Strabunica stie tot

Redactia
Despre vin.... - Cateva picaturi de vin rosu adaugate in apa cu care se uda plantele de apartament le va invigora vizibil.. - Ramele si obiectele din bronz isi vor regasi culoarea si stralucirea daca le frecati cu o carpa inmuiata in vin alb.. - Vinul alb, menit sa aromatizeze sosurile, poate fi inl...

Despre vin...

- Cateva picaturi de vin rosu adaugate in apa cu care se uda plantele de apartament le va invigora vizibil.
- Ramele si obiectele din bronz isi vor regasi culoarea si stralucirea daca le frecati cu o carpa inmuiata in vin alb.
- Vinul alb, menit sa aromatizeze sosurile, poate fi inlocuit cu doua bucati de zahar inmuiate in otet.
- O sticla de vin inceputa isi pastreaza mai multe zile taria daca e pusa in frigider cu capul in jos.
- Vinul cu gust de dop se curata trecandu-l dintr-o sticla in alta printr-o palnie in care se pune un fir de cupru.
- O cana de vin fierbinte, fiert cu scortisoara si miere, e un remediu excelent pentru combaterea gripei si a racelii. Adaugati si doua felii de lamaie.
- Frunzele de vita de vie se spala bine, se usuca cu foenul, apoi se pun intr-un borcan, cu otet alb. Sunt ideale pentru a servi pe ele branzeturile sau pentru a le transforma in sarmalute.

Despre vanilie...

- Batonul de vanilie trebuie intotdeauna taiat pe lung, inainte de a fi folosit. Aroma lui se va accentua.
- Lichior de vanilie (ieftin si bun): Intr-un borcan umplut cu o jumatate de litru de rom puneti la macerat, vreme de 12 zile, 3 batoane de vanilie. Taiati-le inainte pe lung, cu grija, ca semintele sa nu se risipeasca. Dupa o saptamana, preparati un sirop gros din 250 g zahar bucati, pe care il amestecati cu romul si cu vanilia. Dupa 12 zile, strecurati lichidul si puneti-l intr-o sticla. Lasati lichiorul sa se mai odihneasca alte 12 zile, inainte de a-l consuma.