Zodiac

Redactia
Scorpion24 octombrie - 22 noiembrie- Element: apa - Planete guvernatoare: Marte si Pluto - Pietre pretioase: granatul, opalul rosu - Flori: caprifoi, rododendron - Parti ale corpului guvernate de Scorpion: aparatul uro-genital, rectul, prostata, nasul, nervul auditiv - Compatibilitate primara: celel...

</b><b>Scorpion</b><b>24 octombrie - 22 noiembrie</b><b>- Element: apa - Planete guvernatoare: Marte si Pluto - Pietre pretioase: granatul, opalul rosu - Flori: caprifoi, rododendron - Parti ale corpului guvernate de Scorpion: aparatul uro-genital, rectul, prostata, nasul, nervul auditiv - Compatibilitate primara: celelalte doua semne de apa, Racul si Pestii
</b>
<b>
</b><b>Caracteristici generale

In astrologia vremurilor stravechi - cea a egiptenilor, caldeenilor si a evreilor - zodia pe care astazi o numim Scorpion era cunoscuta drept zodia Sarpelui. Obiceiul sarpelui de a-si schimba pielea i-a facut pe antici sa-l ia drept simbol al imortalitatii si al eternei innoiri. Si in ziua de azi, de altfel, simbolul ezoteric al Scorpionului, pasarea Phoenix, transmite acelasi mesaj: capacitatea de a renaste din propria cenusa. Studiind viata Scorpionilor, ne dam seama ca sunt in stare sa se desprinda cu totul de o etapa a vietii lor si sa porneasca de la zero. Nu toti Scorpionii fac acest lucru, dar chiar si pentru cei care duc existente linistite exista cicluri de innoire, asemeni celor ale sarpelui mitologic, simbolul lor originar. Intrebati orice Scorpion daca viata lui a curs lin ca un flux continuu. Daca va va raspunde - pentru ca Scorpionilor nu le prea place sa vorbeasca despre viata lor personala -, veti afla ca isi priveste viata ca pe o insiruire de cicluri. Incheind un ciclu, Scorpionul nu se mai intoarce nicicand la cine a fost el in acea perioada, chiar daca in exterior afiseaza acelasi comportament. Celelalte 11 zodii produc o tipologie distincta, dar Scorpionul e si in aceasta privinta deosebit. Putem distinge trei tipuri de Scorpioni, fiecare cu un simbol distinct:
1. Soparla cenusie defineste un personaj crud, lipsit de scrupule, rapace, care obtine o adevarata placere din raul pe care-l provoaca altora. Din aceasta categorie fac parte foarte putini Scorpioni, dar un astfel de personaj a fost interpretat magistral de actorul (Scorpion) Peter O"Toole in filmul "Noaptea generalilor".
2. Vulturul in zbor (majoritatea nativilor zodiei sunt cuprinsi aici) - descrie o personalitate puternica si complexa, cu o deosebita putere de concentrare, ambitioasa si mandra, cu un acut sentiment al dreptatii, pe care, atunci cand nu vede alta solutie, nu se sfieste s-o infaptuiasca de unul singur. Acest tip de Scorpion este capabil de o mare loialitate in dragoste, in prietenie si fata de familie, dar uneori aceasta dedicatie ii face sa aiba o viziune ingusta, de clan, de tip: cine nu e cu noi e impotriva noastra.
3. Pasarea Phoenix - deja amintita - da nastere unor personaje capabile sa-si sacrifice si viata pentru a ilustra un principiu superior. Din aceasta categorie face parte Thomas Morus, autorul cunoscutei scrieri filozofice "Utopia", decapitat de Henric al Viii-lea pentru ca a refuzat sa accepte desprinderea Bisericii anglicane de Vatican doar pentru ca regele sa poata divorta legal.
De unde aceasta fantastica forta interioara la nativii din Scorpion? Ea le este transmisa de planeta lor guvernatoare, Pluto, stapanul adancurilor pamantului. Pluto este asociat cu cifra 0, a carei putere este superioara de zece ori oricarui numar. Cum asa? Zero, in fata oricarui numar, il reduce la a zecea parte din puterea lui. Adaugat insa unui numar, il face de zece ori mai puternic. Si cine si-ar dori un 0 taiat din salariu?!
Pluto guverneaza tot ceea ce este subpamantean sau ascuns. Iata de ce Scorpionii lucreaza cu mult succes in industria exploatarii petrolului sau a altor bogatii subterane. Cand au impresia ca li se ascunde ceva, gasesc (aproape) intotdeauna modalitatea de-a scoate la lumina faptele sau datele ascunse. Din acest motiv, exceleaza in spionaj, in activitatea de detectiv, in jurnalismul de investigatie. Dar si ascunzisurile psihicului uman sunt la fel de incitante pentru natura scorpionica, motiv pentru care multi psihiatri eminenti sunt nascuti sub semnul lui Pluto. Insusi parintele psihologiei, Freud, s-a nascut cu ascendentul in Scorpion.
Cu toate ca nativii acestei zodii se misca lent, felul in care actioneaza emana o asemenea energie, incat de multe ori sunt confundati cu semnele de foc. Lentoarea lor este inselatoare - in momentele de pericol au reflexe incredibile - din cauza aceasta au reputatia de a face parte dintre cei mai buni soferi din lume.
Scorpionilor nu le plac multimile, ei prefera o societate restransa, uniforma calitativ, a unor oameni cu care sa se simta in siguranta. Nimeni insa nu poate depista tensiunea interioara a unui Scorpion expus unei "mase aleatorii". Pare perfect stapan pe el, desi prefera sa stea retras, in expectativa. Magnetismul lui este unic, pentru ca este in permanenta inconjurat de o aura de mister. Atragator? Categoric. Periculos? Fara doar si poate. Daca ne gandim la intensitatea unei explozii nucleare (sa nu uitam ca primele experiente au fost facute cu plutoniu), ne dam seama cu cata violenta ii lovesc bolile pe nativii din Scorpion. Ele se manifesta acut si trec repede. Infectiile sistemului uro-genital sunt frecvente, la fel hemoragiile la femei, exista o tendinta de acumulare a toxinelor in organism, accentuata de multe ori de un trafic intestinal lent.

</b><b>Barbatul Scorpion

Pentru barbatul Scorpion este foarte greu sa-si gaseasca o partenera pe masura, iar frecventele sale incercari in acest sens i-au adus, pe nedrept, reputatia de fustangiu notoriu. Anumiti autori au mers atat de departe, incat l-au numit maniac sexual. Maniac emotional ar fi fost o descriere mai potrivita, pentru ca el cauta o femeie capabila nu numai sa-i raspunda intensitatii emotionale pe care este capabil s-o daruiasca, ci sa-l poarte dincolo de aceasta intensitate, intr-un loc mistic, ascuns celor mai multi muritori, pe care il cauta (si unii chiar reusesc sa-l gaseasca) in uniunea sexuala. A mentine o relatie cu un asemenea tip de barbat seamana cu traiul pe buza unui vulcan gata-gata sa erupa. Emotiile lui pot izbucni in bine sau in rau, la semne infinitezimale de indiferenta sau tradare. Se pot sacrifica ani in sir pentru a ajunge in bratele femeii pe care o doresc sau - si variantele moderne de Scorpion prefera al doilea tip de reactie - isi testeaza partenera prin sondaj. Testele pot parea uneori crude, dar si asta face parte din jocul scorpionic. Cum sa reactionezi la asemenea teste? Si asta este o arta. Scorpionul dispretuieste supunerea oarba, dar nici nu tolereaza nesupunerea. Apreciaza un oponent pe masura lui, cineva care sa-i faca fata, dar sa-l lase in final sa castige. Si nu sa se prefaca cumva ca l-ar lasa sa castige, pentru ca antenele lui sunt prea fine pentru a fi pacalit.
In ce consta totusi secretul atractivitatii acestor barbati, in jurul carora femeile graviteaza ca fluturii atrasi de lumina? In primul rand, este vorba despre privire, care este intensa si scrutatoare, scaneaza totul si pare sa nu dezvaluie nimic. Este un specialist al jocului seductiei, pe care il initiaza cu prefacuta indiferenta, pentru a se feri sa fie ranit. Scorpionii care au apucat sa fie raniti o data rau isi pot jura in barba sa se razbune pe tot neamul femeiesc si nu le pasa ca femeile pe care le ranesc la randul lor nu sunt catusi de putin vinovate de ceea ce au patit ei. Dar aceasta este mentalitatea lor. De aceea, ar fi bine sa stiti ca Scorpionul este un barbat clasic, in sensul ca stie sa aprecieze un joc inteligent de-a soarecele si pisica, dar nu la nesfarsit, ci pana cand intre cei doi "combatanti" s-a stabilit o stare de echilibru si de incredere. Scorpionul nu face complimente. In rarele ocazii in care-ti spune "Draga mea, arati superb", chiar arati superb. Cand este angajat intr-o relatie, Scorpionul poate fi mai devotat ca majoritatea celorlalti barbati si nu exista riscul sa cada intr-o rutina emotionala si sexuala calduta. Va fi in permanenta gelos, desi n-o va arata, dar asta lucreaza in avantajul tau, pentru ca se va stradui constant sa-ti pastreze interesul treaz.
Ca sot, va fi mandru de relatia voastra si se va mobiliza la maximum sa nu va lipseasca nimic. Familia este o cauza pentru care stie sa lupte si eforturile sale de a se realiza profesional se vor dubla atunci cand ajunge cap de familie. Nasterea unui copil il va motiva si mai mult. Va fi un parinte exigent, uneori exagerat de exigent, dar niciodata nu-si va trata copiii cu raceala, nici chiar atunci cand ii va potcovi cu pedepse usturatoare.

</b><b>Femeia Scorpion

Nici o zodie nu se potriveste mai bine cu imaginea "misterului feminin". Scorpioancele sunt femei care nu lasa indiferent nici un barbat. Multi barbati se tem de Scorpioance, gandindu-se, pe buna dreptate, ca masculinitatea lor s-ar putea sa nu fie pe masura feminitatii acestora. Feminitatea Scorpioancelor este un cocktail mortal intre gheata si foc. Nu oricine are capacitatea de-a topi aceasta gheata, care nu se lasa sparta cu forta.
Dupa cum se vede din exemplele de mai sus, pe dinafara, femeia din Scorpion este adesea o aparitie fragila, cu o silueta eleganta si subtire. Nu va lasati inselati. Inauntru clocoteste Pluto. Fetisoara aceea dulce poate rosti cele mai nimicitoare replici pe un ton aproape plictisit. Nu se lasa intimidata si nu se lasa cucerita decat atunci cand vrea ea. Si pentru ca si femeia din Scorpion este o maestra a testelor, daca te cheama in miez de noapte sa-i alungi soricelul din pivnita (tu nestiind ca ea a aruncat un sobolan afara, tinandu-l de coada) si nu te-ai infiintat in urmatoarele 15 minute, s-ar putea sa nu mai dai de ea nici la telefon, nici pe e-mail, nici prin fax, cateva luni bune. Pe langa calitatea privirii, voalata si incisiva in acelasi timp, ceea ce frapeaza la aceasta femeie este gestica. Miscarile usoare ale bratelor si ale mainilor au o gratie languroasa, deloc studiata, datorita careia ele emana o senzualitate aparte. Amestecul dintre rezerva si indrazneala nedumereste multi barbati, care nici nu-si imagineaza cat de emotiva e aceasta fiinta, in aparenta perfect stapana pe sine.
Femeia Scorpion este foarte constienta de necesitatea de a se bucura de o buna reputatie sociala. Foarte putine risca sa devina subiectul unor barfe sau scandaluri publice, desi unele dintre ele prefera sa sfideze societatea, atunci cand regulile ei i se par ipocrite. Pun mare pret pe maniere ingrijite si au grija sa se prezinte la inaltimea oricarei ocazii la care participa.
Pot fi la fel de pasionate si pasionale in viata personala ca si in cariera, si in ambele domenii tin sa exceleze. Grilele de perfectionism pe care si le impun sunt foarte riguroase, dar efortul lor de a le respecta ramane de cele mai multe ori invizibil. Ele isi pot permite si pot sa sustina aceste eforturi constante, datorita energiei cvasi-inepuizabile cu care le inzestreaza Pluto.
Nu este o idee buna sa incercati vreodata sa mintiti o Scorpioanca, pentru ca are un detector de minciuni incorporat. Se va preface ca va crede, dar va sta la panda, facandu-si cu gratie si micile investigatii colaterale, pana cand va va prinde la inghesuiala, si atunci sa te tii.
Femeia Scorpion nu face parte din categoria celor care doresc sa se casatoreasca pentru ca statutul de femeie maritata le-ar conferi vreo valoare adaugata. Sunt constiente de valoarea lor si stiu exact cu ce partener se potrivesc pe termen lung. Pot sa faca pasiuni incontrolabile, pastrand insa in permanenta un coltisor de luciditate, un plan B pentru eventualitatea esecului, atunci cand simt ca lucrurile nu evolueaza spre bine.
In rol de sotie, Scorpioanca poate figura ca exemplu.ÊIsi va indeplini toate indatoririle fara sa para ca oboseste vreodata, cu daruire si demnitate. Va pune accentul pe nevoia intregii familii de a fi recunoscuta si respectata in lume, angajandu-se de multe ori in actiuni care ii pot spori prestigiul social. Ca sotii si ca mame sunt intotdeauna posesive si de multe ori excesiv de protectoare. Nu accepta ca sotul sau copilul sa se multumeasca cu un statut mediocru si gasesc modalitatile de a-i face sa exceleze in meserie, respectiv la scoala.

Copilul Scorpion

De mic, acest Scorpion in fasa emana o energie neobisnuita. De multe ori, adultii nici nu-si dau seama in ce masura incep sa graviteze in jurul acestui prunc, care nu face de altfel eforturi deosebite pentru a fi bagat in seama. Nu va fi un copil precoce. Isi va lasa suficient timp inainte de a incepe sa mearga sau sa vorbeasca, dar o data ce incepe sa mearga, va cadea mai putin decat ceilalti copii, iar indata ce incepe sa vorbeasca, va face enunturi clare, de genul "mi-e foame" in loc de "mama-tata-papa".
Cu toata atentia pe care o trezeste, micutul Scorpion va demonstra curand ca se poate dispensa de compania sau ajutorul parintilor, gasindu-si preocupari minutioase cu care sa-si ocupe timpul. Poate sta cu orele la masa, asambland un puzzle din sute de bucatele si nu va veni la masa decat dupa ce l-a terminat.
Printre copii va juca, de asemenea, un rol aparte, initiind uneori jocuri periculoase, in care nu se va implica insa direct. In caz ca lucrurile nu ies cum trebuie, prefera sa fie pedepsiti ceilalti. Dar confruntat cu faptele lui, nu va minti aproape niciodata. Pedepsele le suporta cu stoicism si nu arata niciodata ca l-ar afecta cu ceva, desi in sinea lor sufera intens. Trebuie obisnuiti de mici cu o igiena intima riguroasa, pentru ca sunt predispusi la infectii si inflamatii ale aparatului uro-genital. Trebuie de asemenea indemnati sa bea cat mai multe lichide, pentru a elimina excesul de toxine. In alimentatie, parintii trebuie sa tina cont de tendinta de constipatie, care poate aparea foarte usor, mai ales atunci cand copiii calatoresc. Daca parintii au probleme familiale, ar face bine sa le impartaseasca acestor copii care detesta sa fie tinuti in necunostinta de cauza, mai ales de catre persoanele de care sunt atasati emotional. Daca vreti sa va pastrati autoritatea asupra acestui bulgare de energie intr-un corp mic, incercati sa fiti necrutator de onesti si sa nu pierdeti nici o ocazie de a va manifesta (real, nu doar verbal) increderea in el. In felul acesta, micutul dvs. Scorpion se va deschide emotional cu mai multa usurinta fata de alti oameni si isi va dezvolta mai lesne potentialul sau remarcabil.Tana Rosca