Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Sora mea are neoplasm pulmonar cu metastaze osoase si hepatice". Sora mea, in varsta de 41 de ani, a fost diagnosticata cu neoplasm pulmonar stang cu metastaze osoase si hepatice. Nu a urmat tratamentul chimioterapeutic. In ultimele trei saptamani a avut mari probleme cu ficat...

Cititorii Intreaba...

</b><b>"Sora mea are neoplasm pulmonar cu metastaze osoase si hepatice"

Sora mea, in varsta de 41 de ani, a fost diagnosticata cu neoplasm pulmonar stang cu metastaze osoase si hepatice. Nu a urmat tratamentul chimioterapeutic. In ultimele trei saptamani a avut mari probleme cu ficatul, acestea manifestandu-se prin greturi, stari de voma si febra. In trei luni a scazut in greutate 11 kg. Va rugam sa ne ajutati cu un tratament naturist. Va multumim!
Petronela Domnita - Cluj-Napoca, tel. 0744/42.89.10

"Mama mea a fost diagnosticata cu cancer la vezica"

Prin bunavointa acestei minunate reviste, recurg la ajutorul si sfaturile dvs. Mama mea a fost diagnosticata anul trecut cu cancer la vezica, trecand prin doua operatii pentru extirparea tumorilor canceroase. Din pacate, tratamentul cu radiatii i-a fost recomandat mult mai tarziu, la cateva luni dupa ultima interventie. Efectuandu-si analizele acum cateva saptamani, intreaga familie a aflat cu stupoare ca abdomenul ii este invadat de ganglioni, mama trecand prin suferinte ingrozitoare. I-au fost recomandate sedinte de chimioterapie, urmand sa le reia peste trei luni. Exista cineva care ma poate ajuta cu sfaturi sau recomandari in ceea ce priveste un tratament naturist in aceasta faza a bolii? Astept sa-mi raspundeti prin intermediul revistei sau prin e-mail. Va multumesc anticipat si va rog din suflet sa ma ajutati!
Mirela Blajan - e-mail: mirela@umich.edu

</b><b>"Ajutati un tanar a carui viata depinde de dializa!"

Va felicit din tot sufletul pentru grija si competenta cu care realizati aceasta revista si va solicit ajutorul intr-o problema deosebit de grava. Cunosc un tanar intr-o situatie disperata. Are 28 de ani si dupa aproape 10 ani de boala renala si un transplant renal nereusit, acum nu mai are nici un rinichi si face de trei ori pe saptamana dializa. In marea lui disperare, nu mai are incredere in nimic. Va rog din suflet sa-l ajutati si sa-i redati increderea in viata si in Dumnezeu! Cu multumiri,
Maria - Dragasani

"Cum se poate evita recidiva unei tumori pe creier?"

Mama mea, in varsta de 63 de ani, a fost operata acum trei saptamani de tumora pe creier. Operatia a reusit, tumora fiind extirpata in intregime. Rezultatul biopsiei a fost glioblastom cu celule gigant. Exista riscul reaparitiei acestei tumori, doctorii dandu-i de trait sase luni - un an. V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati recomanda un tratament naturist care sa impiedice recidiva tumorii. Va multumesc anticipat!
Mirela Albu - str. Ionel Fernic nr. 41, bl. B3, ap. 25, Galati, cod 6200

"Se poate vindeca schizofrenia hebefrenica?"

Va scriu in numele prietenei mele, care este foarte deprimata in ultimul timp si sufera cumplit, atat ea, cat si sotul ei. Unicul lor fiu, in varsta de 23 de ani, a fost diagnosticat cu schizofrenie hebefrenica. Urmeaza tratament cu Clopixol, insa fara rezultate. Boala a inceput sa se manifeste la 18 ani. Baiatul duce o viata inchisa, retrasa, fara prieteni. Medicul psihiatru spune ca aceasta boala este incurabila. Familia sufera enorm si nu se intrevede nici o speranta. Ii rog din suflet pe cei care stiu vreun tratament naturist sau orice alta cale de vindecare sa ajute acest tanar nefericit. Va multumesc anticipat si va doresc sanatate! Dumnezeu sa-i aiba in grija pe toti cei buni!
Iulia - Saveni, jud. Botosani, tel. 0231/54.03.87

</b><b>"Doresc un tratament naturist pentru dermografism"

Am o problema cu care ma confrunt de ani de zile: de cate ori fac baie sau transpir, am o mancarime insuportabila, care dureaza cam 15-20 de minute, pana se usuca pielea. Aceasta senzatie de mancarime este prezenta pe piept, brate, spate, mai putin pe picioare. Am consultat un medic dermatolog si mi-a spus ca am dermografism. Am urmat tratament cu Nizoral, Calciu, Tryenzime, No-Spa, Hidroxizin, Famotidina, dar fara rezultate. Daca stie cineva un tratament pentru aceasta afectiune sau adresa unui cabinet unde m-as putea vindeca, il rog sa-mi raspunda prin intermediul revistei. Va multumesc,
Radu Sorin - Slobozia

"Din cauza herniilor de disc, pot paraliza oricand"

Va scriu in speranta ca poate cineva a suferit de aceeasi boala de care sufar si eu (de 13 ani) si a gasit alte solutii pentru vindecare, in afara interventiei chirurgicale. Am 34 de ani si cu 7 ani in urma am fost operata de hernie de disc L4-L5 stanga. Acum sunt propusa din nou pentru operatie de hernie de disc L3-L4 si L4-L5, descoperita la examenul Rmn. Am doi copii minori (unul de 3 ani si celalalt de numai 6 luni) care au mare nevoie de mine. Din discutiile cu medicii am inteles ca discurile L3, L4 si L5 sunt fisurate si exista pericolul de a paraliza oricand. Durerea fizica si psihica prin care trec la gandul unei noi operatii este mare. De aceea, ii rog din suflet pe cititorii care au avut aceasta boala si s-au vindecat (sau ameliorat) prin alte metode in afara operatiei sa-mi dea un raspuns. Cu speranta si nerabdare astept raspunsurile dvs.
Marian Lucia - str. Padis nr. 5, sc. 2, ap. 20, Cluj-Napoca, cod 3400, tel. 0264/14.23.30

"Mama mea sufera de porfirie acuta abdominala"

Mama mea, in varsta de 65 de ani, este o persoana foarte activa, in ciuda numeroaselor boli cronice pe care le are. Pe acestea le duce pe picioare, cum se spune, dar in ultimii doi ani se confrunta cu dureri insuportabile cauzate de o boala numita porfirie acuta abdominala. Face crize din ce in ce mai des. Din cauza bolilor cronice de care sufera (la inima, stomac si ficat), doctorii nu i-au prescris decat vitamina B1 si acid folic, dar medicamentele nu au dat nici un rezultat. Vin cu rugamintea fierbinte sa-mi recomandati un tratament naturist care sa amelioreze aceste dureri cumplite. Revistei "Formula As" ii doresc viata lunga si cat mai multi cititori, carora sa le dea Dumnezeu sanatate si bucurii!
Elena Moinea - Bucuresti

</b><b>"Tatal meu are adenocarcinom de prostata"

Sunt disperata! Tatal meu a fost diagnosticat cu adenom de prostata. A facut operatie la Spitalul "Panduri" si i s-au extirpat portiuni de tesut pentru examenul anatomo-patologic. Dupa o luna de zile i s-a comunicat rezultatul acestui examen: adenocarcinom de prostata, gradul I. Doctorii i-au recomandat operatie pentru scoaterea testiculelor, dar el nu doreste acest lucru. Va rog din tot sufletul sa ne ajutati cu un tratament naturist pentru adenocarcinom si sa ne recomandati un medic oncolog bun, care ne-ar putea ajuta. Bunul Dumnezeu sa va ajute si sa ne ajute! Va multumesc!
N.C. - Bucuresti

</b><b>"Ma paste un mare necaz: amputarea piciorului"

Ma paste un mare necaz: amputarea piciorului stang. Mi s-a descoperit o tromboflebita a membrelor inferioare, in stare foarte avansata la piciorul stang. Laba piciorului s-a innegrit pana la glezna. Tratamentul cu Plavix a incetinit evolutia bolii, dar nici vorba de vindecare, negreala persista cu incapatanare, ba chiar inainteaza. Disperat ca nu pot face nimic, apelez la cititorii care au avut asemenea afectiuni (varice si tromboflebita) sa ma ajute cu un sfat, cu un remediu naturist, sa ma incurajeze sa-mi pot reveni din deznadejdea care m-a cuprins. Nu mai sunt tanar, dar ma agat de viata si vreau sa traiesc pe picioarele mele, sa nu necajesc pe nimeni cu problemele pe care le am. Multumesc anticipat celor care ma vor ajuta cu sfaturile lor de bine.
Alexandru Casa - Bod-Sat, str. Garii nr. 630, jud. Brasov, cod 2238

</b><b>"Ce tratament exista pentru leziune subacuta severa de fibra musculara?"

In urma unui tratament cu Cortizon (Dexamentoza + Prednison) mi-au fost afectati muschii. Diagnosticul este polimiozita subacuta severa, polineuropatie senzitiva motorie primara axonala, leziune subacuta severa de fibra musculara. Cunoaste cineva un tratament naturist sau medicamentos pentru aceasta afectiune? Va multumesc.
M. Marisca - Bacau

"Cum se prepara laptele de soia?"

Am aflat de curand despre virtutile laptelui din soia, dar nu stiu cum se prepara. De aceea, rog cititorii acestei reviste sa ma indrume. Cu multumiri,
Toni Felciuc - Vatra Dornei

</b><b>"Unde se fac operatii pentru marirea organului genital?"

Incerc sa aflu unde se fac interventii chirurgicale pentru marirea organului genital masculin. As dori sa aflu si care sunt preturile care se practica. Cu stima,
A.T.

Cititorii multumesc pentru vindecari

"Mamei i s-a negativat virusul B, apoi si virusul C"

Sunt o cititoare fidela a revistei dvs. si fac parte dintre fericitii care au beneficiat si beneficiaza de tratamentul d-lui dr. biolog Mircea Ciuhrii. Lucrurile care s-au spus la televizor despre dumnealui m-au indignat. In urma cu cativa ani, mama mea a fost diagnosticata cu hepatita tip B si C. Medicii i-au recomandat vitamine si regim. La putin timp, simtindu-ma si eu rau, mi-am facut analizele si mi-a iesit virusul C pozitiv. Am cautat si eu remedii la medici specialisti, dar, in afara de vitamine, nu mi-au recomandat nimic. Din fericire, prin revista dvs. am aflat de d-l Ciuhrii si - incredibil! - mamei i s-a negativat virusul B, apoi, la cateva luni, virusul C. Eu mai sunt inca in tratament, dar ma simt extraordinar de bine. Le-as da un sfat celor care il ataca asa de murdar pe d-l biolog Mircea Ciuhrii: compromiteti pe cine trebuie, nu pe el! Este un adevarat Dumnezeu pentru multi romani aflati in grea suferinta. Dumnealui nu trebuie sa-i indesi banii in buzunare! Pe bolnavii amarati ii trateaza in mod gratuit. Pot dovedi ceea ce afirm cu analizele mele si ale mamei, dar asta inseamna sa le trimit denigratorilor distinsului om de stiinta un colet.
Nicoleta N. - Bucuresti
Va las numarul meu de telefon, dar va rog sa nu-l publicati. Daca doreste cineva amanunte, ii stau la dispozitie.

"Am ajuns la el sprijinita in baston,
acum l-am lasat dupa usa chiliei"

Sunt Maica Alexandra, in varsta de 59 de ani, si cu nevrednicie in fata bunului Dumnezeu, incepatoarea schitului si a obstei schitului ortodox "Sf. Ioan Iacob Hozevitul" din comuna Moroeni, sat Pucheni, jud. Dambovita, punctul Plaiul Domnesc. Cu voia bunului Dumnezeu, fiind prin Bucuresti cu anumite probleme, am citit articolul din F. As despre dr. doc. biolog Mircea Ciuhrii. Il cunosc de mai bine de cinci ani pe acest om minunat, cu frica de Dumnezeu, el fiind unul dintre ctitorii schitului nostru. Am ajuns la dansul in baston, abia mai mergeam din cauza unei artroze la ambii genunchi, fibrilatiile la inima ma faceau neputincioasa, varicele ma suparau. Am primit niste pastile pentru fibrilatii, care m-au ajutat foarte mult, si niste alifii, cu care m-am uns la genunchi, si in doua saptamani am lasat bastonul, care sta acum dupa usa chiliei. Dar lucrul cel mai important este ca la d-l dr. Mircea Ciuhrii, noi - calugarii si calugaritele - suntem primiti la orice ora din zi sau din noapte si beneficiem de tratament gratuit. Bunul Dumnezeu stie tot. Oare cei care ataca un astfel de om nu se tem de mania bunului Dumnezeu? Le lasam pe toate in grija Imparatului Luminii, Dreptul Judecator care le stie pe toate, iar noi cu nevrednicie ne rugam pentru sufletul d-lui Ciuhrii si cu toata dragostea ii spunem: "Nu sunteti singur, d-le dr. biolog!".
Cu respect,
Maica Alexandra

</b>
<b>
"A fost singurul specialist care mi-a vindecat ciocurile la spondiloza cervicala"

Subsemnatul Cristea Virgiliu, din Focsani, tel. 0237/62.22.73, va marturisesc ca d-l dr. doc. biolog Mircea Ciuhrii a fost primul si unicul specialist care mi-a vindecat ciocurile la spondiloza cervicala de care sufeream de multa vreme (ma intorceam pe strada cu totul, ca lupul, iar astazi nu mai am probleme) - maladie pe care nici un medic nu a putut nici macar sa o amelioreze. De asemenea, si adenomul de prostata a inceput sa se reduca cu medicatia sa. D-l dr. doc. biolog Mircea Ciuhrii este o personalitate in domeniul cercetarii si prepararii de medicamente din extracte de insecte, cu efecte de exceptie in vindecarea diverselor boli. Atacurile murdare ale unor medici incapabili si invidiosi, ca si a postului B1Tv (si a autoritatilor), fac parte din campania de compromitere a tratamentelor naturiste cu efecte benefice si mult mai ieftine decat cele alopate. Il rugam pe d-l dr. Mircea Ciuhrii sa nu paraseasca tara, sa ceara ajutorul Ministerului Sanatatii (daca este cazul) si sa-i trateze cu indiferenta pe oamenii rai si invidiosi. D-le dr. Mircea Ciuhrii, va asiguram ca aveti tot sprijinul din partea noastra, a pacientilor!
Virgiliu Cristea

Cititorii Raspund

</b><b>"Fetita mea are doua fistule bronhiale"
(Raspuns pentru Mariana - Bistrita, F. As nr. 486)

Aceasta fistula rezulta din persistenta canalului Tirioglos, care inca din viata intrauterina nu s-a inchis si nici nu se va inchide de la sine, fara interventie chirurgicala. Singurul medic care a facut cu succes aceste interventii chirurgicale este d-l prof. dr. Dinu de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi.
Rodica Nicolau - B-dul G. Cosbuc nr. 31, bl. M3, ap. 131, Galati, cod 6200

"Fetita mea de doar 5 anisori mai are doar 6 luni de viata"
(Raspuns pentru Cornelia Iosif - com. Stefan Voda, jud. Calarasi, F. As nr. 522)

In urma unor cercetari, am gasit producatorii medicamentului Isoprinosine, pe care il solicitati. In cazul in care nu gasiti medicamentul in Romania, este data si o adresa din Ungaria, precum si un formular prin care se poate cere trimiterea medicamentului direct din fabrica. Adresa din Romania: Intrarea Eliza Zamfirescu-Leonida nr. 13, ap. 2, sector 1, Bucuresti, cod 71302, tel./fax: 021/260.13.44, 260.14.07, 202.93.27, iar adresa din Ungaria: Biogal-Teva Mr Gabor Skaliczky, Robert Karoly krt 66, Product Manager, Dr. Pal Somlo, H-1134, tel. 003613505300, 003613505310, e-mail: palsomlo@teva.hu. Probabil ca trebuie sa atasati reteta. Ii urez fetitei norocul sa poata rade in cativa ani de diagnosticul medicului care i-a prezis doar 6 luni de viata! Cu drag,
Johanna Fufezan - Hahnstrasse 43a, 60528 Ffm, (Basa) 21915

</b><b>"Din cauza tumorii la plamani, tatal meu tuseste incontinuu"
(Raspuns pentru Iulian Oprica - Giurgiu, F. As nr. 522)

1. Daca ne supara tusea, aplicam urmatorul remediu popular care, folosit de generatii, este tot atat de eficace ca in trecut. Se fierbe o lamaie la foc moale, timp de 10 minute. Prin fierbere lamaia se inmoaie, astfel incat se va obtine din ea o cantitate mai mare de suc. Lamaia se taie in doua si se stoarce bine intr-un pahar. La sucul obtinut se adauga 2 linguri de glicerina (adica 30 g), pe care o gasiti la farmacie. Se agita bine si apoi paharul se umple cu miere. Siropul se dozeaza dupa nevoie: daca avem un acces de tuse in timpul zilei, luam o lingurita de sirop, dupa ce amestecam bine continutul. Daca suntem treziti noaptea de tuse, luam cate o lingurita de sirop la culcare si una noaptea, cand ne trezim; daca suferim de o tuse rebela, luam 6 lingurite de sirop pe zi, si anume: dimineata dupa sculare, inainte de pranz, dupa masa de pranz, la cateva ore dupa aceasta, apoi la cina si inainte de culcare. Pe masura ce tusea cedeaza, micsoram numarul dozelor zilnice. Va doresc sanatate si m-as bucura sa va fie de folos.
Maria Stamate - str. Bucuresti nr. 28, Calarasi
2. Este cunoscut faptul ca borsul obtinut din tarate de grau constituie leacul de baza al bolilor de plamani. Va trimit doua retete, cu promisiunea ferma ca in primele doua luni tatal dvs. se va simti mult mai bine, iar daca va continua tratamentul, dupa un an de zile maladia lui va fi doar o amintire urata. - Dimineata, pe stomacul gol, micul dejun sa fie numai slanina afumata. - Galbenusuri de ou - frecate cu o lingura de miere poliflora (cumparata de la apicultori), un pahar de bors, pregatit din tarate de grau si 2-3 sfecle rosii (folosite la prepararea borsului). Pe durata zilei, va folosi cel putin 1 kg de bors (in loc de apa). - 10 picaturi de tinctura de propolis (pe putin miez de paine) dupa cele trei mese principale. - 3 tablete de propolis zilnic (de la Plafar). - Hrean ras pe razatoarea mica (o radacina, macerata in 500 g miere poliflora) - 3 lingurite pe zi, dupa mesele principale. - Foarte multe cruditati (mere, citrice, miezuri de nuca, grau incoltit - 3 linguri pe zi); in loc de desert: morcovi, sfecla rosie, telina, rase pe razatoarea mica - se pregateste cat se mananca o data; seara sa nu-i lipseasca o cana de lapte in care s-a pus o lingurita de miere. Sunt interzise alcoolul, tutunul, cafeaua. Ii doresc sanatate tatalui dvs. si nu uitati: sa nu lipseasca borsul din hrana lui zilnica caci astfel, toate tesuturile si fibrele plamanului distruse de tumora i se refac. De asemenea, sa consume miere poliflora.
Maria Nastase - str. Luncii nr. 3, Blaj, jud. Alba

"Cum pot scapa de dependenta de Bixtonim?"
(Raspuns pentru Liviu Andronache - Iasi,
F. As nr. 523)

Problema dvs. este foarte serioasa, pentru ca pe fondul unei afectiuni respiratorii trenante (sinusuri infundate) se grefeaza o boala iatrogena ea insasi cronica (dependenta de un produs medicamentos, in speta Bixtonim), a carei vindecare este impiedicata de o serie de complicatii pe cat de severe, pe atat de dezagreabile (dureri puternice in mijlocul fruntii, senzatie de lipsa acuta de aer). Pe langa amanuntele pe care le-ati dat deja, ar mai fi fost necesare cateva: daca ati fost sau nu operat de polipi, daca ati facut sau nu vreo alergograma si daca vi s-a semnalat, in urma vreunui control mai amanuntit, vreo eventuala deviatie sau malformatie la nivelul sinusurilor nazale. In functie de raspunsurile la aceste intrebari (din care probabil ar deriva si altele), s-ar putea sugera un protocol terapeutic mai bine conturat. Cert este ca reactia dvs. alergica se declanseaza la administrarea oricarui alt produs medicamentos, cu exceptia aceluia care v-a declansat si va intretine criza. Asta ar putea sugera o alta cale de rezolvare, "o reteta naturista" (cum chiar dvs. sugerati, cam lipsit de convingere si incredere - "eventual"). Fiindca lucrez in domeniul plantelor medicinale si cred in puterea lor vindecatoare, pentru ca ma ajuta ori de cate ori apelez la ele, v-as recomanda, in functie de optiunea dvs., cateva remedii fitoterapice: - Trei-frati-patati (Viola tricolor) - un antialergic de exceptie. Pentru uz intern, in cura de 30 de zile: a) infuzie (o lingurita de planta uscata si macinata la cana, infuzare 15-20 minute - 3 cani pe zi); b) infuzie concentrata (4 linguri de planta la cana, infuzare 15-20 minute - cate o lingura la 3-4 ore); c) tinctura - cate 10-15 picaturi de 3 ori pe zi. Pentru uz extern, ori de cate ori este nevoie: a) spalaturi nazale cu infuzie preparata dintr-o lingura de planta la o cana de apa clocotita; b) inhalarea aburilor rezultati in urma introducerii unei lingurite de planta maruntita intr-o cana de apa clocotita. - Musetel (Matricaria chamomilla) pulvis si granat (Pyrethrum parthenium) pulbere din planta inflorita - un foarte bun remediu in caz de migrena. Se pun parti egale din cele doua plante, de preferat macinate in momentul consumului: un varf de lingurita de amestec, sublingual (se tine cat mai mult, daca se poate, pana la antrenarea cu saliva; daca nu se poate, mai ales ca a doua planta este cam amara, se antreneaza pudra cu un paharel de zeama de lamaie usor indulcita cu miere poliflora sau de tei). - Echinacea (Echinacea spp.) sau ginseng indian (Withania somnifera) - pentru intarirea sistemului imunitar - tinctura, cate 10 picaturi de 3 ori pe zi. - Cimbru de cultura (Thymus vulgaris) - efect antispastic al cailor respiratorii, antiasmatic si antimicrobian. Uz intern: infuzie (o lingurita de pulbere de planta inflorita la o cana de apa clocotita, infuzare 10-15 minute - 2 cani pe zi); b) infuzie concentrata (2-3 linguri de pulbere de planta la cana, acelasi timp de infuzare - 2-3 linguri pe zi). Uz extern: crearea, cu ajutorul unei lampi de aromoterapie, a unei atmosfere saturate de aerosoli de cimbru (5-10 picaturi de ulei volatil sunt suficiente pentru o "repriza" de aer aromat). Va mai recomand cateva produse naturale, realizate de Laboratorul "Favisan" din Lugoj: Ceai astm-fond, Ceai astm-criza, Echilibrant energetic, Colonsan - clisma. De asemenea, consumati siropuri de catina si de macese (adevarate rezervoare de vitamine) sau chiar fructe proaspete, imediat ce vine toamna si da prima bruma peste ele. Nu neglijati, de asemenea, controlul periodic al rinichilor si, preventiv, macar din cand in cand, beti cate un ceai din codite de cirese sau din matase de porumb.
dr. Radu Stoianov - str. 22 Decembrie - 1, Fundulea, jud. Calarasi, cod 8264, tel. 0740/09.15.11

</b><b>"Doresc un tratament naturist pentru insuficienta estrogenica"
(Raspuns pentru Angela Giorgi - Targu-Jiu,
F. As nr. 524)

Stimata doamna, ma grabesc sa va raspund, deoarece am trecut si eu timp de doua luni prin chinuri groaznice (bufeuri, insomnii si stari depresive). In primul rand, trebuie sa consultati un medic endocrinolog bun, care sa va faca niste testari de hormoni si apoi sa faceti un tratament de substitutie corect, numai sub supravegherea atenta a medicilor endocrinolog si ginecolog. Nu se administreaza hormoni estrogeni decat dupa efectuarea unei mamografii, a unui echo genital, a unui frotiu vaginal si dupa un examen al sanilor. Estrogenii nu se administreaza fara progesteron, in dozele stabilite de medic. Sunt o multitudine de medicamente pentru tratamentul de substitutie al menopauzei: Femoston, Cliogest, Divina. Daca stiti ca nu aveti un endocrinolog bun in orasul dvs., puteti merge cu trimitere de la medicul de familie la Institutul "Parhon" din Bucuresti, la d-na dr. Ileana Marinescu, un medic de un inalt profesionalism, care cred ca este persoana cea mai indicata pentru afectiunea dvs., tinand cont de varsta pe care o aveti si de perioada indelungata de cand va confruntati cu acest dezechilibru hormonal. Numarul de telefon de la Institutul "Parhon" unde va puteti programa este 021/230.20.41, interior 137. Eu am avut norocul sa gasesc in librarie, in perioada in care nu stiam ce se intampla cu mine, publicatia "Cartea femeii", editata de Editura "Teora", care mi-a dat raspunsuri la toate intrebarile pe care mi le puneam, legate de acest dezechilibru hormonal. Eu am 45 de ani si de trei ani ma confrunt cu aceasta problema survenita in urma unui soc emotional. Acum fac o terapie continua de substitutie, mi s-a recomandat o tableta de Dufaston la doua zile (progesteron) si zilnic Phito Soia - o tableta dimineata si una seara (estrogen natural din soia). Ma simt bine, nu mai am bufeuri, ma odihnesc bine si am o stare generala foarte buna. In speranta ca v-am fost de folos, va doresc multa sanatate!
Radu Maria - Constanta

"Sufar de sindrom algoparestezic"
(Raspuns pentru G. A. - Focsani, F. As nr. 524)

Aceleasi suferinte, in urma unei traume afective, le-a suportat si mama mea. Viata ei devenise insuportabila; a facut multe investigatii si a urmat tot atatea tratamente, dar fara rezultate concludente. Intamplarea a facut ca, in drum spre serviciu, sa trec pe langa cabinetul "Bioreflex" din Sos. Mihai Bravu nr. 303, bl. 18 A din Bucuresti. Am convins-o pe mama sa mearga la o consultatie (fiind gratuita) si, eventual, sa urmeze un tratament. In urma unor tratamente naturiste, sedinte de reflexoterapie si sedinte de tehnica radianta, i s-au deblocat si echilibrat energiile meridianelor Yin si Yang, care sunt vitale pentru organism. Prin acest tratament mama mea si-a recapatat echilibrul dintre trup si suflet si i-au fost activate fortele de autovindecare. Acum, toate simptomele pe care le avea (dureri de cap, insomnii, stari de nervozitate, transpiratii) au disparut. Pe aceasta cale, vreau sa multumesc colectivului de terapeuti de la Cabinetul "Bioreflex". Cu respect si multa consideratie,
Mima Lupu - Aleea Rotunda nr. 1, bl. Y1/B, sc. 3, ap. 109, sector 3, Bucuresti

</b><b>"Doresc un tratament pentru nefropatie diabetica"
(Raspuns pentru Daniela - Floresti, F. As nr. 525)

Diabetul de tip I, insulino-dependent, este considerat o boala autoimuna, in care sistemul imun ataca celulele producatoare de insulina din pancreas si acesta nu mai poate fabrica suficienta insulina. In timp, diabetul duce la complicatii la nivelul ochilor (retinopatia diabetica), rinichilor (nefropatia diabetica), gingiilor, dintilor, organelor genitale. De asemenea, exista riscul scaderii bruste a nivelului glucozei in sange (hipoglicemie) sau cresterii ei (hiperglicemie), cu coma si risc de deces. De aceea, este esentiala mentinerea sub control a diabetului. Aceasta presupune urmatoarele: controlul glicemiei, grasimilor sangvine, greutatii corporale, scaderea riscului complicatiilor. Dieta (vegetariana + peste) si exercitiile fizice sunt importante in atingerea acestor obiective. Acizii grasi de tip Omega 3 au rolul de a regla glicemia, trigliceridele si colesterolul. Sucul de aloe vera este benefic pentru reglarea metabolismului. Pentru o dieta si mai multe recomandari, ma puteti contacta telefonic.
dr. Ion Pavel - tel. 0723/53.17.63

</b><b>"Sufar de scleroza laterala amiotrofica"
(Raspuns pentru Nicolae Berea - Bucuresti, F. As nr. 390)

Ma numesc Anca Olariu si va scriu deoarece am observat in paginile revistei dvs. diverse raspunsuri publicate la rubrica de sanatate, pentru oameni disperati, in cautarea unui remediu pentru boala lor. Va scriu dvs., pentru ca sunteti singura sursa de informatii referitoare la bolnavii de Sla din Romania, fie doar si pentru ca acestia v-au scris in disperare de cauza. Ma doare sufletul sa vad cum acesti pacienti cauta disperati medicamentul Rilutel/ Riluzole, cu toate ca acesta este un soi de placebo pentru pacientii de Sla. Ma intreb de ce medicii ofera acest medicament pacientilor romani. Se stie ca el costa 600 de dolari, se stie faptul ca unui pacient ii trebuie o pastila pe zi, pentru tot restul vietii. Se stie ca un flacon are 30 de pastile. Rezultatul putem sa-l aflam usor. Acest medicament este singurul aprobat de guvernul Sua si s-a raspandit si in farmaciile Europei. Daca ar vindeca boala, as cauta si eu, disperata, acest medicament... Dar nu o vindeca, ci doar este posibil sa prelungeasca viata cu cateva luni (citez producatorii: "efectul medicamentului este modest"). Deci boala nu este nici macar incetinita, daramite sa stagneze. Mai bine si-ar trai ultima perioada a vietii cu speranta descoperirii vreunui leac decat sa li se alimenteze iluzia prelungirii vietii. Mai bine s-ar vorbi mai mult despre cum fac fata bolnavii de Sla acestui diagnostic cumplit si cum ii putem ajuta realist sa isi traiasca restul vietii cat mai confortabil spiritual si social. Mai bine s-ar duce o campanie de informare (chiar si a unor medici), ca sa nu se mai produca aceste confuzii monstruoase cu privire la evolutia bolii, "vindecarea" sau "stagnarea" ei. Mai bine li s-ar explica amanuntit pacientilor (oricat de dureros ar fi) ce posibilitati reale sunt de a trai cu aceasta boala, pentru ca acestia sa nu moara speriati si inspaimantati, tocmai din lipsa informatiilor. Totusi, cu moartea nu este de gluma si ar fi bine ca si bolnavii de Sla si familiile lor sa fie bine informati.
Poate ca tonul meu este al unei persoane frustrate (chiar sunt) si pentru aceasta imi cer scuze. Apreciez revista dvs. Sper ca se vor putea face mai multe pentru bolnavii de Sla de la noi din tara. (Bunica mea a murit de Sla la 63 de ani, mama mea a fost diagnosticata cu Sla in octombrie 2001 si are 56 de ani. Eu... am 32 de ani si traiesc cu speranta ca ma voi afla printre cei "fifty-fifty" care nu vor face boala, cu toate ca port gena ce o declanseaza. Macar stiu ca in cazul meu boala este ereditara...).
Va iubesc si va stimez!
Anca