Frumusete

Redactia
Frumusete. Profitati de belsugul de fructe al toamnei. Toamna - anotimp de tranzitie, este cel mai indicat moment pentru inceperea unor tratamente cosmetice de rectificare a unor deficiente si pentru a face fata anotimpului rece. Nici un alt remediu nu ii este mai prielnic tenului decat aplicatiile c...

Frumusete

Profitati de belsugul de fructe al toamnei

Toamna - anotimp de tranzitie, este cel mai indicat moment pentru inceperea unor tratamente cosmetice de rectificare a unor deficiente si pentru a face fata anotimpului rece. Nici un alt remediu nu ii este mai prielnic tenului decat aplicatiile cu fructe proaspete, ale caror vitamine sunt absorbite eficient si rapid. "Frumoasa la obraz ca un mar" este in cosmetica o comparatie sugestiva. Cutreierati livezile de cosmetice ale toamnei, spre marele dvs. folos.

</b><b>Ten normal

- badijonari cu suc de caise, masti cu caise in amestec cu miere - tonifica pielea.
- suc de mere aplicat pe fata, gat, decolteu - reda vitalitatea tesuturilor.
- masca de suc de struguri albi (o lingurita), miere de albine (o lingurita), zeamil (o lingurita) - tonifica si da luminozitate tenului.

</b><b>Ten gras, cu pori dilatati

- masti din caise, piersici, prune, pere - fructele coapte, taiate, se strivesc si se aplica pe fata, unde se lasa 20 de minute.
- suc de gutui - se aplica pe fata seara si dimineata.
- masca din fragi (zdrobite) - se amesteca cu albus de ou batut spuma.
- suc de pepene rosu - se aplica pe fata.
- suc de rosii in amestec cu miere - se aplica pe fata.
- suc de zmeura si de mere - se zdrobesc fructele, se amesteca cu miere si ulei de masline. Se aplica sub forma de comprese.
- o lingurita de frunze de zmeura se fierb in 200 ml apa timp de 10 minute. Se sterge fata seara, dupa demachiere.
- tonic de maces - 100 g macese se macereaza timp de 12 ore intr-un litru de apa rece, se adauga 50 g miere. Se strecoara si se sterge fata seara si dimineata. Solutia se pastreaza la rece.

</b><b>Ten uscat - prevenirea ridurilor

- suc de catina - o lingura de frunze, zdrobite si strecurate, se amesteca cu caimac de lapte si cu miere.
- pulpa de pepene galben - se zdrobeste, se freaca cu miere si o fiola de laptisor de matca.
- piersici zdrobite - se freaca cu miere si cateva picaturi de ulei de germeni de porumb.
- suc de struguri albi - se aplica comprese, seara si dimineata.
- pulpa de para coapta - zdrobita, se aplica ca atare si se lasa 20 de minute.
- masca de mar - se fierbe un mar curatat, taiat felii, in lapte proaspat (lapte cat sa acopere feliile de mar). Se raceste, se face o pasta care se amesteca cu o lingurita de miere si 2-3 picaturi de ulei de masline.
- macerat de maces - 100 g macese se macereaza 12 ore intr-un litru de apa rece, se adauga 50 g miere, se strecoara si se sterge fata seara si dimineata.

</b><b>Ten iritabil

Se taie o gutuie in felii, se fierbe intr-un litru de apa pana scade la jumatate, se strecoara si se adauga 50 g miere de tei. Se aplica comprese pe fata.

Ten alergic

Se face infuzie din frunze de coacaz si se aplica comprese pe fata.Cosmeticiana Nelli Pfeiffer - Cabinet "Api Estetic", str. C. A. Rosetti nr. 31, Bucuresti, tel. 021/211.38.27

Clubul dietelor de slabit

"Mancati cat sa nu va mai fie foame, dar nu sa va saturati"

Este adevarat ca eu nu am fost niciodata "grasa". Intotdeauna mi-am dorit sa fiu cat mai slaba. Acum am 45 de kg si toata lumea imi spune sa ma mai ingras. Secretul? Mananc cat sa nu imi fie foame si niciodata nu mananc cat sa ma satur. Dimineata, incercati ceva usor, dar care sa va asigure proteinele si vitaminele pentru intreaga zi. In cursul zilei consumati cat mai multe fructe si apa minerala. Incercati sa eliminati grasimile din alimentatia dvs., nu numai pentru a slabi, ci si pentru a trai cat mai sanatos. Deci, consumati mancaruri cat mai usoare, dar sa nu va saturati niciodata. Daca dispuneti de timp, incercati sa faceti cat mai multa miscare, mers pe jos, alergatTrebuie sa stiti ca aceasta reteta da rezultate sigure, fara a va afecta in vreun fel sanatatea.Aura Oprisan - str. Gen. Eremia Grigorescu nr. 19, bl. 3A, sc. 1, ap. 4, Braila, cod 6100