Strabunica stie tot

Redactia
Despre Miere si proprietatile ei. - Mierea de salcam naturala nu se cristalizeaza niciodata. Se recomanda pentru a indulci biberonul sugarilor. Si diabeticii pot sa o foloseasca, dar in cantitati foarte mici.. - Mierea de pajiste este considerata un antiseptic eficace in tratarea cistitelor, a reuma...

Despre Miere si proprietatile ei

- Mierea de salcam naturala nu se cristalizeaza niciodata. Se recomanda pentru a indulci biberonul sugarilor. Si diabeticii pot sa o foloseasca, dar in cantitati foarte mici.
- Mierea de pajiste este considerata un antiseptic eficace in tratarea cistitelor, a reumatismului si a infectiilor intestinale.
- Mierea de lavanda se recomanda in cazul afectiunilor pulmonare, migrenelor si insomniilor. Inlocuieste medicamentele vermifuge in caz de oxiuri la copii.
- Mierea de rozmarin este recomandata hepaticilor. Pentru puterile sale stimulative le este recomandata si copiilor mici, persoanelor obosite sau stresate. E indicata pentru stimularea functiilor intestinale si a stomacului cu digestie lenta.
- Mierea de tei - calmanta, relaxanta, e minunata in infuziile de plante, mai ales daca sunteti nervosi sau daca suferiti de spasme stomacale si intestinale.
- Mierea de pin - suverana pentru a calma tusea usoara, iritanta.
- Mierea de padure - de culoare inchisa, nu se solidifica niciodata. Se utilizeaza in caz de bronsita, gripa, raceala si astm.
- Doua retete cu miere
- Pentru a atenua arsurile, intepaturile de insecte si pentru dezinfectarea ranilor usoare: aplicati usor, cu miscari circulare, o cantitate mica de miere lichida pe locul vatamat. Deasupra puteti aplica un tifon. In cazul intepaturilor, frecati puternic pentru ca mierea sa intre in piele.
- Contra enureziei: luati pe stomacul gol o lingura mare de miere solida sau lichida. Lasati-o sa se topeasca incet in gura. Nu mancati nimic vreme de o jumatate de ora. Repetati procedeul cu o jumatate de ora inainte de a va culca. (Ameliorarile apar dupa o luna.)