Societate

Redactia
Sanatatea e scrisa in steleAstrele ceresti ne ajuta sa stim mai mult- Viata noastra e stapanita de un paradox: vrem din toate puterile sa fim sanatosi, dar ne maltratam organismul: fumam, mancam prea mult sau gresit, muncim pana la epuizare... De ce? Raspunsul se afla in inconstientul fiecaruia dint...

</b><b>Sanatatea e scrisa in stele</b><b>Astrele ceresti ne ajuta sa stim mai mult</b><b>- Viata noastra e stapanita de un paradox: vrem din toate puterile sa fim sanatosi, dar ne maltratam organismul: fumam, mancam prea mult sau gresit, muncim pana la epuizare... De ce? Raspunsul se afla in inconstientul fiecaruia dintre noi, dar si in stele. Daca va cunoasteti planeta care va guverneaza, veti izbuti sa va stapaniti mai bine instinctele "sinucigase". -

Astrologia nu i se poate substitui medicinii. Nici un astrolog serios nu ar accepta o asemenea insarcinare. In schimb, astrologia aduce elemente indispensabile cunoasterii de sine, pentru cine vrea sa-si pastreze pe deplin sanatatea. Fiindca sanatatea noastra se afla sub influenta planetelor. Berbecul se afla sub regenta lui Marte, care il face sa devina impulsiv, Cancerul se afla sub semnul Lunii, care il indeamna la bulimie etc. Pe scurt, planetele influenteaza relatiile pe care fiecare dintre noi le avem cu propriul nostru organism. Unele dintre ele ne indeamna sa mancam gresit, altele - sa ne depasim in mod periculos limitele. Medicina nu poate sa intreprinda nimic contra acestor excese. Ea nu poate decat sa le constate consecintele si sa incerce sa le inlature. Fireste, un medic se va stradui intotdeauna sa-i explice pacientului sau care sunt cauzele bolii. Dar nu-i va putea spune niciodata ce anume il impinge spre rau. Cheia acestei probleme se afla numai in mana astrologiei si a psihanalizei, o alta metoda a cunoasterii de sine. Analizand pozitia planetelor, astrologia poate, de asemenea, sa prevada care sunt fortele care ne influenteaza cel mai puternic de-a lungul lunilor si anilor ce vor veni. Aceste cunostinte ne ajuta sa ne stapanim mai bine echilibrul fizic si mental si, mai ales, sa prevenim bolile care ne-au fost ursite de stele.

Berbec

Planeta tutelara: Marte
Avantaje: o mare vitalitate
Marte este planeta energiei si a dinamismului. Cu un asemenea aliat, nativii zodiei dispun de o excelenta sanatate de baza si de mari capacitati de recuperare in caz de lovituri puternice. Berbecii fac parte dintre oamenii care se vindeca repede si ale caror rani se cicatrizeaza usor.
Dezavantaje: imprudenta
Marte este zeul razboiului si al actiunii. Sub influenta acestui stapan planetar, nativii zodiei sunt permanent "in priza", mereu activi, trecand de la o aventura la alta, de la o provocare la alta. Viata lor este mult prea alerta, agitata. Ei nu stiu sa se odihneasca, se culca prea tarziu si se trezesc prea devreme, n-au timp nici sa mestece cand mananca... Pentru a-si pastra sanatatea, esential pentru ei este sa invete sa se destinda.
Bolile provocate de Marte
Marte guverneaza capul, energia, muschii, sangele. In caz de dizarmonie, el poate sa antreneze hemoragii, crampe, migrene, ameteli. Atentie, de asemenea, la problemele legate de dinti, la bolile sangelui si la tulburarile circulatorii. Marte poate sa provoace febra puternica sau inflamatii, sa favorizeze toate tulburarile cu hiper inainte: hipertensiune, hiperfunctiuni endocrine etc.

</b><b>Taur si Balanta

Planeta tutelara: Venus
Avantaje: echilibru si bucuria de a trai
Venus este zeita iubirii, planeta armoniei si a echilibrului. Cu o asemenea protectoare, cele doua zodii beneficiaza de o buna sanatate de baza si indragesc suficient de tare viata pentru a lua masurile necesare menite sa le apere sanatatea. Taurul este un semn de pamant si pentru el Venus are ca efect intarirea soliditatii. Foarte rezistenti, ei beneficiaza adesea de o sanatate de fier. Balanta este un semn de aer, iar Venus ii dezvolta latura de echilibru si inclinare spre armonie.
Dezavantaje: excesele
Venus este planeta senzualitatii. Ea ii face pe oameni sensibili la toate placerile. De aici si faptul ca uneori ea provoaca o igiena de viata defectuoasa. Daca sunteti Taur, un om terestru si bon-viveur, Venus va dezvolta mai ales senzualitatea si lacomia la mancat. Dar atentie: excesele in materie de amor, ca si cele consumate la masa, nu va sunt favorabile. Nu incercati sa deveniti calugar sau ascet, dar incercati sa respectati un anume echilibru. Si Balantele ii datoreaza lui Venus senzualitatea si lacomia, dar cum ele au un simt innascut al echilibrului, cad mai rar in excese decat Taurii. In schimb, Venus le face lenese. Sa nu faci nimic cu zilele tale nu e prea bine pentru moral si asta poate sa afecteze si sanatatea.
Bolile provocate de Venus
Venus guverneaza tot ceea ce are legatura cu sexualitatea si cu reproducerea la femei. Ea guverneaza venele, pielea, mucoasele si secretiile. In ce-i priveste pe Tauri, Venus "raspunde" mai ales de gat, de barbie si de intreg sistemul Orl. Pentru Balante, Venus raspunde de rinichi si de sistemul urinar. In caz de disfunctii, de pilda atunci cand este influentata negativ de alte planete, Venus poate sa antreneze, atat pentru Tauri cat si pentru Balante, tulburari de fecunditate si de tot ceea ce este legat de aparatul genital al femeilor. Pentru ambele semne, atentie, de asemenea, la tulburarile circulatorii, la demineralizari si la tulburari digestive. Venus ii predispune pe Tauri si pe Balante la toate afectiunile care il au inainte pe hipo (hipotensiune, hipofunctiune glandulara etc.). Daca sunteti Tauri, puteti avea probleme legate de tiroida, tulburari Orl si afectiuni care ating vertebrele cervicale. Daca sunteti Balanta, feriti-va de o eventuala fragilitate a rinichilor si a cailor urinare.

Rac

Planeta tutelara: Luna
Avantaje: fecunditate
Luna este planeta mamei. Ea este legata de fecunditate si de alimentatie. Ea ii doteaza pe nativii ei cu o forta si o rezistenta fizica mijlocii, dar favorizeaza tot ceea ce are legatura cu maternitatea si cu viata organica. Ea protejeaza circulatia lichidelor din corp.
Dezavantaje: lipsa igienei alimentare
Intr-o maniera generala, Luna incetineste procesele fizice. In plus, fiind legata de alimentatie, ea ii face pe Raci foarte sensibili fata de ceea ce mananca. Sub influenta ei, abaterile de la regim sunt mai greu suportate. Iar in calitate de "lunari", Racii fac parte dintre cei care se adapteaza foarte greu la o buna igiena alimentara.
Bolile provocate de Luna
Luna guverneaza digestia, stomacul, nutritia in general, functiile sexuale feminine si fecunditatea. In perioadele cand Luna suporta influente negative din partea celorlalte planete, ea poate antrena tulburari digestive (aerofagie, dureri de stomac, intoxicatii, alergii de origine alimentara). Ea favorizeaza, de asemenea, anemia si provoaca disfunctiile care incep cu hipo - hipotiroidie, hipotensiune, hipotermie. Atentie, de asemenea, la chisturi si la abcese, la tulburarile de menstruatie.

Leu

Planeta tutelara: Soarele
Avantaje: o mare vitalitate
Soarele este planeta afirmarii de sine, a vointei, a vitalitatii si a stralucirii. Protejati de un asemenea inger pazitor, Leii dispun de un capital excelent de sanatate. Soarele accentueaza metabolismul, favorizeaza schimburile energetice, dinamismul si recuperarea.
Dezavantaje: reactii prea violente
Soarele accelereaza procesele fizice. Asta se traduce printr-o inclinatie catre hipertensiune si toate procesele care incep cu hiper. Reactiile Leilor au tendinta sa fie mereu violente (febra mare, manifestari patologice acute si rapide). Atentie: faceti parte dintre cei care trebuie sa se ingrijeasca imediat in cazul instalarii unei afectiuni. Un alt defect al influentei solare: cand ceva merge prost Leii se resemneaza si nu se plang niciodata. Cu toate astea, au si ei limite.
Bolile provocate de Soare
Soarele guverneaza inima, arterele, circulatia sangelui, spatele, coloana vertebrala si vederea. In caz de disfunctionalitate, el predispune la probleme cardio-vasculare, hipertensiune, hipertiroidie. Atentie si la bolile care ating maduva osoasa, la tulburarile legate de coloana vertebrala, afectiunile ochilor si riscul de surmenaj.

Gemeni si Fecioara Planeta tutelara: Mercur
Avantaje: adaptare perfecta
Planeta intelectuala, Mercur este zeul roman al inteligentei si al comunicarii. El are o influenta destul de putin importanta asupra sanatatii. In astrologia medicala, Mercur guverneaza sistemul nervos, deci sistemele simpatic si parasimpatic. Nu trebuie sa intelegem ca Mercur decide doar in privinta nervozitatii. El reglementeaza intregul ansamblu al sistemului nervos intern. Printre altele, el guverneaza reactiile de adaptare ale organismului. Ceea ce in limbaj stiintific se numeste "homeostazie", capacitatea organismului de a-si regasi repede echilibrul la cea mai mica modificare a conditiilor externe. Cel care dispune de o buna homeostazie se adapteaza foarte repede, pe nebagate de seama, la modificarile de temperatura, de zgomot sau de lumina, de pilda. De asemenea, Mercur ajuta la o buna reactie fata de stres.
Dezavantaje: angoase si nervozitate
Mercur este o planeta mentala, nu fizica. Cei care se afla sub influenta lui dispun, in general, de o forma musculara inferioara celorlalte zodii. De asemenea, dinamismul lor e destul de scazut. Gemenii si Fecioarele fac deci parte dintre semnele a caror constitutie e adesea fragila si putin rezistenta. In general, totusi, starea sanatatii lor e stabila, fiindca au un sistem nervos bun. Singura lor problema: echilibrul lor fizic depinde de starea de spirit, ceea ce le poate juca feste. Pentru Gemeni, semn de aer, asta se poate traduce printr-o surescitare nervoasa permanenta. Traind mai ales intr-o lume a ideilor, acest semn tine greu seama de corpul sau si are tendinta sa se disperseze, ducand prea multe activitati in acelasi timp. Daca sunteti Fecioare, nascute sub influenta pamantului (zodie de pamant), partea negativa a lui Mercur se traduce mai ales printr-un exces de angoasa, care provoaca insomnii si pierderi de energie.
Bolile provocate de Mercur
Mercur guverneaza intregul sistem nervos. Pentru Gemeni, el este legat si de sistemul respirator, in timp ce la Fecioare, guverneaza intestinele si abdomenul in intregul sau. In caz de dizarmonie, Mercur poate sa antreneze nevralgii de origine nervoasa, spasmofilie, anxietate si tulburari neuro-vegetative. El provoaca, de asemenea, migrene, alergii sau palpitatii. La Gemeni, Mercur negativ e legat de afectiuni ale sistemului respirator si de probleme care privesc bratele. Fecioarele trebuie sa se fereasca de anxietate si sa-si supravegheze problemele intestinale, tulburarile pancreasului si ale vezicii biliare, parazitozele.

Scorpion

Planeta tutelara: Pluto
Avantaje: recuperare rapida
Pluto este zeul mortii, ceea ce i-ar putea nelinisti pe cei care se afla sub patronajul lui... Nu este cazul, fiindca Pluto e totodata si zeul renasterii. El nu va pune la adapost de diferite probleme legate de sanatate, dar va ajuta sa le depasiti, printr-o recuperare rapida. Dupa o boala sau dupa o criza, renasteti din propria dv. cenusa la fel ca Phoenix, intact.
Dezavantaje: autodistrugere
Pluto este o planeta misterioasa, a carei influenta nu este usor de inteles. El poate sa antreneze o fascinatie bizara pentru moarte si boala. Atentie deci la o anume tendinta reala catre autodistrugere.
Bolile provocate de Pluto
Pluto guverneaza viata si moartea, eliminarea reziduurilor organice si sexualitatea. El guverneaza asadar partile corpului legate de procreare, evacuarea toxinelor din sange. Cand este in opozitie, Pluto poate sa provoace intoxicatii, patologii ale organelor sexuale, tulburari ale prostatei, hemoroizi. Cand este influentat negativ de alte planete, poate sa antreneze deficiente imunitare, tulburari ale functiilor vezicii sau boli ale sangelui. Atentie, de asemenea, la sinuzite, migrene si sangerari de nas.

Sagetator

Planeta tutelara: Jupiter
Avantaje: robustete
Jupiter este planeta sansei, a succesului si a bucuriei de a trai. Cu un asemenea protector, Sagetatorii sunt asigurati pe planul sanatatii. In marea majoritate a timpului sunt rezistenti ca niste stejari. Dotati cu o constitutie robusta, nativii zodiei sunt foarte rar bolnavi. Iar cand lucrul acesta se intampla totusi, optimismul si combativitatea lor ii ajuta sa-si regaseasca rapid echilibrul.
Dezavantaje: tendinta catre exces
Jupiter este planeta expansiunii. El poate deci sa antreneze fenomene de pletora si excese. Acest impact se manifesta mai ales in plan fizic: un "jupiterian" are tendinta naturala sa retina apa, sa inmagazineze grasimi si deseuri toxice. Dar el influenteaza din nefericire si psihicul: cei aflati sub influenta lui Jupiter au tendinta de a actiona intotdeauna in mod excesiv. Mananca mult, beau mult, ceea ce nu e deloc bine.
Bolile provocate de Jupiter
Jupiter guverneaza functiile ficatului, ale pancreasului, ca si functiile respiratorii. Cand se afla in opozitie, poate antrena boli de plamani, probleme ale circulatiei arteriale, tulburari ale ficatului si pancreasului. El favorizeaza instalarea gutei, intoxicatii, hipertensiune si hiperactivitati glandulare. Atentie si la sciatica.

Capricorn

Planeta tutelara: Saturn
Avantaje: rezistenta
Saturn este planeta disciplinei si a vointei. Ea nu daruieste o constitutie puternica, ci o rezistenta deosebita la boli. Pana ca un Capricorn sa ajunga sa cada la pat, e drum lung. In plus, Saturn faciliteaza adoptarea unor deprinderi igienice de viata. Rezultatul: nativii zodiei sunt campioni ai preventiei.
Dezavantaje: vitalitate redusa
Saturn incetineste procesele vitale. Asta are drept consecinta un dinamism redus, putina forta musculara, mecanisme de asimilare si de evacuare mai lente decat ar fi normal. Un "saturnian" bolnav face febra redusa, simptome putine, dar se si vindeca mai greu. Saturn e legat, de asemenea, de fenomene de scleroza.
Bolile provocate de Saturn
Saturn guverneaza scheletul, in particular articulatiile si genunchii. El protejeaza dintii, unghiile, parul si pielea. Cand se afla in opozitie, Saturn risca sa antreneze probleme osoase si articulare, manifestari de scleroza si de retentie. El predispune la calculi renali si biliari, la demineralizari, dermatoze, artrita si aterioscleroza, precum si la boli de dinti si de maxilare.

Varsator

Planeta tutelara: Uranus
Avantaje: un motor de Ferrari
Uranus este planeta independentei, a creativitatii, a evenimentelor imprevizibile. El le daruieste nativilor sai o buna rezistenta nervoasa si un inalt nivel vibratoriu, care permit reconstituirea rapida a rezervelor energetice. Asta explica de ce, cu toate ca nu sunt dotati cu o constitutie prea puternica, Varsatorii sunt foarte rezistenti.
Dezavantaje: nici un fel de limite
Uranus este mai degraba o planeta mentala decat una fizica. Rezultatul: nativii zodiei isi imagineaza ca daca mintea decide, restul corpului trebuie sa execute. Partea neplacuta este ca, neascultand mesajele corpului, ei nu-si respecta necesitatile vitale. Pasionat si activ, Varsatorul ajunge fara sa-si dea seama la capatul rezervelor fizice si nervoase, cu tot riscul de epuizare si prabusire pe care aceasta-l comporta.
Bolile provocate de Uranus
Uranus guverneaza sistemul nervos, circulatia sangelui, echilibrul endocrin, maduva spinarii si vederea. Uranus poate sa antreneze o mare nervozitate. Atentie, de asemenea, la spasmofilie, la aritmia cardiaca, la bolile de picioare (glezna si fluiere), la maduva spinarii si la tulburarile de vedere, ca si la neregularitatile tensiunii sanguine.

Pesti

Planeta tutelara: Neptun
Avantaje: forta spirituala
Neptun este planeta invizibilului, a divinului si a spiritualitatii. Putin activ pe plan material, el nu daruieste nici o constitutie solida, nici mare rezistenta la oboseala si maladii. Dar cum aceasta planeta guverneaza legatura dintre vizibil si invizibil, dintre materie si spirit, ea va permite sa gasiti un echilibru fizic in armonie cu echilibrul dv. spiritual. Neptun poate provoca uneori vindecari cvasimiraculoase.
Dezavantaje: abandon facil si evadare
Fiind o planeta nemateriala, Neptun este regele iluziilor si al evadarii din real. In mod concret, un "neptunian" are o tendinta mai accentuata decat celelalte semne ceresti in a se refugia in alcool si droguri de toate felurile, inclusiv in consumul exagerat de medicamente.
Bolile provocate de Neptun
Neptun guverneaza picioarele, glandele, ganglionii, mucoasele, lichidele. El este in relatie si cu sistemul nervos. Neptun poate sa provoace intoxicatii, inclusiv medicamentoase. El antreneaza astenia, o mare fragilitate respiratorie si hepatica, tulburari limfatice si glandulare. Atentie in mod special la afectiunile care privesc picioarele, edemele, respiratia si tulburarile de circulatie.