Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Am suferit trei operatii din cauza unor alunite". Revista dvs. este un adevarat balsam pentru noi, cei de departe, care multumim Celui de Sus ca existati. Aduceti daca nu vindecare, macar speranta celor care apeleaza cu atata incredere la ajutorul dvs. Sunt o supravietuitoare...

Cititorii Intreaba...

"Am suferit trei operatii din cauza unor alunite"

Revista dvs. este un adevarat balsam pentru noi, cei de departe, care multumim Celui de Sus ca existati. Aduceti daca nu vindecare, macar speranta celor care apeleaza cu atata incredere la ajutorul dvs. Sunt o supravietuitoare de cancer la san (inca!), ma lupt cu o depresie nervoasa cumplita si, de parca asta nu ar fi de ajuns, de cativa ani mi-a aparut in jurul gatului o puzderie de alunite albe. Pentru ca s-au iritat din cauza parului, am fost operata de trei ori, ele ajungand acum de marimea unei alune. Simt ca nu mai am putere sa lupt cu aceasta boala, de aceea va rog din suflet sa-mi recomandati de urgenta un tratament eficient (naturist, de preferinta). Va multumesc din inima si sper ca voi fi si eu ajutata. Multa sanatate si pace!
Codana - New York, Sua

</b><b>"Imi apar pete albe pe maini si pe picioare"

Locuiesc de doi ani in Australia si va rog sa ma ajutati in doua probleme. Inca din copilarie au inceput sa-mi apara pete albe pe picioare si maini, mai ales daca stau in picioare. Nu sunt dureroase (desi am senzatia de picioare grele cand stau picior peste picior sau de maini grele cand le tin prea mult orientate in jos), dar sunt foarte inestetice. De indata ce imi frec cu intensitate mainile si picioarele, petele dispar, dar reapar imediat. Doresc sa precizez ca aceste pete nu apar cand stau intinsa sau cu picioarele sprijinite de perete. Imi este groaza vara sa port fuste sau rochii mai scurte, dar ma gandesc si la cauza ascunsa a acestei manifestari, probabil legata de o circulatie defectuoasa. Daca sunt cititori care s-au confruntat cu probleme similare, ii rog sa-mi raspunda prin intermediul revistei. A doua problema ar fi dorul de casa. De aceea va rog sa-mi spuneti de unde pot procura filme romanesti pe casete video sau Dvd. Va multumesc mult pentru ajutor si va doresc multa sanatate.
Cristina - Australia

"Am mari probleme cu inima"

Am 79 de ani si sufar de mai multi ani de cardiopatie ischemica dureroasa, angor pectoris de efort si tensiune oscilanta (ajunge si la 26/12). Vara aceasta mi s-a mai adaugat un diagnostic: insuficienta cardiaca clasa Iii. Daca vreun cititor al revistei s-a tratat naturist de aceste boli, il rog sa-mi comunice schema de tratament folosita (chiar si in combinatie cu tratamentul medicamentos).
Gheorghe Bananic - Valenii de Munte, tel. 0244/28.03.87

</b><b>"Bunica mea nu-si mai revine dupa un accident vascular"

Va scriu intr-un moment de disperare, sperand din tot sufletul ca ma puteti ajuta. Bunica mea a suferit, in urma cu un an, un accident vascular, in urma caruia nu se mai poate exprima corect. Plange toata ziua, nu mananca mai nimic si trebuie sa ia sapte feluri de pastile zilnic, sa poata rezista. Din cauza pastilelor are dureri groaznice de stomac si, in plus, este cu moralul la pamant. Nu mai vrea sa traiasca. Indicati-mi un tratament, oricat de costisitor ar fi, sa se poata face bine. Medicii spun ca nu exista nici un tratament care s-o ajute sa redevina ce a fost. Insa eu sunt convinsa ca dvs. ma puteti ajuta. Va multumesc ca existati!
Maria Musat - Busteni

"La 1 an si 6 luni, fetita mea are hemoroizi"

Am o fetita de un an si sase luni, care are hemoroizi (polipi). Medicul ne-a recomandat operatia. Consider ca fetita este prea mica pentru a fi operata, de aceea ii fac spalaturi cu ceai de musetel, dar se observa doar o usoara ameliorare. Va rog din suflet, daca stiti vreun tratament naturist sau orice altceva, sa-mi scrieti pe adresa revistei. Va multumesc pentru ca existati si va doresc viata lunga!
Angelica Haralamb - Botosani

</b><b>"Cum se poate trata hipospadias?"

O ruda de-a mea are un baietel de 7 ani care s-a nascut cu o boala la organul genital, numita hipospadias. Copilul a fost operat prima data la varsta de un an (la un spital din Galati), apoi a facut inca patru sau cinci operatii la Iasi. Cu toate acestea, organul genital al baietelului a ramas la fel ca la inceput, iar medicii i-au spus ca trebuie operat din nou dupa varsta de 10-11 ani. Apelez la dvs. in speranta ca a mai auzit cineva de un asemenea caz si imi poate recomanda un tratament sau o clinica de specialitate. Suntem foarte necajiti, pentru ca deja copilul incepe sa inteleaga care este problema lui si din aceasta cauza este foarte stresat. Va multumesc.
Aneta Corbea - Galati

"Sufar de cheilita cronica cu ragade"

V-as ruga foarte mult sa publicati si intrebarea mea deoarece sunt disperata. In 1995 a inceput sa ma usture buza inferioara pe partea dreapta. In 1998 am fost la doctor si mi-a pus diagnosticul de cheilita cronica cu ragade, dar de atunci boala a mai evoluat. Exista acum o zona de aproximativ 1 cm care este ceva mai inchisa la culoare si o zona de 1 mm2 care este chiar maro inchis, la baza buzei inferioare, pe exterior. Pe interior sunt doua puncte rosii si toata zona, inclusiv barbia, este foarte dureroasa si putin umflata. Am fost la doctor din nou, dar nu am aflat nimic clar despre suferinta mea. Va rog din suflet sa-mi publicati aceasta scrisoare, ca sa aflu la ce doctor, unde trebuie sa merg pentru un diagnostic sau daca exista aparate care ar putea decela eventuale leziuni precanceroase.
Minodora - Constanta

"Dupa o fractura de mandibula, am facut nevralgie de trigemen"

In urma cu patru ani, am suferit un accident de bicicleta in urma caruia am avut o fractura de mandibula. Am fost internat in spital, iar la putin timp dupa externare am inceput sa am dureri insuportabile. Am fost din nou internat, fiind diagnosticat cu nevralgie de trigemen. Am facut tot felul de tratamente (Filepsim, Largoctil). La Spitalul Militar Central din Bucuresti mi s-a efectuat sectionarea nervului mentor stang. Cu toate acestea, durerile nu au incetat. Am facut trei sedinte laser, am facut si cinci sedinte de acupunctura. La recomandarea doctorului, am luat trei tablete de Fortral, dar degeaba. Acum am ajuns sa iau cate 2 tablete de Diazepam pe noapte (plus Piafen sau Algocalmin), ca sa ma pot odihni cat de cat, pentru a putea merge la serviciu a doua zi. Am ajuns la capatul puterilor, nu mai pot sa suport aceasta durere. Am vazut tot felul de cazuri in revista si m-am gandit ca poate cineva a avut acelasi diagnostic si ma poate ajuta sau indruma undeva. Va multumesc.
Sandu Stefan - str. Zorilor nr. 7, Urlati,
jud. Prahova

"Nu am stabilitate cand merg"

Am 48 de ani si in anul 2001 am fost operata de varice la ambele picioare. De atunci, am urmat tot felul de tratamente, dar fara nici un rezultat. Anul acesta am fost operata la coloana de hernie de disc, deoarece nu mai puteam merge deloc. Acum imi sunt amortite pulpele si laba piciorului si nu am stabilitate cand merg. Daca exista persoane care cunosc un tratament naturist sau alte remedii decat cele clasice, le rog sa mi le transmita prin intermediul revistei. Va multumesc.
Maria C. - Reghin

</b><b>"Stie cineva vreun tratament pentru papilomatoza vaginala?"

Am fost diagnosticata cu papilomatoza (virusul Hpv). M-am tratat sase luni la Spitalul Municipal Bucuresti, apoi am facut infectie urinara, tratata bineinteles cu antibiotice (Nolicin), din cauza carora am facut ciuperca pe care o am acum (tratata cu Ginozol, Clotrimazol, Meclazol) si de care nu pot scapa. Am avut anexita si nenumarate inflamatii ale vaginului si colului uterin. Sunt disperata si va rog din suflet sa-mi recomandati un tratament naturist. Sunt trei ani de cand o tin numai in probleme: viata sexuala nu pot avea, nu mai suport mancarimile si durerea. Va multumesc.
V.E. - Bucuresti

</b><b>"Caut un specialist in gimnastica medicala"

Am 20 de ani si am fost diagnosticat cu parapareza spastica. Dupa o operatie la tendoane acum cinci ani, inca nu reusesc sa merg singur. Va rog din suflet sa-mi recomandati un specialist in gimnastica medicala la domiciliu. Va multumesc.
Mihai - Ramnicu-Valcea

</b><b>"Caut o metoda de combatere a fungilor din casa"

De sase ani am fungi in casa. Sunt rezistenti la chimicale si am impresia ca ma lupt cu morile de vant. Ma puteti sfatui ce sa fac? Va multumesc.
Maria Kraska - Sibiu

Cititorii Raspund

</b><b>"La oboseala, imi apar pe piele pete rosii dureroase"
(Raspuns pentru Laura - Sua, F. As nr. 519)

Stimata doamna, sunt medic si va spun din experienta ca ar fi bine sa va faceti un minimum de teste biologice (hemograma, glicemie, colesterol, uree, creatinina). Rezultate foarte bune pentru distonia neuro-vegetativa de care suferiti obtineti facand cateva sedinte de reflexoterapie (aproximativ 10 sedinte). Timp de 10 minute, cat stati la televizor, masati-va singura scobitura talpilor (zona rinichi, ureter, vezica urinara, colon) pentru eliminarea si evacuarea toxinelor din corp. Multa sanatate! Colectivul Centrului de Recuperare "BioActiv" - Piata Amzei nr. 27, ap. 1, sector 1, Bucuresti, tel. 021/650.71.30, 0723/59.83.10.
dr. Irinel Denischi - tel. 0723/66.78.76

</b><b>"Cum pot scapa de dependenta de Bixtonim?"
(Raspuns pentru Liviu Andronache - Iasi,
F. As nr. 523)

Am 18 ani si in urma cu trei ani m-am confruntat cu aceeasi problema. Am suferit ingrozitor. Metoda la care am apelat am aflat-o de la mama mea (care in tinerete a suferit de aceeasi dependenta) si este extrem de simpla. Cumparati de la orice farmacie o sticluta de vitamina A (picaturi). De fiecare data cand folositi Bixtonim, puneti-va in fiecare nara (cat luati o doza cu pipeta) vitamina A. Conditia este ca narile sa fie desfundate cand puneti vitamina A. Continuati procedeul pana la terminarea sticlutei si veti vedea ca dependenta va disparea, incetul cu incetul. Veti incepe sa folositi Bixtonim din ce in ce mai rar, urmand ca la terminarea vitaminei A sa nu mai aveti deloc nevoie de el. Este important sa nu uitati niciodata sa folositi vitamina A dupa Bixtonim. Rezultatele apar in maximum o luna. Incercati ca de acum inainte, la orice raceala sa folositi picaturile de nas Olinth (1 puf in fiecare nara), de doua ori pe zi, care nu dau dependenta. Va doresc multa sanatate!
Cristina - Brasov

</b><b>"Am mainile pline de crapaturi"
(Raspuns pentru Chiran Angela - Bucuresti,
F. As nr. 527)

Stimata doamna, din cele scrise de dvs. rezulta ca aveti o problema de piele similara psoriazisului. In afara tratamentului clasic (unguente externe), trebuie sa urmati si un tratament intern, ce va ameliora mult situatia, putand chiar sa o rezolve. Din experienta proprie va sfatuiesc sa tineti un regim in care sa evitati pe cat posibil alimentele acide (carne, dulciuri - zaharoase) si, de asemenea, va recomand doua produse naturale care in cazul meu au dat rezultate uimitoare. Le-am recomandat si altor persoane cu probleme similare, iar rezultatele au fost de-a dreptul spectaculoase. Este vorba de Formula Iv si Ulei de germeni de grau, care au dus in timp la disparitia totala a crapaturilor si cojilor de pe piele. Mi s-a explicat ca cele doua produse au rol major in imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice, precum si in refacerea metabolismului hepatic, care este - printre altele - raspunzator de sanatatea pielii. Multa sanatate!
G. Popa - Bucuresti, tel. 021/337.42.88

"Doresc un tratament pentru atrofie cerebrala loboparietala si pentru bataturi"
(Raspuns pentru Dan Marinescu - Slatina, jud. Olt,
F. As nr. 528)

Stiu cat sunt de dureroase bataturile. Probabil ca sunt destule tratamente pentru asta, mai putin costisitoare decat cea recomandata de mine: crema Balsam a firmei "Bionet" din Ungaria. Este un produs naturist cu care eu mi-am vindecat bataturile dintre degete acum doi ani (si pana acum n-au mai aparut). Cumnata mea facuse bataturi in talpa piciorului si mergea cu mare greutate. A folosit aceasta crema si problema s-a rezolvat. In speranta ca acest sfat va va fi de folos, va urez sanatate!
Elvira - tel. 0251/41.30.03, e-mail: djianu@rdslink.ro

"Fratele meu sufera de candidoza asociata cu stomatita"
(Raspuns pentru Maria Stoleru - Vaslui, F. As nr. 531)

Boala de care sufera fratele dvs. este o consecinta a scaderii imunitatii, datorata chiar hepatitei B. Tratamentul antibiotic nu mai este eficient din cauza imunitatii foarte scazute si intoxicarii excesive a ficatului. Tratamentul pe care vi-l propun (si care a dat rezultate extraordinare si in cazuri mai grave) consta intr-o formula de detoxifiere a organismului si, implicit, o crestere a imunitatii cu ajutorul unui supliment nutritional foarte eficient, 100% natural si fara reactii adverse.
dr. Irina Spuderca - Bucuresti, tel. 0723/51.07.37
· Scriu aceste randuri in intentia de-a oferi o sugestie de tratament celor cativa cititori care s-au plans de suferintele lor cauzate de Candida albicans. Am gasit, in una din multele mele lecturi legate de sanatate (avand eu insami nenumarate probleme de natura medicala, citesc practic tot ce-mi cade in mana: carti si reviste de sanatate, prospecte de medicamente si materiale publicitare ale diferitelor firme de produse farmaceutice etc.), o informatie care l-ar putea ajuta pe fratele Mariei Stoleru din Vaslui si pe toti cei care au necazuri de acest gen: remediul homeopatic Monila Albicans se foloseste contra micozelor si candidozelor repetitive, indiferent de localizare. Nu mai am alte date si nu mai stiu exact sursa informatiei, dar este sigur ca provine dintr-una din cartile de homeopatie aparute in ultimii ani, accesibile publicului larg, in ciuda faptului ca sunt scrise de medici (specialisti in domeniu, desigur). Nu am verificat remediul, deci nu pot garanta eficienta lui, dar e o posibila cale de urmat de catre cei disperati, in lipsa altei solutii. Evident ca in cazul oricarui tratament trebuie intrebat macar un farmacist cu competenta in homeopatie despre eficienta remediului, despre eventualele precautii necesare si despre posibilele incompatibilitati ale persoanei cu respectivul remediu. Daca nu se obtin aceste date, atunci trebuie obligatoriu sa se consulte un medic specialist. Totusi, remediile homeopatice, nefiind toxice ca cele alopate (medicamentele de sinteza, chimice), chiar si fara un aviz competent, se pot administra in extremis, deoarece nu produc reactii grave, nedorite. Eu, nefiind specialist, nu pot decat sa recomand calduros ceva in care am o incredere "de principiu", fiind o persoana care a facut multe tratamente homeopatice, de obicei cu succes. Le doresc celor suferinzi multa sanatate, iar revistei multe, multe numere in care sa fie, ca pana acum, alaturi de cei aflati in nevoi - bolnavi, saraci, oameni singuri, disperati.
Mirela - Cluj

</b><b>"De la 12 ani sunt permanent foarte agitat si nervos"
(Raspuns pentru Robert - Tulcea, F. As nr. 531)

Problema ta se poate rezolva. Sunt medic si doresc sa te ajut. Vei urma un tratament care nu costa cine stie ce, bazat pe alimentatie, ceaiuri, psihoterapie si uneori medicamente. Daca doresti amanunte, contacteaza-ma pe adresa de e-mail: nicolae7801@yahoo.com
dr. Nicolae R.

</b><b>"Doresc un tratament pentru encefalopatie infantila"
(Raspuns pentru Ionut - Bucuresti, F. As nr. 532)

Sechelele ramase in urma unui episod de encefalopatie infantila (tulburari de mobilitate a fetei, retard mental, fizic etc.), despre care nu dati detalii, pot fi ameliorate prin tratament homeopatic corect efectuat, in functie de cauza bolii si, foarte important, in functie de varsta actuala a pacientului (mentionez ca raspunsul unui copil este mult mai prompt si amplu in recuperare, organismul fiind in crestere). Ca sa vedeti daca puteti fi ajutat prin aceasta metoda terapeutica, va invit la o prima consultatie gratuita, la sediul Fundatiei de Homeopatie Clasica "Similimum" din Bucuresti, tel. 021/322.46.25.
medic homeopat Camelia Sararu

"Sotia mea are tensiune oscilanta"
(Raspuns pentru Zoltan Hegedus - Nrnberg,
F. As nr. 533)

Am fost chinuita de aceeasi suferinta si am avut simptome asemanatoare. Dar in afara hipertensiunii si ametelilor, aveam insomnii si, in plus, o afectiune hepato-biliara. Am avut norocul sa aflu din revista "Formula As" despre cabinetul "Revital", care prin reflexoterapie mi-a rezolvat toate aceste probleme. Acum tensiunea mea este in limite normale, ametelile au disparut, dorm foarte bine si ficatul nu ma mai supara. In general, toata starea mea de sanatate s-a schimbat in bine. In tulburarile de menopauza (pentru ca mai mult ca sigur aceasta este principala cauza a problemelor sotiei dvs.), rezultatele prin reflexoterapia facuta de specialisti sunt spectaculoase. De fapt, am simtit efectele benefice ale acestui masaj pe propria persoana, dar am vazut la cabinetul "Revital" numerosi pacienti multumiti de rezultatele obtinute in multe afectiuni: ameteli, depresie, anxietate, oboseala cronica, apatie, tulburari endocrine (tiroida si caderi de calciu), probleme de circulatie, spondiloze, artroze, osteoporoza etc. Daca veti avea posibilitatea, adresati-va cu incredere cabinetului "Revital" din Bucuresti (Calea Mosilor nr. 227, bl. 37, sc. 2, ap. 58, parter, interfon 58, tel. 021/210.39.20; B-dul Iancu de Hunedoara nr. 9, bl. I1, sc. 2, ap. 44, parter, interfon 044, tel. 021/230.11.67, 0722/31.08.77) sau Brasov (str. Zizinului nr. 2, bl. 40, sc. C, et. 1, ap. 2, tel. 0268/31.03.68), unde veti primi si indicatii de fitoterapie si alte recomandari. Va doresc multa sanatate!
Nona Milea - Bucuresti, tel. 021/781.41.39
· Perioada de trecere spre menopauza este, intr-adevar, insotita de multe neplaceri. Doamnele cunosc bine acest lucru, fiind nevoite sa sufere acele transformari ce se petrec in corpul lor. Tensiunea oscilanta si instalarea osteoporozei sunt de obicei probleme inerente acestei perioade. Din fericire, se poate interveni pentru amanarea momentului de aparitie a menopauzei sau chiar in sensul ca acest fenomen sa devina reversibil. Prin aplicarea unui program nutritional complex, care sa-i aduca organismului toti fitonutrientii de care acesta are nevoie si in cantitatile necesare, organismul se poate reface incepand de la nivel celular si va functiona din nou la capacitatile lui optime. Va spun aceasta si ca urmare a unei experiente avute in propria familie. Este vorba despre mama mea, in varsta de 54 de ani, care desi a intrat in perioada de menopauza de mai multi ani, dupa ce timp de cateva luni a urmat un program nutritional cu Integratori Alimentari Gnld, a avut o mare surpriza cand a observat ca i-a revenit ciclul menstrual. Starea sanatatii i s-a imbunatatit si are un tonus mai ridicat. Nu stiu exact daca Integratorii Alimentari Gnld ii puteti gasi si in Nrnberg. Contactati-ma, cunosc cateva adrese ce va pot fi utile. Daca ati fi fost in tara vi i-as fi procurat chiar eu.
Sabin Parpala - Bucuresti, tel. 0722/79.42.29, 021/324.60.29, e-mail: jctsabin@yahoo.com

</b>
<b>
"Doresc un tratament naturist pentru spondilita anchilozanta"
(Raspuns pentru Babru Oprea - Timisoara, F. As nr. 536)

Stimate d-le Barbu, spondilita anchilozanta de care sufera sotia dvs. apare datorita acumularii in articulatii a unor produsi nocivi numiti radicali liberi. Radicalii liberi sunt molecule de oxigen rezultate din procesele metabolice. Numarul de radicali liberi este crescut daca fumam, consumam alcool, traim in zone poluate, avem o viata stresanta. Studiile au aratat ca seleniul are rolul de a neutraliza acesti radicali liberi. Este foarte importanta folosirea unei forme organice de seleniu, de preferat legata de L-metionina, care ii asigura absorbtia totala in organism. De aceea, ii recomand sotiei dvs. sa foloseasca Bio-Seleniu+Zinc, care contine, pe langa aceste doua minerale si vitaminele A, B6, C si E, un "cocktail" antioxidant ce amelioreaza simptomatologia din artrite, fara a avea efecte secundare. Multa sanatate!
dr. Claudia Ciocan - Bucuresti, tel. 021/202.30.23

"La 23 de ani sufar de alopecie"
(Raspuns pentru Elena Vrinceanu - Comanesti, jud. Bacau, F. As nr. 536)

Am trecut si eu prin aceasta experienta neplacuta, avand acelasi diagnostic. Eu chiar am ajuns in stadiul in care parul mi-a cazut atat de mult, incat a trebuit sa ma rad in cap. Le fel ca tine, am incercat toate solutiile care mi se propuneau, cu rezultate nesemnificative. Ma ajutase la un moment dat un bioenergoterapeut din Piatra-Neamt (orasul meu natal) si parul a reinceput sa-mi creasca, dar dupa o perioada petele reapareau. Asa ca am ajuns la psiholog si mi-am descoperit problema. Din momentul in care mi-am dat seama ce ma tulbura si nu ma lasa sa-mi traiesc viata normal, am inceput sa gandesc pozitiv si sa imi alung gandurile negative. Pe langa rugaciune, pe langa o viata cat mai normala cu putinta, m-a ajutat mult si solutia magica de crestere a parului publicata de "Formula As", reteta trimisa de o cititoare. Spun "solutie magica", pentru ca m-a ajutat foarte mult. Este vorba de solutia care are in compozitie parti egale de gaz, ulei de ricin si alcool de 80-90¡. Trebuie sa spun ca la inceput ma simteam tare neajutorata, cand ma vedeam in oglinda cheala si credeam ca nu voi mai avea parul meu frumos niciodata. Purtam batic pe cap si toata lumea stia de ce-l port si probabil fiecare se gandea la tot felul de nenorociri ce ar fi putut sa mi se fi intamplat. Am avut chiar o vecina care m-a intrebat daca am trecut la alta religie. La jumatate de an de cand m-am ras, parul meu crescuse minunat. Dar toate astea au trecut, am un par superb si multumesc lui Dumnezeu ca am trecut peste toate astea. Asa ca nu uita: credinta in Dumnezeu, multa vointa de a indeparta din mintea ta gandurile negative si "solutia magica". Mult succes si insanatosire grabnica!
Adriana - Bucuresti, tel. 0745/13.25.60

</b><b>"Simt ca am nervii slabiti"
(Raspuns pentru Livia M. - Brasov, F. As nr. 536)

Am trecut printr-o situatie relativ asemanatoare. Pericolul in care sunteti si pe care il sesizati si dvs. in parte este sa faceti o cadere psihica severa. Cel mai rau lucru este sa ramaneti in aceasta stare, fara a urma un tratament care sa dea si rezultate. In lipsa unei alte solutii, v-as recomanda sa cautati un psihiatru bun. Un tratament de 3-6 luni va poate rezolva problemele. Nici eu nu aveam incredere in psihiatri, dar dupa rezultatele tratamentului pe care l-am urmat, mi-am schimbat parerea. Uneori, ne pot fi de real folos.
Gabriel M. - e-mail: mihgabriel@yahoo.com
· "Terapie prin internet" - asa as intitula sfatul pe care l-as da cititoarelor revistei dvs. Pot sa va spun ca destainuirile in fata calculatorului (unde nu te vede nimeni si nu trebuie sa privesti pe nimeni in ochi) pot fi un balsam pentru suflet, o descarcare sufleteasca si se pot obtine sfaturi care intr-adevar pot fi foarte utile. Daca nu au mai frecventat pana acum vreun club Internet si le sperie aceasta perspectiva, trebuie sa stie ca nimeni nu s-a nascut invatat si ca orice lucru se poate invata relativ usor. Sa aiba curajul sa paseasca inauntru si sa roage pe supraveghetorul salii sa le arate cum se face o adresa de e-mail sau cum se intra pe un chat. Restul vine apoi de la sine. Eu ma ofer sa le ajut cu sfaturile mele si sa le invat ce sa faca daca ma contacteaza la adresa de e-mail: varga_v@yahoo.co.uk
(Raspuns valabil si pentru Dana Albrich, "Caut un bun psiholog", F. As nr. 536)