</b><b>Machiajul si varsta</b><b>Machiajul la 20 de ani Domnisoarele aflate in plina explozie a tineretii isi pot permite diverse excentricitati, adaptate totusi fizionomiei, tinutei si ocaziei. Vorbind insa de machiajul de zi cu zi, cand dorinta este de a fi draguta in limitele decentei, atunci recomandabil ar fi sa utilizeze niste pudra (de preferat compacta, fiindca adera mai bine si poate fi purtata si in geanta), un fard de ochi pastelat (care vine bine si blondelor si brunelor), un fard de obraz, obligatoriu asortat cu rujul, care ar trebui sa fie si el intr-o culoare dulce. Incercati sa evitati culorile inchise, violente, pentru ca imbatranesc si subtiaza buzele. Daca tineti totusi la aceste culori, inviorati-le cu putin gloss transparent, care mai are si darul de a face buzele sa para mai pline, mai senzuale. Sub nici o forma nu folositi fond de ten. Incarca obrazul fara sens.
Machiajul la 40 de ani La varsta aceasta, deja avem nevoie de mici trucuri care sa anuleze efectele necrutatoarei gravitatii. Incercati sa nu faceti totusi abuz de anticearcan. Produsele stick sunt foarte uscate si se strang usor in pliurile fine de sub ochi. Cumparati in schimb un fond de ten stick, intr-o nuanta mai deschisa decat culoarea pielii. Acesta contine agenti hidratanti, care au grija de zona aceasta extrem de delicata si ascund si cearcanele. Pentru restul fetei, puteti folosi un fond de ten lichid, aplicabil cu un burete (cere ceva mai multa indemanare) sau direct cu degetele. Pe deasupra aplicati un voal de pudra translucida. Nu renuntati la fardul de obraz, pentru ca sculpteaza figura si da un aer proaspat. Gura si ochii vor primi din nou nuante pale, in ton cu imbracamintea si culoarea parului. Pentru conturarea ochilor puteti folosi tus, desi de preferat este un creion moale, care va permite sa creati "lumini si umbre".
Machiajul la 60 de ani Necesita un plus de grija pentru ca, oricat de bine am arata, pielea nu mai are elasticitatea tineretii. Pudra si fardul de obraz raman de baza. Renuntati insa la orice fel de fard de ochi. De tus nici nu mai poate fi vorba, iar creionul de subliniere trebuie estompat cu un betisor de vata, pentru a crea o senzatie de natural. Rimelul continua sa fie binevenit, dar nici un caz nu mai poate fi negru: treceti pe maro! Gura trebuie si ea ajutata: folositi un creion de contur, insa aveti mare grija la culoare - aceasta trebuie sa fie foarte naturala. Rolul acestui creion special este acela de a da fermitate conturului buzelor, de a redesena ceea ce anii au sters. Nu va lasati tentate de culorile tari si de liniile groase si evidente. Ar fi o greseala capitala! Rujul, la fel de natural, trebuie aplicat prin tapotare, nu prin clasica glisare de la o comisura la cealalta.
Regula de aur a machiajului: calitatea machiajului, simplu sau complicat, depinde exclusiv de starea epidermei. Obrazul de printesa se obtine, la orice varsta, printr-o ingrijire constanta a pielii! Si nici macar nu e vreo mare filosofie: demachierea temeinica si crema hidratanta sunt totul!Mara Cotot
Clubul dietelor de slabit
Simplu si eficace:
Varza si orez Doresc sa le ofer cititoarelor dvs. o cura de slabire, de detoxifiere si revitalizare, care pe mine m-a ajutat foarte mult sa "lupt" cu astenia de primavara si "kilogramele de iarna". Cura propriu-zisa dureaza o saptamana (timp in care se dau jos 4-5 kg), dar e foarte important si regimul din urmatoarele saptamani, pentru a nu pune la loc kilogramele pierdute. Se mai pot slabi 1-2 kg pe saptamana, daca se respecta cateva principii:
I. Reteta pentru prima saptamana are la baza varza si orezul. In aceasta saptamana se vor consuma doar aceste alimente, alternativ: o zi varza, o zi orez. Varza se va consuma cruda, in orice cantitate, sub forma de salata (cu putin otet de mere, dar fara sare si ulei) sau sub forma de supa (cu ceapa, morcovi, telina, ardei, patrunjel) - fara sare, ulei. Orezul se va consuma fiert (cate 200-250 g/zi) cu diferite condimente si, bineinteles, fara sare. Lichide admise: ceai de plante (soc - depurativ, crusin - foarte putin, pentru reglarea scaunului, papadie, sunatoare etc.), ceai verde, apa minerala plata, o cafea cu zaharina (asta in cazul in care nu puteti renunta la cafea!). Se beau minimum 2 l/zi de lichide.
Gimnastica (o componenta importanta a regimului). Se face zilnic, o jumatate de ora.
Ii. In urmatoarele saptamani se poate manca normal, dar respectand aceste principii: - nu se mananca niciodata dupa ora 18:00; daca totusi va e foame tare, mancati un mar, un morcov sau beti 1-2 cesti de ceai de plante; - dupa fiecare masa beti un pahar de ceai + 2 lingurite de otet de mere (imunitate excelenta + ardere a grasimilor rapida); - inlocuiti painea alba cu grahamul sau painea intermediara; - evitati prajelile (sunt gustoase, dar hipercalorice si toxice!) si preferati legumele sau fructele proaspete, lactatele (naturale) si carnea slaba (nu prea multa!); evitati dulciurile (eu prefer mierea naturala dulciurilor cu zahar rafinat si aceasta in cantitati moderate - 1-2 linguri/zi). Daca totusi nu puteti rezista unei felii de tort sau unei tablete de ciocolata, atunci incercati s-o mancati pana la pranz, cand nu se depune. Respectati in continuare programul de gimnastica (dupa cateva zile va deveni o obisnuinta placuta!) si mergeti pe jos cat mai mult!
Avand in vedere ca se apropie Marele Post al Pastilor, regimul va fi mai usor de tinut.
Cu stima,Penescu Ionica - Bucuresti