Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Va rog sa ma ajutati sa scap de vitiligo". Din cauza stresului si a grijilor, in organismul meu s-a produs o dereglare a melaninei si acum am un vitiligo, foarte urat ca aspect, pe maini si la axile. Mi-e teama sa nu se extinda si mai mult, de aceea am recurs la aceasta revist...

Cititorii Intreaba...

"Va rog sa ma ajutati sa scap de vitiligo"

Din cauza stresului si a grijilor, in organismul meu s-a produs o dereglare a melaninei si acum am un vitiligo, foarte urat ca aspect, pe maini si la axile. Mi-e teama sa nu se extinda si mai mult, de aceea am recurs la aceasta revista. De cateva luni fac tratament cu Vitix, ultimul produs de pe piata medicamentelor, dar fara rezultat. Sunt inca tanara (am 38 de ani) si mi-e frica de urmari mai grave. Multumesc tuturor celor care ma pot ajuta.
Verginia Loudaini - Maroc

</b><b>"Mama mea sufera de boala polichistica hepato-renala"

Mama mea, in varsta de 51 de ani, sufera de o boala grea, a carei vindecare pare a fi imposibila (cel putin asa ne-a spus medicul care i-a pus acest diagnostic): boala polichistica hepato-renala, cu chisturi multiple, de marimi mari. Neplacerile pe care le are sunt deja chinuitoare: o stare generala proasta, senzatii de slabiciune sau chiar de lesin. Apelez la cititorii revistei si ii rog pe cei care cunosc o cale de rezolvare (prin intermediul medicinii traditionale, naturiste, homeopatiei) a acestei cumplite boli sa imi dea un sfat ca s-o pot ajuta pe cea care mi-a dat viata. Va multumesc si va doresc tuturor multa sanatate.
Daniela Militaru - Ploiesti, tel. 0244/14.73.12

"Am fost diagnosticat cu cavernom de trunchi cerebral"

Am 28 de ani si in urma a doua crize de epilepsie - una la varsta de 21 de ani, iar alta recenta - am fost diagnosticat cu cavernom de trunchi cerebral. Am consultat medici atat din tara, cat si din strainatate. Unii mi-au recomandat interventia chirurgicala, altii spun ca o operatie e foarte riscanta. Daca are cineva cunostinta despre vreun tratament naturist sau orice alt fel de informatie in legatura cu aceasta afectiune, il rog sa imi raspunda prin intermediul revistei. Va multumesc.
Ion Constantin
e-mail: ionconstantin74@hotmail.com

"Doresc un tratament pentru atrofie cerebrala loboparietala si pentru bataturi"

Va scriu cu rugamintea de a-mi da un sfat sau un ajutor pentru doua probleme care ma macina in ultimul timp. Asta iarna, fiica mea a alunecat pe scarile de la intrarea in blocul in care locuia, a cazut pe spate si s-a lovit la cap. Se pare ca a stat inconstienta un timp, deoarece nu-si aminteste nimic, decat ca atunci cand s-a dezmeticit era intinsa pe scara blocului. A facut imediat o radiografie si o electroencefalograma, dar nici una nu a relevat leziuni. Din cauza durerilor de cap ce au inceput s-a dus la Bucuresti, la Spitalul "Fundeni", unde la tomografie i s-a pus diagnosticul atrofie cerebrala loboparietala. A facut mai multe tratamente alopate, dar rezultatul a fost nul. Va rog sa-mi comunicati daca exista vreun tratament naturist pentru aceasta boala. O alta problema: fiul meu s-a intors din armata cu talpile picioarelor pline de bataturi. Au ajuns sa se extinda in asa hal, incat talpile picioarelor sunt acoperite de o crusta tare, de parca ar fi placate cu tabla. Exista vreun tratament pentru aceasta boala? Astept un raspuns in paginile revistei. Va multumesc pentru intelegere si sprijin.
Dan Marinescu - Slatina, jud. Olt

"Imi apar pete pe corp, insotite de prurit intens"

Am 49 de ani, am fost asistent medical, dar acum sunt pensionata pe caz de boala, cu diagnosticul hipertensiune arteriala maligna. De doi ani de zile au inceput sa-mi apara pe piele niste pete rosii. Aceste pete apar, dispar, apoi apar din nou, mereu pe alte portiuni ale corpului. Concomitent, mi se umfla buzele, pleoapele, incheieturile de la maini. Nu m-ar deranja, dar imi provoaca un prurit foarte intens. Am fost la medici (alergologi, dermatologi, internisti), am facut analize medicale, teste alergologice - toate au iesit bune. Am facut totusi tratament cu antihistaminice, dar degeaba. Traiesc in continuare cu acest chin. Diagnosticul (aproximativ) ar fi de alergodermie. Daca exista cineva care s-a confruntat cu aceste simptome si si-a gasit leacul, il rog din suflet sa ma ajute. Am ajuns la capatul puterilor, nu mai suport mancarimile. Multumesc anticipat pentru raspuns si astept cu nerabdare un sfat.
Ioana Gheorghe - str. Targu-Neamt nr. 14, bl. Td25, ap. 9, sector 6, Bucuresti

</b><b>"Mama mea a fost diagnosticata cu chist seros pe ficat"

Va rog sa ma ajutati sa-mi tratez mama, diagnosticata in decembrie 2001, in Bucuresti, cu chist seros de 30 mm pe lobul drept al ficatului si steatoza hepatica secundara, obezitate, plus hipertensiune, declansate in urma unei suparari mari (decesul a doi frati intr-un accident in octombrie 2000). Ca tratament a primit Captopril, Zocor si regim alimentar fara sare, grasimi, dulciuri (la care a renuntat total) si fara paine (la care nu poate renunta). Dupa trei luni de odihna si regim, tensiunea a scazut sub 140/90 (controlata zilnic), dar colesterolul se mentine la aceleasi valori, desi a slabit 12 kg. Ecografia a condus insa la acelasi diagnostic. Mama este o taranca ardeleanca foarte muncitoare si credincioasa. Pana la 70 de ani a mers la spital doar cand a nascut, dar de sase luni ii merge rau. Fiindca boala nu a cedat deloc, ma intreb daca i s-a dat tratamentul potrivit. De aceea va rog sa ma ajutati cu informatii privind un medic specialist de elita in acest domeniu si niste tratamente care si-au dovedit eficienta in aceasta afectiune. Mentionez ca pentru un tratament specific am putea sa o aducem in Bucuresti, desi mama n-ar vrea sa se opereze, asa cum i s-a recomandat. Sper sa intelegeti ca mama este lumina ochilor nostri, asa cum am fost si noi, cei trei copii, pentru ea, si sa o ajutati sa se vindece. Cu multumiri si deosebit respect,
Leonora Minea - Brasov

"Doresc un tratament naturist pentru hepatita autoimuna"

In disperare de cauza apelez la cititorii revistei dvs., rugandu-i sa-mi recomande un tratament naturist pentru hepatita autoimuna. S-a vorbit mult despre toate tipurile de hepatita, dar despre hepatita autoimuna nu am auzit nimic. Va rog sa ma ajutati sa aflu mai multe despre modul in care se poate vindeca aceasta boala - regim de viata, tratament naturist etc.
Cenea Mina - Drobeta-Turnu-Severin

</b><b>"De un an sufar de herpes ocular si genital"

Va scriu in speranta ca, asemeni multor altor oameni care au gasit la dvs. o lectie de vindecare, voi putea gasi si eu ceea ce caut. De un an sufar de herpes ocular si genital. Primul tratament medicamentos a dat rezultate, dar din pacate dupa un an herpesul a reaparut. De data aceasta suport mult mai greu tratamentul cu Aciclovir, Zovirax si Isoprinosine, avand mari dureri de stomac. Am citit intr-un numar mai vechi din arhiva revistei dvs. de medicamentul Rodilemid. Am incercat in zadar sa il gasesc in farmacii (mi s-a spus ca nu se mai produce). Am incercat sa iau legatura si cu d-l dr. Romulus Dinu de la Policlinica "Batistei", dar am aflat cu tristete ca a decedat. Va scriu in speranta ca cineva imi va putea spune daca si unde pot gasi acest medicament sau daca exista si alte tratamente care au dat rezultate bune in aceasta boala. Astept cu multa nerabdare un raspuns, o speranta de vindecare. Va multumesc!
Nicoleta Nicolae -
e-mail: nicoleta_nicolae@yahoo.co.uk

Leacuri De La Cititori

Cum sa ne lasam de fumat

In cele ce urmeaza ma voi referi la acea "ciuma a vietii" care provoaca cele mai numeroase suferinte, cele mai numeroase victime, cele mai urate boli: aceasta ciuma este Fumatul.
Metoda propusa de mine cere sa aveti: un instrument de scris, un caiet sau o agenda calendaristica, un ceas, tigari, un pic de vointa, un strop de inteligenta si dorinta de a scapa de acest vrajmas al sanatatii. Cum se procedeaza? In ziua stabilita de dvs. (care poate fi chiar ziua aniversara a nasterii, ca sa existe o motivatie sentimentala), insemnati-va in caiet (agenda) ora cand aprindeti prima tigara, a 2-a, a 3-a, a 4-a, etc. In ziua urmatoare, cand apare dorinta de a aprinde prima tigara, amanati acest gest cu 10-15 minute. La fel procedati si cand apare dorinta pentru a 2-a, a 3-a, a 4-a etc. tigara. La sfarsitul zilei veti constata ca din "meniul" dvs. de tigari fumate a disparut ultima tigara. In aceasta zi, inainte de culcare, faceti "o excursie" in interiorul constiintei dvs. si veti constata ca va simtiti propriul dvs. stapan. In ziua a doua, procedati la fel, dar amanand cu 10-15 minute aprinderea tigarilor fata de ziua intai. La fel procedati si in ziua a 3-a, a 4-a, a 5-a etc. Incepand cu ziua a 5-a de aplicare a acestui program, faceti un semn cu creionul pana unde veti fuma fiecare tigara. In ziua a 6-a, a 7-a, a 8-a etc. mutati acest semn cu cate 1-2 milimetri spre capatul la care aprindeti tigara. Veti constata astfel ca pe masura ce reduceti numarul de tigari fumate pe zi se reduce si marimea tigarii fumate. In felul acesta, organismul dvs. este supus unui proces lent, dar constient, de dezintoxicare nicotinica, care in final se concretizeaza prin disparitia dorintei de a mai aprinde o tigara. Atunci veti constata ca numai cine lupta poate fi invingator, ca ati devenit propriul dvs. stapan, ca inteligenta omului se afla in slujba lui.
Pe parcursul acestei lupte este bine sa va ganditi ca celulele corpului dvs. nu mai sunt supuse atacurilor celor 200 de substante toxice din tutun, cu repercusiuni negative majore asupra sanatatii intregului organism. Este suficient sa va ganditi ca acea boala groaznica numita Cancer nu va mai ameninta, ca inima dvs. nu este supusa unui viitor Infarct, ca arterele si venele prin care circula sangele nu-si mai ingroasa peretii ca sa produca ateroscleroza, boala care impiedica sangele sa transporte oxigen si substante hranitoare la toate celulele corpului. De asemenea, este bine sa va ganditi, atunci cand auziti semnalul sonor al unei Salvari, ca o contributie la starea celui aflat in Salvare o are si tutunul. Cand vedeti un cersetor sau un trecator, cu unul sau ambele picioare amputate din cauza arteritei, tutunul isi are meritul sau si in aceasta situatie. Cand vedeti o persoana relativ tanara, dar cu figura brazdata de riduri, un merit in aceasta imbatranire timpurie il are si tutunul, care de cele mai multe ori este "prieten" cu alcoolul.
Cu toate cele mentionate mai sus, tutunului i s-a gasit, de catre un pustnic indian, si trei parti bune, care sunt urmatoarele: pe fumator nu-l ataca hotii in timpul noptii, deoarece el tuseste toata noaptea si este mereu treaz; pe fumator nu-l ataca nici cainii, deoarece el umbla mereu cu un baston, ca sa-si sprijine neputinta fizica; pe fumator nu-l vei vedea batran, deoarece el moare inainte de a imbatrani!
In finalul acestei scrisori, rog cititorii care nu vor sa-si fie propriii lor dusmani sa aplice acest program de dezintoxicare nicotinica incepand cu o luna inaintea zilei de nastere, pentru ca urarile pe care le vor primi cu aceasta ocazie sa nu fie formale si pentru ca cel mai frumos si sanatos cadou sa si-l faca singuri si sa se felicite singuri pentru victoria obtinuta contra lor insile.Enciu Nicanor, biolog - str. Baisoara nr. 9,
sc. 2, ap. 83, Cluj-Napoca

Cititorii Raspund

</b><b>"Cum pot scapa de o tulburare obsesivo-compulsiva?"
(Raspuns pentru Mirela, F. As nr. 509)

La varsta de 79 de ani, pot spune ca sunt un veteran al bolilor pe fond nervos, din cauza ca am fost internat la Spitalul Nifon din Buzau de noua ori, cu diverse diagnostice. Am fost tratat de d-l dr. psihiatru Adrian Ionescu, doctor in stiinte medicale, cu o experienta de peste 40 de ani, care este trup si suflet dedicat bolnavilor. Luati legatura cu dansul la tel. 0238/71.00.99, 0238/52.40.18, intre orele 10-13 (in afara de ziua de marti). Nu va tratati "dupa ureche" si nu luati tranchilizante, pentru ca organismul uman difera, iar cu sistemul nervos nu e de joaca.
Ionel Dumitrascu - str. Obor nr. 1, bl. 8, sc. A, ap. 9, Buzau, cod 5100
(Aceeasi recomandare este valabila si pentru G.A., F. As nr. 524, "Sufar de sindrom algoparestezic")

</b><b>"Cum pot scapa de dependenta de cafea?"
(Raspuns pentru Garbu Maria Lorena, F. As nr. 513)

Draga Maria-Lorena, pentru a renunta la cafea, cel mai bun remediu este vointa. Gandeste-te cat de jalnica este imaginea unei persoane care nu e in stare sa faca nimic fara cafea: cum se trezeste, prima grija e sa-si faca o cafeluta, la amiaza la fel, cand se apuca sa invete ori sa lucreze ceva, musai sa fie si cafeluta langa ea! La fel eram si eu; in plus, daca ieseam dimineata in oras fara sa beau cafea, simteam ca ma doare capul (si nu-mi trecea decat daca dormeam 2-3 ore). Si totusi, in ultima seara a anului trecut, in timp ce planuiam sa-mi mai fac o cafea ca sa nu-mi fie somn, m-am gandit: "Eu depind de o cafea? E cafeaua mai puternica decat mine?". Asa ca am hotarat sa nu mai beau cafea in noul an, cel putin pana la sesiune. O vreme am inlocuit-o cu Inka, dar in afara de gustul de ness, nu avea nici un efect asemanator cafelei. Apoi am inlocuit Inka cu ceai de lamaie (1/2 feliuta de lamaie peste care se toarna apa clocotita si se adauga eventual putina miere), ceai care-mi da chiar mai multa energie decat cafeaua. In plus, nu mai sunt atat de "iritabila" si nici nu am mai avut palpitatii in preajma examenelor (dupa 4-5 cafele baute in ziua si seara precedenta). Daca de 5-6 ani nu "puteam" sa invat fara cafea, in ultimele 5 luni situatia s-a schimbat, examenele mi le-am luat (desi n-am mai apelat la cafea nici in sesiune), dureri de cap n-am mai avut (nici chiar in zilele cand ieseam din casa fara sa beau macar un ceai), si ma simt mult mai bine. Cred ca si tu poti scapa de acest prost obicei, numai sa vrei, sa constientizezi ca nu te ajuta cu nimic, ci doar te coboara in randul celor slabi, nehotarati, apatici si vrednici de mila! Fie ca bunul Dumnezeu sa te ajute!
Ana-Maria - Sibiu

"Doresc un tratament pentru neoplasm cu adenocarcinom"
(Raspuns pentru Daniela Ene - Pucioasa, F. As nr. 513)

Cred ca tatal Danielei ar trebui sa apeleze la un tratament naturist numai dupa indepartarea operatorie a tumorii, deoarece este un mare noroc ca a fost depistata in acest stadiu, cand vindecarea se produce in peste 95% din cazuri. Am intalnit, nu o data, pacienti care au refuzat anumite proceduri terapeutice la debutul bolii, ajungand ca spre final - cand nu se mai putea face nimic, in chinuri si cu perspectiva mortii in fata - nu numai sa regrete momentul irosit din incapatanare, dar sa ceara orice interventie, numai sa mai traiasca. Cu stima,
dr. Dan Zamfir - e-mail: Dzamfir@aol.com

</b><b>"Sotul meu are depresie pe fond anxios"
(Raspuns pentru Narci, F. As nr. 515)

Mult stimata doamna, un tratament naturist bazat pe masaj de relaxare profunda si reflexoterapie (circa 16-20 sedinte), combinat cu bai generale cu cimbru, seara, inainte de culcare, va da rezultate miraculoase. Trebuie ca sotul dvs. sa consume: polen (zilnic, 1 lingurita dimineata, timp de 15 zile pe luna); 3 capsule de catina zilnic; Coenzima Q10 (3 pastile/zi); o cana de ceai de cimbru (baut dimineata, pe stomacul gol). Toate aceste remedii il vor ajuta pe sotul dvs. sa-si regaseasca sanatatea, si linistea se va reinstala in sanul familiei dvs. Va dorim multa sanatate!
Colectivul Centrului de Recuperare Bio Activ - Calea Calarasi nr. 81, sector 3, Bucuresti, tel. 021/320.76.84

"Am osteoporoza de climax si tireopatie autoimuna"
(Raspuns pentru Adelina - Falticeni, F. As nr. 516)

1. Draga Adelina, la menopauza au loc numeroase modificari hormonale, printre care si modificari ale metabolismului calciului, care se manifesta prin pierderea acestuia, ducand la cresterea riscului de fracturi. Cand calciul este in cantitate mica, se produce o dezechilibrare a proceselor de remodelare osoasa si astfel oasele nu vor mai fi atat de rezistente. Daca oasele pierd aproximativ 30% din calciu, apare riscul de fractura, chiar la o solicitare mica pentru os. Aceasta situatie este caracteristica pentru osteoporoza. Femeile pierd 0,6% din cantitatea de calciu la menopauza. Fumatul, consumul de alcool, medicamentele, slabitul excesiv si lipsa de exercitiu fizic cresc necesarul de calciu, care trebuie suplimentat. Produsul Bio-Calciu+D3+Magneziu+Siliciu asigura o buna protectie impotriva scaderii densitatii osoase.
dr. Claudia Ciocan - Bucuresti, tel. 021/202.30.23
2. Aceleasi suferinte le-a avut si matusa mea, care a scapat de ele prin sedinte de masaj chinezesc Do-In si prin reflexoterapie, in cadrul cabinetului "Bioreflex" din Sos. Mihai Bravu nr. 303, bl. 18A, tel. 021/324.51.14. La indicatia terapeutului de la acest cabinet, matusa mea a urmat un tratament naturist de eliminare a toxinelor din limfa, sange si ficat. De asemenea, a urmat o cura de ceaiuri de cretisoara, coada-soricelului si dragaica. Multa sanatate!
Emilia Lungu - str. Elena Vacarescu nr. 15, bl. 21/a, ap. 4, sc. A, sector 1, Bucuresti

"Caut ceapa de mare"
(Raspuns pentru Ion Croitoru - Bucuresti,
F. As nr. 517)

Am gasit ceapa de mare in localitatea Tuzla, jud. Constanta. Adresati-va d-lui Dima Viorel la tel. 0241/74.71.22, pentru d-na Marioara Serban (vecina sa), care cunoaste un horticultor care v-o poate oferi. Totodata, va rog sa retineti adresa si telefonul meu, pentru a-mi comunica reteta cu ceapa de mare si ulei de musetel, fiind si eu interesat. Multa sanatate si numai bine!
N. Barbulescu - B-dul Lapusneanu nr. 108, bl. L2, sc. C, ap. 54, Constanta, cod 8700, tel. 0241/64.11.23

"Tatal meu are dureri ingrozitoare ale cutiei toracice"
(Raspuns pentru P.L. - Baicoi, jud. Prahova, F. As nr. 521)

Pentru tatal dvs. va recomand urmatorul tratament naturist: - suc de morcovi, sfecla rosie, telina, varza, ridiche neagra, lamai, portocale, struguri, mere, pere, catina, diluate cu ceaiuri macerate la rece in apa distilata (fara a se fierbe) din: coada-calului, coada-soricelului, galbenele, tataneasa, macese, trifoi rosu, papadie, urzica - cel putin 2 l/zi; - legume (sfecla rosie, morcov, telina, ceapa - 50-70 g, usturoi - 30 g, patrunjel verde - o legatura/zi) crude, sub forma de salate; - lapte nefiert, zer de lapte de vaca sau lapte de capra - 1 l/zi; - branza de vaci din lapte crud; - zilnic 100 g de seminte de dovleac si floarea-soarelui sau ulei de porumb, soia, masline sau floarea-soarelui presate la rece; - miezul a 6 nuci, 12-15 migdale dulci, 2 banane (sau grapefruit), grau incoltit (3-4 linguri pe zi); - cure alternative a cate doua saptamani de propolis solid (1 g/zi, mestecat bine si inghitit) si 2 cm aloe vera (dimineata, pe stomacul gol); - polen (3-6 lingurite/zi); - laptisor de matca (1 fiola laptisor + 1 fiola apa distilata) - timp de 10 zile, o portie pe zi, cu 2-3 saptamani de pauza; - eliminarea din alimentatie a carnii, grasimilor, prajelilor (se poate consuma peste fiert, o data pe saptamana); - pe zonele dureroase aplicati cataplasme de varza cruda, paine neagra inmuiata in bitter suedez original (nu alt bitter!) sau comprese cu bitter suedez (pielea trebuie unsa in prealabil cu alifie de galbenele, pentru a nu produce mancarimi). Tratamentul trebuie urmat cel putin doua luni (chiar daca apar ameliorari) si continuat pana dispare orice urma de boala. Eficienta maxima in tratarea metastazelor osoase au si injectiile cu vasc, alaturi de o dieta stricta, adaptata parametrilor biologici ai bolnavului. Va doresc sanatate!
Gheorghe Lung - Satu Mare, tel. 0261/76.02.63

"Fiul meu sufera de eritrodermie ihtiozifoni uscata"
(Raspuns pentru Silvia Fandarac - com. Tibanesti, jud. Iasi, F. As nr. 521)

Doamna Silvia, din pacate, boala baietelului dvs. este de multe tipuri: ihtioza neagra, sauriana, pitiriazis forma scutulara etc., iar faptul ca recidiveaza dupa diferite tratamente medicamentoase poate sa indice neasimilarea vitaminei A in corp, o insuficienta tiroidiana, sifilis congenital etc., cazuri in care tratamentul strict al ihtiozei e insuficient, fiind nevoie de un diagnostic exact al cauzei bolii. De aceea va recomand urgent urmatorul tratament naturist: - consumul sucurilor din toate legumele existente, cu mult morcov, patrunjel, sfecla rosie (minimum 200 ml) de trei ori pe zi, cu 30 de minute inaintea fiecarei mese (cantitate ce poate fi marita progresiv pana la 1,5 -2 l); - de trei ori pe zi, dupa fiecare masa, 1-2 tablete carbune medicinal (maruntite bine); - 5-10 clisme zilnic cu 1-1,5 l infuzie calda de musetel, galbenele, sanziene (preparata din 3-4 linguri amestec la 1 l apa clocotita); - inlocuirea apei de baut cu ceaiuri din plante depurative si apa de argila; - bai cu infuzie de plante (flori de fan, paie de ovaz, nalba) si tarate de grau; - ungerea locurilor atinse de boala de doua ori pe zi, o data seara, dupa baie, si o data dimineata, pana la vindecare, cu preparat din ulei de sunatoare amestecat in proportie de 1:1 cu apa de var (se stinge varul si se ia apa de deasupra). Uleiul se amesteca cu apa intr-o sticluta. Inainte de folosire, se agita puternic (pentru a nu se separa uleiul de apa); - seara, se aplica (sub folie de nylon) fagure de miere caldut (nici foarte uscat, nici cu miere-n exces) pe palme si talpile picioarelor, daca pielea e groasa si aspra; - folosirea produsului 100% natural Margusa, foarte eficient in boli de piele (remediu ayurvedic - se gaseste in farmacii). Multa sanatate!
Gh. Lungu - Satu-Mare

</b><b>"Cum imi pot ajuta baietelul sa respire normal?"
(Raspuns pentru Georgiana - Little Falls, Sua,
F. As nr. 522)

Aceeasi problema am avut-o si eu. De mica mi s-au scos polipii si amigdalele, dar am ramas cu nasul infundat, iar din cauza picaturilor si spray-urilor nazale am ramas fara gust si miros. O lunga perioada de timp mi-am tot repetat analizele si am aflat ca sunt alergica (la praf, puf, polen, acarieni) si am cautat si incercat tot felul de medicamente si injectii (care mai mult imi afectau sanatatea) pana cand am gasit un ceai care curata sangele de toxine - ceai depurativ. Se bea in fiecare dimineata si seara cate o cana de ceai (la o cana de apa fiarta se pune o lingurita de ceai si se lasa la infuzat circa 15 minute). Ar fi bine sa faceti baiatului testele de alergie, ca sa stiti ce ar trebui eliminat din mediul in care doarme si traieste zi de zi. Are nevoie de o camera aerisita, fara carti depozitate, fara flori si jucarii de plus care ar putea inmagazina praf si acarieni, iar praful trebuie sters zilnic. Eliminati perna si plapuma cu puf si inlocuiti-le cu cele pentru alergici, iar daca aveti animale domestice (e posibil sa faca alergie si la parul de animale), ar fi bine sa le gasiti alt stapan. De vina ar putea fi si alimentatia nesanatoasa (care sta la baza multor boli). Eu am eliminat din meniu carnea de porc si de vita, grasimile, produsele ambalate si tratate cu conservanti. O alta cauza poate fi carenta de vitamine si calciu din organism. Iata o reteta naturista pentru aport de calciu: cojile de la 6 oua de tara se clatesc dupa intrebuintare, se lasa la uscat 2 saptamani, se macina si se amesteca cu miere poliflora proaspata. Se consuma cate o lingurita pe zi. Calciul il mai gasiti si in produsele lactate, iar vitaminele in fructe si legume proaspete. Ii doresc sanatate baietelului si o copilarie fericita!
Nicoleta - str. Vulturului nr. 7, bl. A3, sc. C, ap. 8, Brasov, cod 2200

"Mama mea are metastaze osoase"
(Raspuns pentru Violeta Ciobanu - Timisoara,
F. As nr. 523)

1. In situatia dvs. s-a aflat si d-na Mariana Magdoiu din Targu-Mures, careia diagnosticul i-a fost confirmat in urma unei radiografii, a unei tomografii si a unei scintigrafii facute la Targu-Mures si Cluj. In disperare de cauza a apelat la tratamentul d-lui Nicolae Pop din Cluj (tel. 0264/17.06.77), respectiv la cura cu marul-lupului. D-na Magdoiu nu se putea intoarce in pat, nu putea umbla, in permanenta trebuia sa stea cineva langa dansa. Acum e sanatoasa, conduce masina si merge pe bicicleta, nu mai schiopateaza deloc. Pentru mai multe detalii, luati legatura cu d-na Mariana Magdoiu la tel. 0265/14.42.15. Eu nu o cunosc nici pe d-na Mariana, nici pe d-l Nicolae Pop, vreau doar sa va fac un bine, semnalandu-va un articol din F. As nr. 499 (ianuarie 2002), din pag. 4. Dumnezeu sa va ajute!
Marin C. Turcu - str. Belsugului nr. 7, Dragasani, jud. Valcea, cod 0900, tel. 0250/83.01.12
2. In numarul 523 al revistei, am citit apelul disperat al d-nei Violeta Ciobanu. Pacat ca nu a avut un numar de telefon sau adresa exacta, as fi luat direct legatura cu dansa, fara sa va mai deranjez pe dvs. D-na Violeta descrie starea grava a mamei sale, careia i s-a pus diagnosticul de metastaza osoasa. Eu ii recomand sa ia legatura cu d-l dr. Bacanu Florin de la Cabinetul Oncologic din Bucuresti, situat pe str. Povernei nr. 42, sector 1. Acest medic a salvat multi bolnavi cu diagnostic de metastaza osoasa. In afara faptului ca este un bun medic, este de o omenie rar intalnita. Stiu ce este aceasta suferinta si numai datorita d-lui doctor Bacanu sunt in viata. Sunt convinsa ca, daca pe mama d-nei Violeta o va consulta d-l dr. Bacanu, viata ii va fi salvata. Din cate stiu, acest medic lucreaza si in cadrul Spitalului "Sf. Maria" din Bucuresti (B-dul 1 Mai). Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Un supravietuitor - Bucuresti

</b>
<b>
"Fetita mea, de doar 5 anisori, mai are doar 6 luni de viata!"
(Raspuns pentru Cornelia Iosif - com. Stefan Voda, jud. Calarasi, F. As nr. 522)

Vreau sa ii transmit d-nei Cornelia Iosif ca medicamentul Isoprinosine poate fi gasit in Bucuresti, la Farmacia "2M+" din str. Sfanta Vineri. Multa sanatate!
Nicoleta Nicolae -
e-mail: nicoleta_nicolae@yahoo.co.uk

"Ajutati-ma sa-mi salvez fetita de la moarte!"
(Raspuns pentru Paula - Cluj-Napoca, F. As nr. 523)

Afectiunea de care sufera Paula poate fi tratata prin metodele naturiste ale d-lui Valeriu Popa. Adresati-va urgent d-lui col. Petre Anca din Valenii de Munte, jud. Prahova (tel. 0244/28.32.79, 0722/72.40.12). Soacra mea, care a fost operata de o forma de cancer la plamanul drept, a apelat dupa operatie la d-l Petre Anca (are publicata o carte de specialitate pe aceasta tema), iar acum se simte foarte bine. Va doresc multa sanatate, forta sa ganditi pozitiv in fiecare clipa si sunt sigura ca veti reusi!
M.D. - tel. 0242/31.41.67