Frumusete

Redactia
Frumusete. Aveti 60 de ani. Ei, si?. Iata-ne ajunse si la varsta bilantului, cand greselile tineretii se evidentiaza mai mult decat dorim. Se mai poate indrepta ceva? In unele cazuri da, in altele nu, depinde de fiecare persoana, de intelepciunea si dorinta sa de a nu se da batuta, de a nu se lasa co...

Frumusete

Aveti 60 de ani. Ei, si?

Iata-ne ajunse si la varsta bilantului, cand greselile tineretii se evidentiaza mai mult decat dorim. Se mai poate indrepta ceva? In unele cazuri da, in altele nu, depinde de fiecare persoana, de intelepciunea si dorinta sa de a nu se da batuta, de a nu se lasa coplesita de evenimente si de stresul de fiecare zi.
A te ingriji nu este o frivolitate, ci o necesitate, este placerea de a vedea ca cei dragi te apreciaza, se mandresc cu tine si, nu in ultimul rand, te face sa ai mai multa incredere in tine insati. Ai ajuns la varsta cand graba de-a trai a disparut, cand experienta dobandita de-a lungul timpului te poate ajuta sa-ti canalizezi cunostintele in scopuri creatoare. Femeia inteleapta, care a stiut sa respecte anumite reguli de igiena fizica si spirituala intreaga viata, poate considera aceasta varsta fericita.
Intrucat am atins si depasit aceasta varsta, consider ca va pot ajuta cu sfaturi practice usor de urmat.

</b><b>Tratamente specifice

Cum la aceasta varsta pielea prezinta caracteristici mai speciale, iar tonicitatea muschilor pielii incepe sa slabeasca, si tratamentele cosmetice vor fi diferite fata de cele de pana acum.
Se va pune accent mai mare pe hidratare, hranire, eliminarea celulelor moarte, masaj pentru tonifiere, protectia si igiena pielii pentru a intarzia cat mai mult imbatranirea tenului si atenuarea semnelor deja vizibile.
Curatarea pielii. In fiecare seara se curata pielea cu un lapte (emulsie) demachiant, indiferent daca ati folosit sau nu un machiaj. Emulsia are capacitatea de a antrena toate impuritatile de la nivelul pielii, lasand-o perfect curata.
Aplicati apoi o crema hranitoare si hidratanta. Crema se aplica cu un masaj usor, incepand de la gat, cu miscari de mangaiere dinspre partea mediana a fetei spre exterior. In jurul ochilor, miscarile se fac de la coltul extern spre coltul intern al ochilor, se continua deasupra sprancenelor pana la coltul extern al ochilor. Pe frunte, miscarile se efectueaza de la nivelul sprancenelor spre insertia parului. Nu uitati ca atat demachierea, cat si aplicarea cremei, constituie un masaj zilnic. Executandu-l prea brutal sau incorect, nu faceti decat sa contribuiti la lasarea muschilor pielosi, care a inceput deja.
Dimineata, spalati fata cu apa calduta, apoi efectuati mici ciupituri pe fata, gat si decolteu. Ciupiturile vor fi sub forma de rasuciri usoare ale pielii intre degetul mare si aratator, urmand traseele descrise la aplicarea cremei. Se aplica apoi o crema de zi hidratanta, iar in jurul ochilor - o crema speciala de contur ochi.
Hranirea si hidratarea. O data pe saptamana, efectuati o baie de aburi calda timp de 5-7 minute. Adaugati plante. La 2 litri de apa: o lingurita de seminte de marar zdrobite in prealabil (calmeaza ochii si pielea), tei sau musetel 2 lingurite, brad sau rozmarin. Sunt tonice si dezinfectante, calmeaza tenurile congestionate. Se aplica apoi o masca.

</b><b>Masti
Pentru tenul uscat si ridat

Masca de argila: doua lingurite de argila alba sau rosie se amesteca cu infuzie de plante calduta (tei, nalba, macese, salvie, catina, maghiran, rozmarin). Se lasa 1/2 ora si se adauga 1/2 galbenus de ou, o lingurita de ulei de germeni de grau, migdale ori masline si 1/2 lingurita miere de albine. Masca trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Se aplica pe fata, pe gat si pe decolteu, evitandu-se regiunea oculara, unde se aplica o crema grasa, hranitoare. Se lasa pe fata pana se usuca. Se spala cu apa calduta si se aplica o crema hidratanta. Pielea ramane neteda, catifelata, usor rozalie, cu porii inchisi si cu un aspect mai frumos si tonic.
Masca de ou: 1/2 galbenus de ou se freaca bine, ca o maioneza, cu o lingurita de ulei de masline, migdale dulci, germeni de grau, porumb sau cu vitamina A uleioasa. Se adauga apoi 1/2 lingurita miere de albine si o lingurita suc de fructe sau pulpa de fructe bine zdrobita: capsuni, caisa, piersica, lamaie, portocala, banana, struguri albi. Pentru consistenta se adauga zeamil sau amidon. Se lasa pe fata 15 minute. Se spala si se aplica o crema nutritiva.
Masti hidratante: - O lingurita de tarate de grau se opareste cu lapte, iar dupa ce se raceste se adauga 1/2 lingurita de miere. - Un mar curatat de coaja si taiat felii subtiri se fierbe in lapte pana se inmoaie. Se zdrobeste si se amesteca cu miere de albine. - Caimacul de pe lapte se amesteca cu: morcov ras sau fragi, capsuni, banana, caisa, pepene galben, zdrobite, la care se poate adauga, dupa plac, si miere de albine. - Se face o faina din plante (plantele uscate se maruntesc in rasnita de cafea): nalba, macese, catina, maghiran, salvie, rozmarin, tei si patlagina. Se amesteca o lingura de faina de plante cu o lingurita de amidon si infuzie din aceleasi plante sau apa minerala. Se aplica pe fata peste un tifon caruia i se fac orificii la nas, gura si ochi. Din cand in cand, se pulverizeaza (cu ajutorul unui spray) infuzie de plante. Se lasa 20 de minute. In jurul ochilor se aplica o crema grasa, nutritiva. Se ridica usor tifonul prin rulare, se indeparteaza resturile de plante. Se efectueaza cateva miscari de masaj de palmuire cu ajutorul a doua tampoane de vata imbibate cu infuzie de plante (clachete). Se aplica apoi o crema hidratanta. Este o masca de exceptie, cu rezultate vizibile imediat, la fel ca si masca de scoici de rau.
Masca de scoici: se zdrobesc doua scoici de apa dulce pana devin gelatinoase, se adauga o lingurita de miere de albine si una de argila alba sau verde. Se aplica pe fata, pe gat si pe decolteu si se lasa pana se intareste. Se spala cu apa calduta, se aplica o crema grasa nutritiva. Aplicata de doua ori pe saptamana, timp de o luna de zile, chiar si pielea ridata si ofilita isi recapata frumusetea.

Masti astringente pentru pielea grasa

Masca din suc de varza si argila: curata pielea, o decongestioneaza, regleaza productia de sebum.
Masca de prune: 6 prune bine coapte si curatate de coaja, zdrobite si amestecate cu caolin (o lingurita) se lasa pe fata pana se usuca. Hraneste si strange porii.Eugenia Barbat

Clubul dietelor de slabit

Dusmanul kilogramelor: Borsul

Sunt o fidela cititoare a revistei "Formula As" si mi-ar face mare placere sa le ajut pe femei in lupta impotriva kilogramelor in plus. Dieta pe care v-o propun dureaza 7 zile, in care se slabesc lejer 4-5 kg. Am urmat-o chiar eu, cu rezultate deosebite.
Ziua I: fructe + 1 cana bors.
Ziua Ii: legume + 2 cani bors.
Ziua Iii: legume si fructe + 3 cani bors.
Ziua Iv: 3 banane + 4 cani bors.
Ziua V: carne de vita (fiarta sau gratar), rosii + 5 cani bors.
Ziua Vi: carne de vita si legume + 6 cani bors.
Ziua Vii: orez (decorticat) si suc de fructe natural, legume + 7 cani bors.

Obligatoriu:
- Se consuma 2 l apa pe zi.
- Se exclud din alimentatie zaharul, painea si sarea.
Va urez succes!Mihaela - Falticeni