Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Sotul meu sufera de alergie". Sunt una dintre multele cititoare din strainatate ale revistei dvs. Nu pot sa va spun de cate ori am plans, m-am bucurat sau m-am intristat parcurgand rubricile revistei. Motivul pentru care m-am hotarat sa va scriu acum este increderea pe care o...

Cititorii Intreaba...

</b><b>"Sotul meu sufera de alergie"

Sunt una dintre multele cititoare din strainatate ale revistei dvs. Nu pot sa va spun de cate ori am plans, m-am bucurat sau m-am intristat parcurgand rubricile revistei. Motivul pentru care m-am hotarat sa va scriu acum este increderea pe care o am in leacurile naturiste. Sotul meu sufera de vreo 20 de ani de o alergie care se manifesta prin edeme pe tot corpul. I s-au facut multe investigatii, dar nu i s-a depistat alergenul. Problema este ca de cand locuim in Sua aceste umflaturi ii apar mult mai des, la intervale de doua-trei zile. Ia pastile (Zyrtec) care sunt destul de eficiente, insa din cate inteleg aceste antialergice slabesc imunitatea organismului. Ma intereseaza un tratament naturist, ceaiuri sau preparate care sa mai amelioreze aceasta alergie. Multumesc anticipat.
Florenta C. - Boston, Sua

"Soacra mea nu poate scapa de migrene"

Locuiesc in Italia si de doi ani va citesc saptamanal prin intermediul Internetului. Prietenul meu, care este libanez, ma pune sa-i traduc articolele dvs. Va admira nespus si eu cred ca asta este dovada ca munca dvs. este recunoscuta pretutindeni. Am decis sa va scriu intrucat mama prietenului meu sufera ingrozitor de migrena. Cand are dureri de cap nici nu se poate ridica din pat. Este o femeie dulce si buna si de aceea va rog sa-mi sugerati un tratament naturist pentru a-i reda bucuria de a trai. Astept raspunsul dvs. plina de incredere! Va doresc multa sanatate si viata lunga!
Claudia - Italia</b>
<b>

</b><b>"Ma confrunt cu o transpiratie excesiva"

Am 25 de ani si ma confrunt cu o problema foarte neplacuta: transpiratia. Transpir excesiv, dar numai in zona subratului, ceea ce imi da o mare bataie de cap, in special cand vreau sa port articole vestimentare albe, care se pateaza imediat. Am incercat trucul cu bicarbonatul, dar nu a dat rezultate. Am incercat toate produsele cosmetice si farmaceutice disponibile pe piata canadiana, dar fara noroc. Uneori nu fac nici cel mai mic efort si totusi transpir. Va rog din suflet sa-mi recomandati un remediu naturist. Va multumesc din suflet si doresc o viata cat mai lunga acestei minunate reviste.
Alexandra - Montreal, Canada

</b>
<b>
"Mama mea are tumora submandibulara inoperabila"

Mamei mele in varsta de 64 de ani i-a fost depistat acum patru ani un cancer mamar, stadiul Iii B si i s-a extirpat sanul stang. A facut sase luni citostatice si acum un an tumora a recidivat in zona submandibulara (sub ureche). Diagnosticul prezumtiv este de tumora metastazica, fiind inoperabila. Oare s-a mai confruntat cineva cu un caz asemanator? Va rog sa ne ajutati!
Rodica D. - Oradea, tel. 0259/15.30.14

</b><b>"Sotul meu are metastaza cerebrala si osoasa"

Apelez la cititorii acestei reviste cu speranta ca cineva imi va da un sfat. Sotul meu a fost operat de neoplasm pulmonar. A facut 10 sedinte de citostatice si 10 sedinte de radioterapie. Dupa 8 luni, la tomografie, i-a fost depistata metastaza cerebrala si osoasa, iar in urma acesteia a facut semipareza pe partea dreapta. Este foarte slabit si se deplaseaza greu. Daca cineva cunoaste un tratament naturist sau orice altceva, va rog sa-mi raspundeti urgent. Va multumesc.
Sultana Popescu - Bucuresti, tel. 021/321.60.64

</b><b>"Fetita mea sufera de astigmatism hipermetropic"

Fetita mea, in varsta de 15 ani, are astigmatism hipermetropic la ochiul stang si hipermetropie mica - la ochiul drept. Problema nu ar fi atat de mare, daca ar avea la ambii ochi aceeasi dioptrie sau dioptrii apropiate, dar la ochiul stang are +5 -2.75, iar la dreptul are +1. Cunoaste cineva un remediu naturist sau un medic care practica medicina chinezeasca si ne-ar putea ajuta? Va multumim anticipat.
Vica - e-mail: zenovia@idilis.ro

</b>
<b>
"Cum se poate trata naturist un epiteliom?"

In urma cu circa trei ani mi-a aparut in partea dreapta a fruntii un fel de neg, care a inceput sa sangereze. Face o crusta care la o simpla atingere cade si rana supureaza. Chirurgul mi-a spus ca este vorba de un epiteliom care trebuie operat, altfel pot avea complicatii. Intrucat doresc sa evit operatia, rog foarte mult cititorii acestei minunate reviste sa ma ajute cu un tratament naturist. Cu multa stima si respect,
Floare Salagean - str. Colinelor nr. 50,
Oradea, jud. Bihor

"Nu pot scapa de polisinuzita cronica"

Sufar de mult timp de polisinuzita cronica. Nici punctiile, nici tratamentele cu antibiotice si antiinflamatoare nu dau rezultate. Mai mult, incep complicatiile, aparandu-mi pe frunte vene proeminente. Daca cineva cunoaste un tratament eficient, il rog din tot sufletul sa ma ajute. Dumnezeu sa va dea sanatate!
Mihai P. - Piatra-Neamt

</b><b>"Am dureri mari de maini, picioare si coloana"

Am 53 de ani, dar din cauza durerilor de picioare, de coloana si de maini, cand ma dau jos din pat merg ca o batrana de 79-80 de ani. Din luna martie 2002 au inceput sa mi se umfle mainile, am dureri de nu ma pot odihni noaptea. Apoi mi-au amortit degetele si s-au umflat la articulatii. Am urmat mai multe tratamente recomandate de doctorul de familie (pentru circulatie, boala reumatica), dar durerile nu au cedat. Sunt disperata, nu mai am nici un chef de viata. Daca stiti vreun tratament naturist pentru suferinta mea, va rog sa ma ajutati. Sa va dea Dumnezeu sanatate!
Niculina Stan - str. Spatar Milescu nr. 31A, bl. 140G, ap. 6, Ploiesti, jud. Prahova

"Am doua tumori sub limba si una pe os"

De trei ani, am doua tumori sub limba, una cat o boaba de mazare, iar cealalta mai mica. Aceste tumori au dat deja in metastaza. Mai jos de genunchiul drept, pe os, am o tumora cat o aluna, care a recidivat de patru ori. Am fost la mai multi doctori oncologi si toti mi-au recomandat operatia. Nu am fost de acord. Fac injectii cu vasc, beau ceaiuri de marul-lupului, coada-soricelului, coada-calului, urzica si galbenele, dar tumorile nu s-au retras. Va rog din suflet sa-mi recomandati un tratament eficient. Cu mii de multumiri,
Aurelia - Ramnicu-Valcea

"Mama mea are picioarele umflate si face crize de sufocare"

In urma cu 20 de ani, mama mea (67 ani) a fost operata de fibrom uterin (cu histerectomie totala). De atunci starea ei de sanatate s-a inrautatit de la an la an. Problemele cele mai mari le are din cauza picioarelor care se umfla foarte tare. Laba piciorului si glezna sunt atat de umflate, incat nu se poate incalta nici macar cu papuci. Merge foarte greu si sunt peste 15 ani de cand nu a mai iesit din casa. Cu tot tratamentul dat de medicul de familie, nu reusim sa amelioram situatia. Inainte i se mai dezumflau picioarele noaptea, dar acum sunt umflate tot timpul. Mama mea este si cardiaca, urmeaza tratament, dar cu toate acestea de doi ani de zile are crize de sufocare (lipsa acuta se aer). A luat Miofilin, dar nu are efect. Va rog din suflet ajutati-o pe mama sa poata sa se deplaseze si sa scape de acest cosmar cumplit. Va multumesc anticipat.
Dorina Ghervasie - str. Cernisoara nr. 41, bl. O11, sc. C, ap. 115, sector 6, Bucuresti, tel. 021/769.28.72

</b><b>"Tatal meu nu mai poate respira din cauza rinitei alergice"

Tatal meu, in varsta de 73 de ani, sufera de rinita alergica. Pe parcursul vietii a fost operat de cinci ori de polipi, acestia refacandu-se mereu. De 15 ani este dependent de Cortizon, Diprophos, ajungand la 1 fiola pe luna. Altfel, nasul se infunda complet, nemaiputand respira decat pe gura. A incercat si desensibilizari, dar fara succes. Foarte grav este ca la ultima fiola de Diprophos, in august, organismul nu a mai raspuns si nasul nu s-a mai desfundat decat putin, ziua. Ce putem face? Am auzit ca la Bucuresti se pot opera polipii cu laserul. Tata ar mai avea astfel o speranta, dar nu stim unde si cui sa ne adresam. Daca stie cineva un tratament naturist pentru boala lui sau cum sa scape de Cortizon, il rog din suflet sa ne ajute cat mai repede. Tata este un om in putere si cu tonus, nu a baut si nu a fumat niciodata. As vrea sa se mai bucure de viata!
N. Postolache - str. Marna, bl. 9, sc. 2, ap. 25, Braila, cod 6100, tel. 0239/64.94.72

</b><b>"Vreau sa urmez un curs de aromoterapie"

Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a urma un curs de aromoterapie, intrucat mama mea are reumatism articular acut si as dori sa o pot ajuta atat pe ea, cat si pe ceilalti membri ai familiei mele, deoarece nu avem posibilitatea de a urma tratamentele din clinicile specializate. Va multumesc anticipat, avand incredere deplina ca voi primi informatiile solicitate.
Manuela Belenyesi - Oradea

Cititorii Raspund

</b>
<b>
"Sufar de reflux
duodeno-gastro-esofagian"
(Raspuns pentru Cipriana Toderas, F. As nr. 491)

Va recomand o reteta cu efect sigur: - Suc de cartofi - cate un pahar de 4-5 ori pe zi, timp de o luna. Este foarte neplacut la gust, de aceea se va amesteca cu suc de morcov. - Suc de varza - 2-3 pahare pe zi intre mese, timp de trei saptamani, primavara si toamna. - Argila: extern - zilnic, cataplasme pe epigastru, intre mese; intern - o lingurita de argila la 1/2 pahar de apa - se consuma cu o jumatate de ora inainte meselor, timp de 10-20 zile. - Sunatoare - infuzie dintr-o lingura de planta la 200 ml apa. Se beau 3 cani pe zi. - Coada-soricelului - infuzie din 20-40 g planta la 1 l apa. Se fierbe 2-3 minute si se strecoara dupa 15 minute. Se beau 3-5 cesti pe zi. Tinctura de coada-soricelului: se pun 10-20 g planta la 100 ml alcool de 70¡. Se iau cate 30 de picaturi, de trei ori pe zi. - Radacina de lemn dulce - macerat la rece, 1-2 lingurite la cana. Se beau in cursul zilei, timp de 1-2 luni. - Tataneasa - decoct, 1-2 lingurite la o cana de apa. Se beau 2-3 cani pe zi, cu o ora inainte de masa, timp de 1-2 luni. Multa sanatate!
Silvia Sauciuc - Milisauti-Lunca, nr. 47, jud. Suceava

"Cum pot scapa de o tulburare obsesivo-fobica?"
(Raspuns pentru Mirela, F. As nr. 509)

Citind in revista "Formula As" despre problemele de natura psihica, tot mai des intalnite in ultimul timp, cred ca multi bolnavi nu stiu ca pot fi ajutati prin intermediul psihoterapiei. Din pacate, foarte multi semeni asociaza psihoterapia cu tratamentul psihiatric, iar pe acesta din urma - cu grave probleme psihice intalnite numai la... nebuni. Nimic mai fals! Psihoterapia e utilizata pentru optimizarea comportamentului, paralel cu vindecarea sau ameliorarea unor probleme psihice. Psihoterapia cognitiv-comportamentala va poate ajuta sa va cunoasteti mai bine si sa identificati gandurile automate, negative si schemele cognitive disfunctionale, invatate de-a lungul timpului si intarite educational. Modificarea acestor scheme cognitive cu ajutorul carora ne explicam interactiunile sociale, comportamentale si lumea inconjuratoare diminueaza si chiar vindeca bulimia, tulburarile depresive, anxioase, obsesiv-compulsive, fobiile, atacurile de panica etc. Adresati-va cu incredere unui psihoterapeut (psiholog sau psihiatru) de orientare cognitiv-comportamentala. Pentru detalii suplimentare sau psihoterapie, ma puteti contacta la Policlinica cu plata nr. 2 - Sos. Pantelimon nr. 292, Bucuresti, tel. 021/255.39.15, sau la adresa de e-mail: mihaela.preda@go.ro.
Mihaela Preda - Bucuresti
Raspunsul este valabil si pentru: "Sufar de bulimie" (Ioana - Bacau, F. As nr. 493), "Sufar de psihoza anxioasa cu crize functionale de personalitate", (Paula Cismaru - jud. Sibiu, F. As nr. 492), "Sotul meu are o depresie pe fond anxios" (Narci, F. As nr. 515).

"Cum se poate trata cancerul de stomac?"
(Raspuns pentru Magdalina Moldovan - Mangalia, jud. Constanta, F. As nr. 523)

Stimata doamna, cercetarile au demonstrat ca alimentatia este principalul factor ce duce la aparitia cancerului de stomac. Un consum excesiv de sare genereaza dezvoltarea bacteriilor din stomac. Un alt factor este in stransa legatura cu consumul frecvent al afumaturilor si conservelor sarate (saraturilor). Alta cauza care a fost cercetata este lipsa anumitor vitamine care au rol protector in fata cancerului: vitamina A (inhiba formarea compusilor radicali liberi, care indeplinesc o functie importanta in formarea tumorilor maligne), vitamina C si vitamina E (au actiune antioxidanta si protejeaza celulele de schimburi degenerative). Marirea consumului de fructe si legume proaspete si suplimentarea alimentatiei cu integratori alimentari naturali sunt indicate in aceasta situatie. Puteti incerca programul de medicatie naturala fabricat in Sua, care cuprinde principalii antioxidanti: carotenoid, flavonoid, cruciferous. Multa sanatate!
Irina Belinschi - tel. 0722/56.67.57, e-mail:sanatatea@go.ro

</b><b>"Cum pot scapa de dependenta de Bixtonim?"
(Raspuns pentru Liviu Andronache - Iasi,
F. As nr. 523)

Am suferit si eu de aceasta neplacuta senzatie de nas infundat. Sunt pensionara, am fost cadru medical si va scriu din experienta. Medicul Orl-ist mi-a recomandat sa iau seara (ora 18:00) un drajeu de Romergan, timp de 3-5 seri. Nu faceti abuz de Romergan! Dormiti mai bine si nasul se desfunda. Puneti picaturi de lamaie in nas (este cam neplacut, dar il desfunda). Faceti limonada din 1-2 lamai si beti zilnic, si in cateva zile problema dvs. se va rezolva. Va doresc multa sanatate!
Olga Nastasescu - str. Maramures nr. 44, Dorohoi, jud. Botosani, cod 6850

"Sotul meu a fost diagnosticat cu hipospermie"
(Raspuns pentru Mariana R. - Carei, F. As nr. 527)

Stimata d-na Mariana, hipospermia poate fi cauzata de o lipsa de energie a spermatozoizilor. Din multiple motive, spermatozoizii la unii barbati au structura si functiile modificate, ceea ce le reduce sansa de a avea copii. Coenzima Q10 controleaza producerea de energie celulara, este un antioxidant puternic, protejand membrana celulara de reactiile oxidative (inclusiv la nivelul spermatozoizilor), crescand astfel fertilitatea masculina. Exista studii conform carora administrarea Coenzimei Q10 la barbatii cu spermatozoizi cu structura si functii modificate determina scaderea numarului spermatozoizilor imobili sau cu anormalitati, crescand mobilitatea si viabilitatea lor. Il sfatuiesc pe sotul dvs. sa foloseasca Super-Bio Quinona Q10, care contine 30 mg Coenzima Q10/ capsula.
dr. Claudia Ciocan - Bucuresti, tel. 021/20.23.023

</b><b>"Mama mea sufera de gonartroza la ambele picioare"
(Raspuns pentru Doina Georgescu - Bucuresti, F. As nr. 527)

Si eu m-am confruntat cu aceleasi suferinte. Diagnosticul meu era coxartroza si discopatie, fiind internat de urgenta, deoarece eram imobilizat la pat. In timpul internarii am urmat numeroase tratamente, dar fara efectul scontat. Datorita minunatei reviste "Formula As" am aflat despre Cabinetul "Revital". Dupa 12 sedinte de reflexoterapie am reusit sa scap de durerea din regiunea lombara si dorsala si mi-am imbunatatit mobilitatea. Suferinta dvs. - gonartroza sau durerile de sold (coxar-troza) - se poate ameliora semnificativ prin masajul talpilor. Mentionez ca din cauza starii proaste in care ma aflam, ma foloseam de baston, iar acum, dupa sedintele de reflexoterapie, nu mai am nevoie de el. La Cabinetul "Revital" am intalnit numerosi pacienti cu diagnostice diferite: artroza, reumatism, afectiuni hepato-biliare, insomnii, migrene, ameteli, spondiloze, atacuri de panica, depresie si anxietate, iar dupa 15-20 de sedinte de masaj al talpilor parca renascusera. Va sfatuiesc sa va adresati cu incredere acestui cabinet, unde veti primi si tratamente naturiste adecvate. Printre alte remedii, se folosesc: Coenzima Q10, Bio-Seleniu+Zinc, Royal Tonic Geriatric, Antiartritic, Vitaal Energy, alternativ. De asemenea, se recomanda si bai de plante. Benefic este si masajul general sau partial, in paralel cu reflexoterapia. Va doresc multa sanatate!
Adresa cabinetelor "Revital": - Bucuresti - B-dul Iancu de Hunedoara nr. 9, bl. I1, sc. 2, ap. 44, interfon 044, tel. 021/230.11.67, 0722/31.08.77; Calea Mosilor nr. 227, bl. 37, sc. 2, ap. 58, interfon 58, tel. 021/210.39.20. - Brasov: str. Zizinului nr. 2, bl. 40, sc. C, ap. 2, tel. 0268/31.03.68.
prof. Idoras Constantin - Bucuresti, tel. 021/666.36.86
(Raspuns valabil si pentru Chiran Angela - Bucuresti, F. As nr. 527, "Am dureri puternice deasupra soldului drept")

"Am hemoroizi interni trombozati"
(Raspuns pentru Elena Bejan - Craiova, F. As nr. 531)

Va sfatuiesc sa faceti un tratament care, desi nu este naturist, pe mine m-a ajutat sa scap de hemoroizi. Este vorba de Variterp - unguent, un medicament romanesc ieftin, produs de "Antibiotice" S.A. Iasi. Procedati astfel: dupa fiecare scaun se face igiena locala cu sapun si apa calda, apoi se scot din tub 1-2 cm de unguent, care se introduce in anus cu degetul mijlociu (utilizand o manusa de cauciuc sterila), rotindu-l stanga-dreapta pentru a unge bine zona interna. Repetati procedura zilnic, timp de 3-4 saptamani. Eu am scapat de hemoroizi in trei saptamani si de doi ani nu mai am sangerari. In cazul ca nu gasiti Variterp, cautati Nepathrombin - unguent, care are cam aceleasi proprietati. In orice caz, in timpul tratamentului si dupa, renuntati la condimente (ardei iute, piper, boia etc.), la mancaruri sau mezeluri condimentate, la bauturi alcoolice, iar daca fumati, abandonati acest obicei, brusc si definitiv, deoarece fumul de tigara contine numeroase substante iritante care ajung prin sange in zona rectala, congestionand-o si provocand sangerari. De asemenea, este necesar sa consumati alimente care contin celuloza, deoarece aceasta regleaza tranzitul intestinal: salata de cruditati (varza alba sau rosie, cruda sau murata, andive, salata verde, ridichi), mancaruri din fasole verde sau uscata, fructe (mere, struguri, prune, nuci). Daca din diverse cauze (bila, ficat, hiperaciditate gastrica) nu tolerati alimentele de mai sus, va recomand ceva mai simplu si mai la indemana: tarate de grau. Doua-trei linguri cu varf de tarate se fierb 5-6 minute (pentru a distruge eventualele bacterii) in circa 300 ml (o cana) de apa, dupa care fie se indulceste lichidul si se consuma ca atare, fie se strecoara, si peste taratele ramase se toarna un pahar de lapte (se consuma ca atare sau indulcit, de preferat cu miere de albine). Va doresc insanatosire grabnica!
Mihai Zaharia - str. Raul Dorna nr. 6, sector 6, Bucuresti, tel. 021/725.24.54

"De la 12 ani sunt permanent agitat si nervos"
(Raspuns pentru Robert - Tulcea, F. As nr. 531)

Dupa simptomatologia descrisa sumar de dvs., din care se deduce si faptul ca nu prea ati fost investigat pentru starile pe care le acuzati, probabil ca suferiti de hipertiroidism: asa se explica starile de anxietate, nervozitate, insomnie, disconfort, slaba asimilatie a alimentelor, fatigabilitate. Adresati-va urgent unui medic endocrinolog din Tulcea, precum si unui neuropsihiatru (deoarece hipertiroidismul reprezinta o afectiune a glandei tiroide care afecteaza si sistemul nervos, si inima si trebuie tratat "in echipa" de endocrinolog, psihiatru si cardiolog). Ar fi bine sa faceti si un examen copro-parazitologic, pentru a vedea daca nu aveti asociata si o lambliaza, care se poate manifesta prin slabire.
A.A. - Gura Humorului, tel. 0740/40.44.43

</b><b>"Nu pot scapa de Candida albicans"
(Raspuns pentru Eugenia - Pitesti, F. As nr. 532)

La dvs. este vorba de un dismicrobism la nivelul mucoasei bucale, aparut ca urmare a abuzului de medicamente (antibiotice), a infectarii in momentul tratamentului dentar, prin suprapunere pe un raspuns imunitar deficient. Atat problema infectiei, cat si a simptomelor psihoemotionale aparute ca urmare a unei perioade de suprasolicitare (stres la locul de munca, necazuri), pot fi rezolvate prin tratament homeopatic individualizat. Cu urari de sanatate,
medic homeopat Camelia Sararu - Pitesti, tel. 0248/28.75.79

"Sotia mea are tensiune oscilanta"
(Raspuns pentru Zoltan Hegedus - Nurnberg,
F. As nr. 533)

Stimate d-le Zoltan, tensiunea oscilanta a sotiei dvs. poate fi reglata cu ajutorul uleiului de peste, bogat in acizi grasi Omega 3. Acestia sunt transformati de organism in substante extrem de active, numite eicosanoizi, care sunt capabile sa reduca concentratia grasimilor din sange (trigliceride), fluidizandu-l, scazand riscul de ateroscleroza, dilatand vasele de sange, avand astfel un rol important in prevenirea afectiunilor cardiovasculare si biliare. Ii recomand o dieta cat mai echilibrata, bogata in legume si fructe proaspete. Sa evite grasimile animale (untul, untura, smantana, carnea grasa, mai ales carnea de porc) si alimentele conservate sau sarate. Este bine sa consume in cantitati cat mai mari diferite tipuri de carne de peste (hering, macrou, somon). Ii recomand, de asemenea, sa foloseasca suplimentul nutritiv Bio-Marin Plus, care contine ulei de peste concentrat, vitamina B12 si acid folic, combinatie care scade tensiunea arteriala si protejeaza inima si sistemul cardiovascular.
dr. Claudia Ciocan - Bucuresti, tel. 021/202.30.23

</b><b>"Doresc un tratament pentru neoplasm gastric"
(Raspuns pentru Ana, F. As nr. 533)

Va recomand un tratament naturist pe baza de nutrienti si fitonutrienti si o cura cu suc de aloe vera, pentru refacerea metabolismului celular. Pentru mai multe detalii ma puteti contacta telefonic.
dr. Lucia Gherasimiuc - Bucuresti, tel. 0723/71.68.93

</b><b>"Baietelul nostru se confrunta cu o stare de greata permanenta"
(Raspuns pentru Victoria B. - Bucuresti,
F. As nr. 536)

Problemele cu care se confrunta fiul dvs. pot fi abordate prin prisma medicinii traditionale chineze care face uz de propriile resurse de vindecare a organismului, fara a aduce in acest scop nici un element strain. Electropunctura este una din cele cinci metode de stimulare a punctelor energetice ale organismului. Exista scheme de tratament pentru ambele afectiuni de care sufera fiul dvs. Puteti apela la un acupunctor sau puteti folosi Electropunctorul produs la firma "Senerg" - Cercetari Aplicate din Cluj-Napoca. In legatura cu inapetenta va pot spune ca rezultatele sunt verificate de mine in trei cazuri, doua fiind persoane varstnice care au reusit sa-si recapete pofta de mancare dupa 3, respectiv 5 sedinte. Aceasta stare se mentine de peste un an de zile.
Maria Luminita Birlea - tel. 0264/13.87.68