Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... . . "Prietenul meu sufera de alopecie totala" Am un prieten foarte bun care sufera de boala numita alopecia totalis (pierderea totala a parului). Situatia lui este disperata, avand in vedere ca are doar 30 de ani si inca nu este casatorit. Stiind ca prin intermediul revistei mu...

Cititorii Intreaba...


"Prietenul meu sufera de alopecie totala" Am un prieten foarte bun care sufera de boala numita alopecia totalis (pierderea totala a parului). Situatia lui este disperata, avand in vedere ca are doar 30 de ani si inca nu este casatorit. Stiind ca prin intermediul revistei multi cititori si-au gasit vindecarea pe cale naturista, v-as ruga sa-mi recomandati un leac eficient pentru aceasta afectiune. Cu multumiri,
Anca Jurita - Calgary, Canada,
e-mail: ancajurita@hotmail.com


"Fetita mea are o scurgere la ochisorul stang" Problema care ma determina sa va scriu nu e majora din punct de vedere medical sau cel putin asa cred, dar pentru mine e foarte importanta, dat fiind ca e vorba de fetita mea. Are 12 saptamani si de la nastere ii curge ochisorul stang. Am fost cu ea la medic de doua ori, i-a prescris picaturi cu Cloramfenicol, dar fara rezultat pozitiv. Am incercat si infuzia de musetel. In primele saptamani se trezea cu ochiul lipit. Acum e doar o secretie galbena, in unele zile abundenta. Daca cineva stie despre ce e vorba, il rog din suflet sa imi spuna care ar fi remediul. Multumesc!
Adriana - Irlanda, e-mail: adiandeire@yahoo.com
P.S. Felicitari pentru revista pe care o editati! Este singura publicatie din tara pe care o citesc regulat si care ma face sa ma simt mai aproape de casa!


"Am fost diagnosticat cu boala Charcot-Marie-Tooth" Va scriu deoarece am ajuns la disperare. De vreo 10 luni am constatat ca merg foarte greu, obosind extraordinar de repede (aproape ca nu mai pot urca nici doua trepte). Am fost la doi neurologi si amandoi m-au diagnosticat cu boala Charcot-Marie-Tooth, si mi-au prezentat modul de evolutie, dupa care mi-au dat tratament cu Milgamma (injectii, 1 pe zi), Thiogamma - 1tableta/ zi, Vincamina - 3 tablete/zi, Stugeron - 1,5 tablete/zi, cu recomandarea unei internari intr-un centru de recuperare. Va dati seama ca la 41 de ani nimic nu poate fi mai groaznic decat sa afli ca in curand te vor lasa mainile si ca nu vei mai putea merge. As vrea sa aflu amanunte despre tratamente mai eficiente, pareri ale celor care s-au confruntat cu astfel de situatii, nume si adrese ale unor medici competenti in domeniul neuromuscular, spitale specializate sau sectii unde se poate trata aceasta boala. Va multumesc.
Pavel Moise - e-mail: pavelmoise@easynet.ro


"Prietena mea are un chist pe bulbul rahidian" Am o prietena care are un chist pozitionat pe bulbul rahidian, infasurat in forma de spirala. A fost operata la sfarsitul lunii mai 2002, dar chistul nu a fost indepartat total. De atunci ii este foarte rau si pe 3 martie 2003 a fost iar internata pentru analize. Chistul a crescut mult, dar nu mai poate fi operata, pentru ca e prea scurt timpul de la ultima operatie. Zona respectiva este inundata de lichidul rahidian. Va rog mult sa o ajutati urgent, pentru ca starea ei este foarte grava si are numai 35 de ani. Va multumesc.
A.N. - Pitesti


"Sotia mea sufera de infectii urinare repetate" De aproximativ sapte-opt ani sotia mea sufera de infectii urinare repetate (a fost diagnosticata si cu Chlamidia, apoi cu colpita micotica suprainfectata). Am facut diferite tratamente, prima data la Zalau, apoi am inceput sa mergem la Cluj, la Policlinica "Interservisan". Ani de zile am cheltuit zeci de milioane pe tratamente, drumuri si consultatii, fara sa reusim mare lucru. Eu sunt asistent medical, asa ca sunt constient de necesitatea tratamentelor, pe care le-am urmat impreuna cu sotia mea. Incet, incet, sotia mea si-a pierdut apetitul sexual si aproape toata sensibilitatea erotica. Eu am 30 de ani si ea 28. Singura perioada cand sotia mea s-a simtit mai bine a fost acum patru ani, cand a nascut-o pe fiica noastra. Dupa nastere, timp de un an s-a simtit normal, dupa care durerile si scurgerile au reaparut. Igiena ei este foarte stricta, in fiecare seara facandu-si irigatii cu diferite ceaiuri. Aproape fiecare perioada de tratament a fost insotita de abstinenta sexuala, lucru pe care l-am respectat cu strictete. As dori ca prin intermediul revistei sa-mi dati un sfat legat de problemele sotiei mele. Va multumesc anticipat.
Claudiu Pop - Zalau


"Cum se poate trata granulomul inelar?" Dupa ce a consultat mai multi dermatologi, mama mea a fost diagnosticata cu granulom inelar. A incercat diverse unguente, a fost chiar arsa cu zapada carbonica, dar nici asta n-a ajutat la nimic. Initial a fost suspectata de diabet, dar analizele (repetate) au infirmat acest lucru, glicemia fiind in limite normale. Poate printre cititorii acestei reviste exista cineva care sa cunoasca un remediu naturist, pentru ca mama si-a pierdut increderea in dermatologi, iar moralul ei este la pamant. Are eczeme pe maini, gat, spate, picioare, eczeme care la caldura devin din ce in ce mai pronuntate si care au inceput sa se extinda. Va multumesc.
Carmen


</b><b>"Am o galma pe calcai, care ma deranjeaza la mers" Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta. Am la osul calcaiului un mic colt de care s-a tot frecat tendonul si, in timp, din cauza pantofilor, s-a format o galma tare si destul de mare. Desi incaltamintea de iarna este lejera si nu atinge locul respectiv, chiar si la simple miscari ale gleznei ma doare, lucru foarte incomod pentru ca, fiind studenta in ultimul an la doua facultati, alerg toata ziua. Ortopedul mi-a spus ca nu pot decat sa ma operez, lucru care acum mi-e imposibil, caci ar trebui sa stau la pat mai mult decat mi-o permit licentele. Poate stie cineva un tratament de micsorare a acestei galme (naturist sau alopat) care sa ma ajute sa evit operatia. Va multumesc mult si astept cu incredere un raspuns.
Cristina Enescu - Bucuresti


</b><b>"Sufar de eczema seboreica si pitiriazis simplex" Sunt o tanara de 26 de ani si de un an incerc sa ma tratez la medici specialisti care mi-au pus diagnosticul de eczema seboreica, pitiriazis simplex pe pielea capului. Am facut tratament cu Nizoral (tablete si sampon), Eurovita Multiminerale, Clotrimazol (solutie), Pimocafort (unguent), acid salicilic, acid boric, Superpredual si am folosit sampon Blue. Dupa tratament, eczema a disparut total, dar acum incepe sa reapara. Daca cineva cunoaste un tratament naturist, il rog sa-mi raspunda prin intermediul revistei. Va multumesc anticipat.
Maria Cotoi - Targu-Mures


</b><b>"Caut un tratament naturist pentru cheilita" De aproximativ patru luni mi se usuca buzele si pe buza inferioara mi-au aparut pete alburii ca solzii de peste. Este foarte neplacut. Am facut tratament cu Elocom si Bepanthen (la recomandarea medicului dermatolog), dar fara nici un rezultat. Mentionez ca am si parodontoza. As dori din suflet sa scap de aceasta boala, care a fost diagnosticata de medic drept cheilita. Va multumesc.
Victoria Roma - Alba-Iulia


"Sufar de otoscleroza bilaterala" Am 37 de ani si sufar de otoscleroza bilaterala. As dori sa aflu daca exista un tratament naturist sau daca a reusit cineva sa-si mentina auzul, dupa o interventie chirurgicala si prin ce metode? Cu mii de multumiri,
Valentina C. - Pitesti


"Caut retete de mancaruri vegetariene" Am 17 ani si sunt eleva in clasa a Xi-a. Imi doresc din tot sufletul sa am o viata normala, sa-mi termin liceul si sa studiez in continuare pentru a realiza ceva in viata. Dumnezeu insa m-a pus la grele incercari. In ultimii patru ani si jumatate am fost operata de patru ori, avand diagnosticul de hemangiosarcom. In urma cu trei ani am urmat o cura de 12 luni cu citostatice, iar acum, dupa a patra operatie, ma aflu la cea de-a doua cura de citostatice si, desi este posibil ca tumora sa recidiveze, eu imi pun credinta in Dumnezeu ca ma va ajuta. Prin intermediul revistei dvs., am aflat ca exista si tratamente naturiste in care eu imi pun toata nadejdea, dar mi se recomanda un regim alimentar vegetarian, pe care eu sunt dispusa sa il adopt. Rugamintea mea este ca cei care ma pot ajuta cu retete de mancaruri, salate din legume si fructe, sa mi le trimita, ca sa pot beneficia de un meniu cat mai diversificat si totodata benefic. Va multumesc din suflet si ma rog ca bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze.
Anca Lidia Ciuca - com. Calarasi, sat Sarata, jud. Dolj, cod 1184(Va recomandam cartile d-nei Elena Nita Ibrian - tel. 0233/21.50.48 si "Indreptar profilactic si terapeutic de medicina naturista" scris de dr. Doru Laza - tel. 0268/21.28.18, fax 0268/21.41.11)

Cititorii Raspund


"Fiul meu sufera de sindromul Gilles de la Tourette"
(Raspuns pentru Alexandru - Bucuresti,
F. As nr. 551) Dimineata, pe stomacul gol, se beau 250 ml de ceai din hamei si coada-calului si suspensie de argila (doua lingurite de argila se pun in 200 ml apa de seara pentru dimineata). La fel se pregateste si dimineata, pentru seara. Dupa doua ore de la ingerarea argilei, se bea o cana de suc de morcov si telina in cantitati egale, imediat dupa centrifugare. Legumele se folosesc cu tot cu coaja, spalate bine cu o perie, sub jet de apa. Sucul se bea cu inghitituri mici, salivate, de trei ori pe zi cate o cana, inainte de mese. Imediat dupa aceea se bea sucul de la o lamaie. Dupa aceea se iau doua lingurite de polen (una imediat si cealalta la pranz). Cura cu polen dureaza pana se consuma 1 kg. Seara, inainte de culcare, turnati-i copilului apa rece, cu cana, de la ceafa in jos. Este obligatorie o dieta fara carne, zahar rafinat, dulciuri. Cura cu sucuri dureaza 20 de zile. Rezultatul tratamentului e spectaculos. Sanatate!
Maria Migulescu - Aleea Nufarului nr. 3, bl. 21A, sc. B, ap. 35, Constanta, tel. 0241/65.11.89


</b><b>"La doar 2 ani, fetita mea sufera de anorexie psihica"
(Raspuns pentru Mihaela Goglinache - Braila,
F. As nr. 551) Trebuie sa aflati exact ce anume a declansat anorexia. Cauze posibile: climat familial tensionat, alimentatie fortata, alaptare indelungata (dupa un an si jumatate), tratament medicamentos sever (ar putea fi o anorexie medicamentoasa) etc. Fetita respinge in totalitate sau selectiv alimentele, pentru ca acestea sunt asociate in mintea ei cu unul din factorii de mai sus, si nu ia in greutate deoarece alimentatia curenta este practic lipsita de proteine (care se asimileaza din lapte, oua, carne etc.). Din experienta proprie, va sugerez sa incercati sa-i dati alimente complet noi, pe care nu le-a mai consumat inainte: peste, mancare pentru adulti gatita normal (de orice fel), dar prezentata intr-o forma noua pentru ea, astfel incat sa fie convinsa sa o incerce. Puneti-i pe farfurii fructe la discretie, prajituri de casa si lasati-o sa le "descopere". Schimbati-i ambientul si lasati-o o perioada la bunici sau la o ruda apropiata (o schimbare de mediu si o alta persoana care-o hraneste pot fi binevenite). N-o fortati sa manance si tratati-o normal atunci cand refuza mancarea. Va trebuie foarte multa rabdare. Daca face vreun tratament medical, incercati sa-l intrerupeti o perioada. Luati din farmacie Helmiflores (medicament din plante), Fersol si Vitamina C (pentru ca e probabil anemica) si administrati-i-le conform prospectului. Pentru sprijinul medical de specialitate, v-o recomand pe d-na dr. pediatru Cristina Cretu, de la dispensarul medical Viziru (Braila). Nu uitati ca anorexia este o forma de protest a fetitei dvs. la "ceva" si numai cu rabdare si dragoste veti putea s-o vindecati. Va doresc sanatate!
B. Ciornei - Iasi, tel. 0232/76.04.76


"Fetita mea are fibroza chistica pulmonara"
(Raspuns pentru Maria Dumitrescu - Timisoara, F. As nr. 551) Stimata doamna, fiul meu, Daniel, s-a chinuit sapte ani cu aceasta boala, care i-a secerat in cele din urma viata. Mucoviscidoza la un copil este un adevarat chin, mai ales daca forma ei este complexa. Nicaieri in lume nu se cunoaste un tratament de vindecare, ci doar tratament pentru ca boala sa nu se agraveze. Dar viata este o lupta si speranta in Dumnezeu ne face sa credem ca poate intr-o zi, undeva in lume, cineva va inventa remediul pentru aceasta cumplita boala. Stimata doamna, locuiti in Timisoara si aveti acolo cel mai mare centru de mucoviscidoza din tara (Clinica Ii Pediatrica Timisoara), cu niste medici deosebiti: d-l prof. dr. Ioan Popa, d-na dr. Zagorca Popa si, nu in ultimul rand, d-l dr. Liviu Pop, carora le sunt recunoscatoare toata viata pentru terapia si sfaturile date in legatura cu boala. Daca fetita a fost diagnosticata pana la un an, aveti sansa ca boala sa fie tinuta in frau. Baiatul meu a fost diagnosticat abia la 2 ani, deoarece pe atunci nu se stia mai nimic despre mucoviscidoza si astfel boala s-a agravat. Aveti grija ca fetita sa nu se infecteze in spital cu microbul Pioceanic. Afectiunea pulmonara se agraveaza, iar expectoratia nu mai este posibila. Fiul meu a avut microbul si n-a mai putut scapa de el. Lacrimi amare imi curg si acum, cand va scriu, fiindca sunt zdrobita de durere. Sper ca fetita dvs. sa gaseasca calea spre vindecare cu ajutorul bunului Dumnezeu. Aveti incredere si speranta in Dumnezeu si Maica Domnului.
Liliana Rotariu - com. Garcina, jud. Neamt, cod 5627, tel. 0233/24.23.84, 0740/99.60.52


</b><b>"De patru ani sufar de depresie majora"
(Raspuns pentru Stan M. - Clejani, jud. Giurgiu,
F. As nr. 551) Am avut si eu exact aceeasi boala, am suferit enorm aproape doi ani, am fost de vreo trei ori internata, ultima data la Spitalul "Socola" din Iasi, de unde am iesit aparent linistita, dar foarte slabita si ametita, cu recomandarea de a face tratament ambulatoriu prin Policlinica "L.S.M." Iasi. Acolo am gasit o doctorita (sa-i dea Dumnezeu numai bine) care la al doilea sau al treilea control mi-a recomandat medicamentul Efectin. Primele cinci zile am luat cate o tableta (37,5 mg) pe zi, aproape fara nici un efect, apoi am continuat cu 2 tablete pe zi, dupa mese. Dupa un an, m-am simtit foarte bine, dar mi-a murit mama si am avut o usoara depresie, fapt pentru care timp de doua luni am luat doza dubla. Acum iau din nou cate o tableta de Efectin pe zi si ma simt foarte bine. Mentionez ca dupa prima saptamana de tratament mi-am dat seama ca ma simt mult mai bine. Va doresc sanatate si noroc!
Florica Popa - str. Alexandru cel Bun nr. 9,
Iasi, tel. 0232/24.48.98


"Am fost operata de 5 ori, de tumora la colon"
(Raspuns pentru Mioara Parosu - Bucuresti,
F. As nr. 551) Draga Mioara, totul este reversibil, mai ales la varsta ta, cand tineretea are inca putere sa lupte cu boala. Cel mai important medicament este alimentatia, descrisa de nenumarate ori de d-l dr. Ion Nica in minunata revista "Formula As". Mai sunt si carti cu alimentatia pentru diagnostice critice, se gasesc in toate librariile. Trebuie sa bei 80% lichide, din supe de zarzavat bine pasat, ceai de rostopasca - doua saptamani, cu 10 zile pauza; ceai de tataneasa - trei saptamani cu 10 zile pauza; ceai de galbenele in amestec cu coada-soricelului, menta si busuioc - trei saptamani cu 10 zile pauza. Bea apa de izvor sau apa de fantana. Consuma sucuri de sfecla rosie, morcov, mar - cate 200 ml/zi, timp de 30 de zile. Ceaiul sa fie baut la ora 17 (este foarte important!). Se bea inghititura cu inghititura si "mestecat" cu saliva, ca stomacul sa-l recunoasca drept prieten. Consuma cate 100 g paine graham (sau paine neagra), peste - numai fiert, de la care se arunca prima apa, care contine substante toxice. Doua lingurite de tarate de grau oparite cu 150 g apa clocotita se lasa de seara pana dimineata la inmuiat. Dimineata se consuma pe stomacul gol, ca sa fluidifice bolul alimentar. Fa-ti timp pentru rugaciune, roaga-te chiar si cand mergi pe strada - o sa-ti faca tare bine. Roaga-te la ingerul de botez, la Maica Domnului, Sfintii ocrotitori, Sfanta Treime, fiindca asa cum scrie in "Formula As" nr. 551, exista in creier "punctul lui Dumnezeu" care se ocupa de vindecari. Multumesc pe aceasta cale d-lui Andrei Cheran pentru minunatul sau articol, pe care toata lumea ar trebui sa-l citeasca. Puterea de refacere a organismului pusa in noi odata cu scanteia divina trebuie sa o chemam prin Poarta Rugaciunii, noi, toti cei bolnavi sufleteste si trupeste. Prin puterea lui Dumnezeu, totul este posibil!
Valeria Petriu - str. Lacurilor 12,
Brasov, O.P. 8, cod 2200


</b><b>"Placile psoriazice i-au acoperit 75% din corp"
(Raspuns pentru Gelu Vizitiu - com. Buciumeni, jud. Galati, F. As nr. 551) M-am confruntat si eu cu aceasta boala si m-am chinuit vreo cinci ani, pana am auzit la radio de prof. dr. Constantin Milica, de la Facultatea de Horticultura si Medicina Veterinara din Iasi. Am fost la dansul si mi-a recomandat un ceai preparat din 12 plante medicinale si un regim, iar in trei luni am scapat de psoriazis. Multa sanatate si nadejde in Dumnezeu!
Aurelia Paicu - sat Lucesti, com. Dragaiesti, jud. Suceava, cod 5830
Afectiunea nu se vindeca definitiv; exista posibilitatea recidivelor, dar exista si posibilitatea stapanirii bolii. Tratament intern: se consuma doar lapte proaspat de capra, oaie sau vaca, timp de 30 de zile. In acest timp se mai pot consuma doar sucuri de legume si fructe, in orice cantitate. Extern: bai cu zer de lapte sau, in locurile unde exista rani mai adanci, se pun cataplasme cu branza proaspata (nesarata) care se tin - in functie de toleranta - de la 6 ore la 2 zile. Acest tratament face sa dispara toate ranile, lasand pielea elastica si fara cicatrice. Zerul se obtine din 1 l de lapte nefiert in care se pune sucul de la 1/2 lamaie. Se lasa 24 de ore, apoi se strecoara. Cu acest tratament, in circa 30 de zile dispar toate ranile psoriazice. Ranile localizate pe cap se vor unge cu ulei de ricin.
Eugen Giurgiu - Aleea Detunata, bl. D2, sc. A, ap. 19, Alba-Iulia, cod 2500, tel. 0258/83.35.00

</b>
<b>
"Fratele meu sufera de tulburare psihotica"
(Raspuns pentru P.V. - Bucuresti, F. As nr. 551) Acum cativa ani, am trecut prin aceeasi situatie. Mai precis, fratele meu a facut o criza si a fost internat la Spitalul "Al. Obregia" cu acelasi diagnostic. Insa tratamentul la care a raspuns cel mai bine a fost cel cu Rispolept. Si-a revenit in cateva luni, insa depinde si acum de el. Intr-adevar, din aceasta experienta am tras si eu concluzia ca tratamentul este de lunga durata, de altfel ca in majoritatea bolilor psihice (fratele meu are acum 27 de ani). Revenind la cazul fratelui dvs., din cate cunosc eu, cel putin doua din medicamentele pe care acesta le ia sunt pentru o alta boala, pentru epilepsie (Orfiril si Carbamazepin). Cu toate ca nu sunt specialist, consider ca tratamentul fratelui dvs. nu este deloc adecvat. De aceea sfatul meu este sa incercati sa-i schimbati medicul. Personal, va recomand medicii de la sectia de Psihiatrie din Spitalul Militar. Mai exact, pe d-l dr. Vasile Daniel sau pe d-l dr. M. D. Gheorghe, care este si seful clinicii. Sunt doi oameni deosebiti, sufletisti si buni profesionisti. Dvs. si familia il puteti ajuta manifestand multa intelegere si rabdare si mai ales credinta in Dumnezeu si speranta. Chiar daca va trebui sa ia toata viata pastile, cred ca are toate sansele sa se reintegreze in societate. Un serviciu, prieteni, familie - le poate avea pe toate, fiindca cel putin tratamentul cu Rispolept este foarte bun, fara efecte secundare. Si, nu in ultimul rand, fiti optimisti si ganditi pozitiv! Fiecare om are norocul sau, tot raul este spre bine si trebuie sa vedeti partea plina a paharului. Este mai greu la inceput, dar veti reusi! Ii doresc fratelui dvs. mult succes in lupta cu boala si Dumnezeu sa va ajute!
V. D. - Bucuresti
Asigurati-va mai intai de un lucru foarte important, si anume faptul ca diagnosticul stabilit fratelui dvs. este corect. Psihiatria a pus la punct tot soiul de hidro-chimio-psiho-terapii, dar cu toate acestea ramane inca o stiinta extrem de imprecisa in a hotari cine este sanatos la minte si cine nu, sau de ce boala psihica sufera o persoana. In ceea ce priveste schizofrenia sau sindromul discordant, ea este o afectiune grava, invalidanta chiar, avand un cadru simptomatic atat de vast, incat cuprinde toata psihiatria. Exista, asadar, posibilitatea unor erori de diagnostic, care atrag dupa ele un tratament eronat, ineficient si cu siguranta daunator. In "Agenda medicala ecologica" (1996), medicii americani R. Shallis si R. Atkins atrag atentia asupra numeroaselor situatii in care apar manifestari similare schizofreniei, dar de fapt este vorba despre cu totul altceva: - o stare nevrotica, un comportament dizarmonic psihopatic, o reactie depresivo-maniacala, un sindrom de stres posttraumatic; - o boala organica (alergie cerebrala, hipoglicemie functionala, excesul sau carenta histaminei in sange - 50% din bolnavii considerati schizofrenici sufera de fapt de aceasta ultima afectiune); - o deviere de la chimismul normal al sangelui, din cauza alcoolului, morfinei, mescalinei sau altor substante. Investigatiile psihiatrice trebuie sa fie nu numai foarte serioase, ci si extrem de amanuntite, pentru a se ajunge la diagnosticul bun. Tineti cont de faptul ca orice comportament de tip schizofrenic - in care semnele si manifestarile observate la pacient dureaza mai mult de 4-5 luni - este cu siguranta cauzat de "boala care ia mintile", cum se spune in popor. Acelasi tip de comportament, dar de scurta durata, duce insa cu gandul la o alta varianta de diagnostic, care poate fi una din cele enumerate mai sus. Pentru lamurirea si tratarea afectiunii de care sufera fratele dvs. va sfatuiesc sa-l cautati pe d-l dr. Ion Nica. Recomandarea mea se bazeaza pe un singur lucru: un excelent articol publicat de medicul in cauza, pe o pagina intreaga a revistei "Formula As" (numarul din saptamana 16-23 septembrie 2002), in care se abordeaza problema schizofreniei in mod accesibil. Nu am incredere in medicina alopata, dar va atrag atentia asupra d-lui dr. Nica, pentru ca tratamentele propuse de dansul nu se bazeaza pe medicamentele alopate toxice, costisitoare si total ineficiente in 70% din cazurile bolilor psihice. Sunt sugerate terapii complexe, elaborate dupa o indelungata gandire, adaptate fiecarui caz in parte si mai ales apropiate de principiul hipocratic "vis medicatrix naturae" (vindecare pe cale naturala). Procurati-va "Pledoarie pentru viata lunga" (editia a Ii-a, 2000) a renumitului dr. farmacist Ovidiu Bojor. Apelati la Editura "Fiat lux", tel./fax 021/331.68.94. Cititi in F. As nr. 550 despre minunile pe care le face obligeana in tratarea afectiunilor psihice, iar in F. As nr. 552 despre vindecarea prin dans si muzica. Va pot pune la dispozitie lista terapiilor melodice ale numeroaselor afectiuni care beneficiaza de asa ceva. Si inca un lucru: nu "pierdeti" nici un numar din "Formula As". In septembrie 2001, tatal meu s-a imbolnavit grav. Dupa 30 de zile si nopti chinuitoare, dupa zeci de tratamente medicamentoase ineficiente, spre uluirea si nemultumirea medicilor din spital, sub nasul lor, am refuzat sa-i mai ascult si i-am salvat viata pacientului drag, folosind o reteta "jenant" de simpla, luata din "Formula As". Acest lucru a fost posibil doar pentru ca in fiecare saptamana, Dumnezeu ne vorbeste noua, romanilor de pretutindeni, prin aceasta revista minunata.
prof. C.G. Mihaila - Aleea Trandafirilor, bl. 2, sc. A, ap. 5, Piatra-Neamt, cod 5600, tel. 0233/21.58.15