Asii adolescentilor

Redactia
Formatia Class, intr-o componenta nouaAnca Badiu"Occidentul iti ofera o viata mult mai lipsita de griji, dar aici mi-am regasit linistea sufleteasca" - A locuit in Italia timp de 11 ani si a cantat alaturi de Ramazzotti,. Paola e Chiara si alte nume celebre ale muzicii italiene.. Anul trecut, Anca...

</b>
<b>
Formatia Class, intr-o componenta noua</b><b>Anca Badiu</b><b>"Occidentul iti ofera o viata mult mai lipsita de griji, dar aici mi-am regasit linistea sufleteasca"</b><b> - A locuit in Italia timp de 11 ani si a cantat alaturi de Ramazzotti,
Paola e Chiara si alte nume celebre ale muzicii italiene.
Anul trecut, Anca s-a hotarat sa se intoarca in tara sa natala si sa cante muzica dance, alaturi de o formatie extrem de apreciata la noi: Class -

S-a nascut la Galati, dar a locuit acolo numai cativa ani. Tatal ei era antrenor de box si se muta din oras in oras, in functie de contract. Mama ei era o foarte apreciata cantareata de muzica populara. Fratii ei... ei bine, fratii ei canta si ei in trupa romaneasca Bbrothers. O familie de iubitori ai muzicii, in care talentul a fost lasat mostenire in parti egale. "Cand eram mica, am invatat sa cant la chitara. Impreuna cu Mircea, fratele meu, am avut o formatie cu care apaream pe scena la diverse festivaluri si cenacluri. Apoi, ne-am urmat fiecare drumul lui, el a cantat folk si rock, eu am inceput sa cant pop. Mai tarziu, am plecat in Italia, cu ajutorul unei matusi care se stabilise acolo. Am plecat initial pentru trei ani, ca sa fac acolo Scoala de canto modern, si am stat unsprezece ani."
- Iar acum ai luat decizia sa te intorci in tara. Nu ti-a fost greu sa renunti la Italia?
- In fiecare an veneam in vacanta in Romania. Ideea de a ma intoarce sa cant aici a fost a fratelui meu, care m-a instiintat despre faptul ca trupa Class are nevoie de o noua membra, fiindca Mihaela Florea a plecat in Germania si s-a casatorit. Atunci m-am gandit ca n-ar fi rau sa incerc si asta. Mi-a suras ideea de a fi mai aproape de ai mei. Am avut de recuperat foarte mult, in timp relativ scurt. N-au trecut decat 12 zile de cand am intrat in trupa si am plecat deja in turneu. Bineinteles ca a trebuit sa renunt la prietenii mei din Italia, la care tin foarte mult, si la o viata mult mai lipsita de griji si de stres, pe care ti-o ofera Occidentul. Intorcandu-ma in tara, am regasit insa linistea sufleteasca pe care mi-o poate da faptul ca traiesc din nou alaturi de familia mea. Dar e bine ca in viata sa nu ai idei fixe, sa mai lasi unele lucruri sa se schimbe, fiindca n-ai cum sa stii de unde va sari norocul.
- Si cum te-ai acomodat cu Romania?
- Deocamdata mi-e foarte bine aici. Ma inteleg bine cu colegii de trupa, suntem ca o familie. Sunt foarte buni, lucreaza profesionist si au terminat cu totii Conservatorul. De altfel, n-as fi acceptat sa cant cu ei daca n-ar fi fost cu adevarat buni. Vladut si Florin sunt niste oameni de nadejde, iar Mihaela e mai mult decat o colega, e o prietena de suflet. Cel mai mult insa a contat faptul ca sunt romanca si ca asta e tara mea. M-a chemat glasul pamantului, ca sa zic asa. Avem o tara foarte frumoasa, dar din pacate mentalitatea a ramas aceeasi ca inainte de 89. Bineinteles ca m-am enervat de multe ori de cand m-am intors si m-am gandit ca poate ar fi fost mai bine sa raman in Italia. Mi s-a si reprosat ca am venit inapoi cu figuri si ca sunt infatuata. Dar nu e adevarat. Oamenii ar trebui sa invete sa se respecte unul pe altul mai mult si sa nu-i mai judece pe altii cu atata usurinta.
- Cu ce te-ai ocupat cat ai stat in Italia?
- Dupa ce am terminat Scoala de canto, am lucrat ca solist vocal pentru o trupa de profesionisti, History se numea. Apoi m-am angajat la Canale 5, postul lui Berlusconi, unde lucram ca backing vocal pentru diversi artisti. Am cantat si alaturi de Ramazzotti, Paola e Chiara, Whigfield si alte formatii cunoscute, ca backing vocal. In paralel, faceam linii sonore pentru spoturi publicitare.
- Si cum ti se pare diferenta de statut a muzicianului din Romania fata de cel din Italia?
- Acolo se castiga foarte bine, dar si fiindca e un alt nivel de trai. Aici lumea s-a obisnuit sa mearga la concerte gratis. In felul acesta, nu sunt prea multi bani nici pentru artisti. Pe langa asta, in Italia toti solistii adevarati lucreaza si studiaza foarte mult. Sunt numeroase scoli unde poti invata foarte multe lucruri legate de muzica, scoli care in Romania nu exista. Artistii sunt cu adevarat buni acolo, muncesc zile intregi de dimineata pana seara si n-ai sa-i auzi falsand in concerte niciodata. Se intampla si acolo sa existe trupe care fac play-back in discoteci. Paola e Chiara au luat 30.000 de euro pentru zece minute de play-back intr-un club. Dar atunci cand e vorba de concerte, nu face nimeni play-back. Pentru a fi un bun solist vocal trebuie sa stii, in plus, cel putin un instrument. Eu sunt convinsa ca si in Romania muzica o sa se cearna si vor ramane in top doar muzicienii adevarati.
- Va pregatiti sa lansati un nou album vara asta. Despre ce e vorba?
- Am lansat la mare un album putin diferit de ceea ce a fost pana acum. Dar schimbarea e buna si coincide cu schimbarea de imagine a trupei. Albumul se numeste "Intr-o zi", dupa prima piesa pe care o vom promova, la care am pregatit si un clip. E o piesa de suflet, pentru fete. Se spune ca o piesa are succes daca iti place din prima clipa in care o faci. Cu acest cantec asa s-a intamplat; din prima clipa in care l-am auzit, si noua, si prietenilor nostri ne-a mers la suflet. Iar clipul a iesit extraordinar de bine, desi filmarile au durat numai cinci ore.
- Cum a primit publicul schimbarea de imagine a trupei Class? Mihaela Florea era foarte iubita de fanii formatiei. Ai fost acceptata usor?
- In concertele pe care le-am avut pana acum am avut succes, a fost intotdeauna o atmosfera foarte buna, lumea s-a distrat, am fost bisati. Eu m-am acomodat foarte usor, fiindca am multa experienta, am cantat afara cu foarte multe trupe. Totusi, felul in care m-a receptat publicul l-au putut observa mai bine ceilalti membri, numai ei pot sa-si dea seama de diferenta. Lumea in general e curioasa, te compara. Dar nu mi s-a intamplat sa am vreo primire negativa.
- Vara se apropie de sfarsit. Ai prins cateva zile de vacanta...
- Nu sunt genul de om care se da in vant dupa distractii. Sunt casnicasa, ma uit la televizor, merg la filme, la fitness, fiindca imi place sa fac sport. Nu sunt un fluture de noapte. In cluburi ajung foarte rar. Mihaelei in schimb ii place foarte mult sa danseze, ea si danseaza foarte bine. Imi petrec timpul cu Bobita, catelul meu, un bichon maltez de 6 ani, adus din Italia. Cel mai greu a fost sa-l invat limba romana, fiindca era ciudat sa merg cu el pe strada si sa-i dau comenzi in italiana. E tare afectuos, dar cam oportunist, se da bine pe langa fiecare strain. Iar vacanta... nu stiu. Am fost mult timp plecata prin toate partile in Europa, trei ani de zile am locuit in Miami. Acum nu prea-mi mai arde sa plec nicaieri. Simt nevoia, in aceasta perioada, sa fiu singura, sa ma regasesc. In general, imi place sa-mi petrec vacantele in mijlocul naturii, nu-mi plac locurile inchise, imbacsite, locurile publice unde se inghesuie toata lumea. Imi place si marea, dar nu prea vin la mare decat atunci cand am concerte. Cu cativa ani in urma, la mare, am inotat in larg si am fost la un pas sa ma inec. M-am speriat ingrozitor.
- De povesti de iubire ai timp? Vara e prielnica pentru ele...
- N-am prieten si nu mai vreau o relatie, deocamdata. Vreau putina liniste si sa ma simt bine in pielea mea. Sunt o Tauroaica tipica si nu-mi place sa fac compromisuri atunci cand e vorba de dragoste. Oricum, consider ca cele mai mari satisfactii sunt pe plan profesional. Daca esti satisfacuta cu meseria ta, restul vine de la sine.Dia Radu
Fotografii: Media Pro

</b><b>Carte de vizita

- S-a nascut in zodia Taurului, cu ascendent in Leu, e ambitioasa, incapatanata si fidela ca toti Taurii - cel mai haios cadou pe care l-a primit este o pereche de ochelari de soare cu stergatoare, bineinteles prevazuti si cu pompita de apa - tot cand era mai mica, i s-a intamplat alta trasnaie la un concurs la care a participat. Trebuia sa interpreteze doua piese si, de emotie, a inceput sa cante prima piesa pe melodia celei de-a doua. Publicul a fost insa ingaduitor, si ea a reusit sa o ia de la capat - mancarurile ei preferate sunt: sushi, salata de vinete si pastele cu sos la Pesto genovese - colectioneaza tablouri, icoane, Cd-uri, stilouri si pixuri - filmul care a impresionat-o cel mai mult este "Schindlers List", pentru realismul cu care au fost prezentate secvente ale holocaustului - e de parere ca cine nu stie sa piarda nu castiga nimic in viata.