Frumusete

Redactia
Recapitulari De catava vreme, in rubrica noastra de frumusete insistam asupra tehnicilor de curatire a tenului. De ce o facem? Pentru ca asta este secretul unui obraz frumos, "taina" care face ca din doua femei de aceeasi varsta, una sa arate ca o bunica si alta ca o adolescenta. Necuratata in profu...

Recapitulari De catava vreme, in rubrica noastra de frumusete insistam asupra tehnicilor de curatire a tenului. De ce o facem? Pentru ca asta este secretul unui obraz frumos, "taina" care face ca din doua femei de aceeasi varsta, una sa arate ca o bunica si alta ca o adolescenta. Necuratata in profunzime, pielea nu primeste nimic. Cremele aplicate pe ea, oricat de scumpe si bune, nu pot patrunde in interior, se scurg ca picaturile de ploaie pe o fereastra. Demachiatul este obligatoriu pentru orice femeie, indiferent daca se machiaza sau nu. Ca folositi produse cosmetice din comert sau pur si simplu smantana proaspata sau lapte ecremat (cu grasimi), e obligatoriu ca in fiecare dimineata si seara sa va stergeti bine pe fata cu un tampon de vata si demachiant. Veti ramane uimite sa constatati cata murdarie se ascunde pe fata, fie ea spalata inainte cu apa si cu sapun. Aceeasi uimire va va cuprinde observand cum obrazul dvs. infloreste, pe masura ce dimineata si seara nu uitati sa il demachiati.
O alta etapa extrem de importanta o reprezinta aplicarea de lotiuni tonice. Ati luat cunostinta de ele in numarul trecut al revistei si nu revenim decat ca sa va oferim si alte amanunte. Atentie la lotiunile pe care le cumparati! Multi comercianti de produse de frumusete considera Romania o tara subdezvoltata, cu femei papuase (in mintea lor), gata sa dea pe fata cu orice. Multe din cremele, sampoanele, tratamentele de regenerare a parului sunt de mult expirate, cu data lipsa de pe ambalaje sau cu pretul lipit fix pe termenul de garantie al produsului. Iar intre ele, la loc de frunte ca nocivitate se afla lotiunile tonice, pline de conservanti alterati, care ataca fata ca vitriolul. Cumparati-le deci cu grija. Preferati-le pe cele autohtone (gama "Farmec" - Cluj cu argila se afla la loc de frunte), nu din motive de patriotism local, ci pentru ca sunt proaspete si cu ingredientele scrise in romaneste (prezenta unor produse cu "posologie" scrisa doar in limbi straine e o capcana periculoasa, careia ii cad prada multe femei). Revenind la lotiuni, va mai spunem ca nu toti obrajii le suporta, ca - fie si cele preparate acasa - "atarna" greu cateodata, incarca tenul in mod nedorit. In cazul acesta, apelati cu incredere la apa minerala, apa de ploaie, ceaiurile de plante pe care le beti (mai ales extractele preparate la rece cu salvie, rasura si musetel). Florile de primavara sunt si ele o sursa de inspiratie. Intr-o sticla cu apa plata sau minerala puneti peste noapte un pumn de violete, banutei, papadii, petale de trandafir, iar a doua zi folositi lichidul pentru obraz (umeziti-va repetat cu un tampon sau clatiti-va fata de-a lungul zilei).
La punctul trei, ingrijirea tenului presupune gomajul, curatirea lui o data pe saptamana cu produse usor abrazive, menite sa desprinda celulele moarte de pe obraz. Pielea ramane alba, curata si neteda. Si in cazul gomajului, comertul ne ofera o gama variata de produse industriale (creme speciale si geluri), pe baza de argila, nisip marin si cenusa vulcanica, dar si multe produse care pot fi preparate acasa. Naturale si ieftine, ele ne stau la indemana in camara si-n frigider.

Produse naturale de gomaj - Trei lingurite de tarate de grau, trei lingurite de malai fin, o lingurita de bicarbonat de sodiu (alimentar). Se amesteca si se pastreaza intr-un borcan cu capac pentru folosire repetata.
- Un albus batut spuma se amesteca cu tarate de grau sau cu malai pana se obtine o pasta nu prea consistenta.
- Sucul de papadie (tulpina si frunze) se amesteca cu lapte nefiert si argila pana se obtine o pasta usor de intins.

Mod de folosire - preparatele care contin malai sau tarate se aplica pe fata, se lasa 15 minute, apoi se freaca usor obrazul cu varful degetelor (ca un masaj) si in final se clateste fata cu multa apa.
- preparatele sub forma de pasta se aplica pe fata, se lasa sa se usuce si se indeparteaza prin frecare cu un burete sau un tampon.
In ambele cazuri, obrazul trebuie sa fie in prealabil bine curatat. (O baie de aburi e ideala, fiindca deschide porii.)