Strabunica stie tot

Redactia
- Prajiturile din albus de ou (meringues) reusesc foarte bine daca veti pune o lingura de zahar tos pentru fiecare albus. O alta metoda: cand bateti albusul, adaugati o jumatate de plic de praf de copt. Prajiturile vor creste frumos.. - Mierea de albine curata poate fi deosebita de mierea de albine...

- Prajiturile din albus de ou (meringues) reusesc foarte bine daca veti pune o lingura de zahar tos pentru fiecare albus. O alta metoda: cand bateti albusul, adaugati o jumatate de plic de praf de copt. Prajiturile vor creste frumos.
- Mierea de albine curata poate fi deosebita de mierea de albine falsificata in urmatorul mod: amestecati 2 linguri de miere cu 5 linguri de alcool de 90¡ si puneti amestecul intr-un flacon inchis ermetic. Scuturati bine si lasati sa astepte o ora. Mierea artificiala va lasa pe fundul vasului un strat de amidon. Mierea curata nu va lasa nici un fel de depunere.
- Oglinzile aburite in timpul dusului sau al baii se usuca usor cu ajutorul fhnului.
- Petele de pe oglinzile vechi se corecteaza usor daca pe dosul lor se lipesc bucatele de hartie de aluminiu.
- Moliile nu suporta mirosul de menta. Puneti frunze uscate pe rafturile dulapului sau buchete atarnate de umerasele cu haine de stofa.
- Uleiul aromat de lavanda are acelasi efect. Puneti cateva picaturi pe bucati de tifon sau batiste si intercalati-le intre hainele din garderob.
- Mirosul de cerneala tipografica le vine si el de hac moliilor. Inveliti puloverele de lana sau covoarele nefolosite in hartii de ziar.
- Batistele din hartie sunt mult mai igienice, pentru ca dupa intrebuintare se pot arunca. Batistele din panza retin microbii, care la urmatoarea folosire se retransmit.
- Petele proaspete de grasime de pe peretii varuiti se scot cu talc. Presarati repede putin praf, puneti deasupra o sugativa impaturita si treceti peste ea cu un fier de calcat incins (fara vapori). Repetati operatia.