Frumusete

Redactia
Frumusete. Lectia de machiaj:Buze frumoase. Se apropie Sarbatorile si machiajul va deveni una din principalele noastre preocupari. Chiar si femeile cu un ten de reclama vor trebui sa recurga la cateva "ingrediente" picante, care sa le puna frumusetea in valoare. Dupa ce v-am "scolit" in legatura cu d...

Frumusete

</b><b>Lectia de machiaj:</b><b>Buze frumoase

Se apropie Sarbatorile si machiajul va deveni una din principalele noastre preocupari. Chiar si femeile cu un ten de reclama vor trebui sa recurga la cateva "ingrediente" picante, care sa le puna frumusetea in valoare. Dupa ce v-am "scolit" in legatura cu doua capitole importante - fondul de ten si machiajul ochilor - azi vom vorbi despre o tema la ordinea zilelor dinainte de Craciun si de Anul Nou: machiajul buzelor. Vopsite puternic in rosu, pastrate in tonul lor natural sau puse in valoare printr-un luciu seducator, buzele joaca un rol decisiv in machiajul de Sarbatori.
1. Matuirea - ca baza de rezistenta pentru aplicarea ulterioara a culorii, buzele trebuie acoperite la inceput cu pudra compacta sau cu un corector de riduri. Rujurile cremoase se intind astfel mai bine, mai uniform si rezista mai mult pe buze.
2. Conturul - creionul pentru contur impiedica prelingerea rujului sau a glossului (luciu) in ridurile marunte din jurul buzelor. Mai intai desenati cu varful creionului conturul de jur imprejur, apoi intindeti culoarea spre interior cu varful degetului. Cu cat rujul pe care il folositi are o culoare mai inchisa, cu atata linia trebuie sa fie mai precisa. In cazul cand aveti buzele mai subtiri, conturul trebuie sa depaseasca usor marginea lor.
3. Aplicarea culorii - cu varful rujului sau cu o pensula - daca folositi ruj lichid - porniti de la mijlocul buzei de sus si de jos, urmand linia de contur.
4. Inlaturarea excesului - la urma, pe buzele intredeschise, aplicati un servetel, fara a sterge insa culoarea. Preia excesul de ruj.
5. Aplicarea luciului (gloss) - in cazul cand rujul nu contine pigmenti luciosi, peste rujul de baza aplicati un strat subtire de gloss incolor (luciu de buze).

Cosmetica naturista

Sapun cu spuma de castravete

Este o alternativa naturala si blanda a sapunului comercial. Se potriveste cu toate tipurile de tenuri, dar mai ales cu cel gras.
Mod de preparare si folosire: taiati dintr-un castravete crud, necojit vreo 6-7 felii subtiri si amestecati-le cu un galbenus de ou si putina apa, intr-un mixer. Puneti lotiunea obtinuta pe o bucata de vata si intindeti-o pe obraz. Spalati-va cu apa calduta, apoi uscati-va obrazul cu un prosop.

</b><b>Ce inaltime trebuie sa aiba tocurile pantofilor?</b><b>- Daca tocurile pe care le purtati nu sunt conforme cu anatomia piciorului, pot provoca traumatisme -

Pantofii au o influenta vitala asupra alurei trupului nostru, dar si asupra felului in care circula sangele. Prost alesi, ei pot agrava probleme deja existente sau pot declansa altele. Talpile incaltarilor au si ele importanta. Ele trebuie sa sprijine perfect arcada labei piciorului si sa fie suple. Materialul ideal pentru confectionarea lor e pielea, pentru ca plasticul si cauciucul incing prea tare piciorul. Atentie si la grosimea talpii pantofului: cand ea este exagerata sau prea subtire, impiedica rularea labei piciorului de la calcai spre varf, si cu vremea poate vatama reintoarcerea fluxului sanguin pe vene, ducand la edeme sau la varice.

Tocuri prea inalte

Ele creeaza unde de soc, care se repercuteaza la nivelul bazinului, de unde riscul unor crize de lombago. Ele jeneaza si circulatia sangelui. Venele aflate pe talpa, menite sa trimita sangele inapoi catre inima nu-si pot face datoria ca lumea. Urmarea: glezne umflate si dureroase, crampe, carcei.

Tocuri prea joase (talpa plata)

Ele perturba forma naturala, usor cambrata a talpii. Fara reper, piciorul "pluteste" in pantof, provocand un dezechilibru al siluetei care accentueaza pozitiile urate: spate adus, pantec impins in fata etc.

</b><b>Inaltimea ideala

Incaltamintea cotidiana, care respecta cel mai bine curbura fiziologica a piciorului, trebuie sa aiba tocuri inalte de circa 4 cm. Va recomandam, deci, ca tocurile inalte sau talpa plata sa fie purtate doar ocazional, nu mai mult de cateva ore.

Clubul dietelor de slabit

</b><b>Dieta cu 1000 de calorii

Ma numesc Delia Marlena si am 14 ani. Desi abia am terminat clasa a Viii-a, aspectul exterior ma preocupa la fel de mult ca pe celelalte cititoare ale rubricii de frumusete. Cand ai cateva kilograme in plus si o pofta nebuna de a manca e foarte dificil sa te apuci de dieta. Asa ca, pentru a veni in ajutorul cititoarelor dvs., va propun o reteta cu rezultate rapide: Dieta cu 1000 de calorii.
- Dimineata: o chifla cu o felie de sunca sau piept de pui.
- Ora 11:00: un mar.
- Pranz: salata de legume fierte in aburi (fasole verde, conopida etc.) + un gratar din piept de pasare sau peste alb.
- Ora 16:00: un fruct.
- Seara: o ceasca de supa de legume sau mamaliga cu branza de vaci degresata si iaurt.
Dieta se tine timp de o saptamana. Meniul este variat, astfel incat nu va veti plictisi. Va recomand ca pe langa ceai verde (neindulcit) si apa sa beti urmatoarea bautura pentru slabit: 1 lingurita de pectina din mere se amesteca cu 150-200 ml apa. Se bea intre mese sau cu 30 de minute inainte de masa (de una-doua ori pe zi).
Va urez mult succes si numai reusite.Delia Marlena Darnescu - str. V. Stroescu nr. 14, Iasi, cod 6600