Frumusete

Redactia
Frumusete. . Intretinerea sanilor- Considerati simbol al vietii si al fertilitatii, sanii joaca un rol important, si cand e vorba de frumusete. "Dar ceresc", cu care te nasti, dar nu poti sa-l dobandesti, ei sunt cel mai adesea lasati la voia intamplarii. Greseala de neiertat. O ingrijire corecta, dub...

Frumusete

</b>
<b>Intretinerea sanilor
</b><b>- Considerati simbol al vietii si al fertilitatii, sanii joaca un rol important, si cand e vorba de frumusete. "Dar ceresc", cu care te nasti, dar nu poti sa-l dobandesti, ei sunt cel mai adesea lasati la voia intamplarii. Greseala de neiertat. O ingrijire corecta, dublata de putina gimnastica, poate face minuni -</b><b>Structura sanului

Din punct de vedere anatomic, sanul este compus din glanda mamara, muschiul pectoral pe care se sprijina, ligamente, tesutul gras subcutanat si pielea, mult mai sensibila decat in restul corpului. Forma variaza de la femeie la femeie, volumul sanilor depinzand de varsta si de modificarile de greutate.

Defecte sau vicii de pozitie

Pozitia umerilor si a spatelui influenteaza direct morfologia si tonusul sanilor. In timpul adolescentei, multe fete cu sanii mai dezvoltati incearca inconstient sa-i ascunda, stand cocosate si cu umerii cazuti, ceea ce se corecteaza foarte greu in timp. Frumusetea sanilor incepe din adolescenta cu cateva reguli simple: spatele drept si umerii trasi spre inapoi. Consecinta unei pozitii corecte va fi faptul ca vom avea sani frumosi, ridicati si fermi.

</b><b>Alimentatia si sanii

O alimentatie sanatoasa si echilibrata, bogata in produse naturale, influenteaza favorabil sanatatea si aspectul sanilor. Kilogramele in plus si tendinta la obezitate fac ca tesutul adipos al sanilor sa se dezvolte. Aceasta marire de volum duce la relaxarea muschilor de sustinere. Regimul drastic de slabire e si el periculos. Pierderea rapida in greutate face ca tesutul adipos sa se diminueze, efectul fiind micsorarea sanilor, aparitia vergeturilor si pierderea tonusului. Ideal este sa mentinem greutatea cat de cat constanta, potrivita cu conformatia si varsta.

</b><b>Intretinerea

- Pielea sanilor este fina si delicata si pentru a o pastra sanatoasa trebuie hidratata periodic cu creme adecvate.
- Masajul sau periajul uscat al sanilor elimina celulele moarte de la suprafata pielii si stimuleaza circulatia sanguina. Acesta trebuie realizat cel putin o data pe saptamana, urmarind liniile anatomice ale sanului si evitand aureola mamara. Dupa acest automasaj se aplica obligatoriu o crema nutritiva.
- Pentru masajul sanilor se recomanda dusurile alternative, cu apa calda si rece. Efectuati un masaj rotativ, prin intermediul presiunii apei. Acest procedeu se numeste hidromasaj. El imbunatateste tonusul, intarind muschii si ligamentele de sustinere si ajuta circulatia sanguina.

Aer si soare

Aeroterapia si helioterapia sunt benefice pielii sanilor, daca se recurge la ele cu prudenta si moderatie. Baile de soare trebuie efectuate progresiv, utilizand creme care contin filtre U.V.A. (filtre de protectie impotriva razelor ultraviolete). Trebuie tinut cont de delicatetea pielii sanilor. O expunere prelungita la soare prezinta multe riscuri si de aceea trebuie evitate excesele.

Exercitiile fizice si sanii

Lipsa dezvoltarii musculare si tonusul redus al muschilor pectorali au ca efect lasarea sanilor.
Forma adecvata a cutiei toracice, intretinerea prin exercitiu fizic a muschilor pectorali si pozitia corecta a umerilor fac ca sanii sa fie fermi si proeminenti. Liniile corpului, tinuta si mersul n-au decat de castigat de pe urma exercitiului fizic. Pentru mentinerea fermitatii sanilor se vor solicita fizic muschii pectorali, scapulari si cervicali.
Efectuarea regulata a exercitiilor fizice nu cere un efort deosebit, iar efectele sunt extraordinare. Cu cat aceasta igiena a vietii se incepe la o varsta mai frageda, cu atat rezultatele vor fi mai vizibile si de durata.
Exercitiu: de doua ori pe zi, dimineata si seara, efectuati exercitiile de incrucisare a bratelor intinse in fata, tinand in fiecare cate o sticla cu apa de o jumatate de litru.

</b><b>Marul si sanii</b> Leacul de baza in intretinerea sanilor e sucul de mar. Mai ales sanii usor lasati beneficiaza de pe urma lui. Radeti 2-3 mere cu coaja cu tot, stoarceti-le si aplicati sucul pe ambii sani. Lasati sa actioneze 15 minute, apoi spalati-va cu apa calda si, la urma, cu apa rece. Circulatia sangelui se va activa si tesutul sanilor se intareste. Felii subtiri de mar, aplicate pe sani si fixate cu sutienul, au acelasi efect.

<b>Clubul dietelor de slabit


Cura Cu Vermut

Reteta pe care v-o trimit este foarte eficace si nu necesita eforturi prea mari. Din proprie experienta, va spun ca aceasta dieta, urmata corect, are ca rezultat pierderea a 2-3 kg saptamanal. De retinut insa ca nu este permisa nici o abatere. Regimul se tine 3 zile consecutiv, putand fi reluat abia dupa 10 zile. Cele 3 zile de regim sunt identice.
Ziua I, a Ii-a si a Iii-a: ora 8:00 - 1 ou fiert tare, cafea sau ceai (fara zahar sau cu inlocuitori); ora 11:00 - 100 g branza de vaci (slaba), 50 ml vermut alb; ora 14:00 - 100 g parizer (sau aceeasi cantitate de piept de pui fiert sau la gratar, crenwursti, sunca slaba, peste fiert - cu carne alba- sau la gratar); ora 16:00 - cafea sau ceai fara zahar, un fruct (kiwi, portocala, mar, grapefruit). Sunt interzise banane, caise si piersici; ora 19:00 - identic cu ora 11:00.
Inainte de culcare se bea un ceai caldut de cretisoara. In restul zilelor reduceti cantitatea de paine la jumatate (este preferata painea de secara), nu consumati grasimi animale si dulciuri. Beti in fiecare seara ceaiul de cretisoara.Lavinia Birtocean -
str. Rapsodiei nr. 11, ap. 14, Cluj-Napoca, jud. Cluj, cod 3400