Zodiac

Redactia
Zodiacul Lunii Decembrie- Anul 2002 se incheie, din punct de vedere astrologic, pe o nota optimista. Este vorba despre un aspect care ne poate ajuta pe toti sa ne largim perspectiva asupra lumii si, totodata, asupra noastra. Aspectul stimuleaza creativitatea, toleranta si capacitatea de a percepe em...

Zodiacul Lunii Decembrie- Anul 2002 se incheie, din punct de vedere astrologic, pe o nota optimista. Este vorba despre un aspect care ne poate ajuta pe toti sa ne largim perspectiva asupra lumii si, totodata, asupra noastra. Aspectul stimuleaza creativitatea, toleranta si capacitatea de a percepe emotiile celor din jur. Turbulente emotionale sunt de asteptat pentru mai toate zodiile in perioada de mjiloc a lunii -

Berbec
Planetele va protejeaza

Aproape toate planetele va sunt favorabile in decembrie. Marte si Venus va protejeaza finantele, Uranus insufla un nou elan vietii dvs. profesionale, in vreme ce Jupiter va ofera multa iubire. Ce va puteti dori mai mult? In ultima saptamana a lunii, veti avea ocazia sa va remarcati prin capacitatea dvs. de a lua fara ezitare decizii corecte. Aveti grija in relatiile cu prietenii, domeniu in care atitudinea dvs. poate fi caracterizata cu usurinta de subiectivism, punctat de momente de raceala din partea dvs., de care probabil nu va dati seama.
Bani: Nu va vin mura in gura, dar daca va mobilizati considerabila dvs. energie si va aliati cu o femeie este foarte posibil ca finele anului sa va gaseasca cu buzunarele doldora. Este de asemenea posibil sa faceti un plasament financiar inteligent, care sa se soldeze cu un castig substantial. Dar trebuie sa munciti pentru asta.
Dragoste: Berbecii care nu au gasit inca marea dragoste (putini la numar) au toate sansele sa dea peste ea, cu incepere din 13 decembrie. Pentru cei care au reusit sa identifice deja persoana iubita incepe o perioada de acalmie (ciudat termeni pentru martieni), in care degustati din plin comuniunea emotionala si sinceritatea in relatie cu partenerul.
Sanatate: Forma dvs. fizica se anunta foarte buna, dar pentru ca doriti sa realizati prea multe lucruri marete, s-ar putea sa va enerveze faptul ca nu dispuneti decat de un singur corp.

</b><b>Taur
Surprize, surprize

Uranus si Neptun continua sa va afecteze viata profesionala, in sensul ca vi se pare tot mai greu sa va adaptati asteptarilor. In schimb, Venus si Marte va promit o viata sentimentala plina de satisfactii. Tot in decembrie este posibil sa primiti un musafir de peste hotare sau sa va calce pragul persoane de vaza. In urma acestor vizite puteti primi un sprijin foarte important din partea acestora. Chiar din primele zile ale lunii, un anumit conflict de la serviciu se poate rezolva de la sine.
Bani:Fiti si mai chibzuiti decat de obicei cu administrarea fondurilor dvs. Nu va aruncati la cheltuieli zdravene doar pentru ca se apropie sarbatorile de iarna, pentru ca veti ramane cu gauri in buget. Va recomandam mare atentie la semnarea actelor legate de bani, pentru ca exista riscul de a va incarca cu datoriile altora. Mai ales Taurii din ultimul decan sunt vizati de aceste avertismente.
Dragoste: In relatia de cuplu, lucrurile stau diferit pentru femeile si pentru barbatii din Taur. In timp ce femeile vor fi mai agresive decat de obicei, arborand un comportament pe alocuri dominator, barbatii din Taur vor fi mai degraba cuprinsi de pasiune, punand un accent deosebit asupra vietii intime. Unii dintre nativii zodiei vor fi tentati sa calce pe de laturi, ispititi de farmecele unei persoane foarte atragatoare fizic.
Sanatate: In primele zile ale lunii veti fi putin nervosi, in rest nu aveti de ce sa va temeti.

</b><b>Gemeni
Cald si rece

Multi dintre dvs., mai ales cei nascuti in ultima parte a zodiei, se gandesc la sarbatorile de iarna mai degraba ca la o povara decat ca la o placere. Oricum, ati prefera sa va lase in pace toata lumea, pentru ca sunteti foarte preocupati de probleme legate de devenirea dvs. profesionala si, in general, de scopul existentei dvs. Daca ar fi sa trageti o linie acum, v-ati declara in cea mai mare parte nemultumiti de ce-ati realizat pana in momentul de fata, dar neprevazutul va joaca o festa si va aduce alaturi de prieteni capabili sa va risipeasca, macar in parte, innegurarea.
Bani: Cu castigurile sunteti relativ multumiti, ceea ce nu va impiedica sa va inhamati la munci suplimentare, daca acestea sunt platite onorabil. De altfel, preferati sa va aruncati in munca pentru a uita de alte probleme.
Dragoste: Viata emotionala a Gemenilor devine complexa si interesanta la sfarsit de an. Comunicarea in cuplu este intens perturbata si pot sa apara conflicte. Evitati subiectele care pot sa degenereze in certuri.
Sanatate: Si bune si rele. Aveti multa energie si imprimati si colegilor un ritm de munca ametitor. Insa deveniti usor artagosi, din cauza excesului de energie nervoasa. Aceste stari alterneaza cu momente foarte placute de relaxare, in care sunteti amabil cu toata lumea. Aceste stari contradictorii va pot da o agitatie interioara.

Rac
Pe cai

Luna incepe pe o nota optimista, perioada in care reusiti sa identificati anumite probleme care impiedicau progresul dvs. profesional. Veti petrece multe ore discutand despre acest subiect cu asociatii dvs. Timp investit cu folos, pentru ca sunteti in stare sa va depasiti subiectivismul si sa le fiti chiar recunoscatori celor care va semnalizeaza punctele in care ar fi bine sa aduceti schimbari. E bine sa discutati si cu aceia dintre prietenii dvs. cu care aveti interese financiare comune, deoarece si aceste discutii va pot lumina.
Bani: Expansiunea si consolidarea succeselor dvs. financiare sunt inevitabile, doar ca dupa data de 5 procesul se va incetini intrucatva. S-ar putea sa fie nevoie de o perioada in care structurile pe care le-ati pus la punct in scopul castigarii banilor sa se defineasca si sa le verificati eficienta, inainte de a merge mai departe.
Dragoste: Cu toate ca anotimpul e rece, viata dvs. afectiva este, dimpotriva, la temperaturi maxime. Pentru unii dintre dvs. poate sa se iveasca o iubire noua, chiar la inceputul acestei luni, iar in jurul Craciunului, aceasta sa se stabilizeze si sa imbrace deja aspectele unei intimitati adevarate.
Sanatate: In continuare va lipseste vitalitatea si sunteti predispusi la infectii de toate felurile. Faceti si greseala de a va forta sa faceti fata unor responsabilitati exagerate, printr-un efort de vointa, ceea ce s-ar putea sa va coste. Crutati-va fortele.

Leu
Dragoste si succes

Va asteapta o luna plina de bucurie si dragoste de viata. Sunteti o prezenta tonica si raspanditi in jur o buna dispozitie contagioasa. Cei mai multi va cauta prezenta si va admira sincer, dar exista si persoane care va invidiaza si incearca sa va puna bete in roate. Culmea, acestia sunt chiar unii dintre sefii dvs. sau dintre persoanele care pot exercita un anume fel de autoritate asupra dvs. Este vorba despre barbati, nu despre femei, si ei nu isi manifesta dusmania pe fata. Eforturile lor nu sunt prea eficiente, pentru ca de cele mai multe ori prieteni de-ai dvs. le dejoaca urzelile.
Bani: Multi dintre dvs. o sa cheltuiasca sume considerabile pentru a-si infrumuseta casa de Craciun si de Anul Nou. Si pentru ca sunteti intr-o dispozitie foarte primitoare si va face placere sa va inconjurati de prieteni si sa-i rasfatati, ar fi o idee buna sa organizati o petrecere chiar acasa la dvs. In felul acesta, banii se vor transforma intr-o investitie utila, atat pentru dvs., cat si pentru ei.
Dragoste: Femeile din Leu sunt in mod special favorizate de sagetile lui Eros, pana pe data de 22, si foarte puse pe flirturi in prima saptamana a lunii. Nu inceteaza sa va surprinda si sa va amuze intensitatea emotionala cu care reactioneaza barbatii la dvs. Dupa 22, scorurile se egalizeaza, iar barbatii vor avea si ei parte de momente de Don Juani. Viata propriu-zisa de cuplu, acolo unde mai este in vigoare, este supusa momentelor de confuzie, alternand cu cele de revelatie, dar nu mai putin acut ca in trecut.
Sanatate: Veti fi in forma optima exact de Sarbatori.

</b><b>Fecioara
Nimic nou

In decembrie aveti ocazia sa rumegati anumite esecuri profesionale, e drept din registrul minor, care v-au ramas in minte ca niste gafe de neiertat. Exagerati, bineinteles, in perceptia anumitor greseli, pana la urma omenesti. Important este ca vreti sa invatati din asta si acum vi se ofera posibilitatea sa o faceti. Influenta aliatilor dvs. secreti se face simtita in mod special prin atitudinea persoanelor care va frecventeaza. Puteti constata cu surprindere ca starniti interesul unor persoane cu adevarat puternice. O persoana foarte autoritara, care inainte reusea sa va intimideze (poate un sef), devine din ce in ce mai prietenoasa.
Bani: La inceputul lunii va decideti sa opriti eforturile in directia castigului material. Rezultatele stradaniilor dvs. nu se vor materializa foarte repede; deocamdata puteti primi sporadic niste bani in plus.
Dragoste: Chiar prin preajma Craciunului va simtiti cuprins de sentimente frumoase. Se poate ca o persoana cu care va intalniti cu incepere de pe data de 9 si cu care comunicarea este foarte placuta sa va fi trezit mai mult interes decat v-ati dat seama pe moment.
Sanatate: Oscilatiile starii dvs. energetice s-au atenuat, dar mai aveti oarecare probleme cu somnul. Puteti avea nopti insomniace sau sa dormiti in exces fara a va simti refacuti. De multe ori va simtiti picioarele grele. Purtati incaltaminte confortabila.

Balanta
Zvon de sarbatoare

Decembrie se anunta o luna plina de intalniri si iesiri cu prietenii. Aveti dor de duca si nu va place sa stati pe acasa. Unele dintre aceste drumuri pot sa va aduca prieteni noi sau va pot pune in contact cu persoane pline de farmec, cu care va face mare placere sa cochetati. Va ganditi si la drumuri lungi sau la inceperea unor studii, dar orice intreprindere de acest fel este momentan presarata cu dificultati de genul intreruperi sau amanari. Multe bucurii va vin din partea prietenilor, care va inconjoara cu devotament si se poarta protector cu dvs. Nu-i vorba, in prezenta lor va dati intreaga masura a farmecului dvs. venusian.
Bani: Castigati mult, cheltuiti mult. In locul dvs. as lua intentionat bani mai putini la mine cand pornesc dupa cumparaturi. Asta pentru ca veti da peste multe lucruri frumoase si veti simti un impuls irezistibil sa vi le adjudecati. Sa nu luati asta ca pe o incurajare, dar si daca veti mai sari peste cal, situatia dvs. financiara va ramane echilibrata.
Dragoste: Sentimentele dvs. continua sa ramana amestecate, insa ar fi bine sa va feriti sa puneti capat unei legaturi "pentru ca asa e bine". O asemenea hotarare luata acum ar putea sa se transforme in regrete tarzii. E mai bine sa va pastrati spontaneitatea.
Sanatate: Nu se intrevad probleme, ci doar un ritm de viata destul de abracadabrant: ba va agitati de mama focului, sleindu-va de orice vlaga, ba trandaviti cand aveti multe treburi de facut.

</b><b>Scorpion
Tandrete si bani

Din 2, planeta Marte, co-guvernatoarea zodiei dvs., va da un plus de energie pe care ar fi bine sa o canalizati catre ingrijirea propriei persoane. Pentru ca si micul benefic Venus se gaseste in aceasta perioada in zodia dvs., orice efort de infrumusetare se va solda cu un rezultat spectaculos si de durata. Scorpionii care si-au neglijat forma fizica se vor repezi in salile de fitness, ceea ce le va permite sa straluceasca in lume. Acasa, lucrurile s-au mai linistit, si chiar daca schimbarile mari pe care vreti sa le intreprindeti se desfasoara tot sub semnul imprevizibilului si uneori al confuziei, se inregistreaza totusi progrese. Cele mai importante salturi le puteti realiza in cariera, datorita sefului sau unei alte persoane influente, care va incurajeaza si va netezeste drumul.
Bani: Veniturile dvs. cresc sub impulsul actiunilor unui barbat cu care va intelegeti de minune, pentru ca aveti aceeasi atitudine privitoare la bani. Aveti deja o stabilitate financiara de invidiat si alte sanse continua sa apara.
Dragoste: Sunteti constienti de efectul charismatic pe care il aveti asupra persoanelor din jur. El va dainui pe perioada intregii luni, dar nu avem nici un indiciu cum ca va veti opri asupra unei persoane anume, careia sa ii daruiti in mod special atentia dvs. Va complaceti in rolul de "seducatori in general".
Sanatate: Aveti o stare fizica foarte buna, dublata de o dispozitie pe masura.

Sagetator
Inainte, cu Jupiter

In fine, in ultima luna a anului va recastigati cu adevarat energia si optimismul. Puteti conta pe Jupiter si pe Soare, care traverseaza zodia Sagetator, va veti simti cat se poate de bine in pielea dvs., lucru care, trebuie sa recunoasteti, nu s-a mai intamplat de multisor. Va bucurati de tot sprijinul unui barbat binevoitor, care s-ar putea sa fie putin mai retras dupa data de 5, dar asta nu trebuie sa va ingrijoreze, pentru ca este o persoana care isi onoreaza promisiunile. Aceste promisiuni pot sa aiba de-a face cu strainatatea sau cu un domeniu de studiu. Este deosebit de important ca va recastigati increderea in fortele dvs.
Bani: Banii vi-i aduce Mos Craciun, in sensul ca va puteti astepta la o crestere a veniturilor in perioada de dupa 23 decembrie. In caz ca aveti de negociat un salariu sau o colaborare, trebuie sa stiti ca veti fi cat se poate de convingatori.
Dragoste: Acesta este un capitol care va intristeaza mai ales acum, cand se apropie Sarbatorile, si dorim sa le petrecem alaturi de cei dragi. Pentru ca printre ei ar trebui sa se numere si alesul inimii voastre. Iar dvs. aveti fie un partener inchis in el, rece si inabordabil psihologic, fie sunteti solo. Sa faceti un compromis, intrand intr-o relatie numai pentru a depasi aceasta perioada, ar fi o idee foarte proasta.
Sanatate: Cu toate ca sunt posibile migrene care va apuca brusc, cand va e lumea mai draga, starea dvs. fizica este intr-un continuu proces de imbunatatire. Este, de asemenea, bine sa va crutati ochii, care obosesc foarte usor.

</b><b>Capricorn
Vitalitate si afectiune

Veti petrece momente pline de dinamism si de comunicare afectiva placuta in mijlocul prietenilor dvs. de ambele sexe. Vi se pare ca, datorita comportamentului dvs. plin de tact si de rabdare din ultima vreme, ati reusit sa dezamorsati si anumite dusmanii generate de faptul ca un barbat si cateva persoane mai tinere va invidiaza puterea. Dupa 22 veti avea o confirmare a pacii sau cel putin a armistitiului intervenit. Din 9, stati foarte bine la capitolul comunicare si ar fi bine sa folositi acest tranzit pentru a clarifica anumite probleme personale.
Bani: Incet-incet, cu opinteli si eforturi care uneori vi se par exagerate, castigati o oarecare stabilitate. Important este ca v-ati consolidat reputatia profesionala, ceea ce face ca veniturile dvs. sa nu mai scada in viitorul apropiat sub un anumit barem.
Dragoste: Se poate sa aveti sentimente ambigue fata de cineva din cercul dvs. de prieteni. Scanteia se poate aprinde dupa data de 2. Daca se intampla asa, s-ar putea sa va treziti intr-o relatie care, din motive mai mult subiective, va fi condusa cu discretie.
Sanatate: Continuati sa aveti probleme serioase cu oasele, in general, si cu genunchii, in particular. In multe cazuri este vorba despre un proces inflamatoriu sau chiar infectios, asa ca nu e cazul sa-l ignorati si trebuie sa va duceti la un consult.

Varsator
Recapitulari

Sfarsitul de an va gaseste intr-o stare destul de sobra, preocupati de marile intrebari ale existentei si oarecum obsedati de cariera. Acest proces de clarificare prin care treceti are un rol pozitiv, chiar daca traiti sub semnul accelerarii si vreti ca toate lucrurile sa se fi rezolvat ieri. Momente de introspectie, mai ales cu privire la modul in care v-ati confruntat cu responsabilitatile, va pot dezvalui raspunsuri foarte interesante pe masura inteligentei dvs. incisive. Nu va sta in fire sa lasati lucrurile sa se rezolve de la sine, dar acum exact asta trebuie sa faceti. Nu pierdeti din vedere ca fara aceasta perioada de asteptare, viitorul dvs. nu ar mai suna chiar asa de bine.
Bani: Dupa data de 2, probabil prin intermediul sau la initiativa unui barbat, va poate creste salariul sau un sef barbat va plaseaza intr-o functie mai bine platita. Important este ca realizarile dvs. profesionale vor atrage automat in decembrie un spor banesc.
Dragoste: Atitudinea dvs. se mentine ambigua. Cu toate ca intelegeti din ce in ce mai bine motivele despartirii de o persoana la care ati tinut mult, regretele nu va dau pace. Pe de alta parte, cei mai multi dintre dvs. sunt intr-o relatie stabila, bazata pe incredere si idealuri impartasite. Din ea nu lipsesc nici sentimentele de prietenie, nici sentimentele profunde.
Sanatate: Din data de 9 trebuie sa va menajati incheieturile (mai ales umerii), iar dupa 23 puteti avea palpitatii sau dureri de coloana.

</b><b>Pesti
Satisfactii profesionale

Cu toate ca ati ramas cantonati, de acum cam din inertie, intr-o atitudine morocanoasa fata de cei de acasa, motivul initial al acestui comportament nu mai are practic mare relevanta pentru dvs. Se infiripa parca un nou tip de relatii prietenoase, dar reci, care va convin de minune. In cariera puteti avansa frumos datorita atitudinii dvs. binevoitoare fata de colegi sau subalterni. Sefii dvs. nu vor intarzia sa va comunice aprecierile pentru prestatia dvs. Si sunt oameni care nu isi exprima toata ziua aprecierea.
Bani: Daca doriti sa plecati la drum in decembrie, va puteti astepta la cheltuieli destul de mari, iar catre mijlocul lunii s-ar putea sa apara chiar conflicte pe teme financiare cu un barbat, care va reproseaza ca sunteti prea cheltuitori. Disputele se vor aplana cu usurinta si pana la urma reusiti sa nu ramaneti in pierdere.
Dragoste: S-ar putea sa va atraga o persoana de la serviciu, dar este vorba mai mult de atractie fizica. Mai este posibil sa cunoasteti un personaj atractiv la drum, dar nu se anunta o relatie de durata, mai mult o aventura. Sunteti sentimentali, dar indecisi si neclari in privinta propriilor sentimente.
Sanatate: Aveti tot felul de simptome curioase, carora doctorii nu prea reusesc sa le dea de cap. Asta pentru ca sistemul dvs. psihosomatic este cam dereglat si reactionati foarte intens la stimuli neglijabili. Ganglionii inflamati sunt comuni, la fel alergiile fara o cauza explicabila. Totusi, in decembrie perturbarile fizice sunt minore.