Cosul cu targuieli

Redactia
Bucatarie indiana- Mancarurile yoga se bazeaza pe vegetale, crude sau preparate pe foc, ele fiind considerate drept alimente-medicament, principale surse de energie si sanatate -Salata yoga. Ingrediente: 1 salata verde (sau 2 marule), 2 rosii, 5 fire de ceapa verde, 15 masline negre, 10 ridichi, 1 c...

Bucatarie indiana</b><b>- Mancarurile yoga se bazeaza pe vegetale, crude sau preparate pe foc, ele fiind considerate drept alimente-medicament, principale surse de energie si sanatate -Salata yoga

Ingrediente: 1 salata verde (sau 2 marule), 2 rosii, 5 fire de ceapa verde, 15 masline negre, 10 ridichi, 1 cana de branza rasa, 1/4 lingurita maghiran. Pentru sos: 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita sare.
Mod de preparare: Se taie totul marunt, maslinele se pun fara samburi. Se toarna sosul amestecat separat. Deasupra se presara branza rasa.

Salata egipteana

Ingrediente: 4 castraveti, 1/2 lingurita usturoi pisat sau taiat foarte fin, 1 ceasca iaurt, 1 lingurita marar verde tocat marunt, 3 ridichi taiate marunt.
Mod de preparare: Curatati castravetii. Amestecati usturoiul, iaurtul si mararul, apoi adaugati castravetii taiati fin si ridichile. Amestecati bine. (Cel mai simplu ar fi ca ridichile si castravetii sa fie date pe razatoare.)

Supa de ceapa

Ingrediente: 4 cepe rosii (taiate solzisori), 1 telina (taiata marunt), 4 lingurite de ulei, 2 cani de apa, 2 cani de suc de rosii, sare vegetala (Vegeta), praf de usturoi (dupa gust), 1 1/2 felii groase de paine integrala, unt, parmezan.
Mod de preparare: Caliti ceapa si telina in ulei, pana se inmoaie putin. Adaugati apa, sucul de rosii si toate celelalte ingrediente. Acoperiti si lasati sa fiarba 15-20 de minute. Taiati painea cubulete si prajiti-o in unt. Cand supa este gata, o serviti cu crutoane si parmezan ras.

Supa rece de castraveti

Ingrediente: 4 castraveti, 4 catei de usturoi, 3 linguri de ulei de masline, 4 cesti iaurt, sare, patrunjel.
Mod de preparare: Usturoiul se piseaza si se amesteca apoi cu patrunjelul tocat, cu putina sare si cu ulei. Castravetii se taie rondele subtiri, se toarna peste ei iaurtul si mujdeiul de usturoi. Se lasa compozitia la rece.

Supa de iaurt

Ingrediente: 1 borcan mare de iaurt, 3 dovlecei tineri si proaspeti (felii), 3 lingurite ulei de soia, 3 lingurite zeama de lamaie, 1/2 lingurita marar, 1 catel de usturoi tocat, 1/2 seminte de marar, 1 lingurita menta verde, 1 lingurita coaja rasa de lamaie.
Mod de preparare: Puneti ingredientele in vasul mixerului si transformati-le in pasta. Se orneaza cu marar verde tocat.

Feluri De Mincare Yoga</b><b>Orez cu legume

Ingrediente: 2 cani de orez, 1 lingura de boabe de mazare, 1 lingura de ciuperci, 1 lingura de unt, 2 dovlecei, 2 rosii, 1 morcov, 1/4 de telina, 1 ceapa, 2 cani apa, 4 linguri de branza rasa.
Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie legumele (telina, morcovul si dovleceii); rosiile se taie in bucati mari, ciupercile felii si ceapa solzisori. Se pune margarina intr-o tigaie pe foc mic si se adauga ceapa, morcovul si telina. Puneti si orezul, amestecand bine, ca sa nu se lipeasca. Adaugati mazarea, rosiile, dovleceii si ciupercile. Se mai toarna apa putin cate putin, se lasa 20 de minute sa fiarba, amestecand din cand in cand. Intre timp, se sareaza si se adauga restul de margarina. Se baga in cuptor si se serveste cald.

Mancare de ardei gras

Ingrediente: 5-6 ardei grasi (capia), 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 4-6 rosii bine coapte, 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 2-3 fire de busuioc, 1 lingurita sare.
Mod de preparare: Se caleste ceapa, se toarna cateva linguri de apa si se lasa sa fiarba acoperit. Coaceti ardeii si curatati-i de pielita si de seminte. Se spala, se usuca si se taie felii. Se taie si rosiile felii. Puneti ardeii peste ceapa, apoi adaugati rosiile, sarea si cateii de usturoi netaiati. Lasati sa fiarba pana scade complet.

Ciuperci umplute cu branza de vaca

Ingrediente: 1 kg ciuperci, 3 linguri de ulei, 1 cana de branza de vaca, 1 lingura marar tocat, 2 oua, sare.
Mod de preparare: Palariile ciupercilor, spalate si scurse, se pun intr-o cratita cu putin ulei pana se mai inmoaie. Picioarele ciupercilor se toaca, se inabusa in ulei, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu branza de vaca, marar, ou si sare. Se umplu ciupercile cu aceasta compozitie. Deasupra se pune putina margarina si se dau la cuptor sa se rumeneasca intr-o tava unsa cu ulei. Se servesc calde sau reci.

</b><b>Dulciuri</b><b>Inghetata de fructe

Ingrediente: 2 cani de smantana sau iaurt, 4 linguri de miere, 4 linguri de fructe (dupa gust).
Mod de preparare: Se pune totul in mixer, se amesteca bine. Se pune in congelator, se serveste cu frisca sau cu spuma de fructe.

</b><b>Spuma de fructe

Ingrediente: 1 cana fructe (visine fara samburi, capsuni, caise bine coapte etc.), 1 cana zahar, 1 albus de ou.
Mod de preparare: Se pune totul in mixer si se amesteca rapid, pana se obtine o spuma. Se poate orna cu ea inghetata sau se poate pune in scobitura pepenelui galben.