Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... . . "Va rog sa ajutati un copil care sufera de sindromul Prader-Willi". In fiecare luni va citesc cu multa placere pe Internet si apreciez in mod deosebit rubricile de sanatate si de spiritualitate. Colega mea de serviciu, Mary, are un copil de 7 ani bolnav de sindromul Prader-W...

Cititorii Intreaba...

</b>
<b>
"Va rog sa ajutati un copil care sufera de sindromul Prader-Willi"
In fiecare luni va citesc cu multa placere pe Internet si apreciez in mod deosebit rubricile de sanatate si de spiritualitate. Colega mea de serviciu, Mary, are un copil de 7 ani bolnav de sindromul Prader-Willi. Va rog sa ma ajutati cu un tratament naturist eficient in aceasta afectiune. Si opinia unor doctori ar fi de mare pret pentru noi. Multumim.
Claudia - Canada,
e-mail: claudia@abbottcollection.com


"Doresc un tratament pentru o iritatie puternica a pielii, care sa nu-mi afecteze sarcina" Citesc revista si aici, in Statele Unite (am plecat din tara acum doi ani) numai ca spre deosebire de Romania aici o citesc pe Internet. Foarte interesante mi s-au parut articolele legate de sanatate, dar nu am crezut vreodata ca o sa fiu asa disperata incat sa cer si eu ajutorul. Am 30 de ani, sunt insarcinata in 22 de saptamani si am fost fericita pana acum o saptamana, cand mi-a aparut pe piele (abdomen, torace si sani) o iritatie foarte puternica cu prurit de nu pot dormi si aproape ca nu mai pot face nimic. Pielea pare arsa si e foarte sensibila la atingere; ce sa mai vorbim de purtatul hainelor... Medicul mi-a recomandat Benadryl tablete 50 mg la 6 ore si crema cu Hidrocortizon. Nu s-a ameliorat deloc, ba dimpotriva, s-a extins si s-a accentuat. Daca stiti vreun tratament fara sa-mi afecteze sarcina, va rog sa-mi scrieti. Va multumesc.
Clara - Sua, e-mail: mariusminette@msn.com


</b><b>"Am fost diagnosticata cu hidronefroza giganta" In februarie anul trecut am fost diagnosticata cu hidronefroza giganta dreapta, rinichiul stang fiind normal. Am fost internata la spitalul "Fundeni" unde, in urma analizelor efectuate, nu s-a putut constata cauza. Doctorii mi-au spus ca mai devreme sau mai tarziu rinichiul drept trebuie indepartat. De atunci am incercat diverse diete si tratamente naturiste, dar starea rinichiului s-a agravat (am dureri abdominale si in spate). Va rog din suflet sa-mi recomandati un tratament naturist pentru aceasta afectiune.
Lucretia - Constanta


</b><b>"Sufar de o boala rara, numita sarcoidoza" Am 24 de ani si de doi ani si jumatate sufar de o boala numita sarcoidoza. Prea multe despre boala nu stiu (nici ce provoaca ea), dar timp de un an si jumatate am urmat un tratament cu Prednison, Hidroxiclorochin, Metotrexat. De o luna mi s-a spus ca trebuie sa reincep tratamentul cu Prednison pentru ca efectele bolii au inceput sa reapara (desi mi se spusese ca in timp boala are o evolutie pozitiva, deci nu voi mai avea probleme majore). Iata ca nu a fost asa si mi-au aparut pe picioare niste umflaturi dureroase, ceva de genul umflaturilor reumatismale, precum si valori ridicate ale analizelor. Cred ca stie toata lumea efectele adverse foarte neplacute ale Prednisonului (decalcifierea oaselor, umflarea fetei, acnee cortizonica, alimentatie fara sare), si de aceea as dori sa solicit un tratament naturist cu care sa "ajut" aceasta boala sa aiba o evolutie buna in timp. As dori sa nu mai traiesc cu ideea ca toata viata e posibil sa fiu dependenta de Prednison si de aceea apelez la revista dvs. pentru un sfat. Cu mii de multumiri,
Maria


"Mi se umfla ganglionii si diagnosticele puse sunt diferite" Am 81 de ani si in primavara anului 2002 mi-a aparut o umflatura sub mandibula, in partea stanga. Diagnosticele date de medici au fost diferite: tumora parotida, adenopatie. S-a hotarat ca trebuie sa fiu operat. In timpul operatiei, chirurgii au constatat ca era vorba de o tumora vasculara care, nefiind maligna, nu trebuia "deranjata". In decembrie 2002 mi s-a umflat iarasi mandibula, in acelasi loc. Dupa tomografie (facuta la Spitalul de Urgenta "Floreasca") diagnosticul a fost de tumora de glanda parotida si din nou mi s-a propus operatia. De data aceasta am refuzat. La sfarsitul lunii ianuarie 2003 mi s-a umflat un ganglion inghinal, iar dupa analizele facute la sectia de hematologie a Spitalului "Colentina" diagnosticul era: adenopatie, ba chiar sindrom limfoproliferativ. Doctorii m-au sfatuit sa mi se extirpe un ganglion pentru biopsie. Nu sunt hotarat daca e bine sa fac aceasta operatie. Mentionez ca tomografia abdominala e iesit bine. Va rog sa ma ajutati cu un sfat ca nu mai stiu ce sa fac. De putin timp am si niste dureri cumplite la genunchiul stang. Astept cu speranta raspuns pe adresa redactiei sau la tel. 0744/22.45.97 (Mela Ioanitescu).
Ghidel Ion


</b><b>"Caut tratament naturist pentru refacerea cartilajului de la glezne" Ma adresez cu o mare rugaminte cititorilor revistei "Formula As": caut cu disperare un tratament naturist, eficient in refacerea cartilajului de la glezne. Am 49 de ani si mi-e teama ca nu voi mai putea umbla pe picioarele mele, din cauza gleznelor umflate si a durerilor osoase, mai ales la partea interioara a gleznelor. Nu mai am cartilaj la articulatie, oasele se freaca intre ele si din aceasta cauza am dureri, si cand stau, si cand merg. In dorinta de a fi ajutat, va multumesc din suflet.
Milutin Rotaru - Zona Dorobanti, bl. E3, sc. B, ap.11, Timisoara, tel. 0256/20.59.56


</b><b>"Stie cineva un tratament pentru polip sinusal facial supraalveolar?" Sufar de polip sinusal facial supraalveolar de 1,5 cm si as vrea sa ma tratez naturist sau astept sugestii despre o eventuala interventie chirurgicala moderna. Cu multumiri,
Georgeta Fusescu - Ramnicu-Valcea


</b><b>"Dupa moartea primului meu copil sufar de psihoza si anxietate" Am 38 de ani, am fost diagnosticata cu psihoza, anxietate, panica acuta, depresie acuta, dupa ce primul meu copil a murit. Acum mai am un baietel, dar sufar cumplit ca nu pot fi in totalitate alaturi de el. Nu reusesc sa ma relaxez, sunt mereu agitata, nu ma pot concentra, nu am un echilibru fizic si psihic stabil. Am ajuns sa nu mai pot sta singura nici macar un minut, pentru ca numai gandul de-a fi singura ma sperie. De aceea am apelat la revista dvs. cu mare incredere, poate exista cineva care ma poate ajuta. Il rog din suflet sa-mi ofere ajutorul, sa simt si eu din nou ca traiesc, pentru ca baietelul meu are mare nevoie de mine. Mentionez ca am facut tratament cu Xanax, Zoloft, Prozac, in prezent fac tratament homeopat, dar nu simt nici o ameliorare (din septembrie 2001). Va rog cu disperare sa ma ajutati.
Irina Chis - Satu Mare

</b>
<b>"Care este doza de Diflucan necesara tratarii candidozei vaginale?"
In urma tratamentului repetat cu antibiotice m-am ales cu o candidoza vaginala. Doresc sa ma adresez unui medic ginecolog cu urmatoarea intrebare: care este schema de tratament si doza de Diflucan pentru vindecarea acestei afectiuni? Va multumesc.
Maria - Bacau


"Avem insuficienta renala grava si nu vrem sa ajungem la dializa" Am fost internata in spital cu insuficienta renala cronica, cu uree si creatinina peste valorile normale. In spital mi-am dat seama cati suferinzi sunt cu aceasta boala, cati ajung la dializa si cati nu pot face dializa din cauza diferitelor boli de inima. De aceea venim cu rugamintea catre cititori de a ne oferi un tratament naturist pentru a stopa cresterea ureei si creatininei pe cale naturala (stiut fiind ca tratamentul alopat nu este posibil). Mentionez ca aceasta boala duce la anemie, care nu poate sa fie tratata pentru ca majoritatea alimentelor indicate in anemie sunt interzise in insuficienta renala. Cu multe multumiri,
Un grup de bolnavi


</b><b>"Nu mai vreau sa apelez la medicamentele clasice pentru dilatare in timpul nasterii" Poate o sa vi se para ciudata cererea mea, pentru ca de cand citesc revista (de vreo doi ani), nu am mai intalnit in paginile ei o asemenea rugaminte. Sunt insarcinata si in luna august voi deveni pentru a doua oara mamica. Dar ceea ce ma sperie cel mai tare este gandul ca ma voi interna din nou in spital si voi avea din nou de-a face cu fel si fel de tratamente (injectii, perfuzii etc.) care chipurile trebuie sa te ajute sa nasti. Ultima data, de la asemenea "tratamente" am fost ca si drogata, abia facand fata travaliului. Si uite-asa am ajuns la concluzia ca ar fi bine sa apelez la aceasta minunatie care se numeste "Formula As" si la cititorii ei. Daca cineva cunoaste vreun remediu naturist pentru "problema" mea, il rog sa ma ajute. Sa nu ma intelegeti gresit ca as dori vreun "leac" care sa-mi ia durerile nasterii cu mana. As vrea, daca cineva cunoaste vreo planta sau vreun remediu naturist pentru dilatatia (dilatarea cervixului) din timpul nasterii, sa mi-l comunice si mie. As dori sa mi se specifice cum s-o folosesc (infuzie, macerat etc.) si modul de administrare. Va multumesc.
A.N. - loc. Plosca, jud. Teleorman


"Sufar de corioretinita seroasa centrala" Acum o luna am fost diagnosticat cu corioretinita seroasa centrala, boala despre care stiu foarte putin si prin intermediul dvs. as vrea sa aflu cat mai multe despre ea, dar si despre tratamente care sa dea rezultate. Medicul oftalmolog mi-a spus ca nu exista o cauza anume din care sa apara aceasta boala si nici tratament pentru ea. Mi-a spus ca asa cum a aparut, tot asa poate sa si dispara. In speranta unui raspuns cat mai urgent din partea dvs., va multumesc din suflet si va doresc toate cele bune.
Marian T. - Craiova


</b><b>"Este ihtioza o boala vindecabila?" Citind ziarul dvs. si vazand cum atatia oameni intreaba despre tot felul de boli, m-am hotarat si eu sa va scriu si vreau sa va intreb: este ihtioza o boala vindecabila? As vrea sa stiu daca exista vreun tratament naturist sau alopat pentru aceasta boala de piele. Mentionez ca am fost si la medici dermatologi cand eram mai mica (acum am 19 ani) si mi-au dat tot felul de unguente, spunandu-mi ca aceasta boala este nevindecabila. Daca ma puteti ajuta, va rog sa-mi scrieti in revista.
Raluca Moraru - Gura Vaii, jud. Bacau


"Ajutati-ma sa-mi vindec bunicul!" Va scriu despre bunicul meu in varsta de 63 de ani, care in anul 1984 a fost operat la coloana vertebrala, in urma diagnosticului de angiom intramedular T10, T11. Dupa operatie i-a aparut o paraplegie spastica, toti muschii membrelor posterioare au fost atrofiati si nervii distrusi, adica de la mijloc in jos nu mai simte nimic. Dupa 18 ani de paralizie, in urma cu cinci luni, dupa o raceala puternica i-au aparut tulburari sfincteriene si de atunci foloseste sonda pentru urinat, care-l chinuie foarte mult. Ii apar foarte des infectii din cauza ei. Va rog din suflet, daca cineva stie o metoda de a scapa de aceasta sonda, sa ma ajute!
Florina Nica - Alexandria


"Va rog sa ma inscrieti la Asociatia Albinistilor" Sunt elev in clasa a Xii-a la liceul pentru deficiente de vedere din Buzau. Liceul este cu profil uman - filologie (limbi straine). Am ajuns la aceasta scoala deoarece problemele mele de vedere sunt foarte mari. Diagnosticul este albinism generalizat, Ao - nistagmus congenital, miopie mica, ambliopie A.V. - O.D.= N.D. la 1,5 m C.C.P.; O.S.= N.S. la 1 m C.C.P. Gradul I permanent. Va rog din tot sufletul sa ma inscrieti la Asociatia Albinistilor, daca exista. Va multumesc ca existati!
Mircea-Costel Bratosin - Bd. Independentei nr. 5, bl. 5, ap. 11, Focsani


Cititorii Raspund


"Caut un medic naturist, capabil sa vindece un neoplasm pulmonar"
(Raspuns pentru Emilia Arsenie - Pitesti, F. As nr. 496) Va recomand cartea "Povetele Maicii Sofronia", de dr. Alexander Reinhard, care a mers la Manastirea Agapia cu diagnosticul neoplasm pulmonar cu metastaze si s-a vindecat intr-un an. In carte sunt descrise detaliat regimul de viata si regimul alimentar urmate. Mie mi-a fost de mare ajutor, intr-o alta afectiune. Cartea relateaza un caz real si am recomandat-o multor persoane, care au avut rezultate foarte bune. Boala se instaleaza in decurs de cativa ani, medicii apreciaza chiar 20. Asa ca dvs. trebuie sa constientizati ca in fiecare zi veti face pasi spre insanatosire. Trebuie sa porniti pe drumul vindecarii cu convingerea ca veti invinge boala. Mult curaj si sanatate!
Valeria Petriu - str. Lacurilor nr. 12, O.P. 8,
Brasov, cod 2200


"Exista un tratament naturist pentru proctita ulcero-hemoragica?"
(Raspuns pentru Alexandra Barboi, F. As nr. 496) Pentru cicatrizarea ranilor intestinale, beti ceai de galbenele pe stomacul gol : 1 lingura la 300 ml apa (infuzie). Infuzia se imparte in doua si se bea dimineata si seara, cu 30 de minute inainte de mese, inghititura cu inghititura, ca sa treaca treptat prin portiunile afectate si sa intareasca suprafata mucoasei. Regimul de viata si cel alimentar sunt foarte importante, insemnand 75% din tratament. Asta sa nu va sperie, este vorba despre o mica perioada de timp, pana digestia se regleaza. Mancati supe de zarzavat, carne de peste si pasare fierte si tocate marunt, fructe coapte, salata de sfecla (fiarta sau coapta). Sub nici o forma nu va atingeti de alcool, cafea, muraturi, sucuri acidulate - asta o perioada de timp, pana obtineti rezultate. Dupa fiecare masa luati o tableta de calciu efervescent cu vitamine. Consumati la discretie ceaiuri de tei, menta, melisa, chimen si fincev in amestec - 1 lingurita la o cana de apa (infuzie). Va doresc rabdare si sanatate!
Valeria Petriu - Brasov


</b><b>"Sora mea sufera de dermatomiozita"
(Raspuns pentru Carmen Ciobanu - Brasov,
F. As nr. 496) Fara a intrerupe tratamentul recomandat de medic, va recomand sa luati cate o fiola de laptisor de matca pe stomacul gol. Se tine sub limba cat se poate de mult si se inghite putin cate putin. Stergeti-va fata cu infuzie de pelin concentrata - 1 lingura la 100 ml apa - zilnic, de cate ori aveti ocazia. Ungeti-va seara, la culcare, cu apa cu bicarbonat: 1 lingurita la 250 ml apa. Faceti o lingurita de suc de ceapa si stergeti-va fata de doua ori pe saptamana, seara, la culcare, foarte usor, intr-o singura aplicare (nu insistati asupra petelor). Daca simtiti usturimi la una din procedurile recomandate mai sus, n-o mai folositi. Puneti comprese cu coada-soricelului: 1 lingura la 200 ml apa, dupa ce veniti de la temperatura scazuta. Nu stati la soare si acoperiti-va la ger, cat se poate. Intern: luati o tableta de Decaris o data la 15 zile, in total trei tablete (elimina eventualii paraziti intestinali si mareste rezistenta organismului). Eventual, faceti cel putin trei analize capabile sa puna in evidenta infestari cu diversi paraziti. Pentru aceasta consultati medicul de familie, care este in masura sa va dea sfaturi competente. Si eu am suferit de o problema asemanatoare si d-na dr. Letca Valeria (str. Vlad Tepes nr. 17, Brasov) a descoperit tratamentul de care aveam nevoie. Va doresc sanatate.
Valeria Petriu - Brasov


</b><b>"Exista un tratament naturist pentru miocardita?"
(Raspuns pentru Dumitra Ilie - Constanta,
F. As nr. 545) Va pot recomanda un tratament care hraneste muschiul cardiac, astfel incat acesta sa-si refaca capacitatea contractila si care-l protejeaza de lipsa de oxigen. Tratamentul se gaseste si in Constanta, la d-na dr. Toba Maria. Va puteti programa la tel. 0745/99.73.05. Acest tratamente provine din Anglia si este 100% natural si biocompatibil cu organismul, iar rezultatele se observa imediat.
Daniela - Constanta


</b><b>"Fiul meu a fost diagnosticat cu sclerodermie"
(Raspuns pentru D.G. - Timisoara, F. As nr. 549) Stimata doamna, sa stiti ca si eu am suferit cam doi ani de aceasta boala, aparuta in urma unei intepaturi de capusa. Atunci am consultat tot felul de medici, insa fara nici un rezultat. Pana in ziua in care am dat peste o doctorita (un om de exceptie), care mi-a recomandat medicamentul Piascledine tablete. In sfarsit, acest medicament m-a vindecat in proportie de 90%, in masura in care am repetat cateva cure. Sunati-ma, va rog, si va voi ajuta cu mai multe informatii.
M.I. - Bucuresti, tel. 0721/21.66.73.


"Sotul meu are un meningiom la nivelul craniului"
(Raspuns pentru Georgeta Diaconu -
Targu-Frumos, jud. Iasi, F. As nr. 550) Intentionez sa-i multumesc prin intermediul dvs. d-lui dr. Cristian Boerescu si sa va asigur de toata consideratia mea, mentionand faptul ca datorita revistei "Formula As" am ajuns sa-l cunosc pe salvatorul meu. Vreau sa-i raspund d-nei Georgeta, al carei sot a fost diagnosticat, asemeni mie, cu acelasi tip de tumora. In urmatoarele randuri va prezint, pe scurt, povestea mea. La inceputul anului 2001, in urma unor investigatii, am fost diagnosticata cu meningiom parietal stang (tumora pe creier) cu dimensiunile de 3 cm x 2,5 cm (fisa Ct nr. 267/2001/476 - Institutul Parhon). Mi-a fost recomandata interventia chirurgicala la Spitalul Bagdasar, in prima faza. Punand intrebari asupra eventualelor riscuri, am primit un raspuns care m-a contrariat: "este o operatie usoara, lipsita de riscuri" (oare cum poate fi usoara o interventie pe creier?). In sprijinul suspiciunii mele a venit discutia purtata intre doctor si un membru al familiei mele, care urma sa-si dea acordul inainte de interventie. Medicul respectiv, de aceasta data, a adoptat o atitudine complet diferita, referindu-se la existenta unor riscuri majore: paralizie sau chiar deces. Am hotarat sa renunt la operatie, insa celalalt chirurg care urma sa asiste la interventie s-a infuriat si a inceput sa tipe, spunand ca i-am incurcat programul si ca, intr-un timp foarte scurt, nu voi mai putea vorbi, apoi voi paraliza si in cele din urma voi muri. Cuvintele nu pot descrie starea psihica pe care o aveam in momentul in care am parasit spitalul. Printr-un semn de la Dumnezeu, o ruda mi-a aratat un articol in revista "Formula As", articol ce prezenta tratamentele naturiste ale dr. Cristian Boerescu. Am apelat la dansul cu toata increderea, am urmat si urmez in continuare un tratament naturist asociat cu regim alimentar strict (plante, legume, radacinoase, turte de grau, ceaiuri), dar si cu gel de Aloe Vera, Forever Gingko-Plus si Forever Lycium Plus. Rezultatul: starea mea s-a imbunatatit vizibil. Am repetat tomografia si rezultatul a fost cel asteptat: tumora s-a micsorat cu cativa mm (Ct 3297/2002). Cu ajutorul lui Dumnezeu si al acestui tanar medic sustinator al medicinii traditionale, ceea ce se preconiza a fi "inceputul sfarsitului" s-a transformat intr-o noua viata, plina de speranta si incredere. Ar mai fi multe de spus: cum, inainte de a mi se pune diagnosticul, am fost trimisa dintr-un spital in altul, cum eram "pasata" de la sectii de neurologie la sectii de endocrinologie si invers, deoarece medicii nu reuseau sa-mi stabileasca diagnosticul corect. Dar intentia mea nu este aceea de a critica, ci de a multumi si de a ura d-lui dr. Cristian Boerescu mult succes in continuare.
Violeta Cucu - Bucuresti, tel. 0722/88.97.33

</b>
<b>
"Doresc un tratament pentru tenia mica si lamblii"
(Raspuns pentru Ioana Timis - Borsa, jud. Maramures, F. As nr. 550) Aceasta reteta am gasit-o in revista "Formula As" nr. 352/ 1999 si a fost trimisa de catre d-na Silvia Stoicescu din Fagaras, jud. Brasov. 250 g seminte de dovleac neprajite se curata de coaja si se dau prin masina de tocat nuci. Se amesteca cu 4-5 linguri de miere de albine naturala. Se mananca incet, pe stomacul gol, dimineata. In ziua respectiva nu se mai mananca nimic, eventual doar seara, un iaurt. Cu o zi inainte de tratament, trebuie urmat un regim la fel de sever. Se mananca doar iaurt. Cand apare senzatia de scaun, bolnavul sa se aseze pe o oala in care a pus apa cat mai calda. Tenia se trage la caldura. Va doresc multa sanatate!
Gabriela L. - Florida, S.U.A.


</b><b>"Fiul meu sufera de sindromul Gilles de la Tourette"
(Raspuns pentru Alexandru - Bucuresti, F. As nr. 551) Din cele relatate, copilul dvs., care sufera de boala ticurilor, prezinta caracteristici ca violenta de exprimare a acestor miscari involuntare, multe fobii, convulsii, insomnii, tendinte suicidare, simptome ce sugereaza un sistem nervos fragil si dezechilibrat, putin influentat de tratamentul primit pana in prezent. Se pot obtine ameliorari cu ajutorul unui tratament homeopat corect condus, individualizat, pe o perioada de timp suficient de lunga.
medic homeopat Camelia Sararu - Bucuresti, tel. 021/322.46.25, 0723/36.40.87


</b><b>"La doar 2 ani, fetita mea sufera de anorexie psihica"
(Raspuns pentru Mihaela Golinache - Braila,
F. As nr. 551) Din datele furnizate de dvs., fetita sufera de distrofie de gradul Ii, o forma medie de subponderabilitate, inca reversibila, dar cu eforturi mari si intr-un interval de timp destul de lung. Aceste eforturi sunt absolut necesare pentru dezvoltarea ulterioara normala a copilului. Alte cauze de boala fiind excluse, fetita fiind investigata in unitati spitalicesti de renume, este imperios necesar sa i se asigure o alimentatie care sa cuprinda grupele majore de alimente, in cantitatile necesare varstei, impreuna cu un tratament homeopatic constitutional si un climat afectiv corespunzator care sa inlature blocajul psihic aparut probabil in urma unui eveniment declansator stresant emotional. Remediile indicate pot fi multe si pentru alegerea celor necesare este nevoie de date pe care mama fetitei nu le-a precizat. Mentionam ca tratamentul homeopatic nu are efecte secundare, iar copiii raspund foarte bine la acest tratament alternativ. Cu urari de sanatate,
medic homeopat Camelia Sararu - Bucuresti


</b><b>"Fetita mea are fibroza chistica pulmonara"
(Raspuns pentru Maria Dumitrescu - Timisoara, F. As nr. 551) Boala de care sufera fetita dvs. este o boala genetica, cu implicarea mai multor organe si sisteme (plamani, sistem digestiv), cu evolutie progresiva in timp si care scurteaza durata de viata a pacientului. Din acest motiv, trebuie tratate cu atentie infectiile respiratorii foarte frecvente, care au ca urmare distructii pulmonare cronice. De asemenea, un factor important este aportul de elemente nutritive. In acest context, va sugerez sa va adresati si unui medic homeopat cu experienta, capabil sa va sugereze un tratament corect, care poate sustine copilul in procesul de crestere si pentru suplinirea functiilor deficitare. Cu urari de sanatate,
medic homeopat Camelia Sararu - Bucuresti
Ma numesc Camelia Rasoi si sunt din Ramnicu-Valcea. As vrea sa o ajut pe doamna Dumitrescu cu un numar de telefon unde poate afla mai multe amanunte privind aceasta boala. Este numarul de telefon al fratelui meu, care are un baietel in varsta de 9 ani (impliniti pe data de 10 februarie), care are aceeasi boala, descoperita de la varsta de 4 ani. Numarul de telefon este 021/344.64.84, fam. Furdui. Va multumesc si sper sa-i fie doamnei de folos.
P.S. Va doresc multi, multi ani si sa dea Dumnezeu sa ramaneti intotdeauna aceiasi oameni inimosi!


</b><b>"Vreau sa-mi operez cateva alunite, dar imi este teama"
(Raspuns pentru D.M. - Rovinari, jud. Gorj, F. As nr. 552) Va recomand sa va masati alunitele de doua ori pe zi cu ulei de ricin, dimineata si seara, cu miscari usoare, fara sa le bruscati. Daca sunt mai mari, vor incepe sa-si reduca diametrul, pana vor disparea complet. In nici un caz nu trebuie operate, fiindca daca ati citit pana acum revista, veti gasi scrisori ale unor persoane care au acceptat cu usurinta ideea de a se opera, iar consecintele au fost dramatice. Daca sunt alunite putin ridicate si rosiatice, se va amesteca uleiul de ricin cu cristale de bicarbonat de sodiu, cu care se vor freca usor, de doua-trei ori pe zi. In prima si a doua zi veti simti o durere usoara, care apoi va disparea. In jurul lor o sa observati ca pielea se inroseste, semn ca circulatia sangelui este mai intensa. Sunt simptome care dispar in doua zile. Alunitele sunt tumori benigne si tratamentul trebuie aplicat usor, fara sa le raniti. Trebuie perseverenta si rabdare, fiindca alunitele nu au aparut intr-o zi, deci nu va asteptati ca ele sa dispara astfel. Cele mici vor disparea in doua saptamani, iar pentru cele mai mari o sa fie necesara o perioada mai lunga de timp. Dar o sa fiti multumit si surprins de rezultat. Va doresc mult noroc!
Geta Dighe - e-mail: getadighe@hotmail.com


</b><b>"Stie cineva un tratament pentru ulcer peptic?"
(Raspuns pentru Cornelia C. - Sfantul Gheorghe, F. As nr. 553) Un nou si senzational studiu intr-un numar relativ recent al "Proceedings of the National Academy of Science" din Sua arata ca broccoli si mugurii de broccoli contin un compus fitochimic numit sulforaphan, ce omoara bacteria Helicobacter pylori, raspunzatoare pentru majoritatea ulcerelor si cancerelor de stomac. Testele de laborator au demonstrat ca sulforaphanul a omorat aceasta bacterie care era rezistenta la terapia cu antibiotice. Deci, mancati cat mai mult broccoli crud. Daca nu consumati frecvent legume din familia cruciferelor, va recomand sa folositi Cruciferous Plus, un supliment nutritional excelent, facut din broccoli, varza, ridichi, mustar, mustar maro si bobalnic. In plus, fitonutrientii din aceste legume crucifere sunt foarte buni protectori ai tesuturilor moi, precum sanii si prostata. Tatal meu a facut un tratament cu Cruciferous Plus. Inca din prima saptamana, crizele s-au rarit si au scazut in intensitate, iar dupa trei luni a scapat de ulcerul care ii provoca arsuri continue la stomac si il facea sa se incovoaie de durere. Din pacate, Cruciferous Plus nu se afla in farmacii. Pentru mai multe detalii despre tratament puteti suna la tel. 0722/79.42.24.
Sabin Parpala - Bucuresti