Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Sufar de atac de panica". Locuiesc in Canada si o prietena din Romania mi-a recomandat sa citesc "Formula As", deoarece sufar de o boala pe care doctorii de aici au diagnosticat-o ca fiind "panic atac" (traducere in romaneste: atac de panica). Daca stiti vreun tratament care a...

Cititorii Intreaba...

"Sufar de atac de panica"

Locuiesc in Canada si o prietena din Romania mi-a recomandat sa citesc "Formula As", deoarece sufar de o boala pe care doctorii de aici au diagnosticat-o ca fiind "panic atac" (traducere in romaneste: atac de panica). Daca stiti vreun tratament care ar putea sa ma ajute, va rog din tot sufletul sa imi scrieti pe adresa de e-mail: costi37@hotmail.com
Ani Miclaus - Canada

"Doresc un tratament naturist contra anorexiei"

Sunt o mama disperata pentru ca de patru ani fiica mea, in varsta de 22 de ani, sufera de anorexie (in urma unui regim sever). Are 38 kg si 1,65 m inaltime si nu vrea sa manance, plangandu-se ca e grasa. Nu vrea sa mearga la medic si nici eu nu am bani sa umblu cu ea prin spitale. Va rog frumos sa-mi recomandati un tratament naturist. Orice sfat mi-ar fi de ajutor, pentru ca eu nu mai stiu cum sa ma descurc in aceasta situatie. Va multumesc din suflet.
Ioana Grigore - Bucuresti

</b><b>"Fiicele mele sufera de chalazion recidivant"

Am doua fete, una de 8 ani si una de 15, care se confrunta cu aceeasi problema. Cea mica a fost operata de doua ori de chalazion, iar cea mare o data, insa si in cazul ei acesta a recidivat. Va rog sa ne recomandati un tratament naturist sau medicamentos, pentru a evita o alta operatie. Astept raspuns si va multumesc.
Magdalena Dogarel - Brasov

</b><b>"Exista tratament naturist pentru artrozis?"

Va scriu in speranta ca asemeni multor altor oameni care au gasit la dvs. o lectie de vindecare, voi putea gasi si eu ceea ce caut. O cunostinta de-a mea in varsta de 46 de ani sufera de artrozis (apa la piciorul stang). Exista tratament naturist pentru aceasta afectiune? Astept raspuns in paginile revistei. Va multumesc pentru intelegere si sprijin.
Gheorghe Cuibus - loc. Nojorid,
nr. 1410, jud. Bihor

</b><b>"Cum se poate trata un polip endocervical?"

Va rog mult, ajutati-ma, sunt disperata! Am 47 de ani (inca nu am intrat la menopauza) si in urma unei colposcopii mi s-a depistat un polip endocervical (aspect glandular cu baza inalta de implantare). Mentionez ca am si doi calculi renali de 5 mm si glicemia putin depasita. Nu am dureri, dar imi este groaza de operatia pentru extirparea polipului endocervical. V-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu un tratament naturist.
Ioana Iordache - loc. Brezoaiele, jud. Dambovita, tel. 0721/35.37.41

</b><b>"Am lipomi durerosi la atingere"

Cum se pot trata lipomii care prin atingere inteapa, dor? Am cativa dintre acestia de mult timp si sunt ingrijorata. Ce e de facut? Ma poate ajuta cineva? Ei cresc in timp? Va multumesc si astept raspunsul dvs. cat mai repede cu putinta!
Aneta Grifescu - Ploiesti

"Fiul meu a fost diagnosticat cu sclerodermie"

Va cere ajutor o mama disperata al carei fiu, de numai 16 ani, a fost diagnosticat cu sclerodermie. Fiului meu i-a aparut mai intai o pata pe picior care s-a extins foarte repede pe o mare parte din coapsa, pulpa, sold, pielea aratand ca dupa o arsura, iar masa musculara a inceput sa scada in zonele afectate. Medicii mi-au spus ca este o boala nevindecabila, iar dvs., prin intermediul cititorilor "Formulei As", sunteti ultima mea speranta. Apreciez orice indicatie sau tratament care mi s-ar putea recomanda de catre cei care s-au vindecat de aceasta boala sau de catre cei care stiu ca au mai tratat pacienti diagnosticati cu sclerodermie. Nu accept ideea ca aceasta boala va pune capat vietii fiului meu si atat eu cat si el suntem siguri ca un tratament corespunzator si credinta in Dumnezeu ne vor ajuta sa trecem peste acest cosmar. Va multumesc din suflet!
D.G. - Bucuresti

"Prietenul meu face frecvent viroze respiratorii, iar eu am <<bila lenesa>>"

Am doua probleme pe care sper sa le pot rezolva cu ajutorul dvs. Prietenul meu are acum 21 de ani si de pe la varsta de 14 ani face foarte frecvent viroze respiratorii si a facut de doua ori pneumonie. Este foarte sensibil si raceste foarte usor. Eu am o afectiune careia i se spune in popor "bila lenesa". In plus, racesc foarte usor la ovare. Anul acesta am facut de doua ori tratament cu antibiotic, dar la interval de cateva luni racesc din nou. Ma puteti ajuta? Va multumesc anticipat si va urez multa sanatate si fericire.
Iuliana Zafiu - jud. Prahova

</b><b>"Sotul meu are un chist osos pe capul femural"

Sunt disperata pentru ca sotul meu a fost diagnosticat in aprilie anul trecut cu chist osos pe capul femural si coxartroza (desi are doar 27 de ani). Am incercat pana acum sa actionam prin bai calde si tot felul de tratamente de hidroterapie si kinetoterapie la Baile Felix si se parea ca acel chist se oprise din crestere, dar din septembrie durerile au reaparut si erau mult mai violente. O radiografie a demonstrat ca chistul crescuse cu circa 50%. Medicul ortoped ne-a recomandat sa cautam un chirurg pentru ca alta cale se pare ca nu mai exista. Va rog din tot sufletul sa ne ajutati cu un tratament naturist pentru aceasta boala. Alternativa interventiei chirurgicale ne sperie ingrozitor pe amandoi. Va multumesc din suflet si va urez pe aceasta cale un sincer "La multi ani".
Gabriela - e-mail: csaszarg2001@yahoo.com

"De cativa ani am o iritatie in jurul anusului si sub sani"

Am o roseata (opareala) ce persista de cativa ani in jurul anusului si cateodata apare si sub sani sau la axile. Am mancarimi mari sau chiar ma frige. Desi ma spal zilnic, dimineata si seara, cu bicarbonat de sodiu si ma ung cu Clotrimazol, roseata nu dispare complet, ba mai mult, sub sani au aparut o multime de negi. Va rog foarte mult sa ma ajutati sa scap de acest disconfort pe care nu-l mai suport. Cu mii de multumiri,
Rodica - Bucuresti

</b><b>"Doresc un tratament naturist pentru pericardita calcara"

Am fost diagnosticata cu pericardita calcara. Medical se poate trata numai prin interventie chirurgicala. Rog cititorii revistei, care cunosc alta posibilitate de tratament, sa-mi raspunda prin intermediul revistei. Va multumesc!
N. Muresan - Cluj-Napoca

"De trei ani ma lupt cu o nevroza anxioasa"

Va multumesc pentru aceasta revista care imi lumineaza sufletul si ma invata sa devin mai intelegatoare cu lumea din jurul meu. Din pacate, acum am mare nevoie de dvs. De aproape trei ani sufar de nevroza anxioasa si ma lupt din rasputeri sa redevin un om normal. Cu ajutorul tratamentului psihiatric (Xanax, Coaxil, Haloperidol si Tranxene) starea sanatatii mele s-a mai ameliorat si au mai disparut o parte din simptome. Insa mai am destule probleme: inghit greu fara medicamente, nu pot sa mananc (mi se opreste mancarea in gat) si din aceasta cauza am facut si un fel de fobie. Nu pot sa mananc in locurile publice, in aglomeratie, pe strada, cu prietenii. Fobia asta imi da o stare de nesiguranta si nemultumire si imi doresc enorm sa depasesc aceasta problema, insa nu prea reusesc. Rog cititorii "Formulei As" care s-au confruntat cu aceasta boala sa ma ajute cu orice pot: un sfat, tratamente. De asemenea, as vrea sa stiu daca exista in Iasi cabinete de reflexoterapie.
Ioana - Iasi

Cititorii Multumesc Pentru Vindecari

</b><b>"Cu produsele Pharma Nord am slabit 30 de kilograme in 4 luni"

In luna martie a anului 2002 cantaream 103 kilograme. Am incercat tot felul de retete de slabit, dar nu am avut destula vointa si nu am perseverat. Apoi am aflat din "Formula As" despre produsele Pharma Nord, Bio-Chrom si Bio-Fiber. Am cumparat aceste medicamente, desi n-am crezut ca voi slabi. Iata insa ca dupa o saptamana, pofta de dulciuri (pe care le devoram pana atunci) a disparut. La fel si pofta pentru grasimi. Vazand aceasta, mi-am alcatuit o lista cu alimente pe care le mananc in voie si altele pe care le mananc limitat. Mananc, si totusi slabesc. Cei de la Pharma Nord ma au in evidenta, am aparut si intr-un reportaj la Tvr 1. Intre aprilie si iulie am slabit 30 de kg. E uimitor. Toata lumea ma intreaba care este secretul. Primesc complimente, dar bucuria mea este ca nu ma opresc din slabit. Vreau sa cobor sub 70 de kilograme si voi cobori. Cele afirmate de mine pot fi confirmate de d-na dr. Claudia Ciocan, care ma supravegheaza indeaproape. Le recomand tuturor celor disperati de obezitate sa apeleze la produsele Pharma Nord.
Tabita Stoica - loc. Racovita nr. 469, jud. Sibiu
Pharma Nord: d-na dr. Claudia Ciocan, Bucuresti, tel. 021/202.30.23

</b><b>"Desi cu intarziere, tin sa le multumesc revistei <<Formula As>> si d-lui Sergiu Bob, pentru tratamentul pe baza de ulei de catina"

Dupa 40 de ani (iunie 1962 - iunie 2000) de lupta cu alergia la polen (fan), anul acesta, aplicand indicatiile d-lui Sergiu Bob, publicate in "Formula As", in mai putin de zece zile am scapat de aceasta groaznica suferinta. In toti acesti 40 de ani am reusit doar s-o ameliorez cu aerosoli sau cu un aparat instalat la domiciliu. Nu-mi vine sa cred ca sunt un om sanatos. Le recomand tuturor celor care au probleme de alergie provocate de polen, sa recurga la miraculosul tratament cu ulei de catina.
ing. A. Peloiu - str. Gen. Grigore Balan nr. 4,
bl. 42, sc. E, ap. 7, Sfantu Gheorghe, jud. Covasna,
tel. 0267/31.81.44
Sergiu Bob- Bucuresti, tel. 021/610.71.46, 0744/33.65.51

</b><b>"In urma tratamentului cu Silur, conjunctivita incepe sa cedeze"

Prin aceste cateva randuri, doresc sa va multumesc pentru faptul ca prin "Formula As" ajutati (chiar salvati) prin sfaturile si retetele pe care ni le comunicati, mii de oameni cu grave probleme de sanatate. Citesc cu mare atentie "Formula As" si-mi notez retete si sfaturi care cred ca in timp ma vor interesa. Concret, am o conjunctivita (de 4-5 luni) care la antibiotice nu a reactionat. Am cautat planta Silur (recomandata in "Formula As") la Hypericum Impex din Baia Mare (unde am gasit o mare sufletista in persoana d-nei Maria Pop), si am inceput tratamentul cu tinctura si ceai de silur. Rezultatul este vizibil si sper ca la sfarsitul perioadei de tratament ochii mei sa nu mai lacrimeze.
Va multumesc inca o data si urez intregului colectiv sarbatori fericite, sanatate si La multi ani!
Cu respect,
Antoneta Dragus - str. Closca nr. 10,
bl. C3, ap. 31, Iasi

</b><b>"Le multumesc tuturor celor care ne-au trimis scrisori de incurajare si sfaturi"

Stimata d-na Sanziana Pop,
Sunt Muresan Elena, mama care a facut un apel disperat catre cititorii "Formulei As" nr. 541, pentru fiica ei care are diagnosticul de ovar polichistic si prolactinom hipofizar. Tin sa le multumesc din inima tuturor celor care ne-au trimis scrisori de incurajare, sfaturi privind aplicarea unor tratamente naturiste sau conventionale sau credinta in Dumnezeu. Am citit cu atentie toate aceste scrisori, si eu, si fiica mea, si am luat o hotarare care speram noi ca ne va duce pe calea cea buna, adica in timp tratamentul urmat o va face bine.
Tin sa multumesc din inima urmatorilor oameni de buna-credinta: dr. Ilea Dan (Bucuresti), Iordache Gherghina (Bucuresti), Stoianov Constanta (Fundulea, jud. Calarasi), Parvu Iuliana (com. Ogrezeni, jud. Giurgiu), Daniela R. (com. Baneasa, jud. Galati), Stanca Robert (Bucuresti), Spangyar Emilia (Arad), Oana Nina (Sibiu), Gheorghe Barbatu (Constanta), Adriana Vasile (Timisoara), Donciu Maria (Galati), Ileana Vodescu (Cluj), Dorina Maister (Cluj) si Chiorean Sanda (Cluj).
Elena Muresan - Calea Dorobantilor nr. 74, bl. Y9, sc. 3, ap. 66, Cluj-Napoca, cod 3400

Cititorii Raspund

</b><b>"Am o secretie la nivelul gatului"
(Raspuns pentru Cornel Panait, F. As nr. 518)

Stimate domn, doresc sa va ofer un tratament pentru rezolvarea problemelor dvs. si pentru aceasta va propun urmatoarele: 1. Cumparati produsul Supliment Nutritiv Farmec Vital, care se gaseste in farmacii sau la magazinele cu specific naturist. 2. Urmati indicatiile mentionate in prospect si faceti o cura de 21 de zile. 3. In paralel, dupa fiecare masa sau dupa ce consumati apa, faceti gargara cu apa argiloasa (un plic de argila la 100-150 ml apa). Este obligatoriu ca in timpul tratamentului cu argila sa nu consumati grasimi, derivate de tip Cola, cafea, alcool, condimente. 4. Intre mese, tineti sub limba pudra de argila, aceasta avand efect asupra traheii, laringelui si faringelui. 5. In timpul noptii, aplicati comprese pe piept astfel: se amesteca intr-un vas de portelan 40 g argila cu 1 l de apa calduta. Se imbiba in acest amestec o panza de bumbac sau canepa, se stoarce usor, dupa care se aplica direct pe piele. Pentru fixarea acestei comprese se aplica peste ea o panza uscata, care se leaga la spate. Compresa se mentine toata noaptea, chiar daca aceasta s-a uscat. Dimineata, compresa se indeparteaza, iar pieptul se spala cu apa calduta. Daca dupa 21 de zile problema dvs. nu s-a rezolvat, faceti 7 zile pauza, dupa care mai faceti o cura de 21 de zile. In cazul in care secretia dispare inainte de expirarea primelor 21 de zile, nu intrerupeti tratamentul. Sper ca el sa aiba rezultatul pe care il asteptati.
Laura Stoica - str. Miloia nr. 51, sc. A, ap. 10, Timisoara, cod 1900

"Mama mea a fost diagnosticata cu chist seros pe ficat"
(Raspuns pentru Leonora Minea - Brasov,
F. As nr. 528)

Ii recomand mamei dvs. o cura cu produse Herbalife: intai un program de curatire cu Aloe si Schizandra si apoi (sau in paralel) un program de slabire cu Formula 1 + Formula 2 + Formula 3. Informatii despre aceste produse si comenzi la http://herbalifeshop.home.ro, e-mail: castor@pcnet.ro La cerere, pot trimite pliante si prin posta.
Cu stima,
Cristiana Dumitrache - tel. 0722/33.97.96

</b><b>"Cum se poate evita recidiva unei tumori pe creier?"
(Raspuns pentru Mirela Albu - Galati, F. As nr. 529)

Trebuie sa urmati un tratament de dezintoxicare a organismului si de refacere a metabolismului celular, care poate evita aparitia recidivei si a metastazelor. Va recomand un program natural, pe baza de nutrienti bioactivi, care urmareste sa inlature cauza ce a generat maladia. O dieta echilibrata reduce, de asemenea, riscul de imbolnavire. Pentru mai multe informatii, ma puteti contacta telefonic. Multa sanatate!
dr. Aurelia Radu - tel. 0744/90.60.41

</b><b>"La doar 27 de ani, cred ca am cancer"
(Raspuns pentru Mihaela M. - Craiova, F. As nr. 530)

Niciodata nu este prea tarziu sa mergi la doctor. Este posibil ca acel chist sa nu fie malign, ci doar sa fi crescut prea mult si sa comprime structuri vasculare si nervoase din abdomen. Nu adopta politica strutului. Daca ai intr-adevar cancer, trateaza-l. Cauta raspuns pentru ce se intampla cu tine. Este singura viata de care cu certitudine stii ca beneficiezi. Cu prietenie,
Daniel Ivan - Flint, Michigan, Sua,
e-mail: vanluck2000@hotmail.com

</b><b>"Am glaucom cu unghi deschis si tensiune oculara crescuta"
(Raspuns pentru Angela Adam - Onesti, jud. Bacau, F. As nr. 539)

Si eu am glaucom cu unghi deschis. Dupa mai multe tratamente cu tot felul de picaturi, am gasit un tratament potrivit, respectiv cu Betoptic S 0,25 (2 picaturi la interval de 12 ore). In acelasi timp, iau preparate pe baza de mirtil (afin), existente in farmacii sau Plafar, doctorul oftalmolog recomandandu-mi si cate 1/4 de aspirina/zi. Oricum, tratamentul trebuie recomandat de un medic specialist. Glaucomul este o boala ale carei cauze sunt inca obiect al cercetarilor, totusi se stie ca in afara factorilor ereditari si a bolilor cronice (afectiuni circulatorii, diabet, hipo sau hipertensiune arteriala), stresul este dusmanul numarul unu. Stresul este cel care poate creste aberant valorile tensiunii oculare. Va recomand sa consultati un specialist si sa faceti si alte investigatii colaterale (glicemia, Rmn). Oricum, incercati sa duceti o viata echilibrata, consumati produse bogate in betacaroten, vitamina C, extrase de Gingko Biloba, plus alte preparate naturiste pe care le gasiti in farmacii si care hranesc retina si imbunatatesc circulatia cerebrala. Exista o gama larga de suplimente nutritive, fara efecte secundare (Optivital, Optilux, Eridiarom, Mirthillo). Evitati efortul exagerat, odihniti-va, renuntati obligatoriu la tigari si reduceti consumul de cafea sau substante excitante. Evitati expunerile la radiatii (cele emise de televizor, calculator etc.).
Andreea Dumitrescu - Bucuresti

"Am suferit 3 operatii din cauza unor alunite"
(Raspuns pentru Codana - New York, F. As nr. 540)

Deoarece am trecut si eu printr-o situatie asemanatoare, imi permit sa va recomand cateva remedii. - Rostopasca (iarba de negi sau iarba randunicii), infloreste prima data in luna mai si a doua oara in septembrie, are flori galbene si tulpini tubulare care, taiate cu un cutit, genereaza un suc maroniu. Se spala cu o pensula moale cu apa si sapun zona cu alunite, se usuca, iar apoi se umezesc alunitele cu suc de rostopasca direct din planta. Se recomanda efectuarea procedurii de doua ori pe zi, dimineata si seara, inainte de culcare, iar in zilele libere - de trei ori pe zi. Tratamentul dureaza 7-10 zile, observandu-se diminuarea volumului alunitelor pana la disparitie. Se recomanda sa va tundeti scurt. Eu dispun de rostopasca uscata (v-o ofer gratuit), care se dizolva in alcool de 38-40¡, iar dupa 8-10 zile solutia obtinuta se aplica pe alunite. - Daca nu dispuneti de aceasta planta, se face badijonarea ca in procedurile de mai sus cu tinctura de "Elexir Suedois" (componente naturale), care poate fi procurata de la farmacia "Desmecht", Place Saint-Chaterine, 8-10, Bruxelles 1000, Belgia, tel. 02/511.11.72-511.29.59. - In paralel cu procedurile de mai sus trebuie revizuita alimentatia, cu reducerea carnii sub toate formele si utilizarea preponderent a legumelor, fructelor si cerealelor (ovaz, grau incoltit si altele), cat mai putin preparate prin fierbere, prajire, coacere. Este important sa nu va pierdeti speranta in vindecare, sa ganditi pozitiv si sa va orientati gandurile de ajutor la Dumnezeu. Evitati operatia. - De asemenea, este important ca in functie de grupa dvs. sanguina sa renuntati la unele alimente care va pot face rau, la fumat, cafea si bauturi alcoolice distilate. - Va recomand sa consultati lucrarile in domeniul tratamentelor pe baza de fitoterapie ale d-lui prof. dr. in farmacie Ovidiu Bojor. Va doresc insanatosire grabnica!
Victor - tel. 0251/15.49.96, 0724/24.81.93,
e-mail: vclimov@elth.ucv.ro
· Fratele meu a trecut printr-o situatie relativ asemanatoare din cauza unei alunite. A folosit Spirulina crema, un unguent de uz extern, care se aplica direct pe alunita. Se gaseste la Plafar sau in farmacii. A obtinut rezultate foarte bune: alunita s-a micsorat foarte tare si de-atunci nu a mai avut probleme. Sanatate si putere de viata!
Pentru revista: Multi ani si tiraj cat mai mare!
Ioana Radulescu - e-mail: oradul@yahoo.com
¸ Draga Codana, depresia si cancerul sunt strans legate, deoarece sindromul depresiv slabeste considerabil sistemul imunitar, care este responsabil de anihilarea celulelor canceroase produse zilnic de catre organismul uman. Stilul de viata si alimentele sunt sursa a circa 90% din problemele de sanatate ale americanilor. Va recomand tratamentul lui Rudolf Breuss, un german care in lunga sa existenta a vindecat peste 40.000 de bolnavi de cancer. Acesta consta intr-o cura de sase saptamani cu suc de legume si ceaiuri. Sucul de legume se prepara din 300 g radacina de sfecla, 100 g morcov, 100 g radacina de telina, 30 g suc de ridiche neagra si un cartof de marimea unui ou. Se beau maximum 500 ml zilnic, cu inghitituri mici. Sucul se filtreaza bine, astfel incat sa nu ramana reziduuri solide. Se asociaza cu ceai de salvie si ceai pentru rinichi. Ceaiul de salvie: 1-2 lingurite de salvie la 500 ml apa; se fierb 3 minute, apoi se adauga o lingurita de sunatoare (Hypericum perforatum), 1 lingurita de menta (Mentha piperita) si una de lamaita (Melissa officinalis). Se infuzeaza 10 minute. Ceaiul pentru rinichi: se amesteca 15 g coada-calului (Equisetum arvense), 10 g urzica (Urtica dioica), 8 g troscot (Polygonum aviculare) si 6 g sunatoare (1 lingura rasa de frunze maruntite are cam 5 g); cantitatea ajunge pentru circa trei saptamani. Se face zilnic o infuzie dintr-un "pic" (cat apucati cu trei degete) de amestec la 120 ml (1/2 cana) apa fierbinte, se lasa 10 minute, se strecoara lichidul si plantele se infuzeaza din nou, cu o cana (240 ml) de apa fierbinte, pentru alte 10 minute (pentru a se elimina acidul silicic). Se strecoara din nou si se amesteca cele doua lichide. Acest al doilea ceai se bea doar vreme de trei saptamani. Dimineata, pe stomacul gol, se beau incet 60 ml din ceaiul rece pentru rinichi. Dupa 30-60 minute se bea cu inghitituri mici 1/2 - 1 cana de ceai cald de salvie. Dupa alte 30-60 minute se ia o gura de suc, care se inghite incet, dupa ce s-a amestecat bine cu saliva. Se bea cate o inghititura, cam de 10-15 ori in cursul diminetii, sau ori de cate ori va este foame. Se poate bea ceai de salvie rece in orice cantitate. La pranz se beau 60 ml de ceai pentru rinichi si alti 60 ml inainte de culcare. In timpul dupa-amiezei veti simti des nevoia sa beti din sucul de legume. Atentie, tratamentul consta in sucul de legume si Ceaiuri! In timpul acestui regim nu se mananca nimic altceva; daca nu rezistati, Breuss recomanda o supa din ceapa. Se taie o ceapa, impreuna cu foaia maronie exterioara, in bucati mici; se rumeneste in putin ulei de masline; se adauga 1/2 l apa rece. Se lasa pe foc pana ceapa se inmoaie, se adauga un cub de supa de legume concentrata (dar sa nu contina conservanti sau aditivi!). Se trece totul prin sita si se consuma numai lichidul limpede. Inainte de a incepe tratamentul, consumati o saptamana numai cruditati (de preferat produse ecologice); pe parcursul tratamentului, plimbati-va cat mai mult in aer liber. Puteti cumpara si cartea lui Rudolf Breuss (de pe amazon.com), "The Breuss Cancer Cure" - este ieftina. Acolo este descris tot tratamentul, inclusiv ceaiurile aditionale specifice pentru fiecare forma de cancer. La sfarsitul cartii este o lista cu adresele de unde se pot procura amestecurile de ceaiuri gata preparate. Sucul il puteti cumpara si/sau comanda la Wild Oats Markets din New York. In Germania exista o clinica unde se administreaza acest tratament. Nu uitati ca boala dvs. este cauzata in principal de alimentatia plina de agenti cancerigeni, pe care supermarketurile obisnuite o furnizeaza: coloranti, aditivi, conservanti, alimente modificate genetic (cereale, leguminoase, peste), legume/fructe stropite cu pesticide, lapte/carne provenite de la animale hranite cu hormoni. Asadar, trebuie sa va hraniti numai cu alimente curate, organice (ecologice), pe care, din fericire, le gasiti atat la Wild Oats, cat si la Whole Foods. Altfel, boala poate oricand recidiva. Adresele celor doua magazine sunt: Wild Oats/ Uptown Whole Foods (corner of 89th St.) 2421 Broadway, New York, Ny 10024, tel. 212-874-4000, si Whole Foods Market, 250 7th Avenue at 24th St, New York, Ny 10021, 212-924-5969. Pentru depresie (aici va inteleg foarte bine...) va sugerez sa luati B-complex (2-3 tablete/zi) si Calciu-Magneziu-D3 (3 capsule/zi), pe care va sfatuiesc sa le procurati tot de la magazinele sus-mentionate. Si aveti incredere in Domnul... Ma puteti contacta prin e-mail, pentru mai multe amanunte.
ing. Anca Irina Stefan - Columbus Oh, e-mail: ais@ieee.org

</b><b>"Stie cineva vreun tratament pentru papilomatoza vaginala?"
(Raspuns pentru V.E. - Bucuresti, F. As nr. 540)

Din cate inteleg, problema dvs. este acum ciuperca vaginala si va pot spune cum am scapat eu de acest cosmar (am depasit, de-a lungul timpului, suta de ovule vaginale cu diverse antibiotice si asta doar cu rezultate temporare). Trebuie sa faceti irigatii vaginale de doua ori pe zi cu macerat de galbenele (intr-un vas emailat se amesteca un pumn plin cu flori de galbenele cu 1,5 l de apa si se lasa la macerat 12 ore, apoi se incalzeste putin, aproape de temperatura corpului, nu se infierbanta, se strecoara in irigator si se fac spalaturi). Plantele ramase se infasoara intr-o fasa de tifon si se aplica o compresa locala cu acest tampon de seara pana dimineata. Dupa irigatie sunt foarte utile ovulele cu propolis, pe care le procurati de la d-na apicultor Eugenia Constantin (tel. 021/420.35.61). Rezultatele se vad in 2-3 zile, dar tratamentul intensiv trebuie sa dureze doua saptamani. Apoi, chiar daca nu mai aveti simptome, mai faceti timp de cateva saptamani cate o irigatie la cateva zile, cu acest macerat. Insist asupra modului de pregatire a plantelor; din proprie experienta va spun ca maceratul este mult mai puternic decat infuzia sau decoctul de galbenele care nu au decat un efect de usurare pentru cel mult cateva ore. Trebuie insa sa renuntati definitiv la zahar (inlocuit cu miere). Hiperaciditatea pe care acesta o produce in tesuturi creeaza mediul propice pentru dezvoltarea candidei. Am observat acest lucru la mine, inainte sa aflu din carti. In plus, 3-4 cani cu infuzie de cretisoara consumate zilnic va vor ajuta in restul problemelor ginecologice. Se face o infuzie scurta (1-2 minute) dintr-o lingurita de planta la o cana de apa clocotita. Pentru papilomatoza, va poate ajuta d-na apicultor Eugenia Constantin. Multa sanatate, rezultatul e sigur!
Cristina Busca - Bucuresti,
e-mail: cristinabusca@pcnet.ro

Anunt Umanitar

S.C. "Hipocrate" pune gratuit la dispozitia unui numar de 50 de barbati suferinzi de insuficienta sexuala (diagnosticata pe baza de buletin de analiza) cantitatea necesara unui tratament corespunzator cu medicamentul Humanofort (aviz sanitar Ms 1431/99), timp de doua luni.
Pentru a beneficia de acest tratament, va rugam sa va adresati la cabinetul medical de endocrinologie, d-lui dr. Soare Gheorghe, intre orele 10.00-19.00, de luni pana vineri, pentru programare, la tel. 021/250.64.85.
Persoana de contact: dr. Florin Sapuneanu, tel. 021/650.62.08