Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Sotul meu are cancer laringo-faringian". Sotul meu are 44 de ani si pana in ianuarie anul acesta, cand a fost operat de hernie de disc, nu a suferit de nici o boala. Tot atunci i s-a umflat gatul, dar nu i-a dat prea mare atentie pana in luna iunie, cand a inceput sa-l doara z...

Cititorii Intreaba...

"Sotul meu are cancer laringo-faringian"
Sotul meu are 44 de ani si pana in ianuarie anul acesta, cand a fost operat de hernie de disc, nu a suferit de nici o boala. Tot atunci i s-a umflat gatul, dar nu i-a dat prea mare atentie pana in luna iunie, cand a inceput sa-l doara zona umflata. A mers la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi, la Clinica O.R.L., si a fost operat de urgenta. Profesorul i-a pus diagnosticul cancer laringo-faringian. Sotul meu a fost transferat apoi la Oncologie, unde a inceput tratament cu citostatice, dar nu i s-au dat prea multe sperante. Daca cineva stie un tratament naturist, il rog din suflet sa ma ajute. Mentionez faptul ca tumora este pe laringe si esofag, nu a ajuns la plamani sau la alt organ. Sunt disperata. Avem o fetita si vreau sa o crestem impreuna. Va multumesc.
Irina Parpauta - Iasi
(Apelati de urgenta la d-l Calina Dumitru din Iasi, tel. 0232/23.21.21, 13.79.76. Tratamentul cu spanz face minuni.)

</b><b>"La doar 3 ani, fetita noastra are rabdomiosarcom embrionar"

In urma cu o luna si jumatate, fetita noastra, de doar 3 ani, a fost operata sub ochiul drept, cu diagnosticul formatiune tumorala in curs de precizare. In urma examenului anatomopatologic, diagnosticul actual este rabdomiosarcom embrionar. Intre timp tumora s-a intins in spatele ochiului, producand o exoftalmie accentuata. Mentionam ca ochiul drept este perfect sanatos. Dupa prima cura de citostatice n-am remarcat vreo ameliorare incurajatoare. Va rugam din suflet, daca cineva a mai trecut prin acest calvar si ne poate da adresa unui medic, numele unui medicament sau al unui terapeut care ne poate salva fetita, sa ne anunte urgent. Nu ne putem permite sa asteptam prea mult. Va multumim.
Lucica Georgescu - str. Baiculesti nr. 19, bl. D9, sc. B, ap. 72, sector 1, Bucuresti,
tel. 021/667.06.58, 0722/23.46.82

</b><b>"Tatal meu are neoplasm bronhopulmonar"

In luna ianuarie 2002, tatal meu, in varsta de 64 de ani, a fost diagnosticat cu neoplasm bronhopulmonar lob superior drept, inoperabil. Deoarece refuza categoric tratamentul cu citostatice (se cunoaste efectul groaznic pe care il creeaza acestea) dorim sa-i administram un tratament naturist. Mentionez ca tatal meu a slabit foarte mult. Cel mai tare insa, il supara durerea din spate-umar-piept. Medicul oncolog ne-a spus ca nu are metastaze si ca durerea provine de la ganglionii afectati. Poate cineva sa-mi recomande un tratament naturist eficient? Ce medicamente pot sa-i administrez pentru calmarea durerii? Va multumesc.
Andrada - Deva
(Pana la primirea unor raspunsuri, luati legatura cu d-l col. Petre Anca din Valenii de Munte, str. Nicolae Balcescu nr. 76A, jud. Prahova, C.P. 25, O.P. 1, tel. 0244/28.32.79)

</b><b>"Doresc un tratament naturist pentru carcinom epidermoid spinocelular"

Ati ramas ultima speranta pentru vindecarea sotului meu de o boala groaznica, care il macina de aproape patru luni. Tot calvarul a pornit de la o masea pe care a scos-o. Diagnosticul pus de medic este carcinom epidermoid spinocelular invaziv stang. A facut 30 de raze cu cobalt, care nu i-au ajutat prea mult. La o luna de la raze se simte din ce in ce mai rau, ajungand sa faca injectii cu Tramadol. V-as ruga sa ma indrumati catre un medic care sa-i redea sotului meu linistea si zambetul de acum cateva luni. Va multumesc.
Adriana - loc. Erbiceni, jud. Iasi
(Adresati-va de urgenta d-lui dr. Ioan Nedelcu, de la Spitalul Militar Central din Bucuresti, tel. 021/659.26.66, 021/212.76.17)

</b>
<b>
"M-am operat de fisura anala si rana nu se cicatrizeaza"

Suferinta mea a inceput in urma cu 15 ani cand mi s-a pus diagnosticul de fisura anala si hemoroizi externi. Dupa 3 dilatatii care mi-au fost efectuate in clinici de chirurgie, in tot acest timp, la intervale de 5-6 ani, durerile si sangerarile dispareau, ca apoi sa revina. Cu aproximativ 2 luni in urma m-am hotarat sa ma operez la indicatia medicului. Prima operatie (fisurectomie) s-a finalizat cu dureri ingrozitoare, ceea ce m-a obligat dupa doua saptamani sa apelez la alt chirurg, care a hotarat o a doua interventie. S-a practicat dilatatie anala digitala si sfincterectomie interna partiala inferioara. Au trecut 5 saptamani de la cea de-a doua interventie si durerile sunt de nesuportat. Mi s-a spus ca rana nu se cicatrizeaza. Daca exista tratament, chiar si naturist, comunicati-mi-l si mie. Doresc sfatul unui medic specialist in proctologie sau al unei persoane care a trecut prin asemenea situatie. Sunt alergica la lanolina, vaselina si propolis. Multumesc anticipat.
Dan Cleopatra - Bucuresti

</b>
<b>
"Sotul meu are Zona Zoster pe nervul trigemen"

Sotul meu, in varsta de 52 de ani, are o suferinta cumplita: Zona Zoster pe nervul trigemen. Are dureri insuportabile de o luna de zile. Nu poate dormi de durere si nu poate lua nici un calmant din cauza ulcerului si a hepatitei cronice. Fac apel la cititorii revistei dvs. care pot sa il ajute cu un sfat sau cu un tratament naturist care sa stopeze durerile crunte. Va multumesc din suflet.
Tatiana Chirozi - Iasi, tel. 0232/31.04.08

"Se poate vindeca hemofilia?"

O cunostinta de-a mea, un tanar de 30 ani, sufera de hemofilie. In momentul de fata are pe corp foarte multe echimoze, mari de circa 6-8 cm, si articulatiile de la picioare sunt "cocsate". Merge sprijinit de baston si are dureri groaznice. Exista riscul ca in timp sa nu mai poata merge deloc... As vrea sa stiu mai multe despre aceasta boala cruda, despre evolutia ei, daca se poate vindeca sau ameliora in vreun fel. Va multumesc.
I.P. - str. Democratiei nr. 98, bl. E, ap. 18, sc. E,
Ploiesti, jud. Prahova

"Fiica mea are un nodul pe san"

Fetita mea, in varsta de 19 ani, are un nodul la sanul stang, care masura acum doua luni 13/22 mm, iar acum aproape ca s-a dublat. Face tratament cu unguente prescrise de medicul ginecolog, urmeaza un regim alimentar bazat pe cruditati si cereale, ia produse cu aloe vera si pulbere de plante si pune comprese cu bitter suedez si crema cu propolis. Medicii care au consultat-o i-au recomandat operatia, asigurand-o ca este o operatie usoara, fara riscuri. Noi dorim sa evitam operatia pentru ca stim ca nu eliminam cauza procedand astfel, iar boala poate recidiva. De aceea va rugam sa ne dati un sfat, daca v-ati mai intalnit cu o astfel de problema (noduli care cresc rapid) si daca evolutia lor a fost stopata prin tratament. Va multumim pentru revista minunata pe care ne-o oferiti saptamanal! Ne dati multe sperante!
Manuela - Constanta, tel. 0241/54.95.04

</b>
<b>
"Sufar de polipi pe coardele vocale"

In urma unui consult de specialitate O.R.L., mi s-a pus diagnosticul polipi pe coardele vocale. Medicul a spus ca doar operatia rezolva problema. As vrea sa stiu daca exista vreun remediu naturist. Va multumesc!
Floarea Popa - Pitesti

</b><b>"Am un chist benign in gura"

Am 58 de ani si in ianuarie 2002 am fost operata pe colon pentru inlaturarea a doi polipi. In martie am fost diagnosticata cu gusa polinodulara (necrozata). In plus, de un an ma dor maselele. Am avut o lucrare dentara pe care am inlaturat-o in ianuarie. Acum mi s-a descoperit un chist benign pe puntea dintre limba si gingie care trebuie operat, dar eu as vrea sa evit operatia. Daca cineva cunoaste un remediu naturist pentru eliminarea chistului, va rog sa-mi dati un raspuns prin intermediul revistei. Multumesc anticipat!
Dia Cocea - Iasi

"Cum pot scapa de epilepsie?"

Am 23 de ani si va trimit aceasta scrisoare pentru ca sunteti ultima mea sansa de a gasi leacul unei boli pe care o am de mult timp. La varsta de 8 luni am avut meningita. La varsta de 2 ani mi-au aparut crizele morfeice, pe care le aveam in timpul somnului pe partea dreapta. Nu ma trezeam. Am facut tratament si am respectat unele reguli: sa nu stau in soare, sa nu fac sport, sa nu consum produse cu cacao. Toate acestea, pana la varsta de 15 ani. Crizele nu ma deranjau foarte mult si eram obisnuita cu tratamentul. Nu imi afecta memoria. Apoi aceste crize morfeice au disparut si am inceput sa am stari de panica, sa plang fara motiv, sa privesc in gol... Mana dreapta mi se incorda, dar eu nu eram constienta de acest lucru. Criza nu dura mult (maximum un minut). Am mers la alt medic, care mi-a pus diagnosticul epilepsie. Mi-a schimbat tratamentul si mi-a spus ca nu trebuie sa ma uit la televizor sau sa stau in fata calculatorului mai mult de 90 de minute pe zi. Totusi, crizele nu dispar (am in jur de 5 crize pe luna). In schimb, din cauza tratamentului mi-a scazut foarte mult memoria. Nu am voie sa iau medicamente pentru stimularea memoriei si abia pot face fata examenelor de la facultate. As dori sa urmez un tratament care sa ma vindece de aceasta boala. Va multumesc.
Stela Claudia Ciobanu - Slatina

</b><b>"Am trei fii alcoolici"

Sunt o mama disperata. Dupa moartea sotului meu, mi-am crescut singura copiii. Am trei baieti si toti trei sunt alcoolici. Va rog din suflet ajutati-ma sa-i scap de acest viciu. Nu dispun de bani, iar copiii mei nu au nici un pic de vointa. Vreau sa le dau ceva pe ascuns. Ajutati-ma, viata mea este un chin (sunt foarte agresivi la betie). Va multumesc din suflet!
Ioana - Vaslui
(Apelati de urgenta la d-l Eugeniu Radulescu din Iasi, tel. 0232/22.75.63, 21.23.57, 0744/61.15.81, pentru a incepe un tratament cu Fitoantialcool Forte.)

Spitalul Clinic de Urgenta
Militar Central Bucuresti
Clinica de Dermatologie

Cateva precizari
pe marginea articolului
"Apa Vie Leac Sa-Ti Fie"
(F. As nr. 533)

Doamnei Sanziana Pop,
Director al revistei "Formula As",
Stimata doamna director,
Va felicitam pentru stradania permanenta de a gazdui, cu acuratete si profesionalism, in paginile periodicului pe care il conduceti, materiale de informare, noutati si posibilitati de imbunatatire a sanatatii cititorului dvs. Este o activitate meritorie, plina de devotament si daruire, asemanatoare cu cea a lucratorilor din domeniul activitatilor de sanatate, si va multumesc pentru ceea ce faceti dvs. si colectivul pe care il conduceti.
Privitor la articolul "Apa vie leac sa-ti fie" as dori sa-mi exprim intreaga apreciere pentru publicarea informatiilor de mare actualitate privind efectele metabolice si de control al proliferarii celulare a apei cu continut redus in deuteriu 30 ppm. Volumul mare de informatii adus in discutie cu prilejul intalnirii cu reporterul dvs., de un profesionalism desavarsit, d-l Ilie Tudor, a determinat ca unele aspecte sa nu poata fi complet lamurite. In acest sens, va rog sa-mi permiteti ca, spre buna si corecta informare a cititorilor "Formulei As", sa fac cateva precizari:
a) Cand am vorbit de aprobarea Ministerului Sanatatii din 1997, data pentru aplicarea pe loturi largi de pacienti cu cancer a apei saracite in deuteriu, era vorba de aprobarea data de Ministerul Sanatatii si de Academia de Stiinte din Ungaria, d-lui biolog Gabor Siomlyai, parintele utilizarii apei in lupta anticancer.
b) Patologia dermatologica ofera numeroase tipuri de afectiuni caracterizate prin proliferare celulara benigna, premaligna sau maligna (pornind de la psoriazis, la keratoze actinice, epitelioame bazocelulare, epitelioame spinocelulare, pana la melanomul malign), afectiuni care prin pozitia lor pe un organ care este usor de examinat clinic si de explorat (biopsiat), pot fi usor monitorizate, iar efectele benefice ale unui produs pot fi usor evidentiate. In acest context, am fost solicitat de d-l prof. dr. fizician Ioan Stefanescu, titular al brevetului de producere a apei saracite in deuteriu si director general al Institutului National de Criogenie si Separari Izotopice, sa participe la un proiect de cercetare in dermatologie si dermat-oncologie, privind apa in cauza. Efectele benefice s-au impus, vestea despre rezultatele obtinute s-a raspandit si pacientii cu alte afectiuni decat cele strict dermatologice au impus extinderea ariei de studiu. Astfel s-a format un colectiv de specialitate din dermatologi, oncologi, endocrinologi, specialisti in medicina interna etc., care a dezvoltat tehnici de utilizare, in Romania, a apei saracite in deuteriu pentru activitati de sanatate, colectiv al carui coordonator sunt.
c) Lista cercetatorilor romani implicati in studiul apei saracite in deuteriu este mult mai ampla decat cea prezentata in articolul "Apa vie leac sa-ti fie". Pentru o conduita corecta, doresc sa va informez ca s-au facut cercetari privind lipsa de toxicitate a apei saracite in deuteriu la Centrul de Cercetari Medicale al Armatei, condus de d-l academician prof. dr. Victor Voicu; studii privind fiziologia si efectul imunomodulant al apei saracite in deuteriu s-au efectuat la Iasi, la un Departament de Cercetare al Academiei Romane sub conducerea d-lui academician prof. dr. Haulica. Studiile privind efectul apei saracite in deuteriu asupra cancerului animal si al receptarii tumorilor umane transplantate la soareci s-au facut la Institutul Oncologic Bucuresti, sub conducerea prof. dr. Balanescu si prof. dr. Manolescu. Studii asupra apei saracite in deuteriu asupra lumii vegetale s-au facut la Facultatea de Biologie a Universitatii Pitesti, iar cele asupra comportamentului animalelor s-au derulat la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti.
d) Desi nu este deloc placut sa vorbesti in public de bolile de care suferi, unii dintre pacientii nostri au acceptat sa le fie prezentata suferinta si sa raspunda la intrebarile reporterilor interesati. Daca veti considera oportuna si utila o astfel de lista, o vom pune la dispozitia dvs., laolalta cu imagini edificatoare (Radiologie, Scintigrafie, Ct, Rmn) privind efectele benefice ale apei saracite in deuteriu.
In speranta ca nu v-am inoportunat cu aceasta scrisoare, va multumesc inca o data, si daca veti considera ca este utila publicarea unora dintre informatiile aduse, va raman indatorat.
Al dvs.,g-ral. div. prof. dr. Ioan Nedelcu,
membru al Academiei Americane de Dermatologie

Cititorii Raspund

"Fetita mea are caile lacrimale osificate"
(Raspuns pentru Geta - Piatra-Neamt, F. As nr. 519)

Marea dvs. sansa este ca intrebarea a fost adresata exact unde trebuie, si anume la revista "Formula As", aceasta publicatie atat de omenoasa, prin serviciul pe care-l face fidelilor ei cititori. Medicul alopat, daca nu are o specializare in domeniul homeopatiei, nu va reusi prin manevre mecanice ori interventii locale sa rezolve problema fetitei. Doar un medic homeopat cu experienta poate, printr-un tratament simplu, ieftin si fara a fi necesare instrumente sofisticate, sa refaca functiile conductului lacrimal. Odata initiata terapia homeopata, veti proba si dvs. faptul ca aceasta poate influenta fizicul, mentalul si psihicul oricarui pacient, iar rezultatele cele mai rapide se observa la copii. Mult succes si sa-mi dati un mic semn, pentru a va putea ajuta.
Avram Faibis - str. N. Balcescu nr. 1, Blaj, tel. 0258/71.21.17, e-mail: avramfaibis@yahoo.com

"Am 130 kg la doar 1,50 m"
(Raspuns pentru Maria - Bucuresti, F. As nr. 521)

In luna ianuarie a acestui an au aparut in F. As nr. 497 recomandari despre puterea de vindecare a multor boli cu ajutorul ienuparului, printre care si supraponderabilitatea. Va recomand tinctura de ienupar. La Plafar gasiti ienupar boabe; cumparati 3-4 pungi, macinati-le in piulita sau in rasnita de cafea. Puneti intr-un borcan cu filet 15 linguri de pulbere, peste care adaugati un pahar de alcool rafinat si un pahar de apa, amestecati totul bine si inchideti capacul. Lasati borcanul 10 zile la macerat, dupa care strecurati prin tifon si pastrati tinctura in sticla de culoare inchisa. Se ia timp de trei zile la rand o lingura de tinctura intr-un pahar cu apa, de 3-4 ori pe zi. O sa eliminati rapid multa apa din tesuturi. Acest tratament este contraindicat celor care sufera de infectii renale sau urinare. Poate gasiti undeva revista F. As nr. 497, din ianuarie 2002. Cititi-o, ati fi mai bine informata. Pentru problemele pe care le aveti cu hipofiza, ar fi foarte necesar un regim alimentar cu cat mai putine alimente gatite. Baza alimentatiei sa fie cruditatile, ca sa puteti elimina toxinele din organism. Eu, in locul dvs., as reduce tratamentul cu medicamente sintetice si as urma o cura cu cruditati. Va doresc sanatate!
Reghina Nicoara - Baita de sub Codru, nr. 107, jud. Maramures, cod 4830

"Mama mea are gonartroza la ambele picioare"
(Raspuns pentru Doina Georgescu - Bucuresti, F. As nr. 527)

1. Va recomand o reteta mai veche, aparuta tot in F. As, care da foarte bune rezultate: intr-o sticla cu gura larga (de lapte) se introduc fructe de tuya (arbust ornamental din familia coniferelor cu fructe verzi, colturoase, ce creste prin parcuri) pana la jumatate. Cealalta jumatate se umple cu sare grunjoasa. Peste acestea se pun 500 ml de spirt medicinal. Sticla se lasa patru saptamani la loc intunecos si rece, timp in care se agita zilnic. Cu lichidul obtinut se pun cataplasme pe genunchi, in fiecare seara, pana se termina tot lichidul. Se face o pauza de o saptamana si se repeta inca o data tratamentul. Multa sanatate!
Otilia Milea - str. 1 Mai, bl. D2-12, Targu-Ocna, jud. Bacau, cod 5467
2. Pentru reducerea durerilor mari produse de artroza degenerativa va recomand aplicatii locale cu un unguent pe care l-am experimentat personal si care si-a dovedit eficienta in decursul anilor, dar care in prezent a fost dat uitarii, apelandu-se din comoditate sau din cauza unor reclame agresive la unele unguente din import. Unguentul poate fi preparat de orice farmacie, dupa urmatoarea reteta: fenilbutazona 5 g, acid metilsalicilic 4 g, camfor 4 g, hidrocortizon fiole Ii (2 buc.), anestezina 3 g, vaselina 45 g, lanolina 15 g. Va recomand si unele produse naturale, realizate de firma "Exhelios" din Timisoara, pe care le puteti gasi si in farmaciile din Bucuresti: solutia Dr. Boici pentru uz extern (contine principii active din spanz, ienupar si castan, contribuind la refacerea functiei articulare) si unguentul Stimuven (contine tot extracte din spanz, castan si altele), din care se fac aplicatii locale de 2-3 ori pe zi, contribuind astfel la reducerea durerilor si a inflamatiilor de natura reumatica. Incercati utilizarea alternativa sau asociata a celor doua unguente si a solutiei de mai sus. Suferintele mamei dvs. se vor reduce mult si chiar se vor sfarsi in cele din urma. Sanatate!
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1,
ap. 16, Timisoara
3. Exista multe remedii naturiste pentru aceasta boala, care in multe cazuri dau rezultate foarte bune, dupa cum reiese din numeroasele raspunsuri ale cititorilor revistei "Formula As" si din sfaturile acestora. Eu v-as recomanda un tratament care nu numai ca amelioreaza durerile, dar se pare ca si vindeca boala, daca este urmat mai mult timp. Se maseaza zilnic, vreme de 10 minute, regiunea dureroasa cu ulei de masline (500 ml) obtinut prin presare la rece, in care se pun cate 30 g de maghiran, rozmarin si sunatoare maruntite, si tinut la soare sau la cald timp de o luna, dupa care se strecoara printr-un tifon si se toarna intr-o sticla care se pastreaza la rece. Pana e gata, incercati frectii cu spirt sanitar (500 ml) in care dizolvati 1- 2 tablete de aspirina (maruntita). Va doresc rabdare si multa sanatate!
Victoria - Cluj-Napoca

</b>
<b>
"De un an sufar de herpes ocular si genital"
(Raspuns pentru Nicoleta Nicolae, F. As nr. 528)

1. Pe langa tratamentul alopat la care v-ati referit, puteti incerca si un tratament naturist, constand in ungerea zonelor afectate cu un unguent pe care il puteti prepara singura din 10 g propolis (procurat de la apicultorii care vand produse apicole in piete) omogenizat in 50 g vaselina. La acesta puteti adauga si un tratament intern cu 3 tablete pe zi de Proposept pe zi (cate o tableta dimineata, la pranz si seara), pe care le puteti gasi la magazinele Apicola. Sper sa obtineti rezultatul mult asteptat prin asocierea acestor tratamente!
Valeriu Munteanu - Timisoara
2. Draga Nicoleta, si eu am suferit de herpes cu localizare toracica intercostala. La clinica dermatologica mi s-a facut tratamentul cu Aciclovir si Diclofenac. Vindecarea s-a produs dupa trei saptamani (veziculele s-au uscat), dar mancarimile si durerile locale au persistat inca mult timp. Avand o vecina care a facut herpes localizat pe coapsa, am sfatuit-o sa urmeze un tratament local, empiric, cu suc proaspat din frunzele groase, suculente, de urechelnita (Amperium tectorum), de doua-trei ori pe zi. In medicina populara se utilizeaza sucul stors, care se pune in ureche pentru calmarea durerilor, dar si la diferite boli cutanate (herpes, Zona Zoster, erizipel), dupa arsuri sau contra hemoroizilor. Spre surprinderea mea, vindecarea s-a produs mult mai rapid. Dumnezeu sa te ajute!
Victoria - Aleea Snagov, bl. 4, sc. 3,
ap. 118, Cluj-Napoca

</b>
<b>
"Am fost diagnosticat cu cavernom de trunchi cerebral"
(Raspuns pentru Ion Constantin, F. As nr. 528)

In aceeasi situatie a fost si o ruda de a mea, care a urmat la d-l Florin Unda din Bucuresti (tel. 021/643.26.08) 20 de sedinte de reflexoterapie si urmatorul tratament naturist, prescris tot de dansul: - suc de varza - se toaca varza si se pune in borcan fara sare, acoperita cu apa. Se vantura in fiecare zi timp de 3-4 zile, dupa care se consuma zeama si varza; - Argila - pe cale interna si comprese pe coloana vertebrala; - Bai cu decoct de fan; - Infuzie in parti egale din sulfina, galbenele, sovarf, sunatoare, talpa-gastei si fructe de catina alba. Se pune o lingurita de amestec la o cana de apa clocotita si se infuzeaza 30 de secunde. Se beau doua cani pe zi; - Decoct de bujor si vasc, macerat 24 de ore la rece. Se bea o cana pe zi; - Se mananca miezul de la sase nuci pe zi; - Se ia vitamina A - 1 pastila pe zi si vitamina E - 5 pastile pe saptamana; - Se mananca 5-6 migdale pe zi. Pretul unei sedinte de reflexoterapie este modest. Va urez multa sanatate!
Urez intregului colectiv al revistei "Formula As" multa sanatate si articole la fel de bune ca pana acum.
Emilia Ionescu - str. Brandusilor, bl. C5, ap. 40, sector 3, Bucuresti

"Unde se fac operatii pentru marirea organului sexual?"
(Raspuns pentru A.T., F. As nr. 529)

Contactati-ma la tel. 0721/83.50.68, dupa ora 16:00, de luni pana joi, si va voi da toate informatiile de care aveti nevoie.
V.U. - loc. Brad, jud. Hunedoara

"Tatal meu are adenocarcinom de prostata"
(Raspuns pentru N.C. - Bucuresti, F. As nr. 529)

D-l V. Babiac din Craiova, Piata Unirii, bl. N, ap. 76, va roaga sa-i scrieti pentru a va oferi mai multe amanunte.

"Imi apar pete pe corp insotite de prurit"
(Raspuns pentru Ioana Gheorghe - Bucuresti, F. As nr. 528)

Aceeasi suferinta a avut-o si prietena mea, care s-a vindecat in urma unui tratament cu ape minerale la Olanesti, jud. Valcea. In afara de cura de ape, acolo se fac si injectii cu ape minerale. In plus, este recomandat sa eliminati din alimentatie cafeaua, alcoolul, racoritoarele, carnea, condimentele, mezelurile. Veti manca mai rar carne, si numai carne de vita. Imbracamintea care vine in contact direct cu pielea sa fie din bumbac sau matase vegetala (nu nylon sau materiale plastice). Va doresc sanatate si rabdare!
dr. Elena Vintila - B-dul D. Cantemir nr. 18,
bl. 7, Bucuresti

</b><b>"Ma paste un mare necaz: amputarea piciorului"
(Raspuns pentru Alexandru Casa - Bod-Sat, jud. Brasov, F. As nr. 529)

In afara tratamentului medicamentos si un regim alimentar fara alcool, tutun, cafea, sare, grasimi alimentare, conserve si mezeluri, trebuie sa mergeti la Covasna, pentru tratament balnear specific pentru circulatia sangelui. Am vazut acolo oameni care au venit cu arterita si cu tromboflebita, amenintati sa le fie amputate picioarele si care, dupa tratamentele de la Covasna, n-au mai avut nevoie de operatie. Multa sanatate!
Dr. Elena Vintila - Bucuresti

"Mama mea a fost diagnosticata cu cancer la vezica"
(Raspuns pentru Mirela Blajan, F. As nr. 529)

Draga Mirela, ii recomand mamei tale ceaiul de pufulita. In urma tratamentului cu acest ceai, o alta persoana care suportase deja trei operatii de cancer vezical s-a vindecat ca prin minune. Mod de preparare a ceaiului: se opareste o lingurita (cu varf) de plante in 1/4 l apa si se lasa sa stea putin. Se beau numai doua cesti de ceai pe zi: prima, dimineata, pe stomacul gol, iar a doua - seara, cu 30 de minute inainte de cina. Acest tratament este urmat pana cand se observa primele rezultate pozitive. Ii doresc mamei tale insanatosire grabnica.
Raluca Asan - Sos. Alba-Iulia nr. 55,
bl. 7, sc. C, ap. 33, Sibiu, cod 2400

"La doar 27 de ani, cred ca am cancer"
(Raspuns pentru Mihaela M. - Craiova, F. As nr. 530)

Draga Mihaela, faptul ca ai un chist ovarian nu inseamna automat ca ai cancer. Poate fi un chist functional, de cauza hormonala, asa cum au multe femei. Dar nici nu trebuie sa-ti neglijezi problema. Ca sa poti urma un tratament, trebuie sa stii pentru ce boala il urmezi; or tu, deocamdata, nu ai un diagnostic precis. Sfatul meu este sa iti iei inima in dinti, sa iti aduni curajul si sa mergi urgent la medicul ginecolog, pentru a stabili diagnosticul exact. Investigatiile nu sunt dureroase si nu necesita timp indelungat (hemoleucograma, dozarea hormonilor sexuali, frotiul Babes-Papanicolau, mamografie pentru ambii sani). Abia apoi poti afla ce tratament ar fi indicat sa urmezi: naturist, homeopat, medical, chirurgical, dar decizia iti apartine. Nu te descuraja! Nu esti singura, ai alaturi de tine parintii, sotul si pe toti prietenii "Formulei As". Trebuie sa gandesti pozitiv, esti tanara si ai toata viata inainte. Iti doresc mult curaj si insanatosire grabnica!
Roxana Gheorghe - Bucuresti,
e-mail: andarox@yahoo.com

"Sufar de lupus eritematos localizat pe pielea capului"
(Raspuns pentru Laura Pop - Suceava, F. As nr. 531)

Pentru boala dvs., adresati-va d-lui Marin Giurea, care va va prescrie un tratament naturist eficient, cu rezultate foarte bune. Este un om extraordinar si de o seriozitate remarcabila. Noi ne-am tratat si continuam sa ne tratam cu ajutorul d-lui Giurea, caruia tinem sa-i multumim pe aceasta cale si sa-i dorim reusite in tot ceea ce intreprinde pentru cei bolnavi. D-l Marin Giurea poate fi contactat in scris la adresa: Aleea Nucului nr. 18, loc. Piatra Olt, jud. Olt, cod 0559 sau la tel. 0744/65.80.48, intre orele 7:30-13:30. Multa sanatate!
Vasilica Custura - str. Scolilor nr. 40, bl. B,
sc. C, ap. 41, Braila, cod 6100

</b><b>"Doresc un tratament pentru encefalopatie infantila"
(Raspuns pentru Ionut - Bucuresti, F. As nr. 532)

Luati legatura telefonic cu d-l Negrila Nicolae din Craiova (tel. 0251/14.40.18) - un bioterapeut de o inalta tinuta profesionala si spirituala (consilier al Asociatiei Nationale de Terapii Complementare din Romania) care are un cabinet de terapie complementara (terapie cu bioenergie vindecatoare, metode ceresti vindecatoare pentru diverse boli sufletesti si trupesti) la urmatoarea adresa: str. Alexandru Macedonski nr. 31, Craiova.
ing. Lindner Herbert - str. Valing nr. 13, bl. D2,
ap. 7, Timisoara, cod 1900