Frumusete

Redactia
Intrebati-ne, va raspundem. "Sunt mica si destul de plinuta. Cum sa ma imbrac?" "Cu o inaltime de 1,55 m si o greutate de 65 kilograme nu ma pot lauda ca seman cu un manechin. Dimpotriva! Cu toate acestea, si in cazul meu cochetaria isi spune cuvantul. Pe scurt, as vrea cat de cat sa fac fata in prim...

Intrebati-ne, va raspundem

</b><b>"Sunt mica si destul de plinuta. Cum sa ma imbrac?" "Cu o inaltime de 1,55 m si o greutate de 65 kilograme nu ma pot lauda ca seman cu un manechin. Dimpotriva! Cu toate acestea, si in cazul meu cochetaria isi spune cuvantul. Pe scurt, as vrea cat de cat sa fac fata in primavara aceasta la capitolul moda. Aveti cateva sfaturi sa-mi dati?"
Laura D. - Iasi
In primul rand, imbracati-va cu haine comode. E prima conditie pe care trebuie sa o respecte orice femeie, indiferent de talia ei. Prea mulate pe corp, hainele nu doar ca scot in evidenta defectele, dar ne dau un aer nefericit. - Puneti in valoare partile seducatoare ale trupului dvs.: umerii - daca sunt plini, talia - daca este subtire, picioarele - daca aveti glezne fine. - In loc de pantaloni militari, cu fermoare si buzunare (mare moda!), purtati pantaloni in stilul Marlene Dietrich, cu partea de jos larga si evazata. Ascund soldurile prea mari si coapsele prea puternice. - O impresie de silueta subtire se obtine purtand taioare mai lungi si drepte, cu revere alungite si bluze cu decolteul in forma de V. - Purtati fuste drepte, intr-o singura culoare, si bluze sau pulovere in modele viu colorate sau cu dungi verticale. Creeaza o impresie optica de "alungit".

"Tocurile prea inalte imi dau dureri" "Mi-am cumparat o pereche de sandale <<stiletos>>, cu tocul subtire si inalt. Din pacate, nu rezist in ele mai mult de-o ora, fiindca incep sa ma doara picioarele si fac carcei. Exista vreo solutie ca sa ma pot adapta? Am dat o gramada de bani pe sandale?!"
Claudia Tohanean - Zarnesti-Brasov
Ideal ar fi sa purtati peste zi pantofi cu tocuri de diferite inaltimi. Dupa ultimele cercetari medicale, trecerea brusca de la tocul inalt la talpa plata vatama tendoanele si muschii picioarelor. Purtati prin casa pantofi cu tocuri medii (3-4 cm), apoi incumetati-va la cei cu tocul foarte inalt (dar nu mai mult de 2-3 ore pe zi).

</b><b>"Ce alimente contin cheratina?" "Am citit intr-o revista de moda ca substanta de baza continuta in firul de par si-n unghii se numeste cheratina. Ea le da acestora elasticitate si volum. Exista alimente care sa o contina si pe care, mancandu-le, parul sa se intareasca?"
Alisa Medrea - Bucuresti
Iata solutia pentru par puternic si unghii rezistente: fulgii de ovaz, graul incoltit, porumbul si zerul de lapte.

"Cum se tapeaza corect parul?" "Se poarta din nou coafurile cu parul tapat. Avand in vedere ca podoaba mea capilara nu este deloc bogata, m-am gandit sa recurg si eu la coafurile "umflate", din anii "50. Cum se tapeaza corect parul? Nu risc sa raman fara el?"
Marina Georgescu - Brasov
Inainte de toate aveti nevoie de un pieptene special de tapat (se gaseste la pravalie), cu dintii desi si de lungimi inegale. - Se iau apoi, pe rand, suvite de par, se ridica cu o mana si cu cealalta se piaptana inspre jos, pe directia inversa de crestere a firului. - Suvitele tapate se ordoneaza in coafura dorita. - Parul de deasupra se intinde usor, cu o perie. - Pentru fixare, se folosesc clame mici (invizibile). - Seara, parul trebuie bine periat, pe directia lui normala, cu o perie naturala, care intinde grasimea firului pe toata lungimea sa. (Parul vopsit se rupe mai usor la tapat.)

</b>
<b>
"Am tenul extrem de uscat. Exista vreun mijloc natural de a-i reda elasticitatea si umiditatea?" "Am lucrat multa vreme in industria chimica si, in afara unei alergii pe viata, m-am ales si cu un ten extrem de uscat. Cremele (oricat de scumpe) nu au dat rezultate. Exista vreun mijloc natural de a-i reda elasticitatea si umiditatea? Va rog sa ma ajutati."
Eleonora Fart - Pitesti
O adevarata forta biologica pentru pielea uscata si iritata o reprezinta "gelul" continut in frunzele plantei numite Aloe. Peste 160 de vitamine, enzime, minerale si aminoacizi dinamizeaza metabolismul, grabesc innoirile celulare, furnizeaza umiditate si combat uscaciunea. Cumparati-va o planta de la o florarie, taiati-va cate o bucatica de frunza (e groasa si zemoasa) si stergeti-va cu ea pe obraz, seara si dimineata (se poate folosi de mai multe ori, daca e tinuta la frigider). "Farmec" Cluj comercializeaza creme foarte bune pe baza de Aloe. Le-ati incercat?

</b><b>"Cum pot sa-mi hranesc obrazul cu vitamine?" "Multe din cremele care se gasesc in comert sunt preparate pe baza de vitamine. Din pacate, pretul lor imi este inaccesibil, de aceea v-as ruga sa imi spuneti daca nu exista vreo metoda mai ieftina de a-mi hrani obrazul?"
Ana Todor - Cluj
Cele mai bune vitamine pentru obraz sunt A, C si E. Pe prima si pe ultima le gasiti la farmacii, in gelule (pastile transparente, umplute cu un ulei). Spargeti-le si amestecati-le cu crema dvs. obisnuita de fata sau, pur si simplu, dupa demachiere, aplicati-le cu un masaj usor, pe obraz. Vitamina C se gaseste in citrice. Fie ca taiati o felie de portocala si o frecati usurel pe obraz, storcandu-i miezul (se usuca si formeaza un soi de masca, pe care apoi o spalati), fie ca amestecati crema dvs. obisnuita de fata cu un jet de suc de lamaie, portocala sau grapefruit, efectul va fi acelasi: pielea se intareste si dobandeste in scurta vreme un aspect sanatos.

Clubul dietelor de slabit

</b><b>Portii mici si miscare Dragii mei,
Sunt una dintre cititoarele revistei si, cat am fost in tara, am cumparat-o cu sfintenie. Acum m-am mutat, dar asta nu ma impiedica sa o citesc pe Internet. Ce m-a indemnat pe mine sa scriu este faptul ca citesc fel de fel de "retete magice" pentru slabit. Eu sunt una dintre persoanele care s-a luptat dintotdeauna cu cateva kilograme in plus. Nu am fost niciodata obeza sau supraponderala, dar pur si simplu am vrut sa dau jos si acel ultim kilogram. Dupa ce m-am mutat in strainatate, am avut acces la o multime de informatii despre diete si am aflat cel mai important lucru care, probabil, m-ar fi facut o adolescenta mai fericita: nu exista cura de slabire. Exista doar o schimbare a modului de alimentatie si obligatia exercitiului fizic sub orice forma. Moderatia, portii mici, merg mana in mana cu 5-6 mese pe zi. In felul acesta, metabolismul arde incontinuu si nu punem pe noi. Exercitiul fizic este foarte important. Astazi, am 27 de ani si pot alerga kilometri intregi sau alerg pe scari fara sa respir cu greutate Nu eram in stare sa fac asta nici cand aveam 16 ani. Am citit in revista niste retete in care se promitea o slabire de 4-5 kg intr-o saptamana, cand toata lumea stie ca nu este sanatos sa slabesti mai mult de 1 kilogram pe saptamana! Cum sa mananci toata ziua numai 4 oua sau numai paine prajita? Ce se intampla cu metabolismul persoanei care mananca 4 oua pe zi sau de unde atata energie sa functionezi cand mananci paine (care e probabil si alba)? Noi toti stim ca o persoana care se lupta cu kilogramele are tot felul de probleme si va tine astfel tot felul de cure la nesfarsit. Repet, am facut parte dintr-o astfel de categorie si nu mancam cu zilele, doar ca sa arat bine. Stiu ce inseamna sa ai asemenea probleme. Schimbati-va alimentatia (fara exces de grasimi si de dulciuri), mancati putin si miscati-va! Asta e toata filosofia!
Alina Hall - e-mail: aluhall@comcast.net