Frumusete

Redactia
Frumusete. Intrebati-ne, va raspundem- Sfaturile specialistilor la eventualele dvs. nedumeriri -. 1 Iarna, tenul meu este palid si ofilit. Imi puteti oferi o solutie?. Aplicati pe pometi, cu miscari circulare, putin fard in nuanta de roz. In opozitie cu celelalte culori, trandafiriul are un efect opt...

Frumusete

Intrebati-ne, va raspundem</b><b>- Sfaturile specialistilor la eventualele dvs. nedumeriri -

1 Iarna, tenul meu este palid si ofilit. Imi puteti oferi o solutie?
Aplicati pe pometi, cu miscari circulare, putin fard in nuanta de roz. In opozitie cu celelalte culori, trandafiriul are un efect optic care improspateaza expresia fetei.
2 Cerul cenusiu si ceturile mohorate ale iernii imi dau o dispozitie pesimista. Exista vreun truc pentru a-mi modifica dispozitia?
De cate ori iesiti din casa, purtati ochelari de soare colorati in nuante de galben, verde sau portocaliu. Psihologii ne asigura ca aceste culori activeaza hormonii raspunzatori de buna-dispozitie.
3 Am observat ca in perioada iernii, rujul pe care il folosesc imi usuca buzele. Mi se pare sau este adevarat?
Cu cat contine mai multi pigmenti coloranti, cu atat rujul usuca mai tare buzele. Va recomandam sa folositi mai degraba luciu de buze (lip gloss), care contine uleiuri protectoare si care trebuie sa fie cat se poate de putin colorat.
4 Cand ninge, rimelul de pe gene se dizolva si se prelinge urat. N-as vrea totusi sa renunt la machiajul cu el, pentru ca privirea imi devine inexpresiva...
Un celebru macheur de la casa Dior (Dick Page) recomanda ca pe vreme de iarna si de ninsori, rimelul sa fie inlocuit cu un dermatograf de culoare inchisa. Conturati-va ochii cu el, atat pe pleoapa superioara cat si sub pleoapa de dedesubt si veti obtine efectul dorit. Da privirii expresie si rezista la apa.
5 E adevarat ca iarna mirosul de parfum dispare mai repede?
Da! Din motivul acesta se recomanda sa folositi in perioada aceasta parfumuri cu mirosuri puternice. Daca nu vreti sa renuntati la mireasma cu care v-ati obisnuit, cumparati - in loc de apa de colonie - "extracte" de parfum pur.
6 Iarna sufar constant de frig si din cauza asta port mereu pe cap o caciula. Drept urmare: parul imi e unsuros si pleostit...
Frigul si incalzirea centrala modifica structura parului. Dupa ce va spalati pe cap, folositi solutii sau sprayuri - Styling spray - care sa nu contina alcool.
7 Dupa o zi de stat in casa sau la serviciu, am senzatia ca pielea fetei ma strange. Ce pot sa fac?
Nimic nu usuca pielea mai mult decat incalzirea centrala. Folositi, cel putin o data pe saptamana, masca detoxifianta Aslavital cu argila. Contine uleiuri naturale care calmeaza si regenereaza tenul.
8 Dus sau baie? Ce se recomanda pe vreme de iarna?
Nimic nu se compara iarna cu o baie calda cu lapte (2 litri la o cada de apa) dublata de muzica. Puneti-va caseta preferata si bucurati-va sufletul.
9 Iarna, dimineata ma simt moale si fara putere. E normal?
Da. Cand afara e vreme rece si inchisa, ceasul nostru interior ne trage spre somn si lene. O cana de suc de lamaie fierbinte este, in contextul acesta, de mare efect.
10 Vremea de iarna ma impinge spre dulciuri, dar nu vreau sa ma ingras...
Ciocolata amara (de menaj) are putine calorii si actioneaza ca antidepresiv, dinamizand endorfinele. Trei-patru bucatele pe zi nu va ingrasa.
11 Metabolismul scade la vreme de iarna si sanatatea da un pas inapoi.
Relicve ale hibernarii din perioada glaciara! Exista insa solutii: consumati cat mai multe sucuri de citrice si peste. Metabolismul se va reactiva (combinati ceaiul negru cu sucul unui grapefruit stors proaspat).
12 Sunt mare amatoare de munte si schi. Trebuie sa iau masuri speciale de precautie pentru ten?
Nu subestimati impactul dintre miscare - aer rece si ten. Fata se "arde" usor de la ger si chiar degera. In sporturile de munte, obrazul trebuie protejat obligatoriu cu o crema grasa.

</b><b>Lectia de machiaj cu
Kylie Minogue</b><b>Tenul

Dupa curatirea cu demachiant si clatitul cu apa fierbinte si rece, cantareata australiana aplica pe fata o crema de zi hidratanta, iar apoi un fond de ten fluid (subtire).

Ochii

Pe pleoape si sub pleoape se aplica un fard de ochi lucios, de culoare bej. Apoi se deseneaza conturul complet al ochiului cu un dermatograf de culoare neagra. Fiindca Kylie are ochi albastri-verzui, foloseste un rimel de culoare mov.

Obrajii

Pentru un aspect natural, se foloseste fardul de obraz sub forma de crema, care se aplica pe pometi in forma de triunghi, prelungit pana aproape de urechi.

</b><b>Buzele

Kylie foloseste la inceput o pudra de buze, apoi aplica deasupra rujul (Christian Dior 857) si la urma un gloss.