Despre fructe...
- Merele curatate nu isi schimba culoarea daca sunt stropite cu suc de lamaie sau daca se baga fructele intr-un vas cu apa cu suc de lamaie.
- Pasta de mere - foarte sanatoasa pentru copii - se obtine din mere nu prea coapte, curatate de coaja, taiate felii mai groase, acoperite cu apa si puse la fiert cu capac. Se lasa sa dea in clocot, apoi se face focul mic si se lasa pe flacara 15 minute, amestecand. Cand e gata, se indulceste dupa gust cu putina miere.
- Marmelada de caise infierbantata si trecuta prin sita poate deveni o crema ideala pentru decorarea torturilor cu fructe sau ca adaos la inghetata. 3/4 ceasca de marmelada se subtiaza cu 5-6 linguri de apa si se pune pe foc.
- Perele sanatoase trebuie sa aiba codita intacta si sa cedeze usor la apasarea cu degetul.
- Perele se deosebesc in mai multe soiuri. Daca vreti sa le preparati la cald, alegeti-le pe cele tari, fiindca cele zemoase se terciuiesc.
- Arahidele se prajesc cel mai bine intr-o tava de prajituri, acoperita cu o hartie de pergament. Se cojesc (daca nu sunt curatate de-a gata) si se dau la cuptor 10 minute, la foc potrivit.
- Grapefruitul e un fruct de culoare galbena sau roz. Cand cumparati, alegeti-le de aceeasi marime si de aceeasi culoare, fiindca stadiul de coacere e diferit.
- Sucul de grapefruit nu trebuie niciodata folosit la administrarea medicamentelor, fiindca le modifica efectul.