Frumusete

Redactia
Frumusete. Cosmetica toamneiMastile cu fructe. - Merele, strugurii, piersicile si dovleacul reprezinta o sursa de vitamine benefica atat pentru sanatate, cat si pentru frumusetea obrazului. Cand le puneti in farfurie, lasati deoparte o portie si pentru ten -. Agenti clasici de frumusete, cu efect ful...

Frumusete

</b><b>Cosmetica toamnei</b><b>Mastile cu fructe

- Merele, strugurii, piersicile si dovleacul reprezinta o sursa de vitamine benefica atat pentru sanatate, cat si pentru frumusetea obrazului. Cand le puneti in farfurie, lasati deoparte o portie si pentru ten -
Agenti clasici de frumusete, cu efect fulgerator si durabil (daca sunt aplicate consecvent), mastile de frumusete reprezinta un soi de vacanta pentru pielea obrazului, oferindu-i ocazia sa se regenereze prin vitamine.

Sfaturi de respectat

- Inainte de a aplica o masca de frumusete, fata, gatul si decolteul trebuie curatate minutios. Ca mijloc de demachiere, folositi un lapte demachiant sau smantana (proaspata), apoi aplicati cateva tampoane de tifon sau un prosopel inmuiat in apa fierbinte, pentru ca porii sa se deschida la maximum. Acum, obrazul va resimti din plin efectul mastilor.
- E bine ca mastile sa fie aplicate seara, inainte de a ne culca, pentru ca substantele active sa lucreze si noaptea.
- Mastile se intind mai intai pe obraz, apoi pe gat si pe decolteu. Zona ochilor si buzele nu trebuie acoperite.
- Pe gat, masca se intinde de jos in sus, de-a lungul circuitului limfei. Miscarea intareste tesutul de pe gat si impiedica formarea barbiei duble.
- Masca se lasa sa actioneze 20 de minute. Pentru un efect maxim, stati culcate pe spate sau asezate intr-un fotoliu sau, si mai bine, faceti concomitent o baie. Aburii calzi umezesc aerul si pielea se va simti minunat.
- Mastile cu fructe e bine sa contina iaurt natural, un aliment care hraneste si linisteste obrazul.
- Inlaturarea mastilor se face cu apa calduta, iar ultima limpezire cu apa rece sau cu o vata umezita in apa minerala sau sifon.

</b><b>Masti pentru toate tipurile de ten
Masca cu miez de piersici

Alegeti doua piersici foarte bine coapte. Cojiti-le, taiati-le marunt, apoi striviti-le intr-o casoleta (vas mic) de sticla sau portelan (niciodata intr-un vas de metal). Amestecati miezul zdrobit cu 2-3 linguri de iaurt. Intindeti continutul pe obraz, pe gat si pe decolteu.

Masti pentru tenul gras
Masca cu suc de mar

Curatati cateva mere si radeti-le pe o razatoare de sticla sau din material plastic. Stoarceti pulpa fructului printr-un tifon. Amestecati sucul cu o lingura de iaurt si intindeti compozitia pe obraz, gat si sani. Sucul marului da vigoare tesuturilor.

</b><b>Masca cu pepene galben si otet

Curatati de seminte un pepene galben si luati doua-trei linguri din miezul zemos de la mijloc. Zdrobiti-l cu o furculita si adaugati 3 linguri de otet de mere (neindustrial, de la apicultori). Lasati amestecul sa se patrunda o ora, apoi strecurati lichidul si intindeti-l imediat pe obraz. Lasati-l sa actioneze si peste noapte, spalandu-va pe fata abia a doua zi dimineata.

</b><b>Masti pentru tenul uscat
Masca de dovleac

Patru linguri de miez de dovleac, taiat marunt, se fierb la flacara mica cu o ceasca de smantana, pana ce pulpa se inmoaie. Se adauga o lingura de tarate de grau, se amesteca repede si se aplica pe fata, cat masca e inca (aproape) fierbinte. Se lasa sa actioneze 25 de minute, apoi se spala.

</b><b>Masca cu struguri

Doua linguri de iaurt se amesteca bine cu must sau suc de struguri, pana ce se obtine o pasta moale. Se intinde pe piele, se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se clateste cu apa calduta si la urma cu apa rece.

Masca de mere si miere pentru ten imbatranit

Dati pe razatoare un mar cu coaja cu tot, amestecati-l bine cu doua lingurite de miere, pana ce pulpa fructului se incorporeaza complet. Intindeti spuma obtinuta pe piele si lasati sa actioneze 20 de minute, dupa care spalati-va.

Cosmetica

</b>
<b>
Toamna-iarna 2002</b><b>Alte tendinte in machiaj</b><b>Machiajul oriental

Sunteti seduse de frumusetea orientala? De misterul gheiselor imbracate in kimono? A venit vremea sa va impliniti acest vis! In sezonul de toamna, stilistii preconizeaza machiajul de influenta chineza si japoneza, avand in centru desenul ochiului migdalat. Cum procedati? Mai intai aplicati un fard de ochi argintiu, care se intinde uniform pe toata arcada si pe pleoapa de sus. Folositi apoi un eye-liner cu tus negru. Trageti cu varful pensulei o linie subtire, care sa urce oblic, pe pleoapa superioara, dinspre nas catre tampla. Cu restul de tus trageti o linie si pe pleoapa inferioara, dar nu sub gene, ci peste ele, pe linia umeda. Pentru obraz, machiajul oriental impune un fond de ten de culoare deschisa, pudra transparenta, ruj in culoarea cireselor si un fard de obraz roz deschis.

Machiajul "inghetat"

Pleoape roz, buze roz... pentru ca machiajul sa nu alunece intr-o expresie prea bizara, stilistii firmei de cosmetice "Helene Rubinstein" recomanda folosirea unui fond de ten de culoare bej (nu alb) si a unui fard de obraz in nuanta zaharului caramel. Pe pleoape se aplica un fard roz deschis (care urca pana sus sub arcada sprancenei), iar pentru gene un rimel de culoare maro inchis. Pentru buze - un ruj de culoarea roz-fucsia (ca bobocii de trandafir inainte de a se desface). Nu folositi dermatograf sau eye-liner.

Machiajul "dramatic"

...cu belsug de negru pe pleoapa de sus si pe sub pleoapa de jos se recomanda in ocaziile festive, petrecute la vreme de seara, cand stridentele nu bat asa de tare la ochi. Ca sa nu concureze - sprancenele trebuie pensate subtire, iar fardul obrazului impune nuante deschise si un ruj natural.