Societate

Redactia
Medicii rusi,. in fruntea terapiilor naturisteBiorezonanta- O metoda revolutionara de diagnosticare si vindecare -. - Deschisi dintotdeauna fata de terapiile naturiste, multa vreme dispretuite si interzise in Occident, medicii rusi au ajuns la rezultate de exceptie, dobandind un avans mondial greu d...

</b><b>Medicii rusi,
in fruntea terapiilor naturiste</b><b>Biorezonanta</b><b>- O metoda revolutionara de diagnosticare si vindecare -

- Deschisi dintotdeauna fata de terapiile naturiste, multa vreme dispretuite si interzise in Occident, medicii rusi au ajuns la rezultate de exceptie, dobandind un avans mondial greu de recuperat. La loc de frunte pe lista recordurilor se afla terapia cu biorezonanta, un domeniu "de export" al scolii de medicina rusesti. Despre rezultatele ei si grabnica implementare in Romania ne ofera explicatii un specialist: dr. Vitali Ciobanu, din Arad -

Rusia, o superputere in domeniul medicinii naturii

De-a lungul anilor am gazduit in paginile revistei noastre numeroase terapii si remedii naturale de exceptie, zamislite de catre geniul romanesc. Tot din paginile revistei noastre ati aflat, din pacate, despre soarta nefericita, adesea, a acestor descoperiri puse la zid de indiferenta oficiala ori de invidia unor confrati. Pe de alta parte, la nivel mondial, medicina se apropie, daca nu cumva a si ajuns, la un moment de rascruce. Dupa un secol de dominatie a medicinii bazate exclusiv pe medicamente chimice de sinteza - timp in care s-au facut progrese impresionante in domeniul igienei, chirurgiei, a profilaxiei si combaterii bolilor contagioase -, a venit timpul sa fie redescoperita medicina naturii. Considerata de multi oficiali o ramasita arhaica si fiind ironizata ca atare, aceasta castiga tot mai mult teren in ciuda veritabilelor razboaie informationale si legislative duse pentru limitarea raspandirii ei. In fata bolilor grave ale acestui secol: cancerul, leucemia, virozele, afectiunile psihice (printre care depresia se afla pe primul loc), medicina alopata se dovedeste adesea neputincioasa, in timp ce metodele neconventionale dau rezultate spectaculoase. Nu stim cat timp va dura pana ce notiuni cum ar fi "corp energetic", "aura", efecte "sinergice" ale plantelor sau "sacroterapie" vor fi studiate in facultatile de medicina, dar cu fiecare noua vindecare pe cale naturala se mai face un pas in acest sens.
Iata, insa, ca intr-o lume dominata masiv de interesele industriei de medicamente, exista un loc, o tara anume, unde multe dintre principiile hulite sau omise de catre medicina academica din Occident se bucura de respect si sunt studiate si aplicate pe scara larga. Ghiciti care este aceasta tara? Ei bine, este vorba despre vecina noastra de la rasarit, Rusia. Ramasa singura, fara republicile care faceau din ea un adevarat imperiu, confruntata cu mari probleme de saracie si de coruptie, spre lauda ei, Rusia n-a abandonat nici o clipa cercetarile in domeniul stiintei, dar si al medicinii alternative, devenind, in momentul de fata, o adevarata superputere prin stadiul competentelor ei. Daca Occidentul isi permite, de pilda, sa persifleze existenta biocampurilor si a energiei emise de ele, macar ca ea a fost fotografiata prin mijloace speciale, in Rusia aceasta informatie este pusa in valoare la maximum de potential. In acelasi fel sunt folosite si elementele referitoare la legatura dintre corp si suflet in tratamentul si profilaxia bolilor, la circuitele informationale invizibile, care leaga tot ceea ce exista in natura, la acupunctura sau la misterioasele efecte ale diferitelor cristale sau metale. Oricine va cauta in gigantica retea de calculatoare constituita de Internet, aplicatii medicale ale parapsihologiei sau aparatura psihotronica, va gasi zeci si sute de locatii rusesti. De altfel, in mediile informationale internationale apar tot mai multe ecouri despre uimitoarele succese ale medicinii si tehnologiilor de diagnostic si tratament rusesti. Iar in acest articol ne-am propus sa ridicam un pic voalul care acopera aceasta uimitoare medicina si sa patrundem cateva din misterele ei. Interlocutorul si ghidul nostru in acest demers va fi o cunostinta mai veche de-a cititorilor nostri: d-l doctor Vitali Ciobanu, din Arad. Medic basarabean, format la riguroasa scoala medicala militara sovietica la inceputul anilor "90, el a parasit Rusia pentru a se stabili in Arad, unde activeaza ca medic. Desi traieste in Romania, pastreaza o legatura intensa cu mentorii sai in domeniul medical de la Moscova, cu ajutorul carora s-a specializat intr-o terapie practic necunoscuta la noi: biorezonanta. In aceasta ramura medicala cu nume inedit au fost specializati in Rusia nu mai putin de 7000 de medici (la o populatie de 200 de milioane de oameni), dintre care 5000 activeaza pe plan national, iar alti 2000 in diverse tari ale lumii, dar mai ales in Occident si in Sua. Despre aceasta fascinanta terapie si despre rezultatele sale exceptionale vom discuta in interviul care urmeaza.

</b>
<b>
"Prin aceasta metoda, un cancer poate fi diagnosticat cu ani de zile inainte ca tomografele sau alte metode de investigare sa-l depisteze"

- D-le Vitali Ciobanu, ce este terapia prin biorezonanta?
- Desi este o intrebare fireasca, trebuie sa recunosc ca este si foarte grea. Este grea pentru ca nu se poate raspunde la ea cu o fraza sau doua, ci mai degraba cu un tratat. Desi aceasta metoda a fost foarte mult perfectionata si aplicata in Rusia, originea ei se afla undeva in Germania. Povestea incepe in 1953, cand un medic german genial, Reinhardt Voll, si-a propus sa elaboreze o metoda de diagnostic pornind de la masurarea potentialului electric al punctelor de acupunctura cu ajutorul unui aparat performant. Apoi prelucra aceste date si, pe baza informatiilor bioenergetice corelate intr-un sistem foarte precis, reusea sa dea anumite diagnostice. De pilda, el putea sa localizeze organele a caror functionare era defectuoasa, leziunile interne, bolile in faza latenta. El a facut zeci si sute de studii incrucisate, adica diagnosticele puse cu ajutorul aparatului erau apoi verificate in laboratoare si clinici de prestigiu din Germania. Spre uimirea confratilor sai, diagnosticele lui erau uimitor de precise. In plus, el era capabil sa stabileasca si anumite disfunctionalitati energetice, conform unor principii din medicina chineza, putand astfel preveni boli cu mult inainte ca ele sa se manifeste.
- Sa inteleg ca, de fapt, biorezonanta este o metoda de diagnostic, nu si de tratament?
- Nu tocmai. Organismul, per ansamblu, si fiecare din organele care-l compun sunt sursa unor vibratii, a unor unde electromagnetice extrem de fine, dispuse intr-un spectru destul de larg de frecventa. Spectrul vibratiilor electromagnetice specifice fiintelor sanatoase acopera un registru de la lungimi de unda ultralungi la lungimi de unda ultrascurte. Atunci cand exista diferiti agenti patogeni sau organismul se imbolnaveste din cauze interne, apar oscilatii electromagnetice noi, numite oscilatii patologice. Ei bine, atat oscilatiile specifice sanatatii - armonice -, cat si cele patologice pot fi inregistrate prin masurarea fina a punctelor de pe meridianele energetice. Insa Voll a mers mai departe si s-a intrebat: oare aducand la normal potentialul electric al acestor puncte, care arata stari de dezechilibru, nu se poate produce o insanatosire? Astfel, dupa ce efectua masuratori cu ajutorul aceluiasi aparat, inducea campuri de foarte joasa intensitate, care modificau valorile electromagnetice ale punctelor de pe meridiane. Rezultatele au fost exceptionale: in numeroase afectiuni (cardiovasculare, metabolice, infectioase etc.) procentul de vindecari s-a ridicat la 75-80%. Din 1953-1954, cand a fost inventat acest aparat si principiul biorezonantei, si pana acum, in anul 2002, au fost facute progrese uriase. De fapt, aici intervine meritul cercetatorilor si medicilor rusi, care au preluat o metoda practic abandonata, aducand-o la perfectiune, facand ca medicina din aceasta tara sa capete un avans de decenii intregi fata de cea din alte tari supertehnologizate. Si pentru a intelege mai bine ce vreau sa va spun, o sa fac o mica incursiune in acupunctura. De fapt, ce este un "meridian"? Este o "conducta" de bioenergie care "hraneste" nu numai organele trupului nostru, ci si psihicul si mintea, o "conducta" care are niste zone-cheie, adica exact punctele folosite in acupunctura. Oricat de sceptica ar fi medicina occidentala referitor la aceste precepte, este nevoita sa recunoasca, prin prisma eficientei demonstrate, ca exista aceste realitati nonmateriale. Daca determin - de pilda - pe "meridianul rinichi" un punct cu potentialul electric anormal, aceasta nu arata doar o perturbare la nivelul acestui organ, ci si o slabire a vitalitatii pacientului, o anumita tensiune psihica a sa, care a depasit anumite limite, un mod gresit de viata si chiar anumite erori de gandire. Acum sa ne gandim ca prin aceasta metoda nu masor doar puncte de pe meridianul rinichiului, ci si al inimii, ficatului, stomacului etc. Ce obtinem? O adevarata imagine holografica a intregii fiinte umane, o coplesitoare banca de informatii referitoare la starea de moment a pacientului din punct de vedere fizic, psihic, mental, energetic etc.
- Iar medicul este capabil sa faca aceasta imensa munca de corelare?
- Prima sedinta de diagnostic prin aceasta metoda poate dura si 8 ore pentru un singur pacient, pentru a ajunge sa luam toate informatiile necesare. Apoi, intervine tehnologia, iar aici este meritul electronistilor si informaticienilor rusi, care au pus la punct un sistem unic ca eficienta, pentru corelarea si interpretarea acestor date. Ca sa va dati seama de gradul de precizie la care s-a ajuns, profesorii mei de la Moscova, care m-au initiat in aceasta metoda, au facut sute de teste cu pacienti care erau diagnosticati in paralel prin aceasta metoda de biorezonanta si prin metodele clasice. Profesoara mea, de pilda, a descoperit la un pacient trei tipuri de infectii: una virala si doua cu bacterii. Acel pacient a fost apoi analizat la trei institute de microbiologie, care au putut depista dupa teste laborioase exact aceleasi microorganisme. Aparatura, mai ales cea facuta la Centrul Imedis din Moscova, este extrem de performanta, trecand cu brio toate testele clinice si fiind aprobata pentru productie si utilizare de catre Ministerul Sanatatii din Rusia. Cu ea pot fi depistate cu precizie atat infectiile virale si bacteriene, cat si cele cu ciuperci parazite, protozoare, precum si parazitoze intestinale. Insa aparatura nu este totul, conteaza cel putin la fel de mult priceperea celui care o foloseste. Eu utilizez acum un aparat Imedis de ultima generatie, numai dupa ce am facut mai multe cursuri de specializare la Moscova si dupa ce am probat in fata profesorilor mei ca am inteles principiile si metodologia de lucru.
- Asadar, aparatul, oricat de performant, nu valoreaza practic nimic fara medic...
- Informatiile preluate de la acest aparat sunt introduse in calculator, unde sunt corelate intr-o uriasa baza de date. Medicul afla astfel foarte multe despre pacient, insa stabilirea tratamentului si modul de lucru sunt strict la latitudinea sa si nu la cea a unui aparat sau a unui program, oricat ar fi acesta de elaborat. Academicianul Gotovski din Rusia, dupa ce a lucrat mult timp la perfectionarea acestui aparat si la instruirea medicilor care-l vor folosi, a spus si el ceea ce ati remarcat anterior: nu aparatul trateaza sau pune diagnostic, ci medicul. Diagnosticul prin biorezonanta imi permite mie, ca medic, nu doar sa stiu de ce boala sufera pacientul, ci si care este, de exemplu, potentialul sau vital. Va voi arata reprezentarea grafica pe calculator a starii de sanatate a unui pacient de-al meu. Din graficul obtinut pe calculator reiese ca el are o stare de sanatate extrem de precara si, intr-adevar, diagnosticul clasic prin tomografie arata ca el sufera de cancer cu metastaze, o interventie chirurgicala fiind in acest stadiu ineficienta. Insa mie informatiile obtinute prin biorezonanta imi arata ca pacientul mai are o anumita vitalitate si, mai mult, imi arata asa-numitul "pas de tratament" cu care trebuie sa actionez. "Pasul de tratament" este o notiune inca putin cunoscuta in medicina altor tari si se refera la dozarea intensitatii tratamentului in functie de posibilitatile vitale ale pacientului. In mod normal, in situatia in care se afla pacientul meu bolnav de cancer cu metastaze, s-ar fi administrat citostatice extrem de puternice, pe care organismul foarte slabit de boala nu le-ar fi suportat si atunci, moartea pacientului ar fi fost, fara doar si poate, grabita. Eu, in schimb, cunoscand pe baza informatiilor obtinute prin biorezonanta situatia sa, am actionat moderat, si in reprezentarea grafica a acestui pacient puteti vedea si cum se prezenta el dupa o luna: indicii sai vitali sunt mai apropiati de normal, semn ca tratamentul a fost recomandat si tinut corect. La data cand a facut acest control, pacientul inca nu dadea semne exterioare vizibile de insanatosire, dar eu stiam deja ca este pe drumul cel bun... Prietenul meu, regretatul terapeut Valeriu Popa, era si el capabil sa "vada" acest lucru, dar prin intermediul capacitatilor sale extrasenzoriale, si nu prin intermediul aparaturii. Mai ales in domeniul bolilor grave: leucemie, cancer, scleroza in placi, boli cardio-vasculare, hepatite virale decompensate si ciroza, aceasta metoda deschide perspective revolutionare. Acum, de pilda, putem diagnostica un cancer cu ani de zile inainte ca tomografele, analizele de markeri tumorali sau alte metode de investigare sa-l depisteze. Apoi, ca medic, am posibilitatea pur si simplu de a verifica cat este de consecvent pacientul. Daca, sa zicem, un pacient bolnav de ciroza consuma carne de porc si alcool in continuare, trecand peste prescriptiile mele ca medic, eu pot sa realizez prin masuratorile facute la o luna de tratament ca ceva nu este in regula si pot interveni facand pacientul atent inainte de a fi prea tarziu. Mai mult, prin aceasta metoda de investigare pot obiectiva, si valoarea unor metode de tratament deocamdata puse de medicina oficiala sub semnul intrebarii. Putini medici realizeaza poate eficienta rugaciunii si meditatiei, insa cu ajutorul acestei aparaturi pot efectiv obiectiva transformarile benefice, chiar la nivel organic, pe care sacroterapia le genereaza.
- Din cele ce imi spuneti, realizez ca biorezonanta in medicina este cu mult mai mult decat o noua terapie, este pur si simplu un nou mod de a privi pacientul, tratamentul si procesul vindecarii in sine...
- De data aceasta ati sesizat foarte bine: acesta este, dupa parerea mea si nu numai a mea, ci a multor minti luminate din domenii de varf ale medicinii, viitorul terapiei bolilor. Medicina mileniului trei nu este cea a medicamentelor mai puternice, ci a unei cunoasteri mai profunde a omului, a posibilitatilor sale de vindecare si autovindecare. Deja acest nou tip de medicina incepe sa se impuna - marile puteri au inceput de cativa ani buni sa investeasca mult mai mult in acest tip de aparatura. Va spuneam ca deja 2000 de medici formati la scoala rusa activeaza in alte tari europene si de pe continentul american. Dorinta mea nu este aceea de a fi singurul medic din Romania care stapaneste aceasta metoda, ci mai ales de a se forma aici, la noi, cat mai multi medici specializati in lucrul cu aparatura si modalitatile de tratament prin biorezonanta. De ce? Pentru ca eu nu pot investiga si trata mai mult de cativa pacienti pe zi, metoda fiind foarte laborioasa. Deja am programari cu cateva luni inainte, iar presiunile pe care pacientii disperati le fac asupra mea sunt uriase. Intr-un fel, am avut mari retineri sa dau acest interviu, pentru ca stiu din experientele trecute cate sute si mii de oameni vor veni spre mine si ca singur nu voi putea face fata. Am dat insa acest interviu in speranta ca vor fi si alti medici care sa doreasca si sa aiba posibilitatea sa invete ceea ce am invatat eu. Dorinta mea este sa organizez aici, in Romania, un curs de terapie prin biorezonanta, cu participarea unor profesori de la Moscova. O parte dintre ei, cercetatori de renume mondial si cadre universitare, si-au dat acordul pentru a organiza un curs intensiv in Romania si, de asemenea, cei care vor dori, vor avea si posibilitatea de a cumpara aparatele din Rusia, cu programe cu tot. De altfel, in construirea acestei aparaturi au fost inglobate studii a zeci, sute de savanti, nu numai din Rusia, ci din intreaga lume. Spre exemplu, compatriotul nostru, dr. Ioan Dumitrescu, care se pare ca este mai cunoscut la New York, la Moscova sau la Tokyo decat in Romania, a avut un merit enorm in dezvoltarea terapiei prin biorezonanta. El a imbunatatit foarte mult aparatura de fotografiere a aurei, inventata initial de sotii Kirlian, si a reusit sa puna in evidenta modificarile pe care starea de boala le aduce in structura energetica a corpului.
- Exista conditii speciale pe care trebuie sa le indeplineasca participantii la aceste cursuri de diagnostic si terapie prin biorezonanta?
- Este bine de stiut ca aceste cursuri se adreseaza in exclusivitate medicilor, aceasta aparatura putand fi folosita numai de oameni care au cunostinte medicale solide. Cursurile vor avea, de asemenea, un anumit cost, deplasarea medicilor din Moscova, gasirea unor spatii adecvate, aducerea aparaturii etc. presupunand niste cheltuieli. In rest, nu exista nici o alta conditie speciala care trebuie sa fie indeplinita.

</b>
<b>
"Mediv", dispozitivul-minune care protejeaza si vindeca

Cu cativa ani in urma, in Statele Unite a inceput sa se vorbeasca despre un eveniment medical senzational. Un mic disc, nearatos la vedere, de culoare inchisa, facea minuni: ca prin vraja, dispareau durerile, se ameliora somnul si se imbunatatea starea de spirit. Era cumparat cu 100 de dolari, se numea in ruseste "visul medical", iar principiul functionarii sale era acoperit de mister. Se stia doar ca toti soldatii rusi din misiunile speciale purtau pe sub haine, aplicat direct pe piele, acest "vis medical", de care erau nedespartiti. Despre ce era vorba?

De la leacurile siberiene, la militarii din misiunile speciale

Denumirea istorica a acestei inventii este de enionul lui Zorin, fiind apoi denumit de expertii Ministerului Sanatatii din Rusia "Mediv", adica "visul sau minunea medicala". Zorin, autorul acestei descoperiri, este un savant devenit o legenda, care a depasit hotarele Rusiei. Despre secretele lui Zorin circula si acum o multime de zvonuri. El a strabatut intreaga Rusie de la est la vest si de la nord la sud, pentru a gasi cele mai eficiente elixiruri de sanatate ale diferitelor populatii care traiesc aici. Calatorea prin tara, prin locuri uitate de lume, si discuta indelung cu batrani vindecatori, se intalnea cu samani si cu lama tibetani. El a redescoperit ginsengul siberian, mumi- - un remediu pe baza de fosile animale si vegetale din Asia mijlocie, kabarga - o misterioasa mixtura de plante din Muntii Altai. Intors la Sankt Petersburg, ratacitorul Zorin devenea biofizicianul Victor Zorin, care analiza substantele terapeutice cu cea mai moderna aparatura, in institutele secrete de aparare. Odata, un batran locuitor al regiunii maritime din nord i-a dat un saculet de in, umplut cu o biomasa necunoscuta si i-a spus sa-l poarte la gat in timpul calatoriei sale. Efectele au fost exceptionale: oboseala specifica drumului s-a diminuat, o rana care nu se vindeca de luni de zile s-a cicatrizat, somnul era mai odihnitor. Uimit de efectele acelui saculet pe care-l purta pe piele, a vrut sa-i afle misterul. In parte, l-a aflat, reintalnindu-l pe batranul vraci, in parte - prin analizele de laborator sofisticate, facute impreuna cu colegii sai. In final, el a reusit sa sintetizeze un dispozitiv cu totul nou, uimitor: "Mediv".

Ce este "Mediv"-ul?

Este o mixtura care contine cele mai puternice leacuri traditionale rusesti si orientale, la care se adauga in proportii mici cateva dintre cele mai eficiente substante terapeutice moderne (enzime si coenzime, hormoni). Proportiile fiecarui element component au fost special alese, asa incat campurile biologice slabe si ultraslabe emise de intreg amestecul sa aiba un efect regenerant si echilibrant cat mai puternic asupra organismului. Sute de experimente au fost facute pentru elaborarea "Mediv"-ului, care trebuia sa se acordeze perfect pe frecventa celulei, sa intre in rezonanta cu aceasta si sa o determine pe cale naturala sa atinga o stare de echilibru energetic. Acest lucru nu ar fi fost posibil daca nu ar fi existat, pe langa toate substantele organice enumerate, si asa-numitul catalizator de interactiune: o mica placa interpusa intre amestec si zona tratata. Fara el, oricat de active ar fi fost din punct de vedere terapeutic substantele folosite in "Mediv", organismul uman nu ar fi putut fi influentat prin acele campuri biologice.

</b><b>Care sunt efectele terapeutice ale "Mediv"-ului?

Desi acest remediu a fost conceput acum 25 de ani, foarte mult timp el nu a fost aproape deloc cunoscut. Numai luptatorii din trupele speciale, care plecau in misiuni periculoase, primeau niste discuri nu prea mari, inchise la culoare, pe care le pastrau ca pe lumina ochilor, pentru ca, avandu-le asupra lor, dispareau oboseala si durerea, treceau inflamatiile si ranile se vindecau mai repede. Este lesne de inteles de ce raspandirea lui larga a fost impiedicata ani de zile. Odata cu schimbarile politice din Rusia, acest remediu a fost scos la lumina, denumirea sa academica fiind aceea de "normalizator de schimburi energo-informationale, bazat pe efectul campurilor si radiatiilor ultraslabe". El a fost testat vreme de ani de zile de catre Ministerul Sanatatii din Rusia, iar o prima concluzie a fost ca el nu are nici un efect advers. De altfel, spune prof. dr. G.V. Konovalov, promotorul acestui remediu inedit, "nici nu ar putea sa existe asemenea efecte. Metoda dupa care lucreaza <<Mediv>> este terapia de biorezonanta, actionand ca si cum ar trezi memoria celulei omenesti. Celula <<isi aminteste>> cum a conceput-o natura, adica sanatoasa, si cate putin, mobilizandu-si rezervele proprii, se intoarce la aceasta stare. Astfel, gradat, ea iese din stadiul patologic si se intoarce la echilibrul initial".
Iata care sunt indicatiile terapeutice ale "Mediv"-ului, in baza carora el a fost aprobat pentru uz larg de catre Ministerul Sanatatii din Rusia:
- tratamentul si profilaxia bolilor cardio-vasculare;
- boli respiratorii cronice: bronsita, astm, pneumonie;
- sinuzita si rino-sinuzita (mai ales cronicizate), maxilite;
- dureri reumatice si musculare, afectiuni articulare acute si cronice, inclusiv cele degenerative;
- tulburari de asimilare, anemie, hipocalcemie, hipomagnezie;
- sensibilitate alergica la diferiti stimuli (inclusiv la praf si la polen);
- sensibilitate marita la boli infectioase, deficiente imunitare;
- tulburari hormonale diverse (inclusiv cele care apar in perioadele critice: pubertate, menopauza, andropauza);
- insomnie, nevroza, sindrom de oboseala - ajuta la normalizarea somnului, atenueaza starile de proasta dispozitie si instabilitate emotionala, dispare sentimentul de teama;
- nevralgii, dureri de cap frecvente, migrena;
- boli tumorale benigne si maligne - incetineste viteza de proliferare a celulelor anormale si favorizeaza activitatea sistemului imunitar.
Trebuie mentionat ca testele clinice au durat 10 ani si au fost facute in cele mai bune clinici din Rusia, in randul carora se afla Academia Rusa de Medicina Militara, Academia Pediatrica de Stat din Sankt Petersburg, Spitalul Central Fsb (urmasul Kgb - n. red.) al Rusiei si multe altele, institutii cu autoritate la fel de mare.

Cum ne tratam cu "Mediv"-ul?

Ne tratam simplu: este necesar sa apropiem la maximum "Mediv"-ul de sursa durerii sau de organul afectat si sa-l fixam pe tegumentele pielii. Mai multe indicatii despre locul unde se fixeaza discul in functie de diferitele afectiuni gasiti in prospectul acestui dispozitiv. Un tratament dureaza doua-trei saptamani. Pentru inlaturarea sindromului dureros sunt suficiente 3-5 zile. In cazul bolilor cronice este necesar un tratament sistematic, compus din cateva cicluri. "Mediv" nu este nici pe departe un panaceu. El nu este o alternativa la medicina alopata sau la chirurgie, ci doar un valoros supliment al acestora. "Mediv" se experimenteaza in continuare in diverse clinici si diferite orase ale Federatiei Ruse, la catedrele universitatilor de medicina si in institutele de cercetare stiintifica. De curand, folosirea sa a fost aprobata si de catre Ministerul Sanatatii si Familiei din Romania, gasindu-se acum in tara prin intermediul importatorului unic S.C. Vitalmed S.R.L. Arad, Romania. Comercializarea se face prin distribuitori autorizati sau prin posta, cu plata ramburs. Comenzile se trimit la C.P. 189, Oficiul Postal nr. 1, Arad, cod 2900, tel 0257/21.21.71, 0724/73.68.96.Ilie Tudor

</b><b>Anunt Important

Medicii care doresc sa se specializeze in terapia prin biorezonanta in cadrul unor cursuri organizate in tara, cu participarea unor medici si cadre universitare din Rusia, sunt invitati sa il contacteze pe d-l dr. Vitali Ciobanu la tel. 0257/21.21.71 sau prin e-mail: vmc@rdslink.ro