Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Medicii imi spun ca nu am nimic, dar eu nu ma pot tine pe picioare". Am 30 de ani si locuiesc departe de tara. In urma cu 18 luni a inceput chinul vietii mele: o pierdere de echilibru, cu nesiguranta la mers (nu am cazut insa niciodata). Am facut toate investigatiile solicitat...

Cititorii Intreaba...

</b><b>"Medicii imi spun ca nu am nimic, dar eu nu ma pot tine pe picioare"

Am 30 de ani si locuiesc departe de tara. In urma cu 18 luni a inceput chinul vietii mele: o pierdere de echilibru, cu nesiguranta la mers (nu am cazut insa niciodata). Am facut toate investigatiile solicitate: encefalograma, rezonanta magnetica, analize la ceafa si la urechi, analize de sange in trei centre diferite, dar toti medicii mi-au spus ca nu am nimic, ca sunt sanatoasa. De fiecare data mergeam la aceste investigatii aproape tinandu-ma de peretii cladirilor si plecam plangand, pentru ca toti spuneau ca nu au ce tratament sa-mi dea fiindca sunt bine. Doresc sa precizez ca aceasta pierdere de echilibru o simt pornind de la ceafa, apoi picioarele mi se inmoaie si am impresia ca merg pe gheata, pamantul imi fuge de sub picioare. Prin intermediul acestei reviste cer ajutorul specialistilor si oamenilor de bine care au trecut prin aceasta suferinta. Va multumesc din suflet si astept ajutorul dvs.
Maria - e-mail: mparasp@hotmail.com

"Sotia mea are tensiune oscilanta"

Sotia mea are 51 de ani si este aproape de menopauza. Inainte de aceasta perioada a avut tensiune mica, in general 90/50. Acum tensiunea este oscilanta, iar noaptea, de regula, se dubleaza, ajungand pana la 180/110, si are ameteli, mai ales dimineata, la sculare. Tratamentele alopate nu au dat rezultate. Poate cineva sa ne ajute cu un sfat adecvat sau cu un tratament pentru rezolvarea acestei probleme? Nu vom ramane nerecunoscatori. Cu multumiri anticipate,
Zoltan Hegeds - Nurnberg

</b><b>"Fratele meu sufera de limfadenita cu granuloame tuberculoide"

Va scrie o fata disperata. Fratele meu, in varsta de numai 19 ani, sta prin spitale de mai bine de patru luni. Problemele au demarat in urma cu aproximativ un an, cand starea sanatatii lui a inceput sa se deterioreze pe zi ce trecea. Nu putea inghiti nimic fara ca apoi sa nu aiba dureri puternice in zona abdominala. Toate analizele i-au iesit bine, insa crizele erau din ce in ce mai puternice. In cele din urma, am fost trimisi la Targu-Mures unde, dupa doua interventii chirurgicale, i s-a stabilit diagnosticul: limfadenita cu granuloame tuberculoide. I-au fost descoperiti doi ganglioni in zona ficatului si a fierei, de marimi 11/6/3 mm si 10/3 mm. In urma biopsiei, rezultatul este: piese cu foliculi limfoizi usor hiperplazici in corticala, cu structura pastrata si multiple granuloame cu celule epiteloide si celule gigante multinucleare, unele cu aspect langhans, alteori mari, tip corp strain; nu se observa o necroza, ci doar zone fibroase line. A fost trimis acasa, cu recomandarea de a se interna din nou, la Sanatoriul Tbc. Insa fratele meu refuza sa se mai interneze. Suntem disperati. Chiar daca acesti ganglioni i-au fost extirpati, nu este vindecat. Daca stie cineva un tratament naturist sau chiar alopat pentru ameliorarea suferintelor provocate de aceasta boala, il rugam din suflet sa ni-l comunice. Daca s-a confruntat cineva cu un asemenea caz, il rog frumos sa-mi raspunda cat mai repede, pentru a-mi scapa fratele din acest chin prin care trece. Va multumesc!
P.G. - Brasov

</b><b>"La 35 de ani, sotul meu are cancer de piele"

In urma unui control si a unor analize, sotului meu, in varsta de 35 de ani, i-a fost pus diagnosticul carcinom bazocelular cu diferentiere foliculara, invadand structurile dermului profund. Daca cineva s-a confruntat cu o problema asemanatoare si a rezolvat-o, il rog sa-mi comunice metoda de tratament folosita. Va multumesc!
Ruxandra Marin - Bucuresti, tel. 021/423.11.03, 0721/35.06.73

</b><b>"Cum pot scapa de pemfigus vulgar?"

In septembrie 2001 mi s-a stabilit diagnosticul de pemfigus vulgar, cu manifestari la nivelul mucoasei bucale. De atunci, urmez tratament cu Prednison si glicerina cu Stamicin. La inceput, rezultatele pareau sa fie bune, dar acum boala a recidivat. Rog din suflet cititorii revistei sa-mi recomande un tratament naturist care s-a dovedit eficient in tratarea acestei afectiuni.
Sorina Copoiu - Moreni, str. Ana Ipatescu nr. 23, jud. Dambovita, cod 0271

</b>
<b>
"Cum se vindeca diareea cronica si escarele?"

Suntem o familie disperata. De aproximativ 20 de ani, sotul meu sufera de o boala cumplita: scleroza multipla. De doi ani ne luptam cu escarele care i-au aparut pe ambele fese. A fost internat la chirurgie plastica timp de patru luni, dar fara rezultat. In urma tratamentului cu foarte multe cefalosporine a mai "castigat" o boala: diaree cronica, pe care nu o mai putem stapani. Deocamdata suntem in faza in care nu putem sa-i mai administram antibiotice, deoarece i-a fost distrusa flora intestinala si diareea nu cedeaza. Va rugam din suflet sa ne ajutati pentru a usura suferinta acestui bolnav. Stie cineva o metoda naturista pentru tratarea unei diarei cronice si a escarelor? Mentionam ca am folosit toata gama de medicamente, de unguente si de prafuri, dar fara rezultat. Bolnavul nu poate fi transportat, deoarece este dependent de carucior. Va multumim si asteptam raspunsul dvs.
Marioara Feier - e-mail: m_feier@email.ro

</b>
<b>
"Am fost diagnosticat cu dermatopolimiozita"

In urma cu patru luni am fost diagnosticat cu dermatopolimiozita, boala rara si deosebit de severa. Investigatiile facute la Brasov, cu mult profesionalism, nu au evidentiat prezenta unui cancer, desi prezumtia pornea din 1997, cand am fost operat la Bucuresti de melanom malign in zona lombara. In urma tratamentului cu citostatice urmat la Brasov, m-am simtit bine, dar acum patru luni mi-au aparut niste pete rosii vinetii in jurul pleoapelor si a fruntii, iar dupa circa 20 de zile au aparut si durerile musculare. De atunci stau mai mult prin spital si, desi in urma tratamentului simptomele dermatomiozitei au disparut, durerile musculare, oboseala si atrofia musculara se accentueaza pe zi ce trece. Daca cineva cunoaste vreun tratament alopat sau naturist care sa vindece aceasta boala sau macar sa o stagneze, il rog din suflet sa mi-l comunice.
Nicu - Brasov, tel. 0268/32.44.22

</b><b>"Doresc un tratament pentru tumora hepatica voluminoasa"

Daca exista cineva care cunoaste un tratament naturist pentru tumora hepatica voluminoasa, il rog sa mi-l comunice urgent. Cu multumiri,
Petronela - Bucuresti, tel. 021/423.39.95, 0766/54.61.00, e-mail: crismac@asesoft.ro

</b><b>"Urinez foarte mult, chiar daca nu consum lichide"

Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru o afectiune careia medicii nu-i gasesc explicatie si, prin urmare, nici remediu: urinez des si mult, din senin, am perioade care dureaza cateva ore pe zi (de regula dimineata), cand vezica e plina din 10 in 10 minute, indiferent cat lichid am consumat. Paradoxal, se intampla ca uneori, dupa ce am baut mai mult, sa urinez mai rar. In afara de nisip la rinichi (relevat in urma ecografiei), toate analizele sunt bune. Va multumesc si va doresc tot binele din lume.
Ion Tinca - Bucuresti

</b><b>"Imi este teama ca mama mea si-ar putea pierde laba piciorului"

In urma cu circa 6 ani, mama mea a suferit un accident grav de masina, in urma caruia a ramas cu sechele la ambele picioare, dintre care cel mai afectat a fost piciorul stang, la care a suferit o fractura mai jos de sold, iar calcaiul a fost strapuns in lateral, pe partea interioara a talpii, de o fasie metalica desprinsa din podeaua masinii, si care a rupt o parte din calcaneu. La acea vreme s-a intervenit chirurgical la sold cu o prima operatie, la care din nefericire osul a fost fixat gresit, necesitand o a doua interventie chirurgicala pentru indreptarea piciorului. Pentru calcai s-a luat grefa de os din creasta iliaca a soldului drept si o grefa de piele de pe picior pentru a acoperi rana. Acum, in acest loc pielea grefata s-a crapat putin cate putin, din interior iesind un lichid fara miros deosebit. Medicii spun ca nu este vorba de o infectie si ca acest lucru este normal, fiind vorba probabil de un os mort, care incearca sa iasa. Mie insa imi este teama ca mama mea si-ar putea pierde laba piciorului. Rog din suflet cititorii revistei care au trecut prin astfel de experiente si care au mai multe cunostinte de specialitate sa raspunda la acest apel si sa explice, atat pentru mama mea, cat si pentru alti suferinzi cu aceleasi probleme, ce se intampla cu piciorul bolnav, ce interventii se impun si daca este binevenita aplicarea unor tratamente naturiste. Cu recunostinta,
Anisoara Nadrag - Constanta

</b><b>"Doresc un tratament pentru neoplasm gastric"

Va rog sa-mi recomandati un tratament pentru neoplasm gastric cu adenopatii lomboaortice superioare si interaortico-cave (in hilurile hepatice). Va multumesc anticipat!
Ana - e-mail: ana_ted@yahoo.com

</b><b>"De unde pot cumpara o proteza?"

Apelez la dvs. in speranta ca ma puteti ajuta. In urma unui accident, bunicul meu a ramas fara pumnul drept. Acum are nevoie de o proteza (manusa din plastic). Nu va cer sa-i oferiti aceasta proteza! Vreau doar sa ma ajutati, spunandu-mi de unde o pot cumpara. Va multumesc anticipat!
Alice

"Caut o asociatie a bolnavilor de Sindrom Down"

Sunt asistenta medicala si am doi baieti: unul student si unul care are probleme de sanatate - maladia L. Down si usoara oligofrenie. Are 15 ani si jumatate si este in clasa a Viii-a la Scoala Ajutatoare din Alexandria. Doresc adresa unei asociatii a bolnavilor de sindrom L. Down, pentru a ma putea sfatui si cu alti parinti care trec prin acelasi calvar. Vreau sa muncesc mult cu fiul meu pentru ca si acest copil are dreptul la viata si la integrare sociala. Nu gasesc sprijin nicaieri: nici la scoala, nici la Protectia Copilului! Va multumesc mult!
Elena Tanase - str. Dunarii 222, bl. 901, sc. E, ap. 43, Alexandria, jud. Teleorman, cod 0700

</b>
<b>
"Am trei fii alcoolici"

Sunt o mama disperata. Dupa moartea sotului meu mi-am crescut singura copiii. Am 3 baieti si toti trei sunt alcoolici. Va rog din suflet ajutati-ma sa-i scap de acest viciu. Nu dispun de bani, iar copiii mei nu au nici un pic de vointa. Vreau sa le dau ceva pe ascuns. Ajutati-ma, viata mea este un chin (sunt foarte agresivi la betie). Va multumesc din suflet!
Ioana - Vaslui

Cititorii Raspund

</b><b>"Sufar de bulimie"
(Raspuns pentru Ioana - Brasov, F. As nr. 492)

1. Voi incepe prin a va multumi din suflet pentru faptul ca existati. Numele meu este Simona, am 22 de ani si locuiesc in Constanta (deja simtiti mirosul marii?). Va multumesc deoarece prin intermediul dvs. sunt convinsa ca multe suflete s-au vindecat, altele au gasit informatii folositoare si cred ca fiecare problema a gasit in paginile revistei dvs. ceva util, oricat de micut ar fi fost. Voi multumi si lui Dumnezeu, pentru ideea aparitiei "Formulei As" si pentru ajutorul acordat dvs., pentru a face posibila publicarea revistei. Dar sa revin la subiectul scrisorii. Pentru tratarea bulimiei ii recomand Ioanei tinctura de angelica: 1 lingurita la un pahar cu apa, inaintea meselor, de 3-4 ori pe zi. Cura se face maximum o luna, dupa o pauza de o saptamana se reia, dar nu cred ca va fi necesar, deoarece rezultatele apar dupa 4-5 zile. Simultan, ii recomand cu toata increderea, si efectul va fi sigur, sa citeasca timp de 40 de zile "Paraclisul Maicii Domnului" sau "Acatistul Maicii Domnului Potirul Nesecat - Izbavitor de betie". In acest Acatist, unde va intalni cuvantul "betie" sa-l inlocuiasca cu "mancare" sau sa citeasca "betie si mancare". Dupa cum se observa, este izbavitor de betie, dar eu am inlocuit cuvantul si va spun din toata inima ca dupa vreo 20 de zile, in care m-am rugat din inima, m-am vindecat. Cea mai puternica rugatoare fierbinte a noastra este Preaiubita Fecioara Maria. Este cea mai sigura metoda de vindecare a tuturor neputintelor, si nu ne costa nimic. Ii doresc din tot sufletul vindecare si Dumnezeu sa-i ajute. Sa poarte la ea iconita "Potirul Nesecat".
Simona - Constanta
2. Citind in publicatia "Formula As" despre problema dvs., m-am gandit ca va pot ajuta cu produse de maxima calitate, de la o firma multinationala, California Fitness, cu sediul in America. Avem in Romania depozite in cateva orase: produsele se elibereaza pe baza de legitimatie pentru membrii acestei firme. Daca doriti, vi le pot oferi la pret minim, pretul de club cu care le cumpar si eu. Fac aceasta pentru a ajuta oamenii, nu doresc vreun castig personal de la dvs. Doua produse va pot ajuta pentru bulimie: Citrimax & Chromium 90 tablete - 318.300 lei si Nopalin 200 tablete - 372.000 lei. Multa sanatate!
Maria Gheorghiu - str. Theodor Palady 24, bl. R11, ap. 10, sc. 1, sector 3, Bucuresti, tel. 0740/77.53.73

</b><b>"Doresc un tratament pentru reducerea hipoacuziei de perceptie"
(Raspuns pentru Mircea Ivan - Bucuresti, F. As nr. 492)

1. De zgomote in urechi am suferit si eu, multi ani. Se manifestau prin vajaituri si scartaituri si de multe ori credeam ca am in urechea stanga un greiere. In anul 1995, consultand o carte de tratamente pentru varsta a treia, am gasit ca recomandare pentru zgomote in urechi acupunctura. Am mers la un medic specialist in acupunctura si am facut 10 sedinte si, dupa o pauza de 10 zile, am facut inca 10 sedinte. De atunci, la cei 75 de ani ai mei, nu mai am nici un greiere in ureche.
Gheorghe Gogioman - str. Stefan Luchian nr. 4, Sibiu, cod 2400
2. Pentru aceasta afectiune folositi urmatorul tratament naturist: intr-o craticioara mica puneti 50-100 ml ulei de musetel. Nu se pune direct pe foc, ci pe o tabla groasa. Separat, se taie 3-4 rondele potrivit de groase de ceapa alba, pe care le punem in uleiul de musetel incins. Se caleste putin, pana cand ceapa se inmoaie si este patrunsa bine de ulei. Se da cratita deoparte si se strecoara uleiul intr-o cana de portelan. Apoi puneti-l intr-o sticla bine inchisa, la rece. Tratamentul: seara, inainte de culcare, se incalzeste o cantitate mica de ulei, se trag cu pipeta 5-6 picaturi, care se introduc, calde, in conductul urechii. Se sta culcat pe o parte 5-8 minute, pana cand uleiul patrunde in interior. Astupam urechea cu un tampon de vata. Tratamentul se repeta in fiecare seara, vreme de 6-8 zile. Efectul este bun, dispare vajaitul neplacut, auzul revine treptat. Va doresc multa sanatate.
Georgel Birca - str. Sucevei nr. 31, Falticeni, jud. Suceava, tel. 0745/40.04.00
3. In anul 1988, la varsta de 42 de ani, m-am confruntat si eu cu aceste zgomote in urechea dreapta. Aveam impresia ca am in ureche pufaiala unei locomotive. Nici nu mai auzeam. Atunci am aflat ca la spitalul din Campina se afla o minunata doctorita Orl-ista. Am mers la dansa si mi-a spus sa fac rost de injectii Diprofos. Imi trebuia 6 fiole (pe vremea aceea se gaseau foarte greu). Le-am gasit si mi-a facut in interiorul urechii bolnave si in interiorul nasului cate o injectie la interval de trei saptamani. Dupa cea de-a doua prezentare nu mai aveam probleme si nu am mai avut nici de atunci incoace. Din pacate, aceasta doctorita a parasit Romania in 1992. Daca gasiti un medic Orl-ist bun, va rog sa-l consultati si sa-i spuneti cum m-am vindecat. Multa sanatate!
Doinita Ivan - com. Lipanesti, sat Zamfira, jud. Prahova

"Stomacul meu nu digera si organismul nu asimileaza nimic"
(Raspuns pentru Lacramioara - Iasi, F. As nr. 492)

1. Am sa va spun povestea sotului meu in varsta de 54 de ani, care anul trecut a fost internat - fara rezultate - in patru spitale din Iasi, timp in care a pierdut 28 kg in 6 luni, avand o diaree continua, voma, stare de slabiciune. In final, ne-a ajutat Dumnezeu sa ajungem la Bucuresti, unde i s-a pus primul diagnostic de micoza (candida) a intestinelor subtire si gros, tratamentul fiind cu Biseptol, Metronidazol, Flonivin si Diflucan si alte intaritoare (vitamine, aminoacizi). Alimentatia a trecut de la regim pentru diaree la regim normal, introducand treptat - ca la copiii mici - fiecare nou aliment in cantitati mici si pe rand, ajungand ca dupa o luna sa manance normal. Dupa vreo doua luni, a inceput o cura cu argila de la d-l Mircea Bocan din Alba-Iulia, timp de 6 saptamani, urmand apoi in fiecare luna cate o cura de 10 zile, conform indicatiilor din pachet. Acum, sotul meu - la un an de la punerea diagnosticului si inceperea tratamentului - are 70 kg si se simte bine, ceea ce le doresc si cititorilor dvs.
Adriana Tuculescu - B-dul C.A. Rosetti nr. 2, bl. 305, sc. C, ap. 12, Iasi, cod 6600
2. Trebuie sa va refaceti urgent flora intestinala. Incepeti prin a manca in cantitati foarte mici. Ziua I, dimineata: zeama de orez (o canita); pranz - o canita de crema de morcov, albitura, dovlecei; seara - zeama de orez. Ziua a Ii-a: la fel, dar la pranz incepeti cu o lingura de lapte batut. Ziua a Iii-a: la fel, cate 2 canite, adaugand si seara o lingura de lapte batut. Ziua a Iv-a: adaugati orez fiert in loc de zeama, in rest, ca in ziua a Iii-a. Continuati marind treptat cantitatile. Apa pe care o beti sa fie de izvor sau plata. Beti ceai de salvie. Atentie: totul se va mesteca de 100 de ori, inclusiv apa. Este esential sa va obisnuiti treptat. Sunt oameni care au supravietuit in lagare mestecand apa. Veti gasi amanunte in cartea "Nutritia omului - act sacru" de Radu Ilie Manecuta. Incercati si cu produse din aloe vera. Pentru continuarea regimului, puteti sa-mi scrieti.
Maria Popa - B-dul Al. Obregia nr. 15, bl. R13B, ap. 12, sector 4, Bucuresti

</b>
<b>
"Am fost diagnosticata cu gusa polinodulara cu chisturi multiple"
(Raspuns pentru L.V. - Braila, F. As nr. 492)

Si eu am fost diagnosticata cu gusa polinodulara cu chisturi pe partea dreapta. Am urmat tratament chimic, dar fara rezultate. Am recurs la medicina naturista. Foarte mult mi-a ajutat argila, gargara cu ceai de dragaica, compresele cu terci de dragaica si frunzele de patlagina zdrobite si presarate cu sare. Asa am scapat de operatie.
Eugenia Iliescu - loc. Baia de Fier, str. Pestera, jud. Gorj, tel. 0253/46.12.19

</b><b>"Sunt cuprinsa de frig, indiferent de anotimp"
(Raspuns pentru Chiriac Bancu - com. Ciocile, jud. Braila, F. As nr. 492)

Si eu am avut aceeasi boala si dupa mai multe consultatii la diversi medici, am gasit un doctor care, prin medicamentele pe care mi le-a prescris, m-a ajutat sa ma vindec. Mi-a recomandat urmatoarele medicamente: Antideprin - 1 pastila dimineata, Tiorizadin - 1 pastila dimineata si la pranz si 2 pastile seara - si Piroxicam - 1 pastila seara. In caz ca dupa o perioada boala reapare, luati din nou aceleasi medicamente. Va urez insanatosire grabnica!
Felix Gaban - str. Dupa Iniste nr. 32, Brasov, cod 2200

"Baiatul meu sufera de bulbita"
(Raspuns pentru Filofteia Stoian - Brasov, F. As nr. 492)

Va recomand urmatorul tratament naturist: 1. Ceaiul de obligeana. Se pune de seara o lingura rasa de planta intr-o cana de ceramica sau un pahar de sticla cu apa de izvor. Se lasa la macerat pana a doua zi dimineata, se strecoara si se bea cate o inghititura inainte si dupa masa, la cele trei mese principale. In total - 6 inghitituri pe zi. Cura dureaza doua saptamani cu pauza de o saptamana. 2. Reteta: 1/4 kg miere de albine poliflora, 1/4 l tuica curata de tara, 1/4 l ulei de masline presat la rece, 1/4 l zeama de lamaie. Toate aceste componente se pun intr-o sticla de culoare inchisa. Se pastreaza in frigider. Inainte de intrebuintare, se agita bine. Se bea de trei ori pe zi inainte de mese cate un paharel mic (de tuica). 3. O punga de patlagina (de la Plafar) se fierbe in 2 l apa pana ramane 1 l. Se amesteca cu 400 g miere poliflora, 400 g suc de morcov. Se amesteca si se consuma cate 3 cesti pe zi, timp de o luna. Rezultatele sunt miraculoase. Pentru mai multe amanunte, puteti sa-mi scrieti.
ing. Georgel Birca - str. Sucevei nr. 31, Falticeni, jud. Suceava, tel. 0745/40.04.00

</b><b>"Mamei mele nu-i trec mancarimile cauzate de sindromul Sezary"
(Raspuns pentru Gabriela Florea - Iasi, F. As nr. 493)

Prin 95-96, mamei mele, fie iertata, i-a fost pus acest diagnostic. Din cauza unei frici puternice cauzate de o cazatura, intai a facut rapid o criza renala, ca apoi sa se inroseasca toata, din varful degetelor de la picioare pana in varful capului. Diagnosticul a fost sindrom Sezary. Dupa o internare de o saptamana, vreme in care mergeam eu de doua ori pe zi si o ungeam cu Pivalat de flumetazon (unguent), fara prea mari rezultate, am adus-o acasa, continuand sa o ung la fel, cateva saptamani bune. Intre timp, acest sindrom i-a afectat si ochii. Am chemat medicul oftalmolog acasa si, pentru ca il cunosteam bine, l-am intrebat ce parere avea de aceasta boala de piele. I-am aratat mainile si picioarele (inca mai era rosie peste tot) si mi-a sugerat sa-i fac bai cu tarate de grau, la 2-3 zile. Din acea zi, am si inceput. Am facut un saculet din tifon dublu (cam de 20 cm/30 cm) si, in timp ce dadeam drumul la apa calda in cada, presam bine de tot saculetul, sa iasa amidonul din tarate. Cu continutul unui saculet ii faceam de doua ori baie (in doua zile), pentru ca nu iesea tot amidonul de prima data. Asta am facut cateva luni, in prima luna la 2-3 zile, ca apoi sa raresc, treptat, intervalul. S-a curatat foarte bine, au mai ramas doar cateva pete mici pe spate si pe pielea capului, dar pe care am continuat sa le ung, tot de doua ori pe zi (dimineata si seara) cu Pivalat. Mi-a mai fost recomandat un unguent mai eficient, dar foarte scump - Dermovate. Trebuie specificat unguente si nu creme. Daca doamna vrea sa ma contacteze, sa sune la tel. 0254/24.26.70.
Emilia Peck - str. 1 Mai nr. 46, Orastie, jud. Hunedoara, cod 2600

</b><b>"Baiatul meu sufera de alergie cutanata"
(Raspuns pentru P.G. - Arad, F. As nr. 493)

1. Baiatului meu, in varsta de 9 ani, i-au aparut prin luna aprilie pete rosii si aspre la pipait pe fata si pe maini (pe degete si la incheietura mainii). A urmat tratamente medicamentoase recomandate de medicii specialisti de la Spitalul de Dermatologie "Scarlat Loghin", care au avut efect temporar, ba chiar incepand din luna iulie, petele s-au intins pe gat, piept si spate. Rasfoind numerele vechi ale revistei "Formula As", am dat peste un raspuns al unei doamne (aflate in aceeasi situatie), care apelase la tratamentele d-lui Kozak Pavel de la Clinica "Dermatonou" - str. Plantelor nr. 52 A, sector 2, Bucuresti, tel. 021/320.30.02, 021/327.63.86. Acelasi lucru l-am facut si eu, incepand tratamentul baiatului pe 28.11.2001. Rezultatele sunt vizibile, dupa numai 2-3 zile. Prima faza a tratamentului este foarte importanta, deoarece trebuie respectat un anumit regim alimentar. Este complet diferit fata de ceea ce stiti si aplicati (si eu am incercat cam aceleasi variatiuni si m-am declarat neputincioasa). Totul trebuie aplicat la recomandarea complexa si deosebit de rabdatoare a medicilor de la clinica. Faceti o programare la secretariatul clinicii, veniti cu baiatul in Bucuresti si va asigur ca nu o sa regretati.
Camelia Hojdeu - Bucuresti
2. Si tatal meu s-a confruntat cu o asemenea alergie. El era alergic la Penicilina si in vara aceasta a facut o mica iritatie sub genunchi (la incheietura piciorului), pe care am incercat sa o tratam cu Rivanol, crema de galbenele, tinctura de propolis si varza. Dar iritatia s-a extins extrem de repede, in doua zile picioarele tatalui meu umflandu-se de-i crapa pielea. A fost internat prima data la sectia de boli contagioase, unde i s-au administrat diverse medicamente, dar picioarele erau tot umflate si i s-a administrat Cortizon (Prednison), dar a fost o greseala, apoi i s-a dat un sirop sarat si a facut o alergie pe piept, maini, fata. Cu tot regimul de rigoare - ceai de trei-frati-patati, regim alimentar, glucoza, vitamina C - tatalui meu tot rau ii era. Dupa doua saptamani de spitalizare, l-au externat la cerere, vazand ca nimic nu ii prieste si nu ii face bine. Nu arata deloc bine si la externare i s-a cerut sa faca un examen coproparazitologic, la care i s-au descoperit oua de Ascaris. A luat tratament si pentru viermi, dar mancarimea tot persista. Apoi a incercat cu tinctura de propolis, care i-a provocat o reactie alergica aproape ca la inceput. Cu toate cremele folosite, nu putea sa stapaneasca aceasta alergie. Mergand la un alt doctor, acesta i-a recomandat Asorian (solutie uz extern) si Claritine (pe care nu l-a putut lua din cauza durerilor de stomac pe care i le provoca). Cu aceasta solutie, Asorian, l-am dat doua zile, iar dupa prima zi mancarimea si roseata i-au disparut. Concluziile pe care le-am tras noi au fost acelea ca de la niste viermi intestinali se pot produce catastrofe in organismul nostru. Noi credem ca acesti viermi i-au provocat alergia la tincturi, creme si medicamente. Acum tata este complet refacut. Va recomand solutia Asorian, sa faceti un examen coproparazitologic, sa nu mai folositi crema de galbenele (s-ar putea ca baiatul sa fie alergic la polen) si sa fiti increzatori ca veti gasi o solutie. Multa sanatate!
Adina - Piatra-Neamt