Frumusete

Redactia
FrumuseteIntrebati-ne, va raspundem. - "Dorm bine, dar cand ma trezesc, am fata in <<berna>>. Exista vreun truc care sa-mi modifice expresia?". Claudina Dobre - Iasi. Un gest de "tandrete" pentru obraz schimba pe loc expresia mohorata. In loc ca dupa ce va uitati in oglinda sa va duceti bosumfla...

FrumuseteIntrebati-ne, va raspundem

</b><b>- "Dorm bine, dar cand ma trezesc, am fata in <<berna>>. Exista vreun truc care sa-mi modifice expresia?"
Claudina Dobre - Iasi

Un gest de "tandrete" pentru obraz schimba pe loc expresia mohorata. In loc ca dupa ce va uitati in oglinda sa va duceti bosumflata pentru a va consola cu o cafea, luati o bucatica de vata, imbibati-o cu demachiant si stergeti-va cu blandete obrazul si gatul, fara sa uitati de dosul urechilor. Efectul: debarasata de impuritatile acumulate peste noapte, pielea se va improspata, dandu-va si dvs. un sentiment de inviorare.

</b><b>- "Am 30 de ani si fac deja riduri fine pe langa ochi. E cazul sa ma ingrijorez?"
Eda Riesz - Timisoara

Nu e niciodata prea devreme sa incepem un program de lupta cu ridurile, dar la 30 de ani el devine obligatoriu. Dimineata, dupa demachiaj, inainte de a aplica gelul sau crema pe care o folositi, intrebuintati un produs antirid. Aplicati-l cu varful degetelor, in jurul ochilor, al buzelor si pe gat. Abia dupa ce patrunde bine in piele, recurgeti la crema de zi.

</b><b>- "Fata mea nu se potriveste cu nici un ruj. Mi-ar placea totusi sa am buzele putin colorate in roz"
Angela

Dorinta va poate fi implinita cu un efort minim. In fiecare zi, dimineata si seara, frecati-va usor buzele cu o periuta de dinti. Acest minigomaj face sa dispara particulele moarte de piele si intareste carnatia. Dati-le apoi cu o crema hidratanta si aplicati o idee de fard de obraz.

- "Imi place la nebunie sa stau la soare. Exista riscul ca pielea sa-mi imbatraneasca mai repede?"
Dina Feltes - Arad

Da! Chiar un risc foarte mare. Gaurile din stratul de ozon aparute in atmosfera transforma mult doritele raze de soare in veritabili ucigasi. Ele patrund pana in inima celulelor (Adn), care se destabilizeaza si produc un colagen de proasta calitate, sau nu mai produc deloc. Elasticitatea pielii dispare, incepe "prabusirea" obrazului. Solutia? Evitati categoric expunerea abuziva la soare, iar cand o faceti, folositi obligatoriu creme filtrante si protectoare.

</b><b> "E adevarat ca pielea uscata imbatraneste mai repede ca pielea grasa, si daca da, ce este de facut?"
Cornelia Balaure - Brasov

Pielea uscata este prin definitie o piele deosebit de fragila si iritabila. Avand tendinta sa se intinda si sa se cojeasca, e adesea mohorata si aspra. Lipsita de suficienta umiditate, ea sfarseste prin a produce imbatranirea cutanata, de care pielea grasa e protejata, datorita continutului mare de sebum. Cea mai buna ingrijire pentru tenul uscat sunt produsele antirid, care trebuie folosite la vreme, si aplicarea regulata a unei creme hidratante de buna calitate.
"Fumez un pachet de tigari pe zi. Sora mea geamana nu fumeaza deloc. In ultima vreme, am impresia ca arata cu mult mai tanara decat mine. Sa fie de vina fumatul?"
Mariana Deac - Ploiesti

Fumul tigarilor provoaca o vasoconstrictie (ingustarea vaselor capilare) - circulatia sangelui devine mai grea, schimbarile celulare incetinesc, celulele pielii nu mai sunt hranite corect. In plus, tutunul induce o productie de radicali oxidanti care au o actiune directa asupra elastinei. Un pachet de tigari fumate pe an nu are efect asupra obrazului, dar un pachet pe zi reprezinta o catastrofa. Iar daca fumati pe soare, pielea imbatraneste de 12 ori mai repede. Fiti vigilenta! In curand veti parea bunica propriei dvs. surori.

Cosmetica Naturista

</b><b>Solutii rapide pentru necazuri de frumusete</b><b>Riduri

Opariti 5 cuisoare aromate cu o ceasca de apa in clocot. Lasati sa se infuzeze zece minute, acoperind vasul cu o farfurioara. Lichidul caldut se aplica pe locurile cu probleme, cu ajutorul unui tampon de vata. Repetati procedeul dimineata si seara, inainte si dupa ce va demachiati.

</b><b>Maini crapate

Amestecati o lingura de ulei de masline cu o lingura de otet de mere si aplicati de fiecare data unguentul dupa ce va spalati pe maini si seara, inainte de a va culca. Produsul e bun si pentru restul corpului.

Matreata

Mixtura pe care o propunem inlatura cu mare eficienta matreata si curata bine pielea capului: amestecati o cana de otet de mere cu o cana de apa de la robinet si 3 linguri de polen proaspat (putin pisat), bagati totul intr-o sticla cu dop si scuturati bine, pana ce polenul se dizolva complet. Aplicati produsul pe par, cu un tampon de vata, cu un sfert de ora inainte de a va spala, apoi folositi un sampon moale. Dupa ce va spalati, puneti in apa de clatit urmatoarea infuzie: 1 lingurita de cimbru, de rozmarin sau de coada-calului se opareste cu 100 ml de apa clocotita. Se lasa sa se infuzeze 5 minute, se strecoara si se pune in apa de clatit (ultima), impreuna cu o lingura de otet de mere.

Clubul Dietelor De Slabit

Regimul cu oua

Dieta de fata a fost recomandata inca din anul 1973, in cartea "Preparate din oua" (colectia Caleidoscop), scrisa de Valeria Petrescu. Am urmat acest regim si m-am convins ca nu degeaba specialistii in nutritie numesc oul "aliment medicament". Intr-o saptamana am slabit 2 kg. Regimul le este indicat tinerilor si oamenilor sanatosi, iar persoanele cu diverse afectiuni trebuie sa ceara sfatul medicului. De mult timp doctorii nu mai sunt impotriva ca insisi pacientii hepatici sa consume cate un ou fiert. Cura consta in:
- Dimineata, in fiecare zi (de luni pana duminica): 2 oua, cafea neagra fara zahar, 1 grapefruit.
- Pranz (luni-vineri): 2 oua, cafea neagra fara zahar si o salata verde sau din legume fierte. Sambata: salata de fructe fara zahar (exclus struguri, prune, pere). Duminica: carne de pui fiarta sau fripta, rece, salata de rosii, 1 grapefruit.
- Seara: luni - 2 oua, salata, o feliuta de paine prajita; marti - o felie de carne slaba fiarta (rece), salata verde cu putina telina rasa, un castravete si cateva masline; miercuri - 2 oua, salata si lapte batut (o cana); joi - 2 oua, salata de varza alba, 1 feliuta de paine prajita, 1 cana cu lapte batut; vineri - peste fiert, salata verde, 1 felie de paine prajita, 1 grapefruit, cafea neagra fara zahar; sambata - carne fiarta sau fripta (dupa dorinta, de aceasta data), salata cu putina telina, castraveti, rosii, cafea neagra fara zahar; duminica - putina supa, carne de pui rece, salata din varza cruda si rosii. Ouale se vor consuma fierte, tari (dar nu rascoapte). Masa de seara sa nu depaseasca orele 19:00. Salatele sa aiba foarte putina sare si ulei. Sa se consume circa 1,5 l apa sau ceai neindulcit pe zi, la temperatura camerei.
Elena Tutoveanu - str. Trestiana nr. 11, bl. 14, sc. 2, ap. 57, sector 4, Bucuresti