Strabunica stie tot

Redactia
- Cestile crapate, din portelan, se fierb 30 de minute intr-un litru de lapte. Defectul va disparea.. - Pantofii si ghetele au o viata mai lunga daca sunt pudrati in interior cu "borat de sodiu" (farmacie). Acest produs nu impiedica transpiratia, dar o atenueaza si suprima orice miros.. - Pietrele...

<b></b> - Cestile crapate, din portelan, se fierb 30 de minute intr-un litru de lapte. Defectul va disparea.
- Pantofii si ghetele au o viata mai lunga daca sunt pudrati in interior cu "borat de sodiu" (farmacie). Acest produs nu impiedica transpiratia, dar o atenueaza si suprima orice miros.
- Pietrele tombale nu se vor acoperi de muschi si licheni daca le frecati cu o perie imbibata in otet de vin.
- Fotoliile din piele se freaca o data pe luna cu un burete usor inmuiat in bere.
- Ceaiul verde, foarte bogat in fluor, previne cariile dentare.
- Petele de rugina de pe cutite si alte unelte dispar daca le frecati cu o jumatate de ceapa inmuiata in zahar pudra.
- Fierastraul taie mai usor o bucata de lemn daca inainte ii ungeti lama cu sapun.
- Resturile de sapun nu trebuie aruncate. Varati-le intr-un ciorap (talpa) pe care il inmuiati intr-un vas cu apa. Cand bucatile incep sa se amestece, stoarceti bine ciorapul in palme si atarnati-l pana ce se usuca total. Va fi suficient sa il scoateti, pentru a obtine o bucata de sapun compact si utilizabil.
- Sardelele in ulei devin mai bune atunci cand "imbatranesc". Adevaratii amatori de sardele prefera conservele vechi.
- Clapele pianului se curata cu un tampon de bumbac imbibat in lapte sau cateva picaturi de apa oxigenata diluata.
- Vopselelor li se atenueaza mirosul daca la un kilogram de produs se adauga doua linguri de esenta de vanilie.