Medicina naturista

Redactia
Noi confirmari in terapia. cu Marul-LupuluiNicolae Pop. "Am elaborat o reteta noua, cu efecte mult mai rapide in vindecarea cancerului si a tuturor bolilor interne". De ce din nou marul-lupului? De ce un nou interviu despre virtutile terapeutice ale acestei plante-minune? Raspunsul e simplu: pentru c...

Noi confirmari in terapia
cu Marul-Lupului</b><b>Nicolae Pop
"Am elaborat o reteta noua, cu efecte mult mai rapide in vindecarea cancerului si a tuturor bolilor interne"

De ce din nou marul-lupului? De ce un nou interviu despre virtutile terapeutice ale acestei plante-minune? Raspunsul e simplu: pentru ca lista bolilor pe care le vindeca a crescut. In primul interviu acordat revistei "Formula As", planta era descrisa ca leac impotriva unei singure (cumplite) afectiuni: cancerul de rect, iar cel care o recomanda avea un atu important: d-l Nicolae Pop din Cluj izbutise sa se vindece singur cu marul-lupului, dupa grele interventii chirurgicale. Solicitat si de alti cititori ai revistei, tratamentul si-a dovedit prin vreme eficienta si scrisorile de multumire publicate in paginile revistei o dovedesc. Vindecatorul din Cluj nu s-a oprit, insa, la prima descoperire a sa. Incitat de forta miraculoasa a plantei, a inteles ca are nevoie de cunostinte precise, stiintifice, pentru a-i putea evalua integral proprietatile, si asa a inceput, la 58 de ani, sa studieze biologia la Facultatea de Medicina si Farmacie din Cluj, sub indrumarea unui expert in plante medicinale: prof. Mircea Tamas. "Reusita unui tratament trebuie sa se bazeze pe o minima rigoare stiintifica. Si, fiindca nu stiam mare lucru despre plantele medicinale, a trebuit sa invat", spune d-l Nicolae Pop. Rezultatul? Un mare pas inainte, realizat prin asocierea marului lupului cu alte plante autohtone, intr-un tratament care extinde aria bolilor vindecabile in mod spectaculos. Un amanunt important: asa cum se intampla aproape intotdeauna, interviul de fata se datoreaza, si el, scrisorilor primite de la cititorii revistei noastre, care intr-un extraordinar spirit umanitar ne semnaleaza victoriile lor in lupta cu boala, in speranta ca experienta acumulata le va fi si altora de folos. Le multumim pentru mesajele lor care salveaza atatea vieti, dovedind ca bunatatea si solidaritatea umana sunt doua leacuri divine, mai puternice decat bolile omenesti.
- D-le Nicolae Pop, de la aparitia povestii dvs. in "Formula As", numerosi suferinzi au apelat la tratamentul cu marul-lupului. Uimitor este faptul ca rezultatele acestui tratament naturist s-au observat si in alte afectiuni grave, pentru care nu l-ati recomandat initial. Cum a fost posibil acest lucru?
- Tocmai rezultatele pe care le-am obtinut cu acest tratament m-au imboldit sa continuu ceea ce incepusem. A trebuit sa ma "specializez" in fitoterapie, din dorinta de a ajuta cat mai multi oameni. Povestea vindecarii mele a dat sperante multor bolnavi. Publicarea ei a avut o reactie neasteptata: am primit sute de telefoane si sute de scrisori de la oameni carora medicina nu le mai dadea nici o sansa. Cei mai multi dintre ei si-au gasit vindecarea cu ajutorul acestei plante miraculoase. Nu m-am gandit nici o clipa ca puterea unui exemplu poate mobiliza increderea si sperantele unei mase de oameni. Si totusi, "Formula As" face acest lucru! Ma bucur de aceasta intalnire fericita si sunt mandru ca pot, prin puterea naturii, sa alin suferintele. Am trecut prin chinurile bolii si stiu ce inseamna sa-ti traiesti fiecare clipa ca si cum ar fi ultima. Si, dupa ce m-am sfatuit cu cativa specialisti in fitoterapie, am elaborat o reteta noua, in care combin marul-lupului cu alte sase plante, iar efectele sunt mult mai rapide si s-au facut simtite in mai multe boli.
Rezultate foarte bune cu aceste combinatii de plante am avut in: bolile renale, ulcer gastric si duodenal, pancreatita, colecistite, colite, cancer gastric, paraziti intestinali, hemoroizi, fisuri anale, hepatite cronice, ciroze, cancere hepatice, cancer de rect, cancer de colon, cancer genital, cancer de piele, psoriazis si alte boli de piele. Rezultate neasteptate am avut si in bolile pulmonare (in special in cancerul pulmonar), cancere cerebrale, cancere esofagiene, laringiene si bucale, dar si in metastazele osoase. Am fost uimit sa constat o vindecare spectaculoasa de cancer ocular - o tumora de fund de ochi pe care medicii n-au putut s-o trateze. La cancerul de san, cele mai bune rezultate le obtin femeile care nu au trecut prin "furcile caudine" ale spitalelor oncologice.
Marul-lupului are puterea sa colecteze infectiile, sa le elimine si sa inchida in scurt timp ranile, fiind util in vindecarea leziunilor vechi, cronicizate. Este foarte util si impotriva caderii parului. Rezultatele tratamentului cu marul-lupului, certificate la peste 90% din cazuri, s-au observat in toate afectiunile interne. In paralel, recomand si alte tratamente naturiste, care sunt benefice procesului de vindecare.

</b><b>"Rezultate spectaculoase am avut la cancerul osos"

- Care sunt cele mai spectaculoase cazuri vindecate cu marul-lupului?
- La cancerul osos, am avut rezultate spectaculoase. O doamna din Targu-Mures cu metastaze osoase, imobilizata la pat un an si jumatate, m-a contactat dupa ce medicii incercasera toate metodele clasice (iradieri, chimioterapie etc.) si nu-i mai dadeau nici o sansa. Dupa prima cura, s-a ridicat din pat si a inceput sa mearga. Fiind de o perseverenta extraordinara, a facut gimnastica pentru recuperare musculara, a urmat intocmai procedurile de hidroterapie si a tinut dieta alimentara pe care i-am recomandat-o. Medicilor nu le-a venit sa creada cand au vazut-o la control, pe picioarele ei. I-au facut analize de specialitate care au confirmat disparitia metastazelor osoase. Acum, aceasta femeie este vindecata. Merge pe bicicleta, conduce masina, si-a reluat serviciul si vara aceasta a fost chiar si in concediu, la mare.
Un alt caz este al unei doamne din Alba-Iulia, tot cu metastaze osoase, imobilizata la pat. Un picior nu-l putea misca deloc, iar pe celalalt doar foarte putin. Dupa prima cura, s-a ridicat din pat si a umblat fara probleme.
Un copil de 11 ani din Constanta, operat de cancer cerebral, caruia nu i s-a mai dat nici o sansa de supravietuire, a fost adus de parintii lui la Cluj, pentru tratamentul cu marul-lupului. Le-am dat parintilor un tratament complex, i-am invatat cum sa-i faca procedurile copilului, iar dupa doua cure de opt saptamani s-au dus la doctor, la control de specialitate. Mirat, medicul i-a spus mamei baiatului: "Doamna, nu stiu ce tratament ati facut, dar e primul miracol pe care-l vad in cariera mea de medic. Continuati tot asa! Toata tumora s-a dizolvat". Nu va pot descrie fericirea unei mame al carei unic copil a fost salvat de la moarte. Mi-a dat telefon de curand si mi-a spus ca fiul ei este acum un copil perfect normal: merge la scoala, se joaca, alearga, rade din nou, fara sa stie prin ce a trecut.
Familia unui domn din Satu Mare, operat la Sectia Chirurgie Iii din Cluj-Napoca de cancer la plamani ("deschis si inchis", dupa consacrata expresie), a fost anuntata sa vina sa-l ia acasa, sa nu moara in spital, fiindca din punct de vedere medical nu se mai putea face nimic. Afland despre tratamentul cu marul-lupului, nurorile lui au venit la mine acasa. Le-am dat un tratament combinat si le-am sugerat sa vorbeasca cu medicul, sa-i ceara permisiunea sa inceapa cura, chiar inainte de externarea bolnavului. Acest medic, pentru care am o consideratie deosebita, a fost de acord imediat. Dupa numai doua zile, bolnavul s-a ridicat din pat. Tot ce v-am povestit se intampla acum doi ani! De atunci, acest domn vine singur la Cluj sa-si ia plantele pentru tratament.
- Multi bolnavi se sperie de potentialul toxic pe care-l are marul-lupului...
- Daca este luat in dozele prescrise, nu prezinta nici un pericol. Din cauza toxicitatii, marul-lupului este recomandat in special pentru cura externa. Bolnavii cu afectiuni pe rect, colon sau la organele genitale trebuie sa faca bai de sezut si clisme. In afectiunile cu alte localizari, recomand si cura interna cu ceai din marul-lupului, pe care prefer sa il prepar singur, pentru a nu se produce intoxicatii accidentale. Am studiat in profunzime calitatile terapeutice ale acestei plante, dar si contraindicatiile ei. Toti bolnavii cu afectiuni grave care incep tratamentul cu marul-lupului (in special femeile care sufera de cancer cu localizari genitale) trebuie sa stie ca in primele 4-5 zile simptomele bolii se pot inrautati. Se intensifica durerile, se transpira abundent si urat mirositor, apar eliminari masive de sange negru, cheaguri si mucoase. Nu trebuie sa se sperie nimeni. Toate aceste manifestari sunt normale, organismul debarasandu-se in acest fel de toxine si infectii. Reteta, in dozele si concentratiile pe care le folosesc, nu are contraindicatii, deci nu poate sa faca vreun rau bolnavilor.

</b><b>"Rezultatele se vad in foarte scurt timp"

- Cat dureaza tratamentul?
- Tratamentul cu marul-lupului nu este de lunga durata (o cura dureaza 7-8 saptamani) si increderea suferinzilor se bazeaza tocmai pe faptul ca vad rezultate in foarte scurt timp. In general, cand este vorba de fitoterapie, bolnavii nu au rabdare sa duca la bun sfarsit un tratament. De regula, plantele isi fac efectul in timp. Dar marul-lupului, in mod surprinzator, are efect terapeutic imediat, mai ales in bolile de stomac si de ficat.
- In timpul tratamentului se impune un anumit regim alimentar?
- Regimul alimentar este esential pentru reusita tratamentului. In functie de afectiune, recomand sucuri naturale de legume si fructe, cura de cruditati, cura cu cereale incoltite, laptele crud. Am constatat ca cel mai bun aliment in cancerele cerebrale si pulmonare este laptele de casa, nefiert. O curiozitate este faptul ca laptele (fie de capra, vaca, bivolita sau oaie) de la un animal inchis la culoare - maro sau negru - are o valoare nutritiv-terapeutica mult mai mare. De asemenea, este bine ca laptele folosit in tratament sa fie muls dimineata, nu imediat ce animalele au venit de la pasune, astfel imbogatindu-se cu enzime de cea mai buna calitate. In cadrul regimului alimentar, pe langa enumerarea alimentelor benefice si a celor contraindicate fiecarei boli in parte, recomand graul incoltit, apa de zarzavat, apa de tarate (ajuta tranzitul intestinal) si un preparat din ovaz.
Virtutile graului incoltit se cunosc. In ceea ce priveste apa de zarzavat, ea aduce un surplus substantial de enzime naturale. Se prepara astfel: seara, se curata legumele si se taie in doua sau in patru (cele marunte nu se mai taie), se pun in circa 1,5 l apa. Dimineata, se scurge apa intr-o sticla, iar legumele se baga in storcator si se face un suc care se consuma imediat, pentru a nu se oxida. Apa de zarzavat va fi bauta pe tot parcursul zilei. Preparatul de ovaz este nemaipomenit in orice boala prin efectele pe care le are asupra organismului. Se prepara astfel: 250 g ovaz bine curatat se spala in trei-patru ape, apoi se fierb in 2 l de apa, pana scade la jumatate. Se strecoara, se adauga 2-3 linguri de miere de albine, se mai da scurt intr-un clocot si se consuma ovazul cu miere in cursul zilei. Este un intaritor grozav pentru orice convalescent.
- Cat costa un tratament complex pentru o luna de zile?
- Tratamentele combinate, care sunt insotite de prospecte cu regimul alimentar si procedurile terapeutice complementare, costa circa 400.000 lei pentru o luna. Putin mai scump este tratamentul in care folosesc si spanz, pretul acestuia pe piata fiind foarte ridicat.
- Aveti si unele nemultumiri legate de pacienti...
- Lumea trebuie sa inteleaga ca tratamentele naturiste sunt de lunga durata. Am intalnit bolnavi care luasera marul-lupului pentru unele afectiuni, s-au simtit bine si au intrerupt tratamentul. In aceste cazuri, boala a revenit. Oamenii trebuie sa fie constienti de actul de vindecare si sa urmeze toate instructiunile tratamentului. Nu este greu, trebuie doar rabdare, vointa, optimism si incredere in tratament. Am observat cu uimire ca in special oamenii care traiesc in mediul rural nu respecta tratamentul. Nu stiu de ce, taranul roman s-a indepartat atat de tare de natura, incat prefera sa ia un pumn de medicamente decat sa-si faca un ceai cu plante pe care le gaseste in batatura casei sau pe marginea drumului. De asemenea, am constatat ca multi bolnavi care au metastaze osoase recurg la masaje, din pricina durerilor pe care le au sau gandindu-se ca astfel vor scapa de rigiditatea membrului afectat. Or, in aceasta boala, masajele si frectiile sunt strict interzise! Din ignoranta, multi oameni isi agraveaza singuri boala.
- De curand, ati obtinut si cateva rezultate sportive de exceptie...
- Chiar daca am anus contra naturii, am ramas alergator de cursa lunga. Am fost in septembrie la Balcaniada de la Istanbul si am concurat la proba de 5000 m mars, unde am luat medalia de aur, si la proba de 10.000 m plat, unde am obtinut locul Iii. Avand in vedere ca sunt un fost bolnav de cancer, sper ca victoriile mele sportive sa dea increderea ca boala aceasta poate sa fie infranta.
- D-le Pop, tineti-o tot asa!Florentin Popa

</b><b>Atentie! Marul-Lupului Este O Planta Toxica!

Marul-lupului (Aristolochia clematitis) este o planta toxica! Administrarea ei in cantitati mari poate avea efecte foarte neplacute! Intoxicatia cu marul-lupului are urmatoarele simptome: stari de greata, varsaturi, scaderea poftei de mancare, scaune diareice, inflamatia rinichilor, urinari sangvinolente, tulburari circulatorii. In caz de intoxicatie, se intervine cu spalaturi stomacale si administrare de carbuni activi. Toate aceste efecte apar la administrarea interna, care este recomandabil sa se faca sub indrumarea unui cadru medical. Folosirea externa a acestei plante nu prezinta pericol.D-l Nicolae Pop poate fi contactat la urmatoarea adresa: str. Primaverii nr. 6, bl. S2, sc.9, ap. 325, Cluj-Napoca, tel. 0264/17.06.77