Asii adolescentilor

Redactia
Mesagerele primaveriiPops"Dupa competitia pentru Asia, putem spune ca deja am facut armata" - Sunt patru fete simpatice foc, talentate, lansate pe valurile succesului in urma emisiunii "Alege Asia". Desi locul pus in concurs a fost castigat de altcineva, prestatia lor a fost la fel de convingatoare...

</b><b>Mesagerele primaverii</b><b>Pops</b><b>"Dupa competitia pentru Asia, putem spune ca deja am facut armata" - Sunt patru fete simpatice foc, talentate, lansate pe valurile succesului in urma emisiunii "Alege Asia". Desi locul pus in concurs a fost castigat de altcineva, prestatia lor a fost la fel de convingatoare si asa
s-a nascut formatia Pops. Sub patronajul MediaPro, cele patru fetiscane, inca eleve, au vantul in panze si tarmul la orizont -
- Traiti in orase diferite si sunteti inca eleve. Cum va descurcati cu naveta la Bucuresti?
Tina: - MediaPro ne-a pus la dispozitie un apartament foarte frumos in Bucuresti, unde avem toate conditiile, ni se asigura totul si e chiar ca intr-o poveste. Mai mergem si acasa, dar mai rar.
Aylin: - Eu si cu Tina ne-am mutat la un liceu in Bucuresti. Este putin mai greu acum, la inceput, pentru ca sunt foarte multe materii pe care eu nu le-am studiat inainte si trebuie sa dau diferente, dar avem colegi foarte prietenosi si asta ne bucura tare.
Minola: - Eu si Diana nu ne-am mutat cu scoala, pentru ca eu sunt in clasa a Viii-a, iar ea in a Xii-a, si nu mai are sens sa ne transferam doar pentru un semestru. Eu fac naveta la Timisoara. Dar cateodata stau si cate trei saptamani la Bucuresti. Mi-am adus cartile cu mine si invat singura, dar am sa fac si pregatire cu un profesor, ca sa recuperez orele pierdute.
Diana: - Noroc ca profesorii sunt intelegatori cu absentele, iar noi incercam sa nu ramanem in urma cu materia. Desi e greu, gasim timp si pentru invatat. Mai rau este ca ne e dor de vechii colegi, de familie.
- Dupa absolvirea liceului intentionati sa studiati mai departe sau vreti sa va dedicati muzicii?
Diana: - Dupa bacalaureat, am sa dau examen la Universitatea MediaPro, fiindca vreau sa devin jurnalist.
Aylin: - Eu vreau sa lucrez tot in televiziune sau in domeniul relatiilor publice.
Tina: - Intentionez sa fac cariera in regie sau in televiziune. Noi avem foarte multe tangente cu mass-media, putem invata multe lucruri din asta si ar fi pacat sa nu profitam de ocazie si nu sa studiem un domeniu total nou.
Minola: - Eu deocamdata trebuie sa dau examen la liceu, dar mi-ar placea sa fac tot jurnalistica sau teatru; sunt meserii strans legate de muzica. Mi-ar mai placea mult si criminalistica, numai ca e cam greu pentru o fata sa faca Academia de Politie.
- Emisiunile difuzate de ProTv despre competitia declansata pentru ocuparea locului liber din formatia Asia au starnit mare interes. A fost chiar atat de dura pregatirea din cantonament pe cat s-a vazut la televizor?
Diana: - Da. Am avut un program foarte greu. La 7:00 ne trezeam, de la 8:00 la 9:00 aveam fitness, de la 9:00 la 10:00 masa, de la 11:00 la 13:00 coregrafie, de la 13:00 la 14:00 masa, de la 14:00 la 19:00 canto pe grupe, de la 19:00 la 20:00 pauza, de la 20:00 la 22:00 masa, iar dupa 22:00 repetam individual pana pe la doua noaptea. Eram stresate si stiam ca fiecare pas gresit inseamna plecarea acasa.
Tina: - Noi n-am incercat niciodata sa-i infundam pe altii, sa-i scoatem din competitie. Tot ce ne interesa era sa fim noi foarte bune. Intre noi patru nici n-a fost invidie. Incepusem chiar sa ne grupam pe bisericute, ne-am imprietenit foarte tare, am inceput sa ne atasam una de alta. Si a contat mult si atitudinea fetelor de la Asia, care au fost foarte prietenoase si ne-au incurajat pe fiecare in parte. Avantajul nostru este ca publicul ne-a vazut exact asa cum suntem zi de zi, fara nici o masca.
Aylin: - Asta pentru ca eram filmate 24 de ore din 24. Aveam dreptul la un singur telefon acasa pe saptamana (de zece minute), in care nici nu stiam ce sa spunem, ca eram si atunci filmate. Telefoanele mobile ni s-au confiscat, ca sa fim izolate si sa nu ne influenteze nimeni. Parintii stiau mai multe despre noi cand se uitau seara la televizor. La cumparaturi n-am iesit decat de doua ori, de Sarbatori.
Minola: - Putem spune ca deja am facut armata. Eu am invatat acolo sa fiu gata in cinci minute. Dar nu trebuie sa exageram, pentru ca ne-am si distrat. Eram foarte obosite, dar mai aveam inca forta sa radem.
- Ce proiecte aveti pentru perioada care urmeaza? V-ati acomodat cu noul stil de viata?
Aylin: - Lucram deja in studio sa inregistram o piesa, avem si cateva concerte. Si s-ar putea sa avem doua turnee, unul in martie, celalalt in iunie. Deocamdata, nu stim nimic sigur. In rest, dam interviuri pentru televiziune si presa scrisa.
- Cum va intelegeti acum, cand locuiti toate patru sub acelasi acoperis?
Tina: - E foarte frumos. Ne distram foarte bine. Cantam mult, glumim. Stam intr-un apartament care a fost de patru camere, dar un perete a fost spart si acum avem un living foarte mare. Ne intelegem foarte bine. Nici in cantonament nu ne-am certat. Ne-am incurajat mereu si ne-am solidarizat una cu alta.Dia Radu
Foto: Mediapro

Minola Anthea Szikszy
(nascuta pe 13 iulie 1988, Timisoara) Cu un tata ungur si o mama romanca, Minola poarta un nume grecesc si altul latin, care sa-i aduca noroc in viata. Canta de la sase ani si a ocupat de doua ori locul I la concursul pentru copii "Tip Top". "Mama dansa si canta cu mine de cand eram mica. Nu era seara in care sa nu ma adoarma cu o melodie foarte draga si-acum: . Am trecut prin doua formatii, am fost la cateva festivaluri, apoi am cantat mai mult piese solo si cover-uri, pana cand m-am decis brusc sa merg la ."
</b>
<b>
Diana Bisinicu
(nascuta pe 5 ianuarie 1985, Constanta) Este eleva la Liceul de Arta din Constanta, sectia canto, in clasa a Xii-a. "N-am prea avut copilarie", recunoaste ea, "cand altii se jucau, eu studiam din greu. La patru ani faceam pian, teorie muzicala, dans clasic, tenis si inot, la zece ani faceam balet. Am cantat in doua formatii, intr-una cu o alta fata, in cealalta cu sora mea. Am mai participat la , si am cantat pe aceeasi scena cu Candy si 3 Sud Est. Sora mea este cea care a vazut anuntul la televizor si m-a incurajat sa merg la preselectie."

Tina Geru
(nascuta pe 9 iunie 1986, Chisinau) Din clasa a doua, Tina canta intr-un grup de folclor arhaic, care a ajutat-o foarte mult sa-si formeze vocea. "Intr-o zi, la noi la scoala a venit un grup de folk care a cantat atat de frumos, incat mi-au dat lacrimile. Atunci m-am decis sa cant si altceva, nu numai muzica populara veche. Am participat la festivaluri de muzica usoara si folclor, am aparut la o emisiune foarte cunoscuta in Moldova, , unde am cantat o melodie de-a lui Whitney Houston. Mai tarziu, am cantat intr-o trupa de muzica dance si apoi singura, colaborand cu diversi compozitori. Si, dupa mai multe nopti nedormite, am reusit sa-i conving pe parintii mei sa ma lase sa merg la preselectie in Iasi."

Aylin Cadir
(nascuta pe 16 decembrie 1985, Constanta) Desi s-a nascut intr-o familie de turci, Aylin nu viseaza sa locuiasca la Istanbul, ci la Londra. A studiat engleza intensiv la un liceu cu predare numai in limba engleza, a facut un an de canto, in clasa a Viii-a, iar apoi, incurajata de tatal ei, a participat la preselectie. "Sunt un copil normal, cu gropite in obraji. Mi-a placut foarte mult muzica, dar cand ma intalneam cu prietenii, de obicei o ascultam, nu o cantam. Acum insa am ocazia sa cant nu numai in particular, ci si pe scena."