Forma maxima

Redactia
Cosmetice romanesti de exceptie:Gama "AslaVital"- produsa de "Farmec" - Cluj -. In mod normal, introducerea acestei pagini ar trebui sa fie semnata de cititoarele noastre care au apucat sa foloseasca macar o data noile produse de frumusete lansate pe piata de celebra fabrica "Farmec" din Cluj. Botez...

Cosmetice romanesti de exceptie:</b><b>Gama "AslaVital"</b><b>- produsa de "Farmec" - Cluj -

In mod normal, introducerea acestei pagini ar trebui sa fie semnata de cititoarele noastre care au apucat sa foloseasca macar o data noile produse de frumusete lansate pe piata de celebra fabrica "Farmec" din Cluj. Botezate "Aslavital" si realizate pe baza unui "ingredient" de exceptie - argila romaneasca de Piatra Craiului -, toate produsele care poarta aceasta sigla (creme, pudre, demachiante etc.) au calitati cu totul deosebite, care bat majoritatea produselor de import. Daca nu le-ati incercat pana acum, nu intarziati sa o faceti. Pagina de fata nu este o reclama platita, asa cum s-ar crede, ci dorinta revistei noastre de a sustine produse cosmetice romanesti de nivel international. Proaspete, ieftine si eficiente, ele sunt rezultatul muncii cercetatorilor biochimisti si cosmetologi de la "Farmec" Cluj, precum si a implicarii in proiect a unui specialist in argila, d-l inginer Ioan Timbus, pe care l-am invitat sa ne spuna povestea acestui succes.

Omul cu ideea

D-l Ioan Timbus este "parintele" gamei "Aslavital". Chiar daca efectele benefice ale argilei sunt cunoscute inca din Antichitate, recunoaste ca a existat o "scanteie" care l-a indrumat spre cercetarea argilei... Inginer minier de profesie, a lucrat timp de mai bine de 40 de ani numai in domeniul minier nemetalifer, care se ocupa de argila, bentonite, calcar, caolin etc. A avut functii importante in domeniu: sef compartiment marketing, director de productie, director prim, director de cercetare, fiind pensionat din postul de director comercial. Recunoaste faptul ca functiile pe care le-a avut i-au permis accesul la numeroase documentatii din tara si strainatate, referitoare la compozitia diferitelor tipuri de argila. Cat despre cercetarile cu privire la calitatile terapeutice ale argilei, ele au fost rezultatul unei benefice intalniri...
"Primul meu contact cu argila terapeutica l-am avut intamplator. Prof. dr. Iosif Suciu, seful Clinicii de Boli Profesionale din Cluj, m-a rugat in 1971 sa-i caut niste argila pentru tratarea ulcerului gastric, care trebuia sa contina anumite procente de minerale naturale. Am inceput sa cercetez diferite sortimente de argila de pe teritoriul tarii noastre, iar in final am ajuns la o argila din Muntii Apuseni, cu o compozitie apropiata de cea ceruta de d-l profesor, care a dat si primele rezultate bune in tratament. Cercetarile d-lui prof. Suciu nu s-au oprit aici; el a fost autorul primei injectii intravenoase cu apa argiloasa sterila, pentru dezintoxicarea de plumb a organismului. De asemenea, gasise o formula de apa argiloasa injectabila pentru dezintoxicarea organismului in intoxicatiile cu ciuperci. Spre regretul meu, acest mare om de stiinta a decedat si m-am simtit dator sa continuu cumva aceste cercetari pe cont propriu.
Din 1973, pozitia profesionala pe care am avut-o m-a pus in situatia sa am acces la toate studiile legate de argila si astfel am strans o bibliografie foarte interesanta, care a stat la baza intocmirii cartii <<Miracolele tratamentului cu roca de argila naturala>>. Primele cercetari la care am colaborat cu medicii au fost facute in 1988, la Spitalul Militar Cluj, pe un lot de bolnavi cu dermatite, iar rezultatele au fost foarte bune. Cunoscand in timp efectele curative de exceptie ale argilei, in special asupra tenului, in 1988 am inceput cercetarile cu firma de cosmetice <<Farmec>> Cluj, pentru producerea unor sortimente de produse cosmetice. Am vrut sa ramana ceva dupa mine si m-am bucurat enorm in 1995, cand am vazut pe piata primul produs rezultat din cercetarea mea cu specialistii de la <<Farmec>>: o crema pe baza de argila si aloe vera. Apoi, in urma cercetarilor comune, am scos toata gama <<Aslavital>>. Vreau sa accentuez faptul ca <<Aslavital>> este prima gama pe baza de argila pe plan mondial. Creme cu argila si masti cosmetice cu argila au si Loreal-ul, si toate celelalte mari concerne cosmetice, insa o gama completa pe baza de argila nu exista. Munca a fost grea, testarile au fost foarte dure, dar alaturi de acesti adevarati specialisti eu spun ca am reusit sa cream cateva produse de mare calitate, de care consumatoarele din Romania se vor bucura foarte mult. Precizez ca gama <<Aslavital>> exista pe toata piata romaneasca si am inceput deja exportul in Polonia, Emiratele Arabe, Noua Zeelanda, Liban, Africa de Sud. Americanii au comandat 10.000 de game complete pentru testari, iar japonezii vor veni cu ambalaje proprii si vor importa toata gama.
Mentionez ca toate produsele sunt brevetate si avizate de Ministerul Sanatatii. Avem in faza de cercetare alte noi produse ale aceleiasi game, care sigur vor fi primite bine de consumatori. Ca o noutate, va pot spune ca fabrica <<Farmec>> S.A. Cluj-Napoca, in urma unui control efectuat de o comisie internationala, a obtinut Certificatul Iso 9001, care s-a inmanat joi, 12 septembrie a.c. Asta denota ca nu m-am orientat gresit cand m-am hotarat sa realizez produsele <<Aslavital>> cu colectivul acestei fabrici.
In cartea mea, <<Miracolele tratamentului cu roca de argila naturala>>, am nominalizat cercetarile facute in Romania pentru utilizarea terapeutica a argilei, care se cunostea inca de pe vremea romanilor. Imparatul Traian era tratat cu argila de medicul sau, in toate razboaiele. La Gradistea s-a descoperit o trusa medicala antica unde, printre altele, s-a gasit si o pastila de silicati, ceea ce dovedeste ca proprietatile terapeutice ale argilei erau cunoscute inca din cele mai vechi timpuri. In paginile acestei carti, cei interesati pot afla metodele de tratament pentru diferite boli, exemple de cazuri concrete, dar si studii referitoare la actiunea elementelor continute de argila asupra organismului uman. Vreau ca aceasta carte sa fie un indreptar de viata lunga pentru cititori, care pot aplica tratamente extrem de simple, dar cu efect terapeutic maxim."
Florentin Popa

(Gama "Aslavital" poate fi cumparata din toate farmaciile si magazinele naturiste din tara.)

Pentru frumusetea dvs.

Linia de produse cosmetice "Aslavital" are la baza o conceptie originala de prevenire si intarziere a imbatranirii tenului, care valorifica potentialul de exceptie al argilei. Argila insumeaza un ansamblu de proprietati benefice: este un regenerator fizic puternic; reincarca celulele organismului cu energie vitala, revigorandu-le; are o actiune remineralizanta si reechilibranta; are o remarcabila putere antitoxica si absorbanta; poseda virtuti antiseptice, cicatrizante si calmante; constituie un filtru natural al radiatiilor Uv.
Conceptul anti-age "Aslavital" ofera un program complet de ingrijire a tenurilor sensibile (alergice, seboreice, acneice, cuperozice, iritate si ridate). Aria larga de adresabilitate se bazeaza pe inteligenta naturala a argilei, completata de uleiul natural de orez, vitaminele A, C, E, extractele de galbenele si ginseng. Prin asocierea acestora, linia "Aslavital" stimuleaza mecanismele de aparare ale pielii fata de un ambient devenit tot mai agresiv (poluare, stres, radiatii Uv), avand o actiune calmanta si intens reparatoare.
Naturala, extrem de penetranta, cu o compozitie mineralogica complexa, argila provenita din Muntii Piatra Craiului, potentata de forta vitala a plantelor, confera garantia unui tratament cosmetic unic.

</b><b>Emulsie demachianta

Indeparteaza delicat impuritatile si produsele de machiaj. Are efect de hidratare, emoliere, revigorare si remineralizare.De asemenea, emulsia are rol de detoxifiere, calmare si regenerare a epidermei.
(Pret in farmacii: 110.000 lei)

Lotiune tonica remineralizanta

Conceputa pentru completarea actiunii emulsiei demachiante "Aslavital", prin formula sa originala, fara alcool, contribuie la tonifierea tenului, avand totodata efect detoxifiant, remineralizant si hidratant.
(Pret in farmacii: 100.000 lei)

Crema antirid

Revitalizeaza si accelereaza procesele de regenerare celulara, furnizand pielii un concentrat de minerale, principii nutritive si energie. Atenueaza ridurile profunde, le elimina pe cele superficiale si combate imbatranirea prematura a pielii. Extractul de orez inclus in crema antirid are actiune antioxidanta, cu efect impotriva radicalilor liberi. Detoxifica, cicatrizeaza si calmeaza tenul, amelioreaza aspectul tenurilor acneice si cuperozice. Extractul de ginseng stimuleaza metabolismul celular, fiind un biotonic natural, iar colagenul ajuta la mentinerea elasticitatii si troficitatii pielii, conferindu-i un aspect neted si stralucitor.
(Pret in farmacii: 139.000 lei)

Crema hidratanta

Hidrateaza, remineralizeaza si tonifica tenul pe toata durata zilei. Are actiune intens calmanta si cicatrizanta. Previne si amelioreaza eruptiile acneice si cuperoza. Protejeaza tenul impotriva factorilor agresivi ai mediului si radiatiilor Uv. Combate actiunea nociva a radicalilor liberi, prevenind imbatranirea prematura a pielii.
(Pret in farmacii: 130.000 lei)

</b><b>Masca detoxifianta

Este un produs tip "2 in 1", de ingrijire intensiva, care se utilizeaza saptamanal. Absoarbe si elimina toxinele din piele, indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii, curata in profunzime. Calmeaza si regenereaza tenul.
(Pret in farmacii: 119.000 lei)

Pudra de argila pentru tratamente cosmetice

Argila este un produs cosmetic natural care poate fi folosit cu succes in formule cosmetice destinate tenurilor sensibile (alergice, seboreice, acneice, cuperozice, iritate si ridate) si in tratamente cosmetice naturiste, respectiv in prepararea unor masti instant, in combinatie cu fructe, legume, miere, iaurt etc., in functie de specificul tenului.
(Pret in farmacii: 750 g - 92.000 lei)