Frumusete

Redactia
Frumusete. . Automasajul Prea putine femei izbutesc, din pacate, sa se duca regulat la cosmetica sau la o sedinta de masaj corporal, desi acestea au un rol decisiv in mentinerea tineretii si frumusetii. Francezii spun, pe buna dreptate, ca dupa 30 de ani femeile au tenul pe care il merita. Frumos - da...

Frumusete

</b>
<b>Automasajul
Prea putine femei izbutesc, din pacate, sa se duca regulat la cosmetica sau la o sedinta de masaj corporal, desi acestea au un rol decisiv in mentinerea tineretii si frumusetii. Francezii spun, pe buna dreptate, ca dupa 30 de ani femeile au tenul pe care il merita. Frumos - daca i-au acordat ingrijire, uzat - daca l-au neglijat. Aceiasi francezi - maestri ai frumusetii - ne invata ca masajele corporale si faciale se pot practica si acasa, fara dificultati. Timp sa fie si perseverenta (mama succesului).
Executarea masajului implica unele masuri preliminare: curatirea perfecta a pielii, ungerea obrazului cu o crema potrivita cu tipul de ten (gras, normal sau uscat), maini perfect curate, strangerea parului cu o fasa sau o basma.

Directia in care se executa masajul

Este foarte importanta, pentru ca miscarile au ca scop intarirea muschilor fetei si ai gatului. Iata schema unui masaj facial corect.
- Crema de fata se intinde pe tot obrazul, in ordinea: frunte, obraji, barbie si gat.
- Masajul fruntii: se executa cu degetele intinse, pornind de la sprancene spre radacina parului, apoi din mijlocul fruntii spre tample.
- Masajul pleoapelor superioare: se executa cu degetele aratatoare, pornind din interior (nas) catre in afara (tample).
- Pleoapele inferioare se vor masa prin tamponari usoare, executate cu varful degetelor.
- Ridurile (laba gastei, aflate la coltul ochiului inspre tampla) se maseaza descriind cercuri mici.
- Masajul nasului se executa prinzand nasul intre degetul mare si aratator. Coborati cu ele apoi de la radacina nasului catre nari.
- Masajul obrajilor: se executa pornind de la mijlocul fetei inspre pometi si tample.
- Masajul buzelor: se executa descriind de-a lungul buzelor doua arcuri.
- Pentru regiunea maxilara vom folosi degetele aratator si mijlociu, miscarea pornind de la barbie, de-a lungul maxilarului, pana la ureche.
- Barbia dubla va fi masata prin loviri repezi, alternative, executate cu dosul palmelor.
- Gatul se maseaza dinspre barbie spre baza, prinzandu-l intre degetul mare si celelalte degete.

Cateva sfaturi:

- recomandat a fi efectuat mai ales dimineata, masajul facial poate fi practicat si seara, dupa ce obrazul a fost curatat. Culcate in pat, framantati-l cu degetul mare si aratator, mai ales in zonele sale carnoase (barbie si obraji). Nu uitati gatul! Framantati-l cu degetul mare si degetul aratator indoit. Durata acestei sedinte va fi de 5 minute, dupa care fata se clateste cu apa calduta si se aplica o crema de noapte (cea pe care o folositi).
- dimineata, inainte de a pleca la serviciu, daca timpul nu va permite sa efectuati un masaj facial complet, recurgeti pur si simplu la... palmuit. Fara sa provocati durere, loviti-va fata cu degetele lipite si intinse (ca niste lopatele) pornind de la maxilare in sus, spre obraji. Zece minute de masaj facial executat dimineata va vor face sa aratati, dupa doar doua-trei saptamani, mai tinere cu zece ani. Incercati! Nu va costa nimic, decat putina perseverenta.

</b><b>Coafuri

Niciodata toamna n-a fost mai bogata in oferte de coafuri... Orice femeie, oricat de pretentioasa sau snoaba, isi poate gasi implinire in varietatea de stiluri care impaca pletele lungi cu tunsorile scurte, parul ondulat cu cocul si coditele impletite, coafurile cu volum cu cele simple, insotite sau nu de podoabe. Dar sa le vedem pe rand:
Parul lung, drept, taiat in trepte si dublat neaparat de breton - e coafura cu cele mai multe sustinatoare, printre care la loc de frunte se afla vedetele de la Hollywood.
Onduleuri si bucle - rechizita modei romantice urca si ea in top.
Coditele si conciurile (cocuri) prinse cu ace fac casa buna cu adeptele modei ethno, cu tendinta "vintage" (moda de talcioc) si hippie.
Cine nu viseaza un par bogat? Stilistii va recomanda taparea parului si onduleurile facute cu fierul.

Clubul dietelor de slabit

Slabiti cu ajutorul sucurilor!

Cu ajutorul acestei retete slabiti circa 2,5 kg intr-o saptamana si aveti garantia ca nu le veti mai pune la loc. Pe durata curei nu se consuma alcool, cafea, tutun si se recomanda cat mai putina sare si cat mai putine grasimi.
Iata reteta: se bea in fiecare dimineata, cu o ora inaintea micului dejun, sucul obtinut prin storcator dintr-un cartof crud si un catel mare de usturoi, iar seara, cu o ora dupa cina, se bea zeama de la un borcan sau o cutie de 400 g de mazare. Reteta se poate relua dupa o saptamana de pauza.Laura Covaci - str. Strandului, bl. 8, sc. I, ap. 113, Sibiu, cod 2400