Asii adolescentilor

Redactia
Camioane In Multime"Traieste-ti clipa!" - Aveti, ca formatie, un nume foarte bizar. Contati pe efectul lui la public?. Carmen: - Cand am inceput sa lucram impreuna nu aveam inca un nume, asa ca ne-am decis sa cautam. Dupa ce-am facut liste intregi, fara sa ne putem hotari, un prieten ne-a spus: "Vou...

Camioane In Multime</b><b>"Traieste-ti clipa!" - Aveti, ca formatie, un nume foarte bizar. Contati pe efectul lui la public?
Carmen: - Cand am inceput sa lucram impreuna nu aveam inca un nume, asa ca ne-am decis sa cautam. Dupa ce-am facut liste intregi, fara sa ne putem hotari, un prieten ne-a spus: "Voua v-ar trebui un nume trasnit, sa sune ca si camioanele in multime". Si asta a fost. Ne-am hotarat mai greu, pentru ca era destul de lung si cam greu de retinut, dar in final le-a placut tuturor, pentru ca nu suna romantic, ci era plin de forta, ca si muzica noastra.
- Orice an nou incepe cu proiecte ambitioase. Cum arata agenda voastra de lucru?
Fisa: - Destul de incarcata, pentru ca intentionam sa scoatem un album si inca nu avem piesele gata. In plus, o sa filmam curand un nou videoclip si speram sa avem cat mai multe concerte. Poate vom avea din nou ocazia sa plecam din tara. Anul trecut, in iulie, am cantat in Germania, in cadrul unui festival international, Colours of Music. Erau concerte organizate in cluburi, unde tinerii plateau 4-5 euro ca sa ne vada. Ce ne-a bucurat pe noi a fost ca le-a placut muzica noastra, au fost placut surprinsi, iar asta in conditiile in care nu intelegeau versurile. E mai greu sa-i pacalesti pe straini, pentru ei e foarte important sa nu faci playback si sa sune bine trupa. Iar concertul nostru a sunat chiar bine, pentru ca sonorizarea a fost asigurata de ei.
- Incet-incet, veti urca pe valul celebritatii si legatura voastra cu viata normala se va intrerupe. Nu renuntati prea repede la bucuriile varstei, la libertate, la sentimente?
Carmen: - Adevarat ca viata e una singura si eu cred in dictonul "Traieste clipa". Pentru mine, fericirea inseamna sa traiesti cat mai frumos, sa gasesti adevaratele valori ale lumii, cu care sa te poti contopi la un moment dat, sa vezi ce e cu adevarat frumos si important in viata. Eu sunt logodita cu Dragos (chitaristul formatiei Proconsul) si avem o relatie minunata. E o fericire ca ne-am gasit si doar lipsa banilor ne-a impiedicat sa ne casatorim, dar speram sa o facem anul acesta. Ne iubim foarte mult, e o relatie totala, fara secrete, suntem mai tot timpul impreuna. E adevarat ca ne mai si certam din cand in cand, ca doar suntem amandoi Tauri, dar ne trece repede. Eu am fost ferita de mica de astfel de probleme, cred ca iubirea poate sa fie un lucru frumos si chiar imi doresc sa traiesc toata viata cu un singur barbat.
Fisa: - Dincolo de toate, ceea ce-mi doresc eu este ca mai tarziu, peste ani de zile, cand voi privi inapoi la ceea ce am facut, indiferent ca e vorba de muzica sau de viata sentimentala, sa fiu multumit, sa stiu ca am lasat ceva in urma mea.
Mimi: - Cred ca dragostea este singurul capitol la care sunt linistit. De o jumatate de an sunt casatorit. In rest, marea mea dorinta este sa ajung sa fiu platit pentru ceea ce as face si gratis, sa ajungem foarte cunoscuti cu formatia asta si sa si castigam bani.
Vali: - Nu cred ca felul in care traim tine de faptul ca suntem muzicieni, ci este mai degraba legat de firea fiecarui om. Eu cel putin cred ca ceea ce da sens vietii e incercarea de a ne gasi implinirea pe toate planurile.Dia Radu
Fotografii: Zone Records

Carmen "Electrica" Dima
(n. 10 mai 1977, voce) Absolventa a facultatii de jurnalistica, s-a facut cunoscuta ca prezentatoare la postul muzical de televiziune Mcm. "Presa scrisa mi s-a parut o activitate prea inceata pentru mine, iar cand am facut practica in televiziune am inceput sa prind gustul si mi-am dat seama ca asta e ceea ce-mi doresc. Muzica e o pasiune mai veche si, ca o Tauroaica incapatanata ce sunt, nu m-am lasat pana nu l-am convins pe Emanuel sa alcatuim o formatie. In rest, imi place sa scriu versuri. Si sunt innebunita dupa moda. Mi-ar fi placut sa fiu designer, dar din pacate n-am talent la desen." Desi e talentata si si-ar fi dorit si o cariera in teatru, Carmen a ales calea muzicii. "Cred ca am mostenit ceva din talentul tatalui meu, care si el a vrut sa se faca actor. Dar pana la urma am ales muzica, pentru ca este o pasiune mai puternica." De mica pana in clasa a Xii-a, a cantat in corul de copii Radio, intre 1993 si 1996 a cantat backing vocal la Timpuri Noi, iar mai apoi cu Loredana si Directia 5.


</b><b>Emanuel "Fisa" Gheorghe
(n. 24 ianuarie 1965, chitara) Chitaristul formatiei Camioane in multime este un muzician aproape complet. A facut liceul de muzica studiind vioara, a invatat singur chitara clasica, iar apoi a trecut la cea electrica. Si-a cumparat mai apoi sintetizator si a invatat sa cante la clape si sa faca negative. Doar la tobe nu se pricepe, dar mai e timp. "Fisa" a cantat intre "88 si "89 cu formatia Rosu si Negru, prin "95 cu Loredana Groza si Directia 5, pana in 2000, cand a inceput proiectul Camioane in multime, si s-a ocupat de micul sau studio muzical. "Stiam ca va fi foarte greu, de aceea am ezitat la inceput. In cei doi ani care au trecut am realizat ceva, dar nu e inca suficient, inca nu putem trai din formatia asta." Daca il intrebi despre preocuparile lui, el zambeste cu subinteles. "Toate preocuparile mele se invart in jurul muzicii si al calculatorului. Stau si incerc sa descopar sunete noi, ma interesez de ce a mai aparut in materie de scule muzicale, aflu cat costa ultimul tip de laptop. In rest, nu pescuiesc, nu conduc, desi am carnet, dar imi mai petrec din timpul liber cu fetita mea, Ana-Maria, care va implini curand doi ani si care, atunci cand ii cant la chitara, sare in pat si incepe sa bata din palme."


</b><b>Mihai "Mimi" Atanasiu
(n. 26 mai 1977, tobe) Mimi se ocupa cu muzica de mai bine de zece ani si a cantat pe rand cu mai multe formatii cunoscute in Bucuresti, printre care Feedback si Ora exacta. Lucreaza intr-un studio muzical si regreta ca, odata ce s-a dedicat muzicii, a renuntat sa mai joace fotbal. "Imi place sportul, dar nu mai am timp pentru el, pentru ca imi concentrez atentia asupra formatiei. Cand mai am timp, imi place sa ma uit la filme. Astept cu nerabdare ca partea a doua a trilogiei sa fie adusa si pe marile ecrane de la noi. O am deja pe Cd, dar nu vreau sa o vad decat la cinematograf, pentru ca am auzit ca are efecte extraordinare si e pacat sa nu o vad in conditii bune. Asa ca astept. Si mai astept ceva schimbari in legatura cu formatia noastra. Ne-am dori ca lucrurile sa mearga tot spre bine. Eu sunt un tip optimist oricum, doar ca sunt prea sincer de multe ori, iar asta poate fi si un defect, si o calitate. Si nici nu prea am rabdare, sunt destul de agitat."


Valentin "Vali" Chiriac
(n. 5 septembrie 1975, clape) Vali are legaturi cu muzica tot cam de zece ani. De meserie este programator de calculatoare, profesie care ii ocupa destul de mult timp. "Imi plac calculatoarele, sunt innebunit dupa ele. Timpul meu este destul de limitat. Am dus o viata foarte activa inainte, cu mult sport. Faceam arte martiale, iar apoi m-am apucat de culturism. Dar de trei sferturi de an n-am mai facut absolut nimic si ma simt vinovat. Pentru mine, o zi obisnuita incepe dimineata devreme, cand plec la locul de munca, de unde ma intorc pe la sapte seara. Imi mai ramane timp sa mai deschid calculatorul, sa mai incerc un sunet nou. Cu prietena mea ma vad din ce in ce mai rar, in conditiile in care nu locuim impreuna si eu am un program atat de incarcat. Dar cel mai important este ca ne intelegem bine."