Frumusete

Redactia
Frumusete. Pielea si frigul- Cum se ingrijesc femeile din tarile nordice -. Pentru ca pielea dvs. sa n-o pateasca atunci cand termometrul coboara sub zero grade, e cazul sa luati de urgenta masuri. Si cine sa va ajute, daca nu expertele in frumusete din tarile vecine cu Cercul Polar, specialiste in l...

Frumusete

Pielea si frigul</b><b>- Cum se ingrijesc femeile din tarile nordice -

Pentru ca pielea dvs. sa n-o pateasca atunci cand termometrul coboara sub zero grade, e cazul sa luati de urgenta masuri. Si cine sa va ajute, daca nu expertele in frumusete din tarile vecine cu Cercul Polar, specialiste in lupta cu frigul si gerul? Sfaturi de folos din Finlanda, Canada, Rusia si Islanda.

</b><b>Finlanda
Sauna si musetel

Pentru frumoasele blonde cu ochi albastri de pe malul golfului Finic, iarna inseamna sauna. Finlandezele practica in masa baia de aburi, care elimina toate toxinele depozitate in piele, redandu-i acesteia rezistenta la frig si elasticitatea. Un alt pariu castigat de ele e musetelul, pe care il considera un aliat.
Iata o masca nordica recomandata pentru tenul ciupit de frig: 2 linguri de ulei aromat de musetel (il puteti obtine si acasa, turnand untdelemn de floarea-soarelui sau masline peste flori uscate, varate intr-o sticla pana la gat) se amesteca bine cu un galbenus crud si cateva picaturi de suc de lamaie. Se aplica pe fata, se lasa 20 de minute, apoi se spala.
Pentru pielea gatului, vatamata de gulerele paltoanelor si fulare: 100 g flori uscate de musetel se amesteca cu 100 g untura de porc (osanza) topita (sa nu fie prea fierbinte), se aplica pe gat si se pune deasupra o compresa cat mai calda (un prosop inmuiat in apa fierbinte si apoi stors).

Islanda
Ulei de peste si muschi de piatra

Cand e vorba de ingrijirea pielii, islandezele recurg la untura de peste, pe care o folosesc atat pe cale interna, cat si externa. Prezenta si in farmaciile romanesti (sub forma de gelule sau ca atare), nu aveti decat sa aplicati uleiul de peste pe fata (cu exceptia persoanelor cu tenul gras), pe gat, pe decolteu si pe maini. Daca mirosul va supara, incorporati uleiul intr-o crema usor parfumata, adaugand si 2-3 picaturi de lamaie. Efectul e garantat.
Muschiul de piatra (de Islanda), recomandat recent in paginile revistei noastre pentru virtutile sale in afectiunile respiratorii, face parte, de asemenea, din panoplia cosmeticii islandeze. Compresele cu infuzie obtinuta dintr-o lingurita de planta oparita cu doar jumatate de cana de apa au darul sa protejeze pielea de uscaciune, iritare si cuperoza.

Canada
Miere si aer curat

Elixirul canadiencelor este mierea. Iata cateva retete din tara lor:
- pielea asprita de vant si frig isi recastiga moliciunea, daca e stearsa cu apa cu miere (cateva picaturi de miere se dizolva in apa calda).
- roseata pielii dispare daca se aplica o masca dintr-un mar ras (cu coaja) si o lingurita de miere. Se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se clateste cu apa calduta.

</b><b>Rusia
Minunea cu fructe rosii: paducelul

Rusoaicele se apara de ger cu... paducel. Fructele lui sunt bogate in vitamina A, C si E, in substante minerale si saruri. Stiinta confirma: paducelul faciliteaza inchiderea ranilor, inmoaie pielea uscata, o protejeaza de imbatranirea timpurie. Uleiul de paducel este o binefacere naturala pentru pielea uscata si iritata, vatamata de frig. Tinctura de paducel (se gaseste si in farmaciile noastre si la magazinele naturiste) amestecata cu o crema de fata face si ea minuni. De asemenea, daca in loc sa va clatiti dimineata si seara cu apa veti folosi o infuzie de flori si frunze de paducel, pielea va capata o protectie naturala impotriva agentilor agresivi din exterior: frig, dar si poluare.

Sfaturi de slabit

Ceaiuri fierbinti

Ceaiurile de plante nu sunt doar sanatoase, ci si foarte eficiente in curele de slabit. Ele ajuta la eliminarea prin urina a toxinelor si a depunerilor de grasime. In felul acesta, ceaiurile sprijina ficatul si rinichii in actiunea lor de dezintoxicare a organismului. In acelasi timp ele actioneaza si asupra pielii, care devine mai frumoasa si mai elastica. Datorita acestor calitati, ceaiurile de plante sunt de mare folos in curele de slabire. Eficienta lor depinde in mare masura de plantele si fructele din care sunt preparate.
In cele ce urmeaza, va prezentam trei feluri de ceaiuri extrem de importante pentru mentinerea siluetei.

Ceai pentru activarea metabolismului

Se prepara dintr-un amestec de menta, melisa sau splinuta (Solidago virga aurea). Ele contin substante active care accelereaza metabolismul, mentinandu-l mai multa vreme la un ritm sustinut. In felul acesta, stratul de grasime se depune mai greu si veti reusi sa slabiti mai usor. Important: ceaiurile pentru metabolism trebuie baute numai sub forma de cura - perioada sa nu depaseasca 4-6 saptamani.

Ceai de fructe impotriva senzatiei de foame

Ceaiurile nu se prepara numai din plante. Multe ceaiuri, extrem de placute la gust, se fac dintr-un fruct sau dintr-un amestec de fructe. O ceasca de ceai fierbinte din fructe este ideala impotriva senzatiei de foame. Ceaiurile sunt minunat de aromate si pentru toate gusturile: de portocale, de afine, de capsuni, de cirese, de banane sau de ananas. Ele pot fi "condimentate" cu putina vanilie sau scortisoara.

</b><b>Ceai diuretic

In special toamna, cand metabolismul se modifica, in corpul nostru se aduna de multe ori prea mult lichid. Acest lichid poate fi eliminat cu ajutorul unor ceaiuri de plante, preparate din frunze de mesteacan, urzica, matase de porumb sau boabe de ienupar. Important: si aceste ceaiuri trebuie baute sub forma de cura, pe durata a 4-6 saptamani.