Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Am o tumora pe inima". In 2001 am fost operata pe cord si atunci mi s-a descoperit o tumora maligna pe ventriculul stang. Dupa biopsie mi s-a pus diagnosticul de histocitom fibros malign, sarcom de grad inalt. Am facut si chimioterapie. Nu stiu ce sa mai incerc pentru a-mi pre...

Cititorii Intreaba...

</b><b>"Am o tumora pe inima"

In 2001 am fost operata pe cord si atunci mi s-a descoperit o tumora maligna pe ventriculul stang. Dupa biopsie mi s-a pus diagnosticul de histocitom fibros malign, sarcom de grad inalt. Am facut si chimioterapie. Nu stiu ce sa mai incerc pentru a-mi prelungi viata. Pe unde am sunat pentru ceaiuri si altele mi-au spus ca nu au tratament pentru un astfel de cancer. Stiu ca e o boala rara (1 caz la 1.000.000 de persoane), dar va rog mult, daca stie cineva orice fel de tratament sau s-a confruntat cu aceeasi boala, sa-mi raspunda. Va multumesc din inima.
Dalea Mirela Floreana - sat Razboieni,
str. Suseni nr. 372, jud. Alba, tel. 0258/87.71.65

"Sotia mea are neoplasm parotidian cu metastaze"

Am un mare necaz si v-as fi recunoscator pentru tot restul vietii mele daca m-ati ajuta. Sotia mea are 66 de ani. In martie 2001 a facut un infarct. In aprilie 2001 a suferit un accident vascular cerebral cu semipareza dreapta. In noiembrie 2001, la o tomografie maxilo-faciala, a fost diagnosticata cu formatiune tumorala de parotida dreapta. A facut tratament cu raze cobalt si in februarie 2002 tumora s-a retras. In aprilie 2002, i-a aparut la gat, in partea stanga, o tumora cat o pruna. A fost internata din nou la Spitalul "Fundeni". Rezultatul analizelor: frecvente limfocite, frecvente celule epitelice, frecvente celule gigantice. Concluzia: neoplasm parotidian cu metastaze, suspiciune de adenita Tbc. Sotia mea este la a 40-a injectie de Streptomicina si nu se simte mai bine. Radiografia Tbc nu a aratat nimic. Din luna aprilie a.c., sotia nu mai poate sta in picioare, nici nu poate merge. Are dureri in tot corpul si cere lumanarea. Nu i s-a facut operatie, deoarece are si diabet tip Ii. Ajutati-ma sa-mi salvez sotia de la moarte! Va cer mila si indurare. Cu multumiri,
Aurel Popescu - str. Primaverii nr. 8, Mizil, jud. Prahova, tel. 0244/25.05.77

"Doresc un tratament pentru formatiune tumorala extramedulara retrocanelara"

Sotul meu a fost internat la Spitalul "Burghele", din cauza unor dureri abdominale. A fost operat la vezica urinara, apoi i s-a dat trimitere la Spitalul Municipal, la neurologie, unde i s-a facut Rmn. I s-a pus diagnosticul formatiune tumorala extramedulara retrocanelara. Medicii i-au spus ca trebuie sa se opereze de urgenta, dar noi speram ca mai exista si un alt tratament. Sotul meu are doar 31 de ani si boala l-a deprimat groaznic. Va rog din suflet sa ma ajutati sa-mi salvez sotul. Cu multumiri,
Catalina Niculescu - B-dul Iuliu Maniu nr. 57, bl. Od16, sc. B, ap. 60, sector 6, Bucuresti

</b><b>"Tatal meu sufera de rabdomiosarcom"

In urma cu o luna, tatal meu, in varsta de 74 de ani, a fost operat (avea niste ganglioni localizati inghinal). Rezultatul: rabdomiosarcom, o tumora care se pare ca nu reactioneaza la nici un tratament (nici radioterapie, nici chimioterapie). Tumora a fost extirpata partial, dar se va reface cu siguranta. Problema principala este ca nici acum, dupa o luna de la operatie, aceasta nu se inchide. Se desface dupa cateva zile. In acest timp, tatal meu a mai fost cusut de patru ori. Precizez ca tatal meu nu are diabet. Daca cineva s-a mai confruntat cu un asemenea caz, il rog frumos sa-mi raspunda cat mai repede ca sa-l scapam pe tatal meu de chinul prin care trece. Ce se poate face pentru inchiderea unei operatii si ce tratament naturist trebuie sa urmeze pentru rabdomiosarcom? Fiti binecuvantati!
Nicoleta Cheveresan - Deva, tel. 0721/25.21.95

"Doresc un tratament pentru mielopoliradiculoneuropatie"

Sunt o tanara de 31 de ani si apelez la dvs. in speranta ca ma poate ajuta cineva cu un tratament naturist pentru boala mea. In urma cu 3 ani, m-am imbolnavit brusc. Eram paralizata de la brau in jos si am stat multa vreme prin spitale, timp in care mi s-au pus mai multe diagnostice. Nu mi s-au dat mari sperante, dar bunul Dumnezeu nu m-a lasat, m-a ajutat sa ma pot deplasa cu ajutorul bastonului. De cand m-am imbolnavit, am ramas cu tensiune mare, care nu scade fara tratament, obosesc repede, la efort imi tremura picioarele, am sensibilitate scazuta la degetele picioarelor, atrofie musculara, talpile imi sunt reci, dar nu am dureri de picioare. In final, mi s-a pus diagnosticul mielopoliradiculoneuropatie. Daca cineva a avut aceasta boala si s-a vindecat, il rog din suflet sa ma ajute, deoarece am un baietel care are nevoie de mama pentru a creste. Va multumesc mult. Dumnezeu sa va ajute!
Maria Pepelea - Alba-Iulia

"Stie cineva un tratament naturist eficace pentru carcinom scuamos mediu diferentiat de esofag?"

Fratele meu, in varsta de 53 de ani, a fost diagnosticat pe 20 iunie a.c. cu carcinom scuamos mediu diferentiat de esofag. Din cauza pozitiei sale, interventia chirurgicala prezinta un grad ridicat de risc. De 20 de zile urmeaza un tratament cu produsul aloe vera si cateva vitamine, pentru intarirea sistemului imunitar. Fac apel la cine a avut sau are un asemenea necaz, sa ma ajute cu un tratament naturist eficace, care sa stopeze in prima etapa evolutia bolii, pentru a-i putea permite fratelui meu sa inghita normal - fara gastro-stectomie -, iar in a doua etapa, tumora sa se micsoreze si, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa scape de ea. Mentionez ca pana in acest moment nu au aparut metastaze, iar plamanii nu sunt afectati. Astept cu speranta raspunsul dvs.
Olimpia Rosianu - Bucuresti, tel. 021/336.26.08

"Doresc urgent un tratament pentru Tbc osos"

Am 24 de ani si am sa descriu pe scurt necazurile prin care am trecut timp de 7 ani. Pana in octombrie 1994 am fost o persoana sanatoasa, dar apoi a inceput calvarul vietii mele: am facut o pareza faciala periferica dreapta, din cauza unui curent. Am facut 10 sedinte de fizioterapie si tratament cu Prednison timp de 4 luni. M-am refacut, dar tot se mai observa urmele parezei. Dupa acest tratament cu Prednison, in februarie 1995 mi-a aparut o durere la sold si o umflatura la articulatia sacroiliaca dreapta, si dupa mai multe internari la Spitalul "Fundeni" medicii nu au reusit sa-mi puna un diagnostic sigur si mi-au recomandat tot Prednison, timp de doua luni. Nu am mai putut suporta tratamentul si am parasit spitalul. In decembrie 1995, am fost diagnosticata cu Tbc pulmonar. Am urmat tratament timp de 9 luni de zile si astfel s-a retras si umflatura de la articulatia sacroiliaca. Medicii mi-au spus ca am avut Tbc osos netratat, care mi-a afectat si plamanii. O perioada m-am simtit bine si nu am mai facut analize. M-am angajat la un magazin, unde lucram 15 ore pe zi, ridicam greutati si nu prea mancam (nu aveam timp). In martie 2002, mi-au reaparut durerile. Am mers la Spitalul "Foisorul de Foc" si medicii mi-au spus ca, din cauza Tbc-ului osos nedepistat si netratat la timp, mi s-a format o caverna la os. Mi s-a propus operatia, trebuie sa-mi scoata infectia, dar si osul macinat din acea caverna trebuie curatat si plombat. Va rog din suflet sa-mi recomandati un tratament naturist sau medicamentos, pentru ca imi este foarte frica sa ma operez. Cu mii de multumiri,
Simona Enache - Ploiesti

"Exista tratament pentru tendinitis calcara?"

Matusa mea locuieste in Germania si sufera de tendinitis calcara la umarul drept. Din cauza acestei boli, nu poate depune efort prea mare, pentru ca o doare foarte tare, aceasta durere ajungand pana la degetele de la mana. Daca stiti un tratament eficient pentru aceasta boala, va rog sa ne scrieti pe adresa redactiei. Va multumesc.
Adriana - Oradea

</b><b>"Sufar de displazie de col uterin agravata"

Am 39 de ani si in urma cu cateva luni, cand am facut o intrerupere de sarcina, mi s-a descoperit o rana pe uter, fapt pentru care am facut o serie de analize (inclusiv biopsie). Am fost diagnosticata cu displazie de col uterin agravata si am inteles ca este cancer, dar este in stadiu incipient si se poate trata. Am fost trimisa la Galati pentru a face niste raze cobalt, dar de acolo m-au trimis la Bucuresti, unde pana in prezent am facut 5 sedinte de tratament, insa ma simt rau. Dupa acest tratament, cam la 5-6 saptamani, ar trebui sa ma operez. Va rog din suflet sa ma ajutati sa gasesc un tratament naturist sau un medic care ar putea sa ma ajute sa scap de operatie. In speranta ca ma veti ajuta, va multumesc din suflet si astept raspuns.
B.V. - Braila, tel. 0239/69.47.07, 0744/60.95.67

</b><b>"Doresc informatii despre lacunarismul cerebral"

As vrea sa stiu ce este lacunarismul cerebral, cum se manifesta, daca exista vreun tratament (chiar si naturist) si daca se vindeca. Va multumesc!
Nicoleta M. - Bacau, e-mail: nicoleta75@yahoo.com

"Caut o ameliorare pentru spondilita anchilozanta stadiul Iv"

Varul meu are 44 de ani si este imobilizat de o anchiloza pacatoasa. Boala a debutat inca de la 12 ani si a trecut prin tot cortegiul de manifestari. Azi a ajuns sa priveasca la televizor prin oglinda. Bunul Dumnezeu insa i-a lasat o minte limpede pentru a-si duce crucea. N-am vazut om mai curajos, mai intelept. Nu se plange, nu se supara pe nimeni si nimic. E bland si prietenos. Boala l-a privat de scoala, dar vorbeste ca cineva cu multe clase. E atat de inteligent si sensibil! Nutrim speranta ca se va gasi cineva care sa ne sugereze vreun remediu, o terapie ambulatorie sau vreun sanatoriu care sa-i amelioreze starea. Revistei "Formula As" ii doresc viata lunga, iar cititorilor ei - sanatate si bucurii!
Ioana Iancovici - str. Plevnei nr. 32, bl. D2, A/10, Tulcea, cod 8800, tel. 0240/52.73.58

</b><b>"Am doi noduli pe lobii tiroidieni"

Sunt din Bucuresti, am 34 de ani si mi-au fost depistati doi noduli pe lobii tiroidieni. Sunt de dimensiuni mici, 3 si 4 mm. Daca stie cineva vreun tratament naturist pentru ca acestia sa se poata resorbi, il rog din suflet sa-mi scrie prin intermediul revistei dvs. Va multumesc anticipat si Dumnezeu sa va dea sanatate!
Ina - Bucuresti

Leacuri De La Cititori

Tratament pentru candidoza bucala

Se dizolva o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar de 200 ml de apa fiarta si racita si se clateste bine gura, de 2-3 ori pe zi. Apoi se badijoneaza cu glicerina boraxata, tot de 3-4 ori pe zi, dupa o mica pauza de la clatit. In felul acesta, se vindeca orice fel de micoza, afta sau iritatii de alta natura.
Istrate Georgeta - str. Tutora nr. 3, bl. 3, sc. E,
ap. 19, Iasi

Plimbarea prin roua vindeca transpiratia picioarelor

In lunile calde de vara, se iese dimineata afara, cat iarba e inca plina de roua si se merge cu picioarele goale prin ea. Dupa zece minute, se invelesc picioarele cu o patura, fara a le sterge de umezeala si se asteapta pana ce se usuca singure. Plimbarea se repeta de doua-trei ori, pana cand roua se evapora de pe iarba. Practicat vreme de zece zile, procedeul duce la disparitia transpiratiei cu miros neplacut.
Ovesea Gheorghe - str. Pacii nr. 2, sc. A,
ap. 4, Brasov, cod 2200

Leac din batrani pentru vindecarea pecinginei

Se ia un bat din lemn de corn, de grosimea degetului mic, care trebuie rupt in ziua de folosire. Se arde la un capat cu lumanarea, deasupra unei farfurii. Se va scurge un lichid cleios, galbui, care se inchide apoi la culoare si se face ca iodul. Imediat se ia pe varful degetului, bine dezinfectat, si se intinde pe locul afectat de pecingine. Operatia se repeta pana cand se acopera intreaga suprafata bolnava. Dupa maximum trei zile de tratament, pecinginea dispare complet. Va spun din proprie experienta, fiindca eu am reusit sa ma vindec dupa doua ungeri cu suc de corn.
Paraschiva Ionita - Aleea Aviator Gh. Stalpeanu nr. 7, bl. 7, sc. A, ap. 1, Bucuresti

Iarba-mare vindeca anemia

Reteta pe care o scriu am mostenit-o de la o minunata invatatoare din satul nostru, care nu mai e printre noi, dar a carei lumina sufleteasca va dainui multa vreme. In popor, iarba-mare e o planta cu virtuti magice, cu care de Sfantul Toader fetele se spala pe corp. Pentru anemie se prepara urmatorul sirop: se curata radacinile plantei prin stergere cu o carpa curata, cu dosul netaios al cutitului sau cu o perie fina, fara a rupe coaja. Se taie apoi rondele si se usuca la soare (numai la soare, nu langa aragaz). Se pune 1/2 l de apa la fiert si se iau cu trei degete de trei ori rondele de iarba-mare. Se fierb cu capac, pana cand lichidul scade la jumatate. Dupa 10-20 de minute, se strecoara prin tifon si se adauga o lingura de miere, amestecand bine. Intreaga cantitate se bea dimineata, pe nemancate. Se asteapta doua ore, apoi se poate manca. Indicat este ca in cele doua ore sa se stea in pat, culcat pe partea dreapta. A doua zi, reteta se repeta. Dupa o saptamana de repaus, se poate fierbe o cantitate dubla, ca sa ajunga doua zile. Portia pentru o zi ramane aceeasi: 1/4 l de sirop. La scurt timp se va instala o pofta de mancare sanatoasa. In cazuri de anemie avansata, se recomanda zilnic 2 galbenusuri de ou nefierte, frecate cu o lingura de miere. Va doresc sanatate.
Victoria Filip - loc. Mogosani, com. Scoarta, jud. Gorj, cod 1343

Reteta pentru imbunatatirea vederii

Leacul pe care vi-l propun are darul de a aduce o imbunatatire substantiala a vederii, atat in cazul varstnicilor, cat si pentru tineri. Iata in ce consta tratamentul: se iau 7 frunze verzi de gutui si se fierb in 2 l de apa, timp de 7 minute, dupa care se trage vasul de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa sa se infuzeze 7 minute, apoi se strecoara. Ceaiul se bea caldut, neincalzit, pe durata intregii zile, cu o jumatate de ora inainte de mese sau la 2-3 ore dupa mesele principale. Seara, se pun pe ochi comprese caldute din acelasi ceai, din 15 in 15 minute, timp de o ora. Tratamentul dureaza pana ce vederea ne-a revenit si putem citi fara ochelari.
Botosaru Gheorghe - str. Baraoltului nr. 3, bl. 40A, sc. C, ap. 46, Ploiesti, jud. Prahova, cod 2000

Cititorii Raspund

"De doi ani ma lupt cu o rana pe colul uterin"
(Raspuns pentru N. Gheorghita - Braila,
F. As nr. 491)

1. Va recomand un tratament foarte eficient. Seara se fac spalaturi cu ceai de galbenele, se maseaza colul uterin cu unguent Propoderm, apoi se introduce un ovul sau supozitoare Miprosept. Dimineata se fac spalaturi vaginale cu antiseptic Septovag, care se gaseste la farmacii. De asemenea, se iau pe cale bucala Proposept tablete - cate 2, de 3 ori pe zi, si tinctura de propolis - cate 20 de picaturi de 3 ori pe zi, inainte de mese. Tratamentul se face dupa terminarea ciclului menstrual si dureaza 20 de zile. In aceasta perioada este interzis contactul sexual. Se poate relua si luna urmatoare, in cazul in care problema nu s-a rezolvat complet.
Viorica Cantuniari - Bucuresti, tel. 021/420.83.97
2. Si eu am suferit de aceasta afectiune si am fost sfatuita sa o rezolv in cel mai scurt timp posibil, deoarece cu timpul se poate agrava si se poate ajunge chiar la cancer de col uterin. Am inceput mai intai cu spalaturi vaginale cu ceai de galbenele. Apoi m-am adresat unui medic ginecolog, care in urma unui consult a constatat ca rana este de marimea unei monede de 100 de lei. Mi-a recomandat sa fac un examen colposcopic si mi-a dat un tratament de cateva zile. Apoi m-am prezentat la dumnealui pentru cauterizare, care nu este o operatie propriu-zisa si nu doare. Dupa o luna, am fost din nou la control si totul se rezolvase. Acum ma simt foarte bine.
Daniela-Camelia Zaharia -
str. Neagoe Teodor nr. 1, bl. 12, ap. 20,
sector 1, Bucuresti, cod 78669
3. Cel mai sigur si eficace tratament este un macerat de sunatoare (pojarnita) in ulei. Se umple o sticla de 1/2 l cu planta asa cum se vinde pe piata (crengute si flori), apoi se completeaza cu ulei obisnuit. Se lasa la macerat, la intuneric, timp de 8 zile (dar cu cat sta mai mult la macerat, cu atat e mai eficient: o luna, un an...), pana devine de culoare rosie. Se aplica local cu ajutorul unui sul de tifon imbibat in ulei, seara, inainte de culcare. Sunt suficiente doua-trei aplicatii. Mai mult, solutia vindeca extern orice rana, are un efect cicatrizant foarte rapid. Eu am maceratul preparat cu vechimea necesara unei vindecari rapide. Daca doriti, vi-l trimit prin posta, fara nici o pretentie materiala. Multa sanatate!
Aurora Bantas - B-dul Alexandru Lapusneanu nr. 71, bl. Lv1, ap. 24, Constanta, cod 8700, tel. 0241/63.76.62

</b>
<b>
"Cum pot evita extirparea uterului?"
(Raspuns pentru Gheorghita - Constanta,
F. As nr. 491)

1. In urma cu un an si cateva luni m-am confruntat si eu cu o situatie asemanatoare (dar cu mai putine complicatii): eruptii hemoragice, dureri, stari de oboseala, slabire. Dupa toate analizele si tratamentele urmate, rezultatele se lasau prea mult asteptate si nu stiam ce sa mai fac, pana cand o cunostinta m-a indrumat catre d-l Dumitrescu Dumitru (tel. 0241/61.99.32), un terapeut naturist din Constanta. Dupa ce mi-a facut un test, mi-a dat un tratament naturist, un prospect cu actiunile terapeutice, modul de administrare si regimul alimentar, cu specificatia de a fi respectat cu strictete. Putin cate putin, hemoragia a incetat, dupa care am mai eliminat un timp unele infectii. Apoi am inceput sa am pofta de mancare, sa-mi revina culoarea in obraji, sa-mi recapat puterile. Am continuat tratamentul pana la sfarsit si pot spune ca ma simt foarte bine si pot sa merg la serviciu. As fi foarte recunoscatoare redactiei daca mi-ar permite ca si pe aceasta cale sa-i multumesc si sa-i urez d-lui Dumitrescu Dumitru multa sanatate.
Valentina Bejenariu - B-dul 1 Mai nr. 23, bl. Pf11, ap. 22, Constanta, cod 8700, tel. 0241/58.50.40
2. Un tratament foarte eficient in astfel de cazuri este folosirea ceaiurilor si bailor de plante. Pentru baie se procedeaza in felul urmator: 200 g de codita-soricelului verde (sau 100 g uscata) se lasa la inmuiat in 6 l de apa, de dimineata pana seara. Inainte de culcare, se pune ceaiul pe foc sa se incalzeasca, pana da in clocot. Se strecoara intr-o cadita sau in cada de baie si se fac bai de sezut timp de 25 de minute, dupa care trebuie sa va infasurati intr-un prosop gros (fara sa va stergeti) si sa va asezati in pat, invelita bine. Aceste bai se fac timp de 10 zile. Ceaiul pentru baie se poate asocia cu coada-calului. In aceasta perioada se poate bea ceai de coada-soricelului (2-3 cani pe zi, inainte de fiecare masa). O colega de-a fiicei mele a avut de suferit foarte mult si era programata la Clinica din Cluj pentru operatie. Dupa cateva bai cu aceste plante s-a simtit foarte bine. Ducandu-se inapoi la Cluj, medicii au constatat ca boala s-a remis, nemaiavand nevoie de operatie. Va doresc din toata inima insanatosire deplina!
Maria Bancescu - str. Stefan Dracinschi,
bl. C3, ap. 11, Suceava, cod 5800

</b><b>"Fetita mea sufera de spasmul hohotului de plans"
(Raspuns pentru Anca Vatafu - Bucuresti,
F. As nr. 491)

1. Sunt medic pediatru-neurolog si am avut mai multi pacienti cu acest diagnostic. Spasmul hohotului de plans il fac mai des copiii cu hipocalcemie, cu rahitism, copiii al caror sistem nervos se excita foarte usor. Acestia sufera de nervozitate, dereglari ale somnului, spaima si strigate in somn, sunt predispusi la convulsii, chiar si la o usoara hipocalcemie, care poate aparea in timpul unui hohot de plans. De aceea e normal sa inlaturam mai intai cauza fenomenului. In tratarea acestor pacienti m-am convins de eficienta produsului naturist Biocalciu pentru copii care, pe langa faptul ca duce la corectarea hipocalcemiei, intareste sanatatea, asigura dezvoltarea normala a sistemului nervos si a capacitatii intelectuale, intareste imunitatea, deoarece contine noua tipuri de aminoacizi, multe vitamine si microelemente, hipoproteine, lecitina si taurina, la elaborarea acestui produs fiind luate in consideratie particularitatile copiilor in perioada de crestere si dezvoltare. Este usor de administrat, se gaseste sub forma de praf in pliculetele si se poate adauga in hrana copiilor mici. In urma tratamentului cu acest produs naturist dispare necesitatea folosirii medicamentelor anticonvulsive si sedative. Va doresc multa sanatate!
dr. Rodica Graur - Constanta, tel. 0723/87.87.09
2. In urma cu 17 ani, cand avea 8-9 luni, fetita mea a inceput sa faca crize asemanatoare, din cauza unui tratament injectabil. La inceput le facea mai rar, apoi din ce in ce mai des. Nu trebuia lasata sa planga sub nici o forma. Medicul pediatru mi-a dat trimitere la neuropsihiatrie, unde am intalnit o doctorita in varsta, care m-a linistit imediat. I-au facut fetitei tot felul de analize, insa toate rezultatele erau bune. Doctorita mi-a spus ca aceste crize aveau loc pe fondul unei lipse de calciu. Tratamentul a fost urmatorul: timp de 10 zile ii dadeam cate o fiola de Calciu gluconic, iar seara - cate un Diazepam pentru copii. Apoi facea 10 zile pauza, dupa care incepea iarasi o cura de 10 zile cu calciu gluconic si Diazepam, seara, inainte de culcare. Inca dupa prima serie de 10 zile cu calciu gluconic, copilul facea crize mai rar, dupa a doua serie, crizele au disparut, iar de atunci nu a mai avut nimic.
Laura Ropotan - str. George Calinescu, bl. 1,
ap. 6, Onesti, jud. Bacau, cod 5450

</b><b>"Mama are hipertensiune si face crize de nervi"
(Raspuns pentru Diana Vig - Portugalia, F. As nr. 491)

1. Sunt convinsa ca numai un tratament naturist va ameliora starea de sanatate a mamei dvs. Regimul pentru hipertensiune arteriala - alimente permise: lapte, cafea de orz, paine fara sare, fructe, legume, carne slaba, peste slab, oua de prepelita; alimente interzise: paine cu sare, organe (rinichi, ficat, creier), carne grasa, grasimi animale, conserve, branzeturi grase si sarate, galbenus de ou; alimente-medicament: usturoi (60 g usturoi se pun in 100 ml alcool de 90¡ si se macereaza timp de 8 zile; se iau 15 picaturi pe zi, in apa indulcita, dimineata, pe nemancate), decoct de secara (se pun 30 g secara la 1 l apa; se beau 1-2 cani pe zi). Se poate practica si reflexoterapia, apasandu-se puternic cu varful unui deget de o parte si alta a coloanei vertebrale, in dreptul spatiului dintre vertebrele dorsale 3 si 4 (D3-D4). In final, recomand pentru tratamentul crizelor de nervi infuzie de salvie (20 g frunze si flori la 1 l apa). Se beau 2 cani pe zi. Trebuie sa se evite stresul, sa se faca plimbari in aer liber si sa se controleze periodic tensiunea arteriala. Sanatate!
Carmen Diana Dumitrescu - str. Abrud nr. 3, Timisoara, cod 1900
2. In urma cu trei ani, mama mea, acum in varsta de 58 de ani, s-a confruntat cu aceleasi probleme de sanatate. In urma unui tratament cu Ca-Mg+D3, Omega3, Aloe Vera Plus, Wheat Germ Oil + Vit. E, dupa numai doua saptamani crizele de nervi i-au disparut, iar dupa sase luni starea sanatatii ei era complet restabilita. Cu aceste produse elvetiene 100% naturale, obtinute prin presare la rece, si-a regenerat intregul organism, prin reechilibrarea metabolismului. Aceste medicamente nu au contraindicatii si sunt biocompatibile cu organismul uman. La terminarea tratamentului, nu mica i-a fost mirarea cand a constatat ca-si rezolvase si alte probleme de sanatate, cum ar fi: vederea, auzul, durerile de incheieturi, durerile de oase si o candidoza bucala pe care o avea de 30 de ani. Eu, la varsta de 35 de ani, am reusit, in urma unui tratament cu aceste produse, sa scap de o grea operatie de extirpare a uterului. Dupa sase luni de tratament, mi s-a implinit un alt vis: acela de a ramane insarcinata. Acum am un copil perfect sanatos. Toate acestea au fost posibile datorita d-nei Steliana Marin, care mi-a oferit aceste produse naturale si pe care o puteti contacta telefonic la tel. 021/423.92.27. Multa sanatate!
Angela Rotaru - Timisoara

</b><b>"Urinez foarte des, dar medicii
nu-mi pot pune un diagnostic"
(Raspuns pentru Elena - Canada, F. As nr. 491)

1. Faptul ca dupa ce ati luat un antibiotic v-ati simtit mai bine, denota ca in cazul dvs. ar putea fi vorba de o cistita cronica, pe care nu ati tratat-o corespunzator in decursul anilor si care este frecvent insotita de urinari dese. Inainte de a apela din nou la un medic specialist urolog, este necesar sa va adresati unui laborator de analize medicale, pentru efectuarea unei uroculturi, care este singura in masura sa puna in evidenta prezenta in urina a unui agent patogen microbian, indicand, in acelasi timp, printr-o antibiograma, antibioticele la care acesta este sensibil. Pe baza antibiogramei, medicul urolog va va institui un tratament cu antibioticul cel mai eficient, care se va administra intr-o doza si pe o durata de timp corespunzatoare, pana la obtinerea, la o viitoare analiza, a unei uroculturi sterile. Chiar daca de la prima urocultura aceasta se va dovedi de la inceput sterila, repetati totusi urocultura inca o data sau de doua ori, deoarece - mai ales in cazul unei afectiuni cronice - eliberarea in urina a microbilor se face uneori cu intermitenta, acestia aparand mai tarziu, situatie care v-ar putea induce in eroare atat pe dvs., cat si pe medicul curant. Daca si uroculturile repetate se vor mentine sterile, se exclude posibilitatea unei infectii microbiene. In acest caz, incercati un tratament cu medicamentul Driptane tablete, pe care cred ca il veti putea gasi si in Canada. Cititi prospectul si urmariti indicatiile acestuia; veti vedea ca pe parcursul administrarii pot aparea unele manifestari neplacute (constipatie, ameteli, uscaciune a gurii), care de regula nu sunt grave, dar care, pe baza deciziei medicului, pot conduce uneori la intreruperea tratamentului. Va doresc multa sanatate!
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara
2. Si eu am avut probleme cu vezica urinara, dar m-am vindecat band ceai de ciocu-cucoarei (Aristolochia clematitis). Am facut si foarte multe bai de sezut cu galbenele, coada-soricelului si coada-calului. Se prepara un ceai din 2 linguri de planta la 2 l de apa, se infuzeaza 5 minute si se fac bai fierbinti, pentru a scoate raceala. Multa sanatate!
Alexandrina Mitarca - Brasov
3. Incepeti prin a consuma 2 l de ceai de musetel zilnic (timp nelimitat). Intre mese, luati cate 15 picaturi de tinctura de propolis (30%), timp de sase saptamani. De doua ori pe saptamana luati intern cate o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu. Faceti 1-2 irigatii vaginale cu 1 l de ceai de musetel si galbenele (mai concentrat), in care adaugati 1 lingura rasa de bicarbonat de sodiu, timp de sase saptamani. Repetati dupa 3 luni. Aveti grija sa nu va fie frig la picioare, iar in loc de baia generala in cada, sa faceti dus. Nu neglijati consultul medical de specialitate (la urolog si ginecolog) si examenul de laborator. Nu consumati bauturi acidulate, mezeluri, conserve, condimente, grasimi animale, prajeli, carne de porc, sare in exces. Masa de seara sa fie usoara, dar calda, nu mai tarziu de orele 19:00, dupa care luati un sedativ usor. Cu rugaciuni si multa incredere in bunul Dumnezeu, problemele dvs. vor gasi rezolvare. Va doresc sanatate!
Maria Nistor - str. Tudor Vladimirescu nr. 99, Campulung Moldovenesc, jud. Suceava, cod 5950

"Doresc un tratament pentru sterilitate primara"
(Raspuns pentru Alexandra - Oradea, F. As nr. 491)

Eu m-am casatorit la varsta de 21 de ani si mi-am dorit foarte mult un copil. Noua ani am urmat tot felul de tratamente, dar fara nici un rezultat. In 1960, am mers cu sotul meu in statiunea Techirghiol, unde am facut 12 sedinte cu namol, dupa care am ramas insarcinata. Medicii mi-au spus ca namolul mi-a desfundat trompele. Namolul este un adevarat elixir de sanatate, fiind principalul agent terapeutic al bazei de tratament Techirghiol. Prin credinta in Dumnezeu, putem invinge orice boala sau necaz!
(Domnul sa binecuvanteze intreaga redactie. Va doresc multa sanatate, putere, iar "Formula As" sa aiba cat mai multi cititori!)
Floare Istvan - Int. A, bl. 5, sc. A, ap. 19,
Sibiu, cod 2400

</b><b>"Sufar de reflux
duodeno-gastro-esofagian"
(Raspuns pentru Cipriana Toderas, F. As nr. 491)

Pentru reflux duodeno-gastro-esofagian va recomand: - Vitamine si minerale: Ca, Mg, tanin, acid folic. - Ceai de izma rece, neindulcit, baut incet. Ceai de coada-soricelului, paducel (infuzie si tinctura), anason, tintaura. - Suc de cartof crud si suc de gutuie. Pentru anemie: grau incoltit. Se spala bine 250 g grau din ultima recolta, se strecoara si se pun intr-o farfurie adanca, se arunca surplusul care pluteste. Se schimba apa cel putin o data pe zi, iar graul se tine la incoltit 3 zile. Dupa ce face mustati cam de 2 mm, se da prin masina de tocat, impreuna cu morcov, telina, mar, portocala, banana si se adauga si miere. Se serveste dimineata, pe nemancate. Cura dureaza cel putin trei luni. Pentru sinuzita: - 3-4 frunze de varza se zdrobesc cu o sticla si se asaza una peste alta pe frunte (sau unde este localizata sinuzita). - Compresa cu hrean proaspat ras + otet. Ar fi bine sa va duceti si la un reflexoterapeut. Daca sunteti din Bucuresti, puteti apela cu toata increderea la d-l Florin (tel. 021/643.26.08). Costul sedintei este modic, iar daca sunteti un caz social, beneficiati de gratuitate. Va doresc sanatate!
Dan Dumitrescu - str. Poet Cerna nr. 4,
sector 3, Bucuresti