc incepand din 22.
Sanatate: Sistemul dvs. imunitar poate intra din nou in degringolada, daca va lasati in voia viciilor de alimentatie si va mai dedati si alcoolului. Din 27, puteti contracta viroze sau raceli. Faceti miscare cu moderatie si respectati un regim de viata echilibrat.

Capricorn
Sanse financiare

Sunteti cam maniosi, pana in jurul datei de 22. Maniosi pe drept, dar cam... in general. Nu le puteti cere tuturor sa dea dovada de aceleasi aptitudini de strateg si de aceeasi rezistenta in fata solicitarilor cotidiene. Afisand cu ostentatie aceste insusiri (reale, de altfel) acasa, in familie, nu va veti atrage simpatii. O femeie va reusi sa aplaneze tensiunile dupa data de 22, cand si dvs. veti iesi de sub influenta lui Marte, planeta care va face sa va simtiti cocosi. Drumurile scurte, in mod special iesirile cu prietenii, va pot aduce surprize din cele mai placute. Puteti lega prietenii noi, cu persoane neobisnuite sau sa stabiliti contacte valoroase. Fiti atenti cui ii incredintati secretele dvs., pentru ca dusmanul ascuns care v-a tot dat tarcoale se pregateste sa va afle punctele slabe.
Bani: Dupa 5, veniturile dvs. pot sa creasca intr-un ritm pe care nu l-ati fi anticipat. Unii dintre dvs. pot obtine o mostenire, altii o bursa sau un profit nesperat de mare, in urma unei investitii. Este posibil sa primiti si o rasplata pentru un gest caritabil facut candva, de care poate ca nici nu va mai aduceti aminte.
Cariera: Avansati cu prudenta, in ciuda concurentei care e tentata sa recurga la mijloace nu tocmai corecte. Din 21, va puteti permite sa va mai relaxati putin. Se poate sa va revina responsabilitati suplimentare, nu neaparat din acelea care sa va faca placere (desi dvs. sunteti adevarati colectionari de responsabilitati de toate formele, culorile si dimensiunile). Nu peste prea mult timp, veti avea parte si de recunoasterea meritelor.
Dragoste: Aceasta senzatie efemera va tenteaza, dar va si sperie, pentru ca va atrag simultan doua persoane. Dupa 27, s-ar putea sa va enervati, sa le respingeti pe amandoua si sa regretati mai tarziu.
Sanatate: Nu e deloc grozava. Aveti nevoie de un supliment zdravan de calciu. Genunchii sunt deosebit de sensibili, la fel dintii si tenul. In plus, exista un risc marit de infectii. Aveti grija sa va odihniti suficient.

Varsator
Vitalitate si moral bun

Va asteapta o luna placuta, datorita protectiei Soarelui. Tot el va confera un simt al diplomatiei accentuat si acesta va permite sa descalciti o sumedenie de probleme. Va avantajeaza drumurile scurte si iesirile cu prietenii. Persoanele cu care intrati in contact vor fi impresionate de volubilitatea dvs. si de originalitatea ideilor pe care le exprimati. Nonconformismul dvs. nu are note stridente, ci se remarca in mod placut in cadrul grupurilor diverse in care probabil veti evolua. Aceasta placuta agitatie se intinde pana in jurul datei de 22. Ultimele zece zile ale lunii au un caracter mai tensionat, deoarece, mai cu seama dupa data de 26, acasa se pot ivi tot felul de divergente.
Bani: Pana pe 21 o sa aveti numeroase ocazii neprevazute sa va sporiti veniturile, multe dintre ele fiind mijlocite de prieteni. Daca va ganditi sa faceti o afacere impreuna cu unii dintre ei, momentul este binevenit. Incepand din 22 nu mai puteti miza pe factorul sansa.
Cariera: In primele saptamani ale lunii treceti printr-o perioada idealista, in care sunteti mult mai preocupati de exprimarea potentialului dvs. creator, decat sa avansati in functie. Aceasta activitate "de amorul artei" nu este insa trecuta cu vederea si pasiunea cu care va dedicati muncii va poate aduce o promovare la care nu va asteptati.
Dragoste: Cu incepere de pe data de 5, relatia de cuplu devine mai vesela, mai jucausa si foarte relaxanta. Balsam pentru sistemul dvs. nervos, aflat intr-o stare de stres semipermanent. Aceasta stare este mentinuta probabil de sentimente de vinovatie sau de ranchiuna pe care le mai pastrati in suflet si care vin din trecut.
Sanatate: Migrenele si micile accidente (va puteti lovi cu capul de toate cele) va pot complica existenta pana pe data de 21. Incercati sa nu fiti (la propriu si la figurat) - repeziti.

</b><b>Pesti
Romantism

Cu zeita Venus instalata in zodia dvs., luna aprilie va aduce o stare euforica, romantica, dar si nastrusnica. Farmecul dvs. personal este accentuat si relatiile cu ceilalti sunt mai volubile ca de obicei. Acest comportament se asociaza cu o claritate detasata a gandirii, care va permite sa observati cu luciditate tot ceea ce se petrece in jur. Profitati din plin de aceasta conjunctura favorabila, care va poate imbogati viata cu noi prieteni si care dureaza pana in jurul datei de 21.
Spre sfarsitul lunii, puteti fi destul de ingrijorati de "saracirea" vietii dvs. emotionale, de obicei atat de bogata. Asta se intampla din cauza faptului ca ramaneti cu planeta Uranus in zodie, iar aceasta este specialista in aprecierea lucrurilor "la rece".
Bani: Pana pe 5, veti fi preocupati de proiecte noi - care trebuie puse la punct - si faceti planuri de zor. Negocierile se pot decide cu usurinta in sensul dorit de dvs. Practic, reusiti sa obtineti bani de-abia dupa data de 22, iar castigul se va dovedi cel putin satisfacator.
Cariera: Va doriti mai multa putere si mai multa stabilitate, dar nu prea indrazniti sa actionati pe fata. Aceasta este o greseala. Manevrele de culise nu doar ca nu duc la rezultatul scontat, ci va pot aduce prejudicii destul de serioase. Daca aveti rabdare pana pe data de 22, anumite semne va vor indica drumul de urmat.
Dragoste: In cea mai mare parte a lunii sunteti seducatori, dar nu indragostiti. Sau sunteti indragostiti de ideea de dragoste, pe care de altfel o emanati. Priviti reactiile emotionale ale celor atrasi de dvs. ca pe niste experimente palpitante si puteti sa raspundeti la ele "prin contagiune". Catre finele lunii, veti experimenta doar de dragul experimentelor.
Sanatate: Ganglionii inflamati si picioarele umflate sunt la ordinea zilei, ca si nevoia de a dormi mult. Dupa 21, unele dintre starile neplacute pot imbraca forme acute.