Frumusete

Redactia
Frumusete. Stresul Craciunului- Recuperare la domiciliu in 17 retete -Dus parfumat. Picurati cativa stropi de ulei eteric pe marginea cazii. Aburii produsi de jetul fierbinte al dusului "starnesc" aromele si efectul lor binefacator: rozmarinul, lamaia si menta improspateaza, trandafirul si lemnul de...

Frumusete

</b><b>Stresul Craciunului</b><b>- Recuperare la domiciliu in 17 retete -</b><b>Dus parfumat

Picurati cativa stropi de ulei eteric pe marginea cazii. Aburii produsi de jetul fierbinte al dusului "starnesc" aromele si efectul lor binefacator: rozmarinul, lamaia si menta improspateaza, trandafirul si lemnul de santal stimuleaza, portocala si levantica destind.

Maseur la domiciliu

Acordati-va din cand in cand placerea unui masaj bine facut, acasa la dvs. Deblocheaza energiile, face bine atat trupului, cat si sufletului. Apelati cu incredere la un cabinet de reflexoterapie. O sedinta de masaj costa aproximativ 200.000 de lei.

</b><b>Creme pentru corp

Alegeti o crema grasa si hidratanta, care va catifeleaza pielea. Pentru ca patrunde mai incet decat lotiunile, asteptati o jumatate de ora inainte de-a va imbraca.

Frisca pentru par

Proteine si vitamina E pentru luciu si volum: amestecati trei linguri de frisca nebatuta cu o lingurita de ulei din germeni de grau si una cu zeama de lamaie si masati-va bine parul. Dupa 15 minute, spalati-va pe cap cu un sampon moale.

</b><b>Bile de sticla pentru picioare

Dupa o zi de alergatura, va simtiti picioarele grele ca plumbul. Umpleti un lighean de apa calda si introduceti 2 linguri de sare, 3 picaturi de ulei de levantica si un pumn de bile din sticla (cu care se joaca copiii). Inmuiati-va picioarele in apa si rulati-va talpile - circa 10 minute - pe bile. Stimuleaza zonele reflexe.

Baie cu lapte si miere
Mixati o ceasca de miere poliflora cu 1 l de lapte, turnati amestecul in cada si amestecati-l bine cu apa. Mierea hidrateaza, iar laptele catifeleaza pielea. Stati in cada 15 minute, dupa care relaxati-va o jumatate de ora.

Meditatie-fulger

Asezati-va pe scaun, cu spatele drept si ochii inchisi si concentrati-va atentia, doar 5 minute, asupra aerului inspirat si expirat. Este o relaxare mult mai buna decat orice program Tv.

Masajul capului

Strangeti pumnii, sprijiniti-va deasupra urechilor si masati-va capul - cu miscari circulare line - in directia zonei occipitale. Asezati apoi buricele degetelor (de la ambele maini) pe crestetul capului si frecati-va pielea exact asa cum procedati cand va spalati cu sampon. Stimuleaza irigarea cu sange si invioreaza.

Pentru tineretea decolteului

Cosmetica la domiciliu: amestecati o ceasca de miere poliflora lichida cu o lingurita cu varf de seminte de susan (decojite), una cu flori de levantica si una cu menta si intindeti amestecul cu o pensula lata pe tot decolteul. Lasati sa actioneze 5 minute si spalati-va sub dus, frecandu-va pielea (usor) cu varfurile degetelor (ca la gomaj). Aplicati pe urma o crema antirid.

Masca cu terci de ovaz

Mixati doua lingurite de miere cu o lingurita de ulei de masline si cu doua lingurite cu fulgi de ovaz maruntiti. Masati-va fata - demachiata in prealabil - si lasati masca sa actioneze 15 minute. Calmeaza pielea. Indepartati masca cu un prosop inmuiat in apa calduta si ungeti-va cu o crema hidratanta.

Ambianta placuta

Ca la hotelurile de 5 stele: pregatiti-va un halat de baie moale si cateva prosoape flausate - toate in culorile dvs. preferate. Presarati in apa de baie flori parfumate, pulverizati in incapere un spray cu aroma placuta si faceti o baie tihnita. Uitati de griji si de frigul de afara.

Puterea pietrelor

Ati auzit vreodata de energia pe care-o emana ametistul? (o piatra binecunoscuta, de culoare violet) Culcati-va pe spate, inchideti ochii si asezati un ametist nu prea mare pe mijlocul fruntii si cate unul sub fiecare ochi si tineti-le atata timp cat dureaza senzatia placuta. Va relaxeaza complet, va racoresc si niveleaza trasaturile fetei.

Aromoterapie

Lumanarile parfumate dau o lumina placuta, dar contin in acelasi timp arome cu un minunat efect revigorant si relaxant.

Baie cu ulei

In anotimpul rece, pielea corpului este mai uscata si mai sensibila, de aceea sunt atat de benefice baile cu uleiuri speciale de baie. Durata ideala a baii: 15 minute, iar temperatura apei, intre 37¡-38¡C.

Impuls pentru ochi

Dizolvati o lingurita cu sare de mare intr-o ceasca cu apa, inmuiati in solutia astfel obtinuta doua bucati de vata (pad-uri), stoarceti-le si aplicati-le pe ochi. Sarea extrage lichidul din tesut si de aceea se foloseste cu succes in cazul pleoapelor umflate sau a pungilor de sub ochi. Ungeti-va pe urma cu o crema sau cu un gel special pentru ochi.

Ritual oriental

Sapuniti-va din cap pana-n picioare cu sapun din ulei de masline (se gaseste acum si la noi) si frecati-va usor pielea cu o perie. Faceti dus si masati-va cu un ulei pentru corp.

Muzica relaxeaza

Stati intinse pe canapea si ascultati complet relaxate o muzica lenta, placuta. Frumusetea dvs. nu are decat de castigat.Rodica Demian