Strabunica stie tot

Redactia
- Maduva de vita este un mijloc ideal de regenerare a parului vatamat prin vopsire sau permanent. Fierbeti un rasol mai mare de vita, scoateti maduva si intindeti-o (calduta) pe parul umezit inainte, pe toata lungimea firului. Inveliti-va capul cu o punga de plastic si lasati sa actioneze o ora, ap...

- Maduva de vita este un mijloc ideal de regenerare a parului vatamat prin vopsire sau permanent. Fierbeti un rasol mai mare de vita, scoateti maduva si intindeti-o (calduta) pe parul umezit inainte, pe toata lungimea firului. Inveliti-va capul cu o punga de plastic si lasati sa actioneze o ora, apoi spalati-va cu sampon.
- Un praf de nucsoara rasa pus intr-o cana de vin fiert cu miere e un bun antidot pentru gripa.
- Un varf de cutit de nucsoara rasa, baut cu apa, e un leac excelent impotriva aerofagiei si a flatulentei. Atentie: in cantitate mare, nucsoara e toxica.
- Nasturii de sidef nu rezista la masinile de spalat. Ca sa-i protejati, inveliti-i in prealabil in staniol, bine infasurat.
- Doua pahare de lapte fierbinte, inchise intr-un dulap, alunga dupa o ora mirosurile fetide.
- Cateva picaturi de esenta de cimbru sau de lavanda puse in vasul cu apa de pe soba sau de pe calorifer vor indeparta rapid mirosul de fum de tigara.
- Albusul de ou batut spuma este un detergent ideal pentru tablourile pictate in ulei. Se aplica pe-o carpa moale si se freaca usor.
- Ceapa de apa, prin proprietatile ei chimice, este si ea o buna solutie pentru curatirea picturilor acoperite de murdarie si praf. Frecati usor suprafata tabloului cu o ceapa taiata in doua, pe care o inlocuiti cu alta mai proaspata, de indata ce se innegreste.
- Cariile de lemn sunt si ele inlaturate de ceapa. Frecati mobilele atinse de gauri cu partea zemoasa a unei cepe, de cateva ori consecutiv.

</b><b>Reteta saptamanii: Vin De Nuci

Intr-un borcan de 5 litri puneti 40 de nuci in coaja, pe care le-ati zdrobit usor inainte cu un ciocan. Adaugati 40 de cuburi (sau lingurite) de zahar, turnati 5 litri de vin rosu curat, de tara (nu mai tare de 13¡) si puneti vasul inchis ermetic intr-un loc aerisit si intunecat. Dupa 40 de zile strecurati bautura si beti (moderat).