Asii adolescentilor

Redactia
Emy"Visez sa devin o stea". - Este doar in clasa a saptea, dar performantele ei muzicale se pot insira pe mai mult de o pagina. Venita tocmai de la Chisinau, Emy lucreaza acum cu casa de discuri Media Pro Music pentru lansarea celui de-al treilea album al ei. Iata deci ca timpul care a trecut de la...

</b><b>Emy</b><b>"Visez sa devin o stea"

- Este doar in clasa a saptea, dar performantele ei muzicale se pot insira pe mai mult de o pagina. Venita tocmai de la Chisinau, Emy lucreaza acum cu casa de discuri Media Pro Music pentru lansarea celui de-al treilea album al ei. Iata deci ca timpul care a trecut de la primul material dedicat ei in "Formula As" i-a confirmat valoarea -
- Ai schimbat Chisinaul pe Bucuresti. Are hotararea parintilor tai vreo legatura cu pasiunea ta?
- Bineinteles. Ne-am stabilit in Bucuresti acum patru ani si ne-am mutat definitiv. Stau cu parintii si cu sora mea. De cantat, am inceput sa cant inca de pe vremea cand locuiam in Chisinau. La noua ani, am lansat o caseta acolo. Se numea chiar "Bucuresti-Chisinau" - eu faceam mult naveta in perioada aceea. Aveam foarte multe concerte si acolo, si aici. Apoi, fiind chemata tot mai des sa cant in Romania, am decis sa ne mutam aici.
- Inteleg ca parintii tai te sustin pentru a-ti construi o cariera in muzica. Te poti considera un copil norocos. Multor mame si tati, cantatul li se pare un lucru neserios...
- Cel mai mult m-au sustinut profesorul de canto si tatal meu. Cand m-a vazut prima oara pe scena, tata a avut asa, un fel de strafulgerare, si de atunci a devenit sustinatorul meu principal. E un mare iubitor de muzica, de altfel. Vine mereu cu mine peste tot. In ce-o priveste pe mama, ea este ingerul meu pazitor.
- Esti doar in clasa a saptea. Cum impaci exigentele scolii cu muzica?
- Scoala merge bine, am obtinut media 9,63. La ultimul album pe care l-am inregistrat s-a lucrat mai mult vara, iar asta a fost un avantaj pentru mine, pentru ca nu a trebuit sa lipsesc de la ore. Numai ca mai am si alte activitati. De exemplu, am fost prezentatoare la festivalul pentru copii "Steaua de Aur 2002", cand am lipsit o saptamana de la ore. Este al doilea an in care prezint acest festival. Iar anul acesta sunt invitata pentru a doua oara in Egipt, sa prezint "Festivalul International al Nilului", tot un festival pentru copii, in care voi avea si un recital. Voi canta si o piesa speciala pentru sotia primului ministru al Egiptului, compusa de Cornel si Mirela Fugaru.
- Pentru 2003 ai un calendar incarcat?
- Am auzit de posibilitatea organizarii unui Eurovision pentru copii, dar inca nu stiu nimic sigur. Si, bineinteles, astept lansarea noului album, "Eu si tu", care e programata pentru luna februarie. E un album compus de Adi Ordean si Silviu Dumitriu, destul de mult schimbat fata de celelalte doua. Are influente mai moderne, house, dance, rythm&blues, pentru ca si eu am mai crescut si m-am schimbat. Am participat la mai multe concursuri internationale. Am fost in Bulgaria, unde am ocupat locul I la interpretare si locul Iii la creatie, in Sua, in Louisiana, unde mi s-a acordat premiul pentru excelenta artistica, si in Egipt.
- Unde ti-a placut cel mai mult?
- Mi-a placut America, fiindca acolo valoarea e apreciata, si orice talent, cat de mic, e bagat in seama si valorificat. Mi-a placut si Egiptul, dar n-as rezista sa traiesc acolo, au un stil de viata prea diferit si au si alta religie. Mie imi place acolo unde pot fi aproape de ai mei.
- Ai doar 13 ani. Nu e prea grea pentru tine viata pe care o duci? Nu ti-e dor de-o vacanta mare si-adevarata?
- Nu duc lipsa de vacanta. Oricat de mult as lucra in studio, oricat as exersa la pian si oricat as canta, tot mai am putin timp ca sa ma joc pe calculator sau sa mai desenez niste modele de rochii. Asta e o alta pasiune de-a mea. Imi place sa creez modele, uneori dau idei si pentru propriile costume de scena. Si oricum, dupa o zi in care am realizat o piesa muzicala, nu-mi mai pare rau ca n-am avut timp sa ma joc sau ca n-am avut timp sa ies in parc, ca alti copii. Imi place foarte mult munca in studio, nu ajung niciodata sa obosesc, de-acolo imi iau vointa de a continua. Si, pe de alta parte, o simt ca pe o sansa unica. Putini au norocul de a lucra ca mine, de la o varsta asa de frageda, cu profesionisti atat de desavarsiti.
- Anul viitor te asteapta examenul de capacitate. Te-ai gandit la ce profil o sa dai?
- La real, pentru ca vreau sa fiu economista. Imi place foarte mult matematica. Am avut norocul sa am un profesor in Chisinau, cu care orele de matematica erau o placere. Eu cred ca pot sa le fac pe amandoua. In timp, am sa-mi dau seama ce va merge mai bine. Oricum, vreau sa am si o meserie fara legatura cu muzica.
- Hai sa sfarsim interviul cu o declaratie de iubire: care sunt persoanele la care tii cel mai mult?
- Tin la parintii, la sora si la prietenii mei, fara de care nu m-as putea descurca. Ei ma incurajeaza si ma mobilizeaza de fiecare data. Tin, de asemenea, la un... vis: visul meu de a deveni o mare solista. Visez sa devin o stea.Dia Radu
Fotografii: Media Pro