Medicina naturista

Redactia
Din nou despreArgila- De ce? Pentru ca face minuni. De data asta nu va fi vorba despre argila destinata circuitelor frumusetii, ci despre argila-medicament. Darul pamantului, menit sa alunge, ca intr-o vraja, raul care sapa la temeliile sanatatii -. Este aproape inimaginabil cat de multe bogatii ne...

</b><b>Din nou despre</b><b>Argila</b><b>- De ce? Pentru ca face minuni. De data asta nu va fi vorba despre argila destinata circuitelor frumusetii, ci despre argila-medicament. Darul pamantului, menit sa alunge, ca intr-o vraja, raul care sapa la temeliile sanatatii -

Este aproape inimaginabil cat de multe bogatii ne ofera pamantul pe care-l calcam zi de zi in picioare. De zeci de mii de ani, de la homo sapiens incoace, Terra ne-a hranit si ne-a ajutat sa evoluam. De milioane de ani pamantul acesta a inflorit si a rodit, dandu-ne grane, fructe si legume. Noi il otravim cu ingrasaminte chimice, de dragul unor roade mai bogate. De milioane de ani ne da oxigen, prin chimia tainica a apelor si padurilor. Noi taiem copacii, deversam deseuri toxice in rauri si fluvii si otravim aerul cu gigantice cosuri de fum. Rasturnam muntii in cautare de aur, argint si alte metale rare, fara sa ne pese de dezastrul ramas sub senilele buldozerelor si rotile excavatoarelor. Cu toate acestea, Dumnezeu ne indura, iar pamantul ne iarta. Mai mult, ne ofera in continuare hrana de zi cu zi, aer proaspat, ape limpezi si bogatii ale subsolului la care nici nu am visat. Si, de parca toate acestea n-ar fi de ajuns, ne mai ajuta sa scapam de boli si suferinta. Intr-o epoca de triumf al stiintei, medicamentele pamantului continua sa faca minuni.

* * *

Despre tratamentul cu argila din Extremul Orient, pusa la dispozitia suferinzilor de d-l Mircea Bocan, s-a mai vorbit in paginile revistei noastre. Daca revenim asupra problemei, o facem pentru a populariza o metoda impresionanta de vindecare, tezaurizata in scrisori. Practic, nici o alta terapie a naturii publicata in revista "Formula As" nu a dus la rezultate atat de spectaculoase. In speranta ca si alti suferinzi vor recurge la efectele ei, redeschidem "dosarul" argilei cu noi si impresionante dovezi.

Reconfirmari ale tratamentului cu argila

- Venera Pascu (38 ani) - Fetesti, tel. 0243/36.54.92: "Am apelat la cura cu argila pentru o infectie la rinichi, la care auzisem ca da rezultate foarte bune. Aveam si fierea lenesa, mereu imi era rau. Dupa primele trei saptamani de cura, m-am simtit mult mai bine: durerile au incetat ca prin farmec, am eliminat mai multi calculi renali (s-a evidentiat la ecografia facuta ulterior), am slabit 5 kilograme. Argila m-a energizat fantastic, pur si simplu nu mai simt stresul cotidian. Raman o fidela consumatoare de argila, fiindca am vazut pe propria-mi piele efectele benefice ale acesteia".
- Ovidiu Neacsu (40 ani) - Craiova, tel. 0251/19.18.99: "Eu sufar de diabet zaharat insulino-dependent de peste 25 de ani, iar in 1998 a dat o complicatie grava - nefropatie diabetica stadiul Iv. Am inceput dializa in 1998. Am facut un an si jumatate hemodializa, iar in noiembrie 1999 am trecut pe dializa peritoneala. Peste o luna, am urmat prima cura cu argila (acum sunt la a doua cura intensiva). Pentru mine, rezultatul a fost mai mult decat imbucurator: datorita argilei mi-a reaparut diureza, iar glicemia a scazut de la 2ä la 1-1,2ä. De asemenea, am observat ca argila are un efect nemaipomenit asupra tensiunii arteriale: aveam o tensiune foarte ridicata - 22/15, 24/16, iar dupa cura cu argila s-a stabilizat la 14/8. Starea mea generala este mult mai buna si ma simt plin de forta. Sunt convins ca argila mi-a facut bine si am de gand sa urmez aceasta cura pe termen lung".
- Iulia Vasilas (40 ani) - Suceava, tel. 0723/42.38.71: "Citisem despre virtutile vindecatoare ale argilei in <<Formula As>>, dar parca nu-mi venea sa cred ca este buna la atatea boli. Cand m-am hotarat sa urmez cura cu argila, eram napadita de numeroase probleme de sanatate: ficat gras, gastrita, calculi renali, tahicardie. Dupa o singura cura, am eliminat calculii renali, iar analizele hepatice au iesit foarte bune. Gastrita s-a vindecat dupa numai o saptamana. Sufeream si de reumatism, iar la analizele pe care le-am facut de curand, valoarea Aslo a fost 100, fapt ce i-a uimit si pe medici. Tahicardia a disparut si ea. Am observat ca argila are putere tamaduitoare si asupra furunculelor, cosurilor, bataturilor (aplicata sub forma de cataplasma, le usuca si le vindeca). Sunt foarte incantata de rezultatul tratamentului cu argila. Am acum un tonus si o energie pe care nu le aveam inainte".
- Carmen M. (35 ani) - Sibiu: "Aveam un nodul la sanul stang, de marimea unui ou de gaina. Mi se deformase pieptul, aveam dureri de axila si eram foarte speriata, deoarece majoritatea femeilor din familia mea au decedat din cauza cancerului la san. Mi se confirmase diagnosticul de mastoza chistica, dar nu doream sa fiu supusa unei interventii chirurgicale. Nu m-am mai dus la medic, de teama sa nu ma opreasca la spital ca sa mi se faca biopsie. Am citit de tratamentul cu argila in <<Formula As>> si m-am gandit sa-l urmez, pentru ca oricum n-am ce pierde. Urmez cura cu argila de circa doi ani - cura interna, cataplasme cu argila aplicate pe san si regimul alimentar prescris in prospect. Nodulul s-a retras treptat, pana a ajuns la dimensiunea unui sambure de cireasa. Argila a avut asupra mea si alte efecte benefice. Eram irascibila si nervoasa, aveam inca din adolescenta ciclul menstrual neregulat, tensiunea arteriala foarte mare (16/10,5). Acum sunt foarte calma, ciclul menstrual vine cu exactitate de ceasornic, tensiunea s-a stabilizat la 12/8, nu mai am palpitatii. In fata atator rezultate benefice, consider ca argila ar trebui sa fie studiata temeinic de specialisti si sa fie recomandata de medici, acolo unde este cazul, in locul medicamentelor chimice care ne intoxica organismul."
- Silvia Mitrica (37 ani) - Corabia, tel. 0249/56.47.03: "In anul 2000, am fost diagnosticata cu insuficienta renala cronica si de atunci fac dializa peritoneala. Diureza imi scazuse foarte mult. Auzisem de argila d-lui Bocan si am facut imediat o comanda prin posta. Dupa circa doua saptamani de cura, diureza a crescut treptat, pana a revenit la normal. Ma simt foarte bine si nu intrerup cura de intretinere cu argila, dar urmez in paralel si tratamentul recomandat de medici".
- Cornelia Mihu (48 ani) - Husi, tel. 0235/47.07.57: "Eu am o hipoplazie renala cu hipertensiune arteriala secundara. Am citit despre d-l Bocan si argila sa miraculoasa in revista si mi-am zis sa incerc si eu tratamentul, pentru ca analizele imi iesisera foarte prost. Am inceput cura in noiembrie 2001 si primul efect pe care l-am simtit a fost scaderea tensiunii arteriale: inainte era 20/12, iar in prezent este 13/8. Ulterior, analizele au evidentiat o imbunatatire a valorilor ureei si creatininei. Ma simt mai tanara, am putere de munca si stiu ca toate acestea sunt efectele argilei, chiar daca nu am intrerupt tratamentul alopat".
- Ioan Belciu (75 ani) - Bacau, tel. 0234/51.29.70: "La varsta mea, aveam numeroase probleme: cu inima, cu ficatul, cu prostata, cu picioarele. Va dati seama ca batranetea aduce cu sine o groaza de boli... L-am contactat pe d-l Bocan in decembrie 2001 si am primit argila imediat. Cea mai grava boala a mea este o ciroza hepatica, pe care am reusit s-o stopez din evolutie cu ajutorul argilei. Si asta n-o spun eu, ci a reiesit la analize. Aveam probleme si cu prostata - mergeam la toaleta de 5-6 ori pe noapte. Acum, mai urinez o data, de doua ori pe noapte, ceea ce ma bucura foarte mult, pentru ca inainte nu ma puteam odihni din aceasta cauza. De asemenea, inainte luam tratament pentru palpitatii, extrasistole, tensiune arteriala oscilanta. Acum, nu mai iau nici un medicament, iar tensiunea este 13/7 - 13,5/7,5. Sunt foarte multumit de argila d-lui Bocan - in primul rand pentru ca ma simt mult mai bine, iar in al doilea rand pentru ca nu-mi mai cheltuiesc pensia pe medicamente".
- Maria G. (48 ani) - Botosani: "Eu am o boala perfida, care mi-a fost diagnosticata in urma cu doi ani: glomerunonefrita cu membrana proliferativa (insuficienta renala cronica). Am facut dializa hemolitica timp de un an, de doua ori pe saptamana. Am inceput sa iau argila dupa ce am citit ca tratamentul a dat rezultate bune in cazuri asemanatoare. Imediat, tensiunea arteriala s-a normalizat (de la 20, a coborat la 14-15). Aveam si o colita care ma deranja foarte mult si am fost surprinsa sa constat ca am scapat definitiv de ea. De asemenea, din cauza glandei tiroide simteam permanent un nod in gat, iar acum nu mai am aceasta senzatie. Dar cel mai important lucru este acela ca in prezent fac doar o singura dializa pe saptamana. Cu ajutorul argilei sunt vizibil mai activa, am alt tonus si parca am putere sa ma lupt cu boala mea".
- Mihailescu Stela (61 ani) - Craiova: "Anul trecut, mi-a fost foarte rau: aveam ameteli, aveam 8-10 scaune pe zi, nu dormeam mai mult de doua ore pe noapte, eram permanent obosita, nu puteam sa fac treaba in casa, nu suportam sa vad pe nimeni la fata, nu acceptam sa mai primesc pe nimeni in vizita, nu ieseam din casa cu lunile, aveam febra din cauza unei infectii renale, faceam de 2-3 ori pe luna cistita, aveam permanent bronsita. Pe 13 noiembrie 2001 am sunat la Alba-Iulia si am comandat o doza de argila. Imediat am inceput sa tin cura, conform prescriptiilor. Dupa numai doua zile, au inceput sa-mi scada secretiile pulmonare si sa respir mai usor. Am inceput sa dorm normal (toata noaptea) si dimineata ma trezeam odihnita, cu chef de munca. Cistita nu am mai facut de atunci si pana in prezent. Avusesem o depresie nervoasa atat de puternica, incat imi spuneam ca imi iau zilele. Ei bine, mi-a trecut. Ca dovada ca sunt buna de munca, in aprilie am inceput, impreuna cu sotul meu, sa ne zugravim singuri apartamentul. Aveam si tensiune arteriala foarte mare: 19/12. Nu mi-am mai luat tensiunea, dar nu mai am ameteli, deci sigur a scazut. Colita mi-a disparut pur si simplu. Sotul meu suferea de constipatie cronica; avea un scaun la 10 zile. I-am dat si lui argila din portia mea si scaunul i s-a reglat. Acentuez faptul ca in prezent nu mai iau nici un fel de medicament - nici de inima, nici de tensiune, nici pentru infectia renala, nici somnifere. Sunt extraordinar de multumita de tratament. Argila mi-a redat viata, iar d-l Bocan m-a facut din nou om. Ii multumesc din suflet prin intermediul dumneavoastra si recomand acest tratament tuturor celor care se confrunta cu probleme de sanatate".

Precizari necesare

- D-le Mircea Bocan, noile scrisori primite din partea cititorilor nostri continua sa confirme rezultatele de exceptie ale tratamentului cu argila. Puteti comenta acest val impresionant de vindecari?
- Argila noastra este adusa de la mii de kilometri distanta, de undeva din Muntii Tibet, si are o compozitie speciala: analizele chimice au aratat ca pe langa cele 18 minerale naturale perfect adaptate organismului uman, mai contine si microelemente care se gasesc numai in algele marine, ceea ce-i potenteaza efectul terapeutic. Datorita acestei compozitii, argila are puterea sa regleze metabolismul, imbunatatind activitatea intregului organism. Observand rezultatele care ne-au fost comunicate de consumatori, putem spune ca argila are foarte multe recomandari terapeutice, unele pe care nici nu le banuiam. Ea ajuta la regresia nodulilor tiroidieni (in cure prelungite, de circa 2-3 luni, utilizandu-se in paralel si cataplasmele cu argila pe zona glandei tiroide). Rezultate foarte bune s-au inregistrat si in cazurile suferinzilor de prostata. Aproape fara exceptie, toti cei care folosesc argila constata o imbunatatire a activitatii sistemului nervos, fiind eliminate stresul, apatia, migrenele etc. Reumatismul se amelioreaza spectaculos, durerile articulare disparand dupa 2 saptamani de tratament. S-a observat si imbunatatirea circulatiei periferice, iar bolnavii cardiaci se simt mult mai bine. Bolnavii de diabet, dupa o cura de 3 saptamani cu argila, isi pot reduce (la sfatul medicului) doza de insulina, valoarea glicemiei scazand considerabil. Actiunea benefica a argilei s-a observat si in cazul bolilor digestive, a parazitozelor intestinale, a alergiilor etc. De asemenea, argila are un efect extraordinar asupra calculilor renali. Unii bolnavi care au urmat cura cu argila pentru alte probleme de sanatate, ne-au marturisit ca au scapat de calculii renali, unii dintre ei dizolvandu-se pur si simplu, altii fiind maruntiti si eliminati in mod natural. Rezultate foarte bune s-au observat si in cazul pacientilor cu polipi intestinali. Insa cele mai spectaculoase vindecari se obtin in bolile renale, indeosebi in insuficienta renala. Acolo unde rinichii mai au functie in proportie de macar 50%, bolnavul are toate sansele sa scape de dializa. Am avut cazuri in care bolnavii, dupa cura cu argila, au facut in loc de 3 dialize pe saptamana numai doua sau una singura; altii, care faceau o singura dializa, au scapat definitiv de acest chin. Ne bucuram foarte mult de colaborarea cu cativa medici urologi din tara care, observand rezultatele tratamentului cu argila asupra pacientilor dependenti de dializa, ii indruma pe cei in cauza sa urmeze cura cu argila, recunoscand ca medicina alopata nu le ofera alternative viabile. Recomand bolnavilor care nu au inceput inca dializa sau celor care au inceput dializa de curand sa faca o cura de argila. Este stiut faptul ca rinichiul isi pierde functia daca este scutit de efort, ceea ce se intampla in cazul dializei. Este pacat sa nu se incerce aceasta cura extrem de simpla, cu atat mai mult cu cat pe plan mondial, in acest moment, nici un tratament nu poate vindeca insuficienta renala (cu exceptia transplantului de rinichi si a dializei, care nu reprezinta solutia optima). De asemenea, s-a constatat o imbunatatire considerabila a starii bolnavilor de cancer, fara a avea pretentia ca argila poate vindeca aceasta boala. Din pacate, nu se poate da o explicatie stiintifica acestor vindecari. Argila a fost studiata de numerosi cercetatori, dar nimeni nu a gasit mecanismul de actiune terapeutica al argilei. Insa este clar ca argila contine toate elementele necesare functionarii normale a organismului, iar aportul de minerale naturale are efecte benefice asupra sanatatii. Precizez ca bolnavii care au facut tratamente de lunga durata cu antibiotice vor trebui sa urmeze o cura prelungita (circa 6 saptamani), pana la vindecarea afectiunii de care sufera. Tratamentul cu argila este recomandat tuturor varstelor, nu are contraindicatii sau efecte secundare.
- Cura cu argila este mai eficienta daca se continua o perioada mai indelungata?
- De regula, cura zilnica de 3 saptamani si cura de intretinere de 10 zile pe luna timp de 4-5 luni sunt suficiente pentru rezolvarea problemelor de sanatate cu care se confrunta un bolnav. Sunt unele persoane care, vazand efectul argilei asupra starii lor de sanatate, au luat dupa cura de 3 saptamani cate o doza in fiecare dimineata, substituind astfel 3-4 medicamente pe care le luau inainte si simtindu-se foarte bine. Aici nu exista o regula. Fiecare persoana, in functie de felul cum se simte, poate aprecia durata tratamentului de intretinere cu argila. Neavand contraindicatii, tratamentul se poate continua oricat. Curele de intretinere sunt necesare pentru consolidarea rezultatului curei de baza, deoarece 2-3 zile de stres sunt suficiente pentru pierderea mineralelor acumulate intr-o luna.
- Care este pretul unei doze de argila?
- Chiar daca aducem argila din strainatate, pretul a ramas acelasi: 200.000 lei un pachet cu 2 kg de argila, cantitate suficienta pentru cura de 3 saptamani si pentru alte 5 luni de tratament de intretinere. Distribuirea argilei se face prin colet postal, cu plata ramburs. Fiecare colet este insotit de instructiuni privind administrarea argilei. De curand, am introdus Argila tibetana cu sigla "Algo-Bocan" in farmacii, magazinele naturiste, reteaua "Plafar" si marketuri.]Florentin Popa Argila terapeutica se poate comanda la telefon 0258/86.56.77 sau in scris, la urmatoarea adresa: Mircea Bocan, str. Avantului nr. 19, bl. J6, ap. 8, Alba-Iulia, jud. Alba, cod 2500.