Frumusete

Redactia
Frumusete. Indepartarea fardului. - Sarbatorile si iesirile in lume cer un exces de machiaj. Pielea striga de suferinta. Curmati-i chinul, demachindu-va temeinic si cu dichis -. Vi se intampla uneori ca dupa o seara obositoare in care ati petrecut, sa mergeti la culcare fara sa va demachiati? Daca as...

Frumusete

Indepartarea fardului

- Sarbatorile si iesirile in lume cer un exces de machiaj. Pielea striga de suferinta. Curmati-i chinul, demachindu-va temeinic si cu dichis -
Vi se intampla uneori ca dupa o seara obositoare in care ati petrecut, sa mergeti la culcare fara sa va demachiati? Daca asta va consoleaza, sa stiti ca 20% dintre femeile care folosesc farduri procedeaza la fel. Din pacate, caci celulele moarte (cateva milioane zilnic), amestecate cu grasimea pielii si cu resturile de crema si de fond de ten, formeaza o pelicula care ofileste tenul si favorizeaza aparitia cosurilor. Puteti evita toate aceste neplaceri folosind demachiantele speciale, adaptate la toate tipurile de ten - normal, uscat sau gras -, si pe cele pentru ochi.

</b><b>Tenul normal

Este un caz fericit. Bine irigat cu sange, cu porii fini, acest tip de ten nu prezinta zone uscate si nu luceste. Demachiantele folosite pot sa contina si putin alcool, fara ca acesta sa-i afecteze echilibrul.
Seara - Pentru indepartarea fondului de ten si a pudrei, folositi gelurile care inlatura in cateva secunde grasimea si fardul, se clatesc foarte usor si imediat (cu cat stau mai putin pe fata, cu-atat mai bine). Exista geluri neutre, care permit refacerea instantanee a peliculei de lipide, dar tenul normal suporta si sapunul. Avantajul acestuia este ca spuma - in cantitate redusa - indeparteaza foarte bine machiajul. Iar daca, pe deasupra, sapunul contine si glicerina, este ideal pentru anotimpul rece: pentru ca frigul plus caldura caloriferelor usuca partial chiar si pielea normala. Daca preferati demachierea fara apa, exista lapte si lotiuni clasice, ca de exemplu cele cu vitamina E.
Dimineata - Pentru curatarea tenului normal, este suficient un tonic fara alcool. Cu extracte din alge, de exemplu, pentru ca substantele marine mentin stabil nivelul de hidratare al pielii, dandu-i acesteia un aspect mat. In asa-numita zona T - adica pe frunte, in jurul nasului si pe barbie - exista multe glande sebacee si pielea luceste, chiar si-n cazul unui ten normal. In nici un caz sa nu folositi produse pentru ten gras, fiindca riscati sa va alegeti cu portiuni de piele uscata.

Tenul uscat

Este foarte sensibil, se rideaza usor, se descuameaza, se irita, iar dupa spalare "strange". Ceea ce-i lipseste este, evident, grasimea - foarte importanta pentru consistenta stratului cornos, care functioneaza ca o "bariera", asigurand pastrarea umiditatii pielii. Tenul uscat este un fenomen clasic pentru femeile de peste 40 de ani.
Seara - Fardul se indeparteaza cel mai usor cu o crema demachianta fara sapun si alcool. Este ideala pentru pielea mai matura, caci o astfel de crema poate fi inlaturata usor cu apa sau cu un servetel de hartie. O varianta mai "usoara" o reprezinta gelurile sau laptele demachiant.
Iarna, tenul uscat suporta bine o curatare speciala cu ulei si apa: masati-va pielea cu ulei de migdale (cam o lingurita), apoi cu putina apa, ca sa se produca o emulsie, si stergeti-va fata cu un servetel moale. Dintre produsele care se gasesc pe piata, cele mai bune sunt cele cu glicerina sau cu ulei de masline.
Dimineata - Pentru tenul uscat, apa este arhisuficienta. In cazul aparitiei unor iritatii, folositi spray-uri cu apa termala sau cu apa de mare. Acestea contin substante minerale si microelemente care calmeaza imediat zonele uscate sau iritate.

Tenul gras

Are avantajul ca nu se rideaza usor, deoarece produce grasime in cantitate mare. Dezavantajul: porii se dilata, pielea pare prost irigata cu sange si apar impuritati. Este limpede deci ca produsele ideale sunt cele astringente si gomante!
Seara - Servetelele demachiante curata pielea fara s-o irite (de exemplu, Nivea). Ele au un efect usor gomant si anihileaza bacteriile producatoare de cosuri. Pentru curatarea in profunzime se recomanda taratele sau malaiul, masate usor cu miscari circulare si clatite bine cu apa calduta.
Dimineata - Sunt de preferat tonicele pe baza de argila sau siliciu, pentru ca aceste particule minerale absorb surplusul de grasime, putand inlocui cu succes apa si sapunul.

Demachierea speciala a ochilor

Demachierea include in fiecare seara pleoapele si genele. Altfel, genele se tocesc si se rup, iar particulele minuscule de fard pot patrunde in ochi, iritand pleoapele si conjunctiva. Machiajul rezistent la apa poate fi indepartat cu ulei de masline (pur), fara sa intre in ochi prin ridurile fine. Puneti putin ulei pe o bucatica de vata (pad), inchideti ochiul si indepartati fardul cu miscari usoare, de sus in jos. Important este ca produsele folosite sa nu contina alcool, sa nu usuce pielea.