Medicina naturista

Redactia
Un medicament romanesc de exceptie pus la zid:Imunomod. - Campania de lichidare a remediilor naturiste continua. Colegiul Medicilor din Craiova, cu larga participare a Pro Tv, a dezlantuit un atac furibund impotriva unui produs de larga aplicabilitate, inclusiv in bolile canceroase si infectiile cu...

Un medicament romanesc de exceptie pus la zid:Imunomod

- Campania de lichidare a remediilor naturiste continua. Colegiul Medicilor din Craiova, cu larga participare a Pro Tv, a dezlantuit un atac furibund impotriva unui produs de larga aplicabilitate, inclusiv in bolile canceroase si infectiile cu Hiv: Imunomod. Lovitura de teatru: acelasi medicament, inventat de d-na dr. Elena Ionascu, e brevetat de cea mai importanta institutie europeana de profil: European Patent Office - Ipea din Germania. Cum e posibil ca un produs certificat de specialistii Comunitatii Europene sa devina in Romania obiect de batjocura publica? Cine are interes sa compromita si sa blocheze cercetarea stiintifica autohtona? De ce in loc sa fie produse in tara, spre folosul miilor de bolnavi, inventiile savantilor nostri sunt expulzate peste hotare, constranse sa fie fabricate sub licenta straina? Sa fie vorba doar de invidie, de ranchiuna, de lipsa de informatie? Monstruoasele coalitii puse la cale pe socoteala vietii unor bolnavi incurabili, carora li se daduse o sansa de vindecare, seamana mai degraba cu un cap de mort. Oare n-ar fi timpul ca institutiile responsabile cu cercetarea stiintifica romaneasca sa reactioneze fata de sistematica lapidare a inventatorilor autohtoni? De ce sa se imbogateasca Italia, Franta, Ungaria, cu medicamentele romanesti, in loc ca banii sa intre in vistieria destul de goala a tranzitiei? De ce, in loc sa fie ajutati sa traiasca, mii de bolnavi sunt impinsi spre neant? Sustinut si popularizat in paginile revistei noastre, suntem bucurosi sa aducem la cunostinta cititorilor recunoasterea internationala a medicamentului Imunomod, exact in clipa cand in tara lui de obarsie a fost lichidat -

Revista "Formula As" si Imunomodul

Imunomodul a fost popularizat in F. As, in doua interviuri realizate la distanta de un an. Asa cum se intampla de obicei, intalnirea revistei noastre cu un nou medicament romanesc s-a facut prin intermediul uriasei corespondente care soseste pe adresa redactiei. O cititoare bolnava de cancer mamar in stadiu final, careia nu i se mai daduse nici o sansa de vindecare, izbutise sa se recupereze spectaculos si sa se reintegreze in viata familiala, cu ajutorul unui produs naturist, pe care ne implora sa-l popularizam in revista, ca sa profite si alti bolnavi de pe urma lui: Imunomod. Cum la scurta vreme ne-au parvenit si alte semnale, la fel de entuziaste, si pentru ca autoarea medicamentului era de profesie medic, ne-am hotarat sa-i solicitam un interviu. Asa am aflat despre trista poveste a unui om de stiinta, umbland din usa in usa, cu inventia in traista, refuzat si amanat peste tot, vreme de sapte ani, dar si de fericita realitate a zeci de bolnavi vindecati cu ajutorul Imunomodului. Insotite de acte medicale doveditoare, cazurile au fost publicate in revista, starnind - asa cum ne-am si asteptat - un interes cu totul aparte printre cititorii increzatori in forta tratamentelor alternative. Alte scrisori - de data asta de ordinul sutelor - ne-au confirmat, in anii care au urmat, ca inventia d-nei dr. Ionascu ducea la rezultate de exceptie, chiar si in bolile grave - cancere, Sida, leucemii. (Forta medicamentului a fost testata, de altfel, si de colegi de redactie, confruntati cu probleme grave de sanatate, de rude si prieteni apropiati.)

Golgota unui inventator roman

Descoperit in 1972, principiul activ al Imunomodului a fost perfectionat pas cu pas, in urma studiilor facute pe mai multe grupe de boli. Experientele realizate pe cobai au evidentiat faptul ca, in cazul unor boli induse, tratamentul cu Imunomod a regenerat functiile hepatice, renale si celulele sangvine. Institutul Cantacuzino si-a dat girul pentru medicament, rezultatele fiind considerate foarte bune. Un institut de cercetare din Roma a certificat, de asemenea, lipsa de toxicitate a produsului. Adunand rezultatele testelor facute pana atunci, dr. Elena Ionascu s-a adresat forurilor de competenta din tara noastra, incercand validarea si producerea medicamentului. Demersurile adresate Ministerului Sanatatii si Directiei Sanitare au ramas insa fara nici un raspuns. Depasita de costurile exorbitante de omologare a proiectului (cateva miliarde), inventatoarea a incercat diferite aliante financiare, nefezabile, din pacate. In decembrie 2000, d-na dr. Ionascu depune o noua cerere de brevet la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, unde i se sugereaza sa-si protejeze proiectul prin Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale, avand in vedere unicitatea lui. In 2001, aprobarea este obtinuta, iar in 2002, pe 24 iunie, Biroul European de Brevetare (Ipea) acorda d-nei dr. Ionascu certificatul de inventator al Imunomodului, valabil pentru toate tarile Comunitatii Europene si a celor afiliate (Romania este singura tara din fostul Est comunist care nu a solicitat acceptarea in prestigioasa institutie comunitara, unde Cehia, Slovacia si Bulgaria figureaza la loc de frunte). Aureolat de cea mai inalta confirmare europeana, brevetul Ipea este recunoscut de toate firmele de medicamente din lume. Imunomodul si-a inceput binemeritata cariera internationala, pe care, din pacate, nu va scrie "Made in Romania". Un nou triumf al ticalosiei!

Marsavia

In urma cu o luna, am primit un fax din partea d-nei dr. Ionascu, prin care ne ruga sa comunicam in revista ca pleaca in Italia si ca nu le mai poate furniza pacientilor Imunomod. Alertati de perspectiva catastrofala a hotararii, care punea in pericol viata cititorilor nostri dependenti de medicament, am pornit spre Craiova, sperand la o amanare a termenului scadent. Hotararea d-nei dr. Ionascu era insa definitiva. Presata de cozile de bolnavi formate zilnic in fata usii, spionata si hartuita de "colegi" craioveni purtatori, si ei, de halate albe, era decisa sa plece din tara. "De ce faceti asta?", am intrebat. "Mii de oameni si-au regasit sanatatea cu ajutorul Imunomodului!" Aveam sa aflu ca scenariul este acelasi ca si in alte "cazuri" celebre din Romania: Nicolescu, Olinescu, Ciuhrii - oameni de valoare ai acestei tari, atacati murdar de cei care ar fi trebuit sa le cerceteze inventiile si sa le ofere sprijin in aprobarea lor.
"In urma cu o saptamana, am fost anuntata de Politie ca sunt reclamata de Colegiul Medicilor Dolj, respectiv de d-l dr. Dobrescu, presedintele Colegiului (radiolog de profesie), ca lucrez ilegal, ca dau retete bolnavilor si le prescriu un medicament neomologat la Comisia Medicamentului. Ca medic pensionar, eu nu dau consultatii; pe baza diagnosticului pus de medicul specialist, recomand bolnavului doza de Imunomod necesara. N-am facut altceva decat sa incerc sa dau o ultima speranta nefericitilor carora nu li se mai dadea nici o sansa. Si, in multe cazuri, am reusit sa salvez bolnavi incurabili. Pe la usa mea au trecut nenumarati oameni <<grei>> - de la Politie, de la S.R.I., din Justitie, profesori universitari, medici specialisti -, care au apelat la tratamentul cu Imunomod fiindca nu-si putusera rezolva problemele de sanatate prin tratamentele clasice. Toti au fost foarte multumiti de rezultate. Ei ar trebui sa ma sustina acum, sa dea declaratii despre eficienta medicamentului meu. Chiar daca pare greu de crezut, am sustinere in randul medicilor. In Cluj, de exemplu, la Clinica de Oncologie, medicii accepta tratamentul cu Imunomod, fiindca au vazut rezultatele. La Ramnicu-Valcea si la Pitesti exista, de asemenea, medici care-si trimit pacientii la mine, pentru tratament cu Imunomod, daca descopera ca acestia nu mai au sanse de supravietuire.
- Ce veti face daca aceste atacuri murdare vor continua?
- N-am altceva de facut decat sa plec in Italia. De altfel, imi pare rau ca n-am facut-o mai demult. Astazi n-as fi fost in aceasta situatie. Zilele trecute (discutia a avut loc in iulie - n. red.), mi-a sosit de la Centrul de Patente Internationale din Mnchen aprobarea de brevet, dupa un examen preliminar efectuat la Zrich, care a stabilit ca indeplinesc toate conditiile pentru un brevet international. Partenerii mei din Italia au incheiat contracte cu 18 state importante (Sua, Canada, Japonia si tari din Comunitatea Europeana) pentru fabricarea si comercializarea medicamentului. Italienii au refacut testele de toxicitate acuta si au inceput studiile clinice necesare aprobarii medicamentului. Odata ajunsa in Italia, ii voi indruma pe specialistii farmacologi in elaborarea Imunomodului buvabil, indicat copiilor.
Ma doare sufletul ca las atata suferinta in urma mea, stiu ca fara Imunomod multi dintre cei aflati in tratament nu vor supravietui, dar nu pot sa le asigur continuarea tratamentului in vacarmul acestor amenintari pline de invidie si de ura. Am 73 de ani, dintre care 30 de cercetare a Imunomodului. Nu ma pot lauda cu un final de viata prea fericit...Florentin Popa

Din Munchen, prin telefon
Dr. Novak Godehard,
director de relatii publice al Biroului European
de Brevetare (European Patent Office - Ipea)</b><b>"Orice inventie aprobata de noi e valabila pentru toate tarile Comunitatii Europene si a altora afiliate la cerere"

- Stimate d-le Novak Godehard, existenta unei institutii europene de brevetare a inventiilor de medicamente este de mare interes pentru Romania, o tara cu o activitate intensa de inventica in zona tratamentelor traditionale, realizate din plante. Ati putea sa va prezentati?
- European Patent Office (Ipea) a fost infiintat in 1978 pentru tarile membre ale Comunitatii Europene si coordoneaza toate tipurile de inovatii, inclusiv pe cele din zona sanatatii si a medicamentelor. Avantajele pe care le oferim sunt deosebite. Atestarile noastre ii scutesc pe inventatori sa le mai obtina si in tara lor sau in alte tari unde vor sa-si breveteze descoperirile. Brevetele sunt valabile pentru toate tarile membre ale Comunitatii Europene si ale altora afiliate la cerere.
- Presupun ca nu gresesc afirmand ca Romania nu face parte dintre ele...
- Intr-adevar, Romania nu se numara printre membrii nostri, fiindca nu a facut demersuri in acest sens, desi avantajele nu sunt deloc neglijabile. Pana in prezent, pe langa tarile membre ale Comunitatii Europene, din Ipea fac parte si Elvetia, Lichtenstein, Cipru, Turcia, Cehia, Ungaria, Slovenia, Polonia, Estonia si Bulgaria.
- In situatia in care un medicament a fost brevetat, ce viitor se deschide in fata lui? Ne referim concret la un medicament romanesc, Imunomod, atestat de curand de Biroul European de Brevetare...
- In urma documentelor enumerate in raportul de cercetare preliminara, se considera ca inventia intruneste criteriile de calitate, si anume ca aduce, intr-adevar, ceva nou in domeniu si ca merita sa fie aplicata industrial. Detinatorul patentului il poate face public, urmand sa astepte ofertele unor firme interesate, pentru care brevetele noastre reprezinta o garantie de calitate.Ion Longin Popescu

(Un amplu interviu pe aceasta tema veti putea citi intr-unul din numerele viitoare ale revistei, sub semnatura colegului nostru, aflat in prezent in Germania.)

</b><b>Bolnavii au cuvantul</b><b>Adevarul Despre Imunomod</b><b>"Nu stiu daca voi putea sa va multumesc vreodata pentru binele pe care ni l-ati facut"
(Diagnostic initial: neoplasm pulmonar)

Ma numesc Stoian, sunt din Constanta si sotul meu este pacientul dvs. Pe aceasta cale tin sa va multumesc din suflet, sa va doresc sanatate si sa va dea Dumnezeu multi ani de viata. Cu ajutorul tratamentului dvs., sotul meu se simte mai bine. La ultima radiografie facuta la plamani, pe data de 3.01.2002, medicii au ramas uimiti cat de mult s-a micsorat tumora, intr-un timp atat de scurt. Analizele la sange si urina au iesit si ele bune. Va voi expedia si analizele urmatoare, ca sa ne trimiteti in continuare tratamentul si instructiunile de folosire. Va rog din suflet sa ma ajutati in continuare, desi nu stiu daca voi putea vreodata sa va multumesc atat cat meritati pentru binele pe care ni l-ati facut.

</b><b>"Daca nu exista Imunomodul, nici nu vreau sa-mi imaginez care ar fi fost situatia mea"
(Diagnostic initial: keratita herpetica)

Stimata si draga d-na doctor,
Am asteptat primele rezultate de la Institutul de Virusologie "Stefan Nicolau" din Bucuresti, analize al caror rezultat vi-l trimit acum. Dupa cum vedeti, virusurile din ochi, pozitive acum un an, au disparut, rezultatul fiind negativ. Este un pas spectaculos, la care nu ma asteptam si care se datoreaza exclusiv Imunomodului. Precizez ca de sase luni nu am mai instilat decat apa distilata in ochi si nu am luat alt medicament local sau general. Singurul medicament cu care am urmat consecvent un tratament a fost Imunomod injectabil, Im si Iv. Reamintesc ca la debutul bolii si in cursul perioadei de stare, inainte de a ma trata cu Imunomod, nu deschideam ochii, pansati luni de zile in sir, nici nu se punea problema sa citesc, sa ma uit la televizor sau sa ies afara. (Am intrerupt rezidentiatul opt luni.) Dupa un prim set de injectii cu Imunomod, am simtit o modificare radicala. Mi-a disparut si starea de subfebrilitate permanenta pe care o aveam in urma unei adenoviroze contractate in 1997. Aplicand consecvent terapia cu Imunomod, in primavara lui 2000 am simtit o ameliorare semnificativa, cu fiecare zi, a situatiei oculare, obiectivata prin faptul ca mi-am reluat profesia (cu multa atentie, bineinteles, si muncind mult mai putin - vedeam cam 5-6 pacienti pe zi) si prin faptul ca am inceput sa citesc fara probleme, chiar sa ma uit la televizor sau sa ies afara mai mult timp. Daca nu exista Imunomodul, nici nu vreau sa-mi imaginez care ar fi fost situatia mea astazi. Nu am cuvinte sa-mi exprim recunostinta fata de dvs., draga d-na doctor! Va multumesc din inima si va rog sa ramaneti alaturi de mine. Cu respect si afectiune,
Oana B., medic rezident anul V Oftalmologie - Bucuresti

"Am mari sperante de viata si pentru asta va multumesc din inima"
(Diagnostic initial: neoplasm recto-sigmoidian)

Ma numesc B. Silvestru, din comuna Rosiile, jud. Valcea, si am diagnosticul de neoplasm recto-sigmoidian. Din 19 decembrie 2001, am inceput tratamentul cu Imunomod, asa cum mi l-ati prescris dvs. Dupa primele 30 de injectii (S si X), am continuat cu alte 20 (A si X), pe care le-am primit in continuare. In paralel, am continuat si tratamentul cu citostatice (21-23 februarie) si m-am simtit din ce in ce mai bine. Am avut o singura criza (7-10 februarie) cu febra (38-39¡C), cu dureri suportabile fara calmante si cu eliminari de mucoase si alte resturi mai mari ca pana atunci, care apoi au incetat. In prezent, nu mai sunt eliminari, durerile sunt vagi, iar starea mea generala este foarte buna. Merg la serviciu (sunt profesor), am pofta de mancare si dorm linistit. Am mari sperante de viata si pentru asta va multumesc din inima. Va doresc sanatate si putere de munca, pentru a ne ajuta in continuare sa scapam din ghearele bolii.

</b><b>"Noi, cei din lumea a treia, care nu ne putem permite tratamente la Paris sau la Londra, avem o singura speranta, si aceea sunteti dvs."
(Diagnostic initial: carcinom spino-celular)

Mult iubita si stimata d-na dr. Ionascu,
Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va dea putere de munca in continuare, ca sa puteti duce la bun sfarsit lupta impotriva bolilor si - nu in ultimul rand - a cancerului, flagel care in ultimii ani secera tot mai multe vieti. Diagnosticul de carcinom spino-celular gr. Iii la buza inferioara s-a abatut asupra sotului meu ca un fulger, in luna iunie 2000. De la inceput am inteles gravitatea si, de ce nu, fatalitatea diagnosticului. Singurul meu sprijin pe moment a fost ruga la Dumnezeu. Sotul meu a fost operat la sectia de chirurgie plastica a Spitalului nr. 1 din Craiova. In urma biopsiei, mi s-a adus la cunostinta diagnosticul si in luna iulie a inceput prima serie de citostatice. In august, a urmat prima serie de raze Rentgen, in urma carora s-a simtit foarte slabit, cu analize proaste, recomandandu-i-se sa faca o intrerupere. In acel moment am aflat despre Imunomod si am venit la dvs. cu credinta ca ne veti fi de mare ajutor. Incet, pas cu pas, starea sotului meu a inceput sa se imbunatateasca, lucru care se poate vedea si din analizele efectuate in cadrul sectiei de Oncologie a Spitalului nr. 1 din Craiova, analize pe care le anexez. Pana in prezent, am efectuat tratament cu 100 de flacoane de Imunomod, au trecut aproape doi ani de la debutul bolii, iar starea sanatatii sotului meu este buna, dupa cum confirma si ultimele analize facute la Spitalul nr. 1 din Craiova. Aceasta este povestea unui inceput de tragedie, care datorita bunului Dumnezeu si dvs., se va termina cu bine. In numele a milioane de vieti secerate de boala, din ignoranta, din nestiinta si din prostie, va rog si ma rog la bunul Dumnezeu sa puteti lupta pana la capat ca romanii sa poata beneficia de Imunomod, atat in farmacii, cat si in spitale.
D-na dr. Ionascu, in numele celor care va cunosc munca de o viata, cu lacrimi in ochi va rog sa nu abandonati lupta, sa nu-i abandonati pe romanii saraci si saraciti de cei pentru care boala nu constituie o problema. Noi, cei din lumea a treia, care nu ne putem permite tratamente la Paris sau la Londra, avem o singura speranta, si aceea sunteti dvs.
Cu iubire si respect,
Mariana M. - Bailesti

</b><b>Din Italia, prin telefonOfelia Ionascu, fiica inventatoarei

Contactata telefonic in Italia, d-na Ofelia Ionascu, fiica doctoritei Elena Ionascu, ne-a declarat:
"Este o rusine pentru Romania ca-si indeparteaza prin astfel de campanii denigratoare valori medicale, precum mama mea. Ii anunt pe cei care au indoieli privind autenticitatea medicamentului Imunomod ca acesta detine in prezent un brevet international, fiind avizat si omologat de o comisie medicala internationala. Acest brevet este valabil in intreaga Comunitate Europeana. Medicamentul nu este <<un amestec de apa si reziduuri de antibiotice>>, cum sustin unii in tara, ci un produs farmaceutic cu calitati dovedite. Mama a fost jignita intr-un mod ingrozitor, a fost facuta vrajitoare, impostoare... Nu mai putem suporta aceasta situatie... Pacientii dr. Elena Ionascu trebuie sa inteleaga ca vina pentru intreruperea activitatii ei in Romania o poarta acei indivizi invidiosi pe succesul ei...
Suntem in tratative cu case (firme) farmaceutice importante din Japonia si America, pentru producerea Imunomodului. Din pacate, Romania pierde un medic-inventator de mare clasa.
Fac Apel Catre Toti Bolnavii Vindecati Cu Imunomod Sa Expedieze Pe Adresa Revistei Marturii In Favoarea Medicamentului."

</b><b>"Acest atac murdar
m-a determinat sa va readuc in atentie cazul sotului meu"

Stimata d-na Sanziana Pop,
Revolta si indignarea ma fac sa va scriu din nou. Pana unde poate sa mearga marsavia unor indivizi?! O marsavie de altfel jalnic orchestrata, cu trei martori dubiosi, un dr. Dobrescu (?), reprezentand Colegiul Medicilor Dolj, care fara argumente valide, intr-un stil mai degraba de mahala, fara sa aiba nimic in comun cu o discutie pertinenta cu subiect medical sau cu o controversa medicala, ne atentioneaza sa intrerupem "urgent" tratamentul cu Imunomod ("apa posibil infestata cu virusul Hiv" - cum are tupeul si rea-vointa sa afirme)!
Acest atac murdar m-a determinat sa va readuc in atentie (v-am mai scris in mai 2002) cazul sotului meu, caz pe care il sustin cu probe concludente, documente medicale care nu pot fi nici ignorate, nici interpretate. Daca in ianuarie 2002 eram o familie distrusa, fara sperante si cu toate visurile facute tandari, astazi putem zambi, ne putem face planuri de viitor si suntem profund si pe viata recunoscatori acestei minunate femei si medic care este d-na dr. Elena Ionascu si medicamentului Imunomod. Mentionez ca am facut tratamentul cu Imunomod in paralel cu tratamentul cu citostatice, stabilit de medicul oncolog. Pentru orice alte lamuriri de care ati avea nevoie sau orice actiune ati intreprinde in sprijinul d-nei dr. Ionascu, va stau la dispozitie. Am rugamintea ca, daca se poate, numele de botez sa apara doar cu initiala. Cu numele de familie nu este o problema, Brasovul este plin de Popescu. Va fac aceasta rugaminte pentru ca mama nu stie nimic despre cosmarul pe care l-am trait noi. Este diabetica si nu am avut curajul sa-i spun atunci, la inceput, si cum rezolvarea a fost atat de nesperata, am considerat ca nici nu trebuie sa-i spunem. S-ar speria si emotiile nu-i fac bine.
Cu stima si mult respect pentru tot ceea ce dvs. si intreg colectivul revistei "Formula As" faceti pentru noi,
A. Popescu - str. Sarmizegetusa 5, bl. 43, sc. A, ap. 43, Brasov, tel. 0268/32.52.41, 0722/67.32.87