Strabunica stie tot

Redactia
Noutati medicale. - Lampile cu halogen nu trebuie folosite in munca de birou. Sunt prea fierbinti si provoaca dureri de cap.. - Ranile care nu se inchid semnaleaza o lipsa masiva de zinc. Cele mai bune surse: ouale, laptele, carnea si cerealele integrale.. - Cine se plimba traieste mai mult. Sase pl...

Noutati medicale

- Lampile cu halogen nu trebuie folosite in munca de birou. Sunt prea fierbinti si provoaca dureri de cap.
- Ranile care nu se inchid semnaleaza o lipsa masiva de zinc. Cele mai bune surse: ouale, laptele, carnea si cerealele integrale.
- Cine se plimba traieste mai mult. Sase plimbari pe luna, vreme de o jumatate de ora, injumatatesc riscul bolilor cardiace.
- Cancerul este vindecabil in proportie de 80% daca e recunoscut din timp. Dupa 50 de ani, testul anual de urina este obligatoriu.
- Consumatorii de rosii se imbolnavesc mult mai rar de cancer la prostata. Motivul: licopina continuta in legume, o substanta puternic anticancerigena.
- Gimnastica si antrenamentul de forta sunt cele mai bune medicamente impotriva depresiilor. 15 minute de antrenament pe zi sunt suficiente pentru a reinstala buna dispozitie.
- Afinele ii feresc de orbire pe diabeticii cu probleme de vedere. Proaspete sau uscate (transformate in ceai) au acelasi efect.
- Nou-nascutilor nu trebuie sa li se puna sare in bucate inainte de sase luni. Pot aparea probleme renale.
- Untura de peste dezvolta inteligenta. Femeile insarcinate care recurg la ea vor avea copii mai destepti.
- O cantitate sporita de potasiu in alimente ne fereste de atac cerebral. Surse sigure: finicul, cartofii si rosiile.
(Informatii luate din presa occidentala.)